Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wydzielony wątek o HolidayCheck: holidaycheck-ge-100-mil-m-m-za-recenzje-hotelu,1574,110641

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 428  Następna
Autor Wiadomość
#841 PostWysłany: 25 Lis 2012 23:28 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Nie ma limitu :)

A tak BTW: czy wszyscy dostali już mile za recenzje z października? Bo nie wiem, czy pisać reklamację, czy jeszcze czekać.
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#842 PostWysłany: 25 Lis 2012 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 246
Kilometry: 495 856
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
Mógłby mi ktoś na szybko wyjaśnić jak się zbiera mile za recenzje na tripadvisorze? Wiem, że gdzieś było ale nie chce mi się przekopywać 90 stron... Ile mil dostaje się za recenzje? I czy to prawda, że to działa tylko na niemieckojęzycznej wersji strony?

W ogóle da się zrobić coś sensownego mając 16 tys mil? Raczej te "promocje milowe" wypadają blado wobec lotów do Londynu czy Rzymu za 30 zł w wykonaniu Ryana czy Wizza.
 Profil Relacje PM off  

#843 PostWysłany: 25 Lis 2012 23:50 

niebieski
gecko - aktualnie tylko recenzje HOTELI na indyjskiej stronie (recenzje po angielsku). 100 mil za recenzję
 Profil Relacje PM off  

#844 PostWysłany: 26 Lis 2012 15:41 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
snooka napisał(a):
Nie ma limitu :)

A tak BTW: czy wszyscy dostali już mile za recenzje z października? Bo nie wiem, czy pisać reklamację, czy jeszcze czekać.

Ja nadal czekam.
 Profil Relacje PM off  

#845 PostWysłany: 26 Lis 2012 16:32 

Czy aktualnie w wersji indyjskiej można pisać recenzje również hoteli z poza Indii?

#846 PostWysłany: 26 Lis 2012 16:52 

niebieski
Hotele spoza Indii jak najbardziej
 Profil Relacje PM off  

#847 PostWysłany: 27 Lis 2012 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 314
Kilometry: 416 261
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
snooka napisał(a):
Hotele spoza Indii jak najbardziej

a z ciekawości - czy jeśli wrzucę recenzję na indyjskiego tripadvisora, to będzie ona również widoczna w pozostałych wersjach językowych serwisu?

#848 PostWysłany: 27 Lis 2012 13:29 

niebieski
Jak najbardziej.
 Profil Relacje PM off  

#849 PostWysłany: 27 Lis 2012 23:07 

Jak jest liczona najwyższa klasa Dreamlinera czyli Elite Club, to jest jako pierwsza czy jako biznes?

#850 PostWysłany: 27 Lis 2012 23:27 
Awatar użytkownika

Iwan napisał(a):
Jak jest liczona najwyższa klasa Dreamlinera czyli Elite Club, to jest jako pierwsza czy jako biznes?

W Locie Jako business.ale jest chyba możliwa konfiguracja z pierwsza, ale lot takiej nie wybrał.

#851 PostWysłany: 27 Lis 2012 23:29 

Dzięki za odpowiedz. A ta klasa między economy i business to rozumiem, że za mile jej nie da rady wybrać?

#852 PostWysłany: 28 Lis 2012 17:26 

Hej, mam pytanie do wtajemniczonych w programy lojalnościowe typu Miles More -lufa czy Flying Blue -klm. Pytanie brzmi na jakiej podstawie nalicza sie w w/w programach punkty, za skorzystanie z oferty partnera hotelowego tj. np. grupy accor - czyli hoteli typu Novotel. ? tj. czy do poprawnego naliczenia punktów za noclegi potrzebna jest kartę Le Club Accor, czy też wystarczy karta lufy & Flying Blue klm-u ? (Przy rezerwacji na stronie Accor.com karta lojalnościowa Flying Blue nie wchodzi, wiec nie bardzo wiem jak to wszystko działa ? )
Aha czy skorzystanie z pośrednika typu booking, agoda itp. jest równoznaczne z brakiem mil za nocleg. jezeli tak to co z milami za usługi hotelowe ? Czy wystarczy do ich naliczanie karta Flying Blue czy Miles & More czy też trzeba miec kartę Le Club Accor ?
 Profil Relacje PM off  

#853 PostWysłany: 28 Lis 2012 17:39 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Trzeba podać kartę Le Club Accor i punkty są tylko dla rezerwacji dokonanych przez strony internetowe Accora, m.in. accorhotels.com. Potem można ewentualnie punkty Le Club zamienić na mile.
 Profil Relacje PM off  

#854 PostWysłany: 28 Lis 2012 17:56 

piowor napisał(a):
Trzeba podać kartę Le Club Accor i punkty są tylko dla rezerwacji dokonanych przez strony internetowe Accora, m.in. accorhotels.com. Potem można ewentualnie punkty Le Club zamienić na mile.

Dzieki, za wyjaśnienie zawiłości :-) Widzę ze punkt pierwszy to wyrobić kartę accor, a zebrane dzięki niej punkty ( za rezerwację i dobra spożyte ) dopiero mozna przelać na miles & mores czy tez flying blue. :-) No nic sadziłem, ze pojdzie to bez karty accor :-)
 Profil Relacje PM off  

#855 PostWysłany: 28 Lis 2012 18:06 

Tom77 napisał(a):
na jakiej podstawie nalicza sie w w/w programach punkty, za skorzystanie z oferty partnera hotelowego tj. np. grupy accor - czyli hoteli typu Novotel. ?

Musisz wybrać odpowiednią opcję w ustawieniach konta Accor. W większości sieci hotelowych możesz gromadzić punkty w dwóch opcjach: "punkty i punkty" lub "punkty i mile". W Twoim przypadku musisz wybrać opcję "punkty i mile" i przypisać odpowiednią kartę lojalnościową programu lotniczego.
Dla M&M jest specjalny link: http://s-leclub.accorhotels.com/burn-au ... re&lang=pl
W panelu FB bezpośredniego linku nie ma, ale sposób postępowania jest identyczny.

Dla poszczególnych sieci hotelowych obywa się to w różny sposób. W ustawieniach konta M&M i FB masz opisane szczegóły dla każdej sieci.

Tom77 napisał(a):
czy do poprawnego naliczenia punktów za noclegi potrzebna jest kartę Le Club Accor, czy też wystarczy karta lufy & Flying Blue klm-u ? (Przy rezerwacji na stronie Accor.com karta lojalnościowa Flying Blue nie wchodzi, wiec nie bardzo wiem jak to wszystko działa ? )

Potrzebujesz (tylko) karty Accor. Karta programu lotniczego nie wystarczy. Przy odpowiednich ustawieniach (w/w) info o naliczeniu mil zostanie przekazane do partnera lotniczego. Zazwyczaj to trochę trwa (nawet 6-8 tyg), ale są sieci hotelowe, z którymi liniom lotniczym (np. UA, LH) wychodzi to bardzo szybko, np. z Club Carlson mam w M&M po 3-5 dniach. Zauważyłem, że wybierając automatyczną zamianę punktów z programów hotelowych na mile lotnicze cały proces jest bardzo szybki. Nie polecam jednak takich ustawień, choć w specyficznych sytuacjach mogą być korzystne.

Tom77 napisał(a):
Aha czy skorzystanie z pośrednika typu booking, agoda itp. jest równoznaczne z brakiem mil za nocleg. jezeli tak to co z milami za usługi hotelowe ? Czy wystarczy do ich naliczanie karta Flying Blue czy Miles & More czy też trzeba miec kartę Le Club Accor ?

Zazwyczaj tak. I wbrew temu, co większość na tym portalu robi to najlepiej rezerwować bezpośrednio na stronie sieci hotelowej. Większość rezerwacji przez agentów, portale typu booking.com, hotels.com, czy objętych zewnętrzną (od sieci) promocją nie uprawnia do naliczenia punktów. Od tego są programy typu best rate guarantee, żeby uzyskać odpowiednią cenę, punkty i (czasem) dodatkowy bonus (Expedia/Priceline i BRG w sieci hotelowej).

Tom77 napisał(a):
to co z milami za usługi hotelowe ?

Zazwyczaj decyduje rezerwacja noclegu. Jeżeli nocleg nie uprawnia do mil/punktów to pozostałe wydatki również. Należy pamiętać, że czasami dodatkowe wydatki (restauracja, parking, itp) nie stanowią podstawy do naliczania punktów/mil.
 Profil Relacje PM off  

#856 PostWysłany: 28 Lis 2012 18:18 

Mikepapa @ Dzięki :D nastąpiła pełna jasność w temacie.
 Profil Relacje PM off  

#857 PostWysłany: 28 Lis 2012 18:28 

niebieski
A mnie dzisiaj M&M lekko podpadło ;-) Wykonałem lot PEK-WAW, która zarazem mianował mnie na FTL. Miałem transfer WAW-WRO dalej, wiadomo karty nie ma itd. więc nie planowałem nic z tym robić.

Niestety pech chciał, że mój lot do Wrocławia dostał opóźnienia i zamiast wziąć prysznic w domu i się przebrać, musiałem jechać prosto z lotniska do firmy. W związku z tym stwierdziłem, że przecież powinienem mieć prawo wstępu do saloniku, bo w końcu mi się należy. Poszedłem na informację transferową, tam odesłali na infolinię M&M. A tam usłyszałem, że bez plastika to niestety to nie mogą, bo to od obsługi lotniska zależy. No to powiedziałem, że obsługa odesłała mnie na inforlinię, więc wrzucił mnie na hold i po paru minutach stwierdził, że jednak nic z tego i że kiedyś mogli tak robić, a teraz już nie i muszę czekać na plastik. Chociaż zapewnił, że za WAW-WRO dostanę już 25% pkt extra jako żem FTL.

Szkoda, moim zdaniem powinni mnie wpuścić i już.

Swoją drogą, we wtorek muszę zrobić WRO-WAW-WRO no i na 100% nie będę miał plastiku do tego czasu stąd pytanie - uda mi się jakoś dostać do saloniku? PEwnie do tego czasu będę miał już nowy numer klienta, wystarczy go podać przy odprawie i bilet będzie miał FTL wypisane? Wiem, że pytałem o to z opcją long haula FRA-SIN w przyszłym roku, ale Lufa to inna sprawa no i jak widać, szybciej się dorobiłem FTLa niż planowałem. A więc i chętnie zacząłbym z niego korzystać :)
 Profil Relacje PM off  

#858 PostWysłany: 28 Lis 2012 18:37 

Bo M&M to nie jest dobry program :)
A zwłaszcza FTL po ostatnich zmianach to kpina.
 Profil Relacje PM off  

#859 PostWysłany: 28 Lis 2012 18:41 

niebieski
To wiemy. Wyboru też nie mamy :)
 Profil Relacje PM off  

#860 PostWysłany: 28 Lis 2012 20:14 

Z "nalotem" na FTL to raczej nie, ale jak byłbyś w okolicy SEN to już UA MP czy TK Miles&Smiles są dużo lepsze.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 428  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości