Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9573 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473 ... 479  Następna
Autor Wiadomość
#9381 PostWysłany: 31 Sty 2026 08:09 

Loty: 527
Kilometry: 603 687
Krajów: 38 / 18.4%
niebieski
Na stronie Miles&More nie mogę znaleźć tabeli ile punktów/mil i za jaką klasę przysługuje za lot Aegan Airlines.
Jest tylko info o możliwości podwyższenia klasy za mile, a zero informacji o gromadzeniu mil.
Kalkulator jednak pokazuje, że i mile i punkty się należą... Zgadza się?
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#9382 PostWysłany: 31 Sty 2026 09:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Tabelki nie widzę, ale szczegółowy kalkulator M&M wypluje mile/punkty za każdą kombinację.
 Profil Relacje PM off  

#9383 PostWysłany: 31 Sty 2026 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 389
Kilometry: 772 840
Krajów: 64 / 30.9%
srebrny
Czy ktoś ma wiedze albo pomysł
jak ogarnąc "brakując voucher"
znalazłem dwa bilety na mojej trasie na 2x paxów. mam 3 vouchery, do upgrade z eco potrzebne są 4.
Czy można troche upgrejdować sie via voucher ( system nie pokazuje mozliwosci upgrejdu do PE) i troche za pomocą mil?
ew czy jeśli podroz jest powiedzmy 3 odcinkowa -jest mozliwosc upgrejdu tylko jednego odcinka?

#9384 PostWysłany: 31 Sty 2026 23:56 

HON fly4free
Upgrade za voucher masz tylko na jeden odcinek przecież... a poza tym ile voucherów potrzebujesz, to zależy z jakiej klasy rezerwacyjnej startujesz i na co mierzysz.
Poczytaj: https://loyaltylobby.com/2025/03/10/luf ... evouchers/
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#9385 PostWysłany: 01 Lut 2026 00:44 
Awatar użytkownika

srebrny
to wszystko wiem...
i wiem ile potrzebuje voucherów,
pytanie jest inne jesli potrzebuje 4 a mam 3, czy mogę czyms dopchnąc ten upgrade? milami? kasa?

#9386 PostWysłany: 01 Lut 2026 01:19 

HON fly4free
Nie możesz.
Albo całość wymagana dla danej osoby / za dany odcinek voucherami, albo milami, albo kasą.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#9387 PostWysłany: 02 Lut 2026 16:27 
Awatar użytkownika

złoty
Pytanie do SEN, czy ktos z Was probowal w ostatnim czasie wjechac w kredyt milowy (w ramach kredytu do max. 50 000mil)? Podobno jest to na chwile obecna ze wzgledow technicznych nie mozliwe online, chce to zweryfikowac. Dzieki

#9388 PostWysłany: 02 Lut 2026 16:58 
Awatar użytkownika

niebieski
W grudniu było możliwe.
 Profil Relacje PM off  

#9389 PostWysłany: 02 Lut 2026 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 679
Kilometry: 1 303 712
Krajów: 117 / 56.5%
platynowy
Co grozi za niesplacenie tego 50k kredytu?
 Profil Relacje PM off  

#9390 PostWysłany: 02 Lut 2026 21:18 

HON fly4free
Robaku napisał(a):
to wszystko wiem...
Twoja wypowiedź ("ew czy jeśli podroz jest powiedzmy 3 odcinkowa -jest mozliwosc upgrejdu tylko jednego odcinka?") wskazywała raczej na niewiedzę, ale nieważne. Nie da się, co więcej, nie możesz sobie w ramach jednej rezerwacji zrobić selektywny upgrade np. tylko dla siebie. Musisz rozdzielić PNR-y i wtedy np. wystąpić o upgrade (a też nie wiesz czy dostaniesz), po rozdzieleniu druga osoba jest rzecz jasne odcięta od eVoucherów całkowicie. Tak przynamniej wynika z moich doświadczeń (ale nie jestem ekspertem więc może ktoś ma coś innego do powiedzenia 8-) )
 Profil Relacje PM off  

#9391 PostWysłany: 02 Lut 2026 22:08 

HON fly4free
marcin.krakow napisał(a):
Co grozi za niesplacenie tego 50k kredytu?

Rachunek za mile po mało atrakcyjnej cenie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
marcin.krakow uważa post za pomocny.

#9392 PostWysłany: 02 Lut 2026 22:31 
Awatar użytkownika

srebrny
man4business napisał(a):
Robaku napisał(a):
to wszystko wiem...
Twoja wypowiedź ("ew czy jeśli podroz jest powiedzmy 3 odcinkowa -jest mozliwosc upgrejdu tylko jednego odcinka?") wskazywała raczej na niewiedzę, ale nieważne. Nie da się, co więcej, nie możesz sobie w ramach jednej rezerwacji zrobić selektywny upgrade np. tylko dla siebie. Musisz rozdzielić PNR-y i wtedy np. wystąpić o upgrade (a też nie wiesz czy dostaniesz), po rozdzieleniu druga osoba jest rzecz jasne odcięta od eVoucherów całkowicie. Tak przynamniej wynika z moich doświadczeń (ale nie jestem ekspertem więc może ktoś ma coś innego do powiedzenia 8-) )

Wiem wiem stylistycznie totalnie zle to rozpisałem.
Po prostu
Chcialem sie na 3 odcinkowej podrozy upgrejdowac voucherem tylko na 1 odcinku możliwe.
A następnie mialem pomysł, zeby za mile dla drugiej osoby zrobic tylko upgrade na jednym odcinku z trzech.
Ale temat upadł bo juz nie widzę mozliwosci nawet upgrade za vouchery.

#9393 PostWysłany: 03 Lut 2026 01:42 

HON fly4free
Tak jak napisałem (i sam kiedyś zrobiłem) - rozdzieliłem moją rezerwację tak, że ja miałem swój PNR, reszta rodziny - osobny. Wystąpiłem o upgrade za eVouchery, na decyzję czasem czeka się do prawie przed lotem. Dostałem taki up (to był, dokładnie pisząc, lot FRA-JNB na B747). Na miejsce na upper deck wysłałem żonę :) a sam poszedłem siedzieć w Y, tak więc, jeśli masz taki plan to możesz tak zrobić. Inaczej się nie da, bo system jest dość sztywny, możesz jeszcze zrobić up dla nawet trzech osób do Y+ (zakładam zużycie 1 eVoucher/pax), ale to jest bez sensu.
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#9394 PostWysłany: 05 Lut 2026 23:55 

Dzień dobry. Być może ktoś miał już podobną sytuację. Bilet TFS-FRA-GDN, odcinek TFS-FRA realizowany przez Discover Airlines. Zakupione na stronie Lufthansy, klasa K (czyli najniższa). W drodze powrotnej samolot TFS-FRA był opóźniony, w rezultacie utracona przesiadka, linia zapewniła alternatywne połączenie FRA-WAW i WAW-GDN, oba odcinki realizowane przez LO. Co ciekawe bilety na odcinki LO wystawione w klasie X, z tego co wiem ta klasa wykorzystywana jest raczej do biletów-nagród, w rezultacie mile za odcinki realizowane przez LO nie zostały naliczone. Jak myślicie, czy są jakieś szanse na dostanie mil/punktów za odcinki LO, czy raczej można wnioskować tylko o naliczenie mil zgodnie z oryginalnym biletem? Klasa niska, więc mil będzie mało, chodzi mi bardziej o ekstra 20 punktów do statusu za dodatkowy odcinek. Z góry dziękuję za opinie.

Ostatnio edytowany przez merol777, 06 Lut 2026 00:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9395 PostWysłany: 06 Lut 2026 00:06 

HON fly4free
Bardzo dziwne, że wystawili ci bilety w klasie biletów-nagród, prędzej bym się spodziewał, że w klasie Y (najwyższej ekonomicznej).
Napisz na tajny adres: ffp@lot.pl i opisz tam twój problem (nie wiem czy jeszcze działa - ale gdy go używałem, to było to bardzo pomocne miejsce do reklamowania).
 Profil Relacje PM off
merol777 uważa post za pomocny.

#9396 PostWysłany: 06 Lut 2026 01:27 

srebrny
Działa

#9397 PostWysłany: 06 Lut 2026 02:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Jedyna opcja to wystąpienie o oryginalne naliczenie mil i punktów.
 Profil Relacje PM off  

#9398 PostWysłany: 06 Lut 2026 14:49 

Loty: 420
Kilometry: 583 538
Krajów: 42 / 20.3%
niebieski
Z polskiego adresu i tak prześlą to do niemieckiego MM. Jak możesz to napisz od razu do nich. Ja niestety w zeszłym roku bujałem się z MM w sprawie naliczenia mil za odcinek wykonywany przez Discover i nie doczekałem się. MM i Discover przerzucali się odpowiedzialnością aż upłynął czas na wsteczne naliczenie mil i odpuściłem. Od tego czasu do Discover nie wsiądę.
 Profil Relacje PM off  

#9399 PostWysłany: 09 Lut 2026 12:36 

Ostrzeżenia: 1
Zbanowany
po ostatnich 6 lotach w czterech naliczyło mi punkty i QP ale nie naliczyło mil. Pierwszy raz mam taki przypadek. Zdarzało się wam ? wystapiłem o wsteczne naliczanie, zobaczymy ile to potrwa. Inną sprawą, że po paru dniach dawna rezerwacja znika z aplikacji i nie idzie ustalić numeru biletu, a do wstecznego naliczania potrzebny jest tez numer biletu...numer biletu ustaliłem dopiero z LC.
 Profil Relacje PM off  

#9400 PostWysłany: 11 Lut 2026 00:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy po anulowaniu rezerwacji bilety, a dokładnie ilość dostępnych miejsc automatycznie wracają do systemu i można je ponownie kupić?

Kupiłem bilety WAW-DXB, gdyż w momencie rezerwacji nie były dostępne loty z POZ-DXB LOTem
Aktualnie dostępne są bilety z POZ do WAW, natomiast brak jest lotów WAW-DXB i zastanawiam się czy jeżeli anuluje swój lot WAW-DXB, to czy będę mógł kupić bilet POZ-DXB

Dodam, że dzwoniłem na infolinię i konsultant powiedział, że nie mogę dokonać zmiany rezerwacji i jedynie wchodzi w grę anulowanie i zakup nowego biletu, jednak nie byl mi w stanie zapewnić, że anulowane bilety wrócą do systemu. Może ktoś przerabiał podobny temat i wie jak wygląda sytuacja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9573 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473 ... 479  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości