Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Lut 2026 10:06 

niebieski
Monachium - San Francisco TAPem poniżej 1500 zł RT. Luty-kwiecień. W podobnej cenie również wylot z Dusseldorfu.

Załączniki:
Screenshot_20260204_091412.jpg
Screenshot_20260204_091412.jpg [ 121.66 KiB | Obejrzany 1260 razy ]
Screenshot_20260204_090200.jpg
Screenshot_20260204_090200.jpg [ 116.34 KiB | Obejrzany 1281 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 04 Lut 2026 10:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Janusz staraj się proszę wyszukiwać oferty z dobrym dolotem/dojazdem z PL.
Wiedeń, Budapeszt, Berlin, Sztokholm, Oslo, Kopenhaga czy Mediolan (doloty z różnych lotnisk w Polsce).
Szwajcaria czy Zachodnie Niemcy to nie są miejsca spektakularne dla nas atrakcyjne.
Koszty dojazdu tam + stracony czas taką ofertę jak ta czynią nieatrakcyjną.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 04 Lut 2026 10:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jest jeszcze jedna kwestia, na którą ja zwracam olbrzymią uwagę przy ofertach zaczynających się i kończących za granicą - godzina startu i lądowania. W tym rpzypadku 6 i 19/23, co w praktyce oznacza konieczność spędzenia dwóch nocy w tym miejscu, a to dodatkowe koszty, dodatkowe komplikacje i dodatkowo stracony czas, co dyskwalifikuje taką ofertę w moich oczach już na dzień dobry.
Generalnie kiedyś jak byłem młody i głupi to jarały mnie te super atrakcyjne zagraniczne oferty i kilka razy w swoim życiu skorzystałem, ale jak zmądrzałem i policzyłem wszystko to co czysto materialne ale i niematerialne to dzisiaj wiem, że bardzo rzadko kiedy ma to jakikolwiek sens.
 Profil Relacje PM off
15 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 04 Lut 2026 12:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@Garmond z RZE do MUC dolecisz za 2400 mil plus 62 zł.

Uprawiając krytykę, starajcie się by była konsktuktywna.
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 04 Lut 2026 12:08 
Awatar użytkownika

Loty: 254
Kilometry: 359 627
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
@Gadekk nie każdy zbiera mile, jak się ich nie ma, to dotarcie do MUC/FRA jest nieporównanie mniej wygodne/droższe, niż np do OSL czy VIE (gdzie można dolecieć bez problemu by Wizz/Ryan/w przypadku Wiednia też dojechać pociągiem/flixbusem)

+ nawet jeśli to pominąć to i tak wylot o 6 z MUC i powrót o 23 wymaga 2 nocek w Monachium, a nie każdy ma na to czas/siłę/ochotę (tak jak @kemot napisał)

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 04 Lut 2026 12:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Gadekk napisał(a):

To może w ramach racjonalizacji wrzucania ofert przez użytkowników forum dla takich lotnisk zacznijmy wymagać dodania informacji, że dolot do MUC/FRA/ZRH mozliwy za mile (i jakie stawki) oraz z koniecznością dopasowania tych lotów do dat z najniższą stawką milową.
Oraz dopiskiem że to jest atrakcyjna wrzutka TYLKO dla posiadaczy mil w danym sojuszu.
Myślę że to poprawi jakość propozycji i stanowczo poprawi postrzeganie forum wśród innych źródeł ofert tanich lotów.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 04 Lut 2026 12:41 

Loty: 198
Kilometry: 320 251
Krajów: 61 / 28.5%
złoty
@Gadekk podaj w 2 strony stawkę milową i dopłaty :P
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 04 Lut 2026 12:57 
Awatar użytkownika

złoty
Przeciez tu nie chodzi o miejsce wylotu,a o cene tego przelotu. Gdyby wrzucil to samo polaczenie za 500zl to forum byloby zachwycone obsypujac go lajkami. Cala dyskusja operia sie poprostu na cenach ktore @JanuszTripów w swoich dealach wrzuca. Dla wiekszosci z nas sa one zupelnie nie aktrakcyjne i nikt nie trktuje ich w kategoriach ''znalazlem tani lot''. Natomiast tutaj uklon w strone administracji forum, akceptujecie to, ze w tym dziale sa wrzucane takie oferty? Odpowiedz brzmi tak, bo inaczej bylyby one przez Was usuwane z komentarzem inny dzial etc. Nie sa usuwane wiec jest akceptacja na tego typu wrzutki. Wniosek jest w miare prosty, my musimy sie z tym pogodzic i traktujemy forum jako coraz mniej atrakcyjne miejsce, ale mimo to z niego korzystamy, albo przestajemy powoli z niego korzystac, a efekt z tego typu wrzutkami w miare uplywu czasu bedzie dla funkcjonowania forum bardzo widoczny.
5 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 04 Lut 2026 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 254
Kilometry: 359 627
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
Flyguy napisał(a):
Przeciez tu nie chodzi o miejsce wylotu,a o cene tego przelotu. Gdyby wrzucil to samo polaczenie za 500zl to forum byloby zachwycone obsypujac go lajkami.

Bo jakby połączenie kosztowało 500 zł, to niewygoda dotarcia do MUC mogłaby mieć uzasadnienie. A w tym wypadku (prawdopodobnie) podobnie wyjdzie wylot z jakiegoś lotniska, do którego z pl jest lepszy dojazd/dolot (jeśli nie wprost z PL). A tutaj nie dość, że średnio wygodnie, to cena jeszcze (jeśli liczymy wyjazd z PL) jest co prawda przyzwoita, ale to nie jest żaden szał

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#10 PostWysłany: 04 Lut 2026 16:56 
Awatar użytkownika

Loty: 608
Kilometry: 726 332
Krajów: 46 / 21.5%
srebrny
Gadekk napisał(a):

Podasz przykładowy termin? Za 6k mil i 200zl to widzę ale za 2400mil cos nie bardzo

#11 PostWysłany: 04 Lut 2026 17:00 
Awatar użytkownika

złoty
@Piatek a gdyby tak wysiasc w Monachium i nie zdazyc na pociag..... Pomysl, nie bede sie tu rozpisywal bo chyba juz troche jestes w TS..
Piatek lubi ten post.
Piatek uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 04 Lut 2026 18:45 
Awatar użytkownika

złoty
coraz bardziej odbiegamy od sedna ale wyraźnie widać to co napisał @Flyguy, moderacja cieszy się z każdego postu żeby forum nie umarło, cieszą się jak ktoś w pierwszym poście zapyta się czy dają jedzenie w TK mimo, że już więcej się nie zaloguje, i tym podobne pytania, cieszą się jeszcze bardziej jak kilka osób wrzuca oferty jak popadnie hurtem, myślę że niedługo doczekamy się, że jedna oferta będzie wrzucana wielokrotnie bo np kurs się zmienia i jest inna cena, sam już na te pseudo okazje nie wchodzę i coraz mniej chce mi się przeglądać forum
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 04 Lut 2026 19:01 

niebieski
@Garmond Ja mam bliżej do Monachium niż do Warszawy.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Lut 2026 19:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Janusz (w formie żartobliwego zakończenia dzisiejszej dyskusji) w takim razie oferta lotów z Monachium jest atrakcyjna dla 0,06% obywateli polskich (wliczając Ciebie), którzy zamieszkują trójkąt: Bogatynia-Jędrzychowice-Włosień.
Bo z takiego obszaru Polski bliżej jest do stolicy Bawarii niż do stolicy Polski (nie brałem pod uwagę czasu dojazdu, tylko odległość w km).
Dla uwiarygodnienia moich wyliczeń poniższa mapa na której są zakreślone dwa identyczne koła o promieniu 423 km (jedno ma swój środek w Monachium, drugie w Warszawie).Image
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 04 Lut 2026 21:26 

niebieski
Możesz lecieć z Warszawy LOTem za 2800 zł. Ja wolę z Monachium za dwa razy mniej, a tu i tu mam 450-500 km.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Lut 2026 21:48 

Loty: 195
Kilometry: 457 511
Krajów: 59 / 27.6%
Moim zdaniem fala krytyki chyba zbyt duża. Na marzec WAW-SFO na szybko znajduję za 1300 zł drożej, co dla 3-osobowej rodziny robi prawie 4000 zł różnicy. Jasne, mało ludzi mieszka w Bogatyni, ale we Wrocławiu, Legnicy czy Jeleniej Górze już sporo i oni mają tylko ~350 km dalej do MUC niż do WAW, to jest 3,5h jazdy i koszt paliwa 250-300 zł w obie strony. Pora wylotu też bardzo fajna - przychodzę z roboty, ogarniam się, mocna kawa, wyjeżdżam i akurat jestem na czas, w dodatku niewyspany, co daje szanse na szybkie spędzenie czasu lotu we śnie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 04 Lut 2026 23:04 

złoty
Też tak myślę. Z wiekiem, dla jednej osoby, już nie będę oszczędzał powiedzmy 300-500PLN dla straty komfortu, ale przy podróży z kompletem rodzinnym, jak się robi 3-4K oszczędności to jednak przeboleję pewne ułomności takiego rozwiązania.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 04 Lut 2026 23:20 
Awatar użytkownika

Loty: 418
Kilometry: 752 722
Krajów: 79 / 36.9%
HON fly4free
Mnie przekonał argument o niewyspaniu. Poważnie zastanawiam się nad tą okazją, a że muszę dojechać z Krakowa, to będę jeszcze bardziej zmęczony.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 04 Lut 2026 23:26 

Loty: 198
Kilometry: 320 251
Krajów: 61 / 28.5%
złoty
To może oddzielne działy: znalazłem przelot dla niewyspanych albo okazje Bogatynia i okolice a tutaj pozostanie "znalazłem/łam tani przelot"?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 06 Lut 2026 17:46 

Zbanowany
-- 06 Lut 2026 17:38 --

Szymon2020 napisał(a):
@Gadekk nie każdy zbiera mile, jak się ich nie ma, to dotarcie do MUC/FRA jest nieporównanie mniej wygodne/droższe, niż np do OSL czy VIE (gdzie można dolecieć bez problemu by Wizz/Ryan/w przypadku Wiednia też dojechać pociągiem/flixbusem)

+ nawet jeśli to pominąć to i tak wylot o 6 z MUC i powrót o 23 wymaga 2 nocek w Monachium, a nie każdy ma na to czas/siłę/ochotę (tak jak @kemot napisał)

jak sobie dodasz do low costa do OSL czy VIE kabinówkę albo bagaż nadawany, a w 99 % z takim ludzie latają za ocean, to cię plus minus wyjdzie tyle co dolot do MUC LH.
Poza tym, nie każdy lubi wstawać o 3 nad ranem żeby zdążyć na lot o 6 i potem kolejne 10 h transatlantyk za ocean żeby być wyjechanym w kosmos, jet lag i nieprzespana noc. Wiele osób regularnie bierze wieczorny dolot po robocie do FRA lub MUC, idą sobie na spokojnie na lokalne piwko, jedzenie w Halbergmoos czy Friesing w przypadku MUC lub po prosto do FRA , To tez jest element podróży, poznawanie obcej kuchni, kultury. A na drugi dzień wstajesz na spokojnie o 8-9 jesteś wypoczęty, idziesz na śniadanie do hotelu, do saloniku i lecisz długi, ale tylko jeden odcinek.

-- 06 Lut 2026 17:46 --

ostatnio z qumplem poszlismy na przesiadce do Halbergmoos na kurs pływania na desce, fajna i naprawde niedroga zabawa. Super tam jest to zorganizowane
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości