Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 26 Sie 2025 08:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 268
Kilometry: 582 515
Krajów: 84 / 40.6%
Po krótkiej wizycie na Sri Lance, mogę polecić te trzy noclegi (Yala/Kirinda, Tangalla, Kolombo) ze średniej półki, jeżeli chodzi o ceny:

1. Kirinda (baza wypadowa do parku Yala):

Beauties of Nature (na bookingu występują jako Suduweli Beauties of Nature - Yala) - mają dwa pokoje i dwa domki. Dużo osób traktuje to jako bazę do Yala NP, więc można dostać prowiant na drogę nawet o 5 rano. Mają olbrzymi ogród z dużą ilością ptaków (ponoć ponad 40 gatunków zalatuje) a także fajne patio idealne na relaks i książkę. W okolicy są dwie-trzy lokalne i bardzo przyzwoite restauracje.

cena w sierpniu 2025: ok. 35 usd/noc

2. Tangalla (w mojej ocenie okolica jest urokliwsza i spokojniejsza niż np. bardziej popularna Dikwella a tym bardziej Mirissa)

Hideaway Lodge - super basen, smaczne śniadania, spokojna i cicha okolica. Ośrodek leży nad płytkim stawem więc przez cały dzień można oglądać czaple, pelikany, warzęchy i masę brodzących gatunków których nie umiem ponazywać. Do tego dochodzi ektremalnie miła obsługa. Mega polecam to fantastyczne miejsce.

cena w sierpniu 2025: ok. 32.5 usd/noc

Załącznik:
Media (16).jpg
Media (16).jpg [ 169 KiB | Obejrzany 593 razy ]

3. Kolombo - nocleg znalazłem zainspirowany artykułem pt. "Znaleźli najtańsze 5-gwiazdkowe hotele na świecie".

Hotelowi Mandarina Colombo do ideału może trochę brakuje, ale relacja ceny do jakości była zupełnia ok ? Nocleg w 5* za dwie i pół stówy, gdzie umówmy się - baza noclegowa Kolombo jest raczej paskudna, to naprawdę niezły deal. Pokój był olbrzymi, nawet w tej najniższej, kupionej przeze mnie taryfie. Okolica hotelu jest również OK - w centrum handlowym na przeciwko jest tania kawiarnia z widokiem na ocean - super na zachód słońca.

Załącznik:
Media (17).jpg
Media (17).jpg [ 163.92 KiB | Obejrzany 593 razy ]

p.
8 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#22 PostWysłany: 17 Paź 2025 06:24 
Awatar użytkownika

Loty: 529
Kilometry: 872 066
Krajów: 71 / 34.3%
złoty
Byliśmy w październiku i w związku z tym, że plan nie był w 100% sztywny to rezerwowaliśmy kwatery na bieżąco - najczęściej tuż przed przyjazdem.

Dostępność bardzo duża, ceny bardzo przystępne.

Naczytaliśmy się trochę o fejkowych opiniach na które trzeba uważać - o ile na Google to rozumiem, bo tam każdy może to wrzucić to już nie mam pojęcia jak takie znajdują się na Bookingu (gdzie opinia możliwa jest dopiero po pobycie).

Na kilkanaście noclegów tylko w jednym nie zgodzilibyśmy się z oceną z Bookingu - tutaj rozjazd był duży, na szczęście była to tylko jedna nocka.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Paź 2025 08:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Tomo14 napisał(a):
o ile na Google to rozumiem, bo tam każdy może to wrzucić to już nie mam pojęcia jak takie znajdują się na Bookingu (gdzie opinia możliwa jest dopiero po pobycie).

Na Booking'u łatwo to wyłapać - "świeży" obiekt, wysoka nota na podstawie kilku ocen od lokalnych "gości".
Np. w Indiach jest tego zatrzęsienie. Booking'u to nie interesuje, byle prowizja się zgadzała.

#24 PostWysłany: 17 Paź 2025 09:21 
Awatar użytkownika

Loty: 529
Kilometry: 872 066
Krajów: 71 / 34.3%
złoty
Dlatego zawsze zwracam uwagę na kraj gości - ale to oczywiście też można podrobić zakładając konto z danymi w Polsce (nie wiem czy można to później zmienić).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 01 Lut 2026 08:15 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 249 014
Krajów: 30 / 14.5%
niebieski
Co raz częściej na mapach zwiedzania pojawia się Haputale. Od siebie podrzucam sprawdzony hotel z niesamowitym widokiem z balkonu: Leisure Mount View. Minus, że hotel jest dość daleko od ‚centrum’ a w nocy bywa zimno jak to w tym regionie,
Natomiast widok z balkonu przy wschodzie słońca to rekompensuje.
Obiekt prowadzony przez wspaniałą rodzinę. Na miejscu również jest szkoła gotowania. Za noc z tygodniowym wyprzedzeniem zapłaciliśmy około 140zl.

Załączniki:
IMG_4956.jpeg
IMG_4956.jpeg [ 155.16 KiB | Obejrzany 172 razy ]
IMG_4955.jpeg
IMG_4955.jpeg [ 101.98 KiB | Obejrzany 172 razy ]
IMG_4951.jpeg
IMG_4951.jpeg [ 253.22 KiB | Obejrzany 172 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości