Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
z dniem 1 kwietnia 2024 Scoot zmienił zdanie na ten temat, i teraz opuszczenie jednego odcinka powoduje anulacje kolejnych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 06 Lut 2026 12:21 

Witam,
właśnie otrzymałem informację, że mój lot VIE - SIN - UPG uległ zakłóceniu ze względu na zbyt krótki czas przesiadki w Singapurze. Drugi odcinek został przesunięty z 04:50 na 03:15, a w SIN ląduje o 04:05. Moje połączenie wygląda teraz jak na screenie. Nie kumam o co chodzi, bo wylot z SIN jest przed przylotem do niego, ale mniejsza z tym.

Dostałem trzy opcje:
1) przebukowanie na dowolny lot do tego samego miejsca docelowego w terminie 14 dni od daty lotu pierwotnego
2) voucher 120% (Refund 120% of your unused itinerary value in travel voucher.........The unused itinerary value used for calculating your refund will be split equally among all passengers in the booking, excluding any amount you paid for third-party products and services.)
3) 3. Refund 100% of your unused itinerary value to the original mode of payment – excluding any amount for third party products and services.

Kupowałem bilet na trasie VIE-UPG, nie multicity VIE - SIN + SIN - UPG. Wylot z VIE miał być 20.09, z SIN 21.09. Gdybym teraz chciał przebukować na podobny lot, to pierwszy możliwy termin to 26.09, co jest dla mnie fatalną informacją. Nie ma opcji przebukowanie na multiciity, a tylko taka opcja mnie ratuje z wylotem z VIE tym samym lotem i z SIN dzień później, czyli 22.09.

Więc albo voucher albo zwrot i nowy booking na multicity. Na odcinku VIE-SIN mam zamówiony posiłek. Czy ta kwota też podlega zwrotowi? Gdybym chciał zrobić zwrot i otrzymałbym zwrot za wszystko, a następnie zabukowałbym multicity, to byłbym ok. 13-15 eur stratny.
Gdy wezmę voucher, to te 120% będzie liczone od całej kwoty, którą zapłaciłem, razem ze wszelkimi opłatami i posiłkami? Czy będę go mógł wykorzystać na nowej trasie na lot plus ewentualne dodatki, jak posiłki i inne duperele, czy są jakieś ograniczenia, że tylko na lot? Niestety, ale w menadżerze rezerwacji, po wyborze "Refund" pojawia się tylko:
"You have selected the option
Refund 120% via Scoot Vouchers
For the selected flights:
Vienna (VIE) - Makassar (UPG)
Sunday, 20 Sep, 10:25 - Monday, 21 Sep, 06:25
Please confirm to proceed.
By selecting this option, you acknowledge that the corresponding unused flight sector(s) will be removed from your booking. Only unused flight sector(s) will be refunded."
I są tylko opcje "Cancel" i "Proceed", bez szczegółów.

Osobna sprawa to fakt, że voucher ma być przyznany w ciągu 20 dni i mam pewne obawy, że do tego czasu ceny mogą się zmienić. Czy ktoś przerabiał temat z voucherami od nich i coś doradzi?

Załączniki:
Screenshot_20260206_094243_Scoot(2).jpg
Screenshot_20260206_094243_Scoot(2).jpg [ 75.79 KiB | Obejrzany 343 razy ]
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#442 PostWysłany: 03 Kwi 2026 20:07 

Loty: 68
Kilometry: 187 030
Krajów: 33 / 15.4%
Hej

Kojarzy ktoś:

Jak cenowo wychodzi ładowanie telefonu?

Czy jedzenie lepiej tzn taniej kupić przed lotem czy ceny takie same w samolocie?

Leciał ktoś ostatnio Vien - Sing było mega zimno?

Dzieki
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 03 Kwi 2026 20:32 

srebrny
https://www.google.com/search?q=scoot+f ... e&ie=UTF-8
 Profil Relacje PM off
ooooxxoooo lubi ten post.

#444 PostWysłany: 03 Kwi 2026 21:02 

ooooxxoooo napisał(a):
Hej

Czy jedzenie lepiej tzn taniej kupić przed lotem czy ceny takie same w samolocie?

Leciał ktoś ostatnio Vien - Sing było mega zimno?

Dzieki

Kupowałem przed lotem. Było taniej o 1-2 eur. Nie pamiętam dokładnie. Na pewno nie było mega zimno. Nie miałem koca ani nic takiego i czułem się komfortowo, śpiąc przez większość trasy.
 Profil Relacje PM off
ooooxxoooo lubi ten post.

#445 PostWysłany: 03 Wrz 2026 12:10 

Loty: 236
Kilometry: 448 360
Krajów: 39 / 18.2%
Zaliczyłem w ostatni weekend lot Scootem na trasie SYD-SIN.
Bilety kupowane w styczniu. Miejsce w Scoot Plus - taka nagroda po ukończonym maratonie.
Wrażenia raczej pozytywne.
Na plus: ilość miejsca w economy plus, bagaż 30kg, wrap i napój oraz internet 200MB
Na minus: zimno - miałem bluzę, ale było mi mało, a za koc chcieli 33 SGD (!), jedzenie - wybór wliczony w cenę skromniejszy w stosunku do pełnej oferty z karty, skończyłem z pół zimnym burrito, fotel - rozkładany podnóżek, na którego bardzo liczyłem podczas snu był tak skonstruowany, że w ogóle go nie czułem. Chyba jestem za wysoki :D

Reszta grupy była w "Scoot-in-silence" też zadowoleni. Chwalili ilość miejsca na nogi, narzekali, że było zbyt ciepło. :shock:

Ciekawostka: nie wiem czy to bug, czy ficzer, ale bez aktywowania internetu działało mi cały czas google.com. Co w połączeniu z trybem AI pozwalało załatwić i sprawdzić wiele spraw przed lądowaniem. Pakietu 200MB nie aktywowałem nawet.

PS. Jakby ktoś wybierał się do Azji i chciał kartę na 200MB to poproszę priv.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości