Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 204 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 03 Wrz 2025 14:25 

cz4444 napisał(a):
Był ktoś może w Radisson Szklarska Poręba?
Niestety nie znalazłem review a wzielem na czerwiec 2026.
Będę z małym dzieckiem 6 miesięcy.
Jak z upgradami?
Status: VIP

Byłem, bardzo fajny hotel, upgrade do Apartamentu z jacuzzi na dachu, pełnowymiarowa butelka wina, owoce z słodkościami jako wstawka. Śniadania zaś niby wszystko jest ale bez szału. Częściowo dania można zamawiać z karty, paradoksalnie jajka sadzone są dodatkowo płatne a jajka po benedyktyńsku darmowe :D

Daleko do miasta…

Załączniki:
Sz2 Średni.jpeg
Sz2 Średni.jpeg [ 89.98 KiB | Obejrzany 2211 razy ]
Sz Średni.jpeg
Sz Średni.jpeg [ 61.9 KiB | Obejrzany 2211 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#182 PostWysłany: 23 Wrz 2025 20:33 

Loty: 361
Kilometry: 441 728
Krajów: 61 / 28.5%
srebrny
Nazwa hotelu:Radisson Blue Hotel Erewań

Twój status w programie lojalnościowym:VIP

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Duble Standars

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Junior Suit, wstawka w postaci przekąski, śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):nd

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zdecydowanie warto oczywiście uwzględniając korzyści statusowe, pokój bardzo duży-57 m2, sam hotel zlokalizowany dosyć daleko od centrum przy Parku Zwycięstwa. Z uwagi na późne przybycie, nie korzystałem z basenu, siłowni ani spa.
ImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#183 PostWysłany: 03 Lis 2025 18:19 
Awatar użytkownika

Loty: 782
Kilometry: 1 157 235
Krajów: 84 / 39.3%
HON fly4free
Nazwa hotelu: Radisson Blu Hotel, Lusaka

Twój status w programie lojalnościowym: VIP

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy możliwy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do najlepszego dostępnego pokoju - One bedroom suite pool view, bezpłatne śniadania dla 2 osób wstawka - talerz owoców, drink voucher
, late checkout (ale za to early check in nie wyszedł i pokój dostałem po terminie zwykłego chech in

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna stawka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku: saloniku nie ma mimo, że w opisie wystepuje

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu.
Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:

Mam ambiwalentne zdanie na temat hotelu. Jest drogi, suite wielki, bezpłatny minibar niezbyt chojnie wyposażony, na dodatek za pierwszym wypełnieniem nie było wina.

Lokalizacja niby dobra, a głupia, bo wieczorem, żeby gdzieś się wybrać a najbliższe gdzieś jest po drugiej stronie ulicy, wypada wziąć taksówkę.

Obsługa przemiła, ale to Zambia

Nazwa hotelu: Radisson Blu Hotel, Szczecin

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy możliwy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: no właśnie moim zdaniem brak upgrade, niby dostałem corner room, ale jakiś słaby, śniadania, późny check out

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna stawka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku: saloniku nie ma

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu.
Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:

Polecam Szczecin, hotelu nie. Nie miałem myślą o szamponu, ktoś z usługi w pewnym momencie wtargnął do pokoju, praktycznie brak upgrade. Łozko niewygodne

Hotel Tami - tańszy niż Ibis, ale tam przynajmniej łóżko wygodniejsze. Sauna notorycznie przepełniona.

To był pobyt sentymentalny. Poprzedni raz w tym hotelu byłem w 1996 roku - wtedy były klimaty kuresko-bandycko-biznesmeńskie. Teraz są klimaty przyjaźni (sfinalizowanej i skonsumowanej - z efektem w postaci potomstwa) polsko - niemieckiej.

Jeśli przeproszą to dam hotelowi drugą szanse, bo to jednak fajne POMO i początki hotelarstwa po 1989
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#184 PostWysłany: 07 Lis 2025 13:55 

niebieski
Drodzy.
Dopiero teraz rozpoczynam przygodę z tą siecią, bo nie liczę drobnych pobytów w poprzednich latach.
Przy rezerwacji widzę, że jest coś takiego jak Talerz z owocami. Czy ktoś korzystał z tej opcji? Akurat dotyczy to Norwegii, koszt wychodzi około 65 PLN.
Chodzi mi o to, czy rzeczywiście tych owoców jest trochę, czy tak od picu co kot napłakał?
Ja nie mam jeszcze co liczyć na wstawki, stąd moje pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 07 Lis 2025 14:00 

Zbanowany
Może nie bedzie to skrzynka jabłek ale zawsze uczciwie solidna porcja. To jest jednak porządna sieć hoteli i nie pozwalają sobie na chłam. Po zmianach teraz w Hiltonie wyjdzie na to że RR ma najlepszy program bo stosunkowo łatwo o VIPa i darmowe sniadania
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 09 Lis 2025 19:19 

Loty: 462
Kilometry: 485 178
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Kiedyś brałem w Sobieskim to szału nie było: jabłko, gruszką i trochę winogron. W Oslo nigdy nie brałem ale wstawki nie są jakieś olbrzymie w tym lotniskowym - jak dobrze pamiętam 3 małe makaroniki i soczek 200 ml.

Weź i daj fotkę ;)
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 04 Sty 2026 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 386 465
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Nazwa hotelu: Radisson Blu Hotel, Gdańsk

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do apartamentu, vouchery na drinki w barze, zniżka na parking (80zł zamiast 120zł), śniadania

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): kasa

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Wrażenia bardzo dobre. Czuć wysoką jakość i wszystko działa tak, jak powinno. Hotel jest bardzo dobrze wyciszony więc można komfortowo wypocząć. Śniadania rewelacyjne i bardzo bogate. W hotelu jest bardzo przyjemny bar z mega wygodnymi fotelami i barmanem z prawdziwego zdarzenia - zagadujący (ale bez przesady), bardzo uprzejmy, polewający alkohol od serca

Inne uwagi: Ceny na mieście w Gdańsku są tak absurdalne obecnie, że zarówno bar, jak i restauracja hotelowa (a przypominam że to pięciogwiazdkowy Radisson na starówce) są w porównaniu do innych lokali wręcz atrakcyjne.

Śniadania oprócz bufetu mają też część a'la carte. Na zdjęciu na lewym talerzyku tost z awokado i jajkiem w koszulce.
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#188 PostWysłany: 14 Sty 2026 18:21 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Radisson Blu Arlanda Hotel

Twój status w programie lojalnościowym:Premium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Premium room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:nic

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Nie miałem przyjemności

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Podchodzę do recepcji, daje dokument a Pan po chwili - czy na pewno ma Pan u nas rezerwację, są dwa hotele lotniskowe...? Pokazuję apke, pan klepie w komputer przez 2-3 minuty i nagle - a rzeczywiście, ma pan...
Wąski, za to kiszkowaty pokój, z ciekawie zabudowanym łóżkiem piętrowym oraz telewizorem powodującym skręt karku. W łazience mocno pachnie kloaką. Sprzątanie na kiepskim poziomie - na stoliku przy łóżku widać z naście odciśniętych kubków, ma stoliku na środku pokoju jest więcej plam niż czystego miejsca... Ale z drugiej strony - łóżko było wygodne, bardzo cicho (nie słychać ani samolotów ani klimatyzacji ani innych klientów). Jak na stricte nocny pobyt przed lotem długodystansowym, jest ok. Ze śniadania nie korzystałem, miałem wczesny lot i restaurację na Priority Pass do odwiedzenia.

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 351.93 KiB | Obejrzany 1355 razy ]

Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 325.17 KiB | Obejrzany 1355 razy ]

Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 356.83 KiB | Obejrzany 1355 razy ]

Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 362.59 KiB | Obejrzany 1355 razy ]

Inne uwagi:Jest autobus darmowy (co 15 min w ciagu dnia) z T2 i T4, jadący na parking P3, który zatrzymuje się też pod drzwiami hotelu.
Załącznik:
21.jpg
21.jpg [ 288.59 KiB | Obejrzany 1355 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#189 PostWysłany: 14 Sty 2026 18:23 

niebieski
ja tam też nigdy nie dostałem up... tam raczej status nie istnieje
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#190 PostWysłany: 14 Sty 2026 19:11 
Awatar użytkownika

złoty
upa nie ale śniadanie tak, wygodne łóżko i przyjemna pościel,
i jeszcze ciekawostka sklep w hotelu przez nikogo nie pilnowany, bierze się towar z półki czy lodówki, płaci kartą i wychodzi, u nas by się nie przyjął.
Załącznik:
IMG_20260114_181309_copy_1210x615.jpg
IMG_20260114_181309_copy_1210x615.jpg [ 194.21 KiB | Obejrzany 1323 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#191 PostWysłany: 14 Sty 2026 19:41 

kostek966 napisał(a):
upa nie ale śniadanie tak, wygodne łóżko i przyjemna pościel,

Odwiedzamy Radisson Blu Arlandia od lat. Róznie się przez ten czas nazywał i program lojalnościowy i statusy, ale z najwyższym zawsze dostawaliśmy upgrd do junior suite (sypialnia podobna jak na zdjęciu, bez łóżka piętrowego, plus malutki pokój dzienny). 100% przypadków.

W czasie naszych pobytów wyglądało to tak https://www.upgrd.pl/2024/10/recenzja-radisson-rewards-radisson-blu-arlandia-hotel-stockholm-arlanda-sztokholm/

kostek966 napisał(a):
i jeszcze ciekawostka sklep w hotelu przez nikogo nie pilnowany, bierze się towar z półki czy lodówki, płaci kartą i wychodzi, u nas by się nie przyjął.

Chyba mówicie o różnych hotelach - w Radisson Blu Arlandia chyba nie ma takiego sklepiku? Kiedy zostało zrobione to zdjęcie? W Radisson Blu Airport Terminal Hotel, Stockholm-Arlanda Airport bywamy rzadziej, ale podczas niedawnej wizyty też takiego miejsca nie widzielismy. Gdzie to jest?

W ramach informacji a propos Radisson Blu Arlandia - autobus lotniskowy ma przy hotelu dwa przystanki - jednen w drodze na parking, drugi, w drodze na lotnisko. Oba są zlokalizowane dosłownie kilka kroków od drzwi wejściowych - po różnych ich stronach.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 14 Sty 2026 19:57 
Awatar użytkownika

złoty
upgrdpl napisał(a):
Oba są zlokalizowane dosłownie kilka kroków od drzwi wejściowych - po różnych ich stronach.

I w zimie można poczekać w wejściu do hotelu, by nie marznąć - nadjeżdżający autobus widać z daleka.

...ale mi się udało rozruszać temat - pół forum było w hotelu, a nikt się nie chciał odezwać pierwszy :D
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#193 PostWysłany: 14 Sty 2026 21:17 
Awatar użytkownika

złoty
byliśmy z przedmówcą w tym samym oddalonym od terminala o chwilę dojazdu busem, zdjęcie jeszcze ciepłe
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 09 Lut 2026 14:35 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu: Radisson Blu Hotel, Bristol

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Dwa najtańsze pokoje

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade obu pokoi do Premium na dwunastym piętrze. Darmowe śniadania dla wszystkich gości.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy poleciłbyś ten hotel innym?: Po prostu solidny czterogwiazdkowy hotel. Nie ma się czym zachwycać ale też nie ma się do czego przyczepić. Świetna lokalizacja w samym centrum niedaleko przystanku autobusu lotniskowego.

Inne uwagi: To jest prawdopodobnie pierwsza i ostatnia recenzja tego hotelu pod tą nazwą na forum. Obiekt wyleciał z sieci Radisson Hotels i wygląda na to, że obsługuje już tylko rezerwacje zrobione za czasów RH i nie przyjmuje nowych. Nie mają już dostępu do systemów IT Radissona więc swój status musiałem pokazać w appce na telefonie ale bez problemu dali upgrade i śniadania.

Załączniki:
radisson_widok.jpg
radisson_widok.jpg [ 116.12 KiB | Obejrzany 1146 razy ]
radisson_pokoj.jpg
radisson_pokoj.jpg [ 72.68 KiB | Obejrzany 1146 razy ]
radisson_lazienka.jpg
radisson_lazienka.jpg [ 93.76 KiB | Obejrzany 1146 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#195 PostWysłany: 19 Lut 2026 07:59 

Loty: 462
Kilometry: 485 178
niebieski
Radisson Mumbai Andheri MIDC, Indie

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior Room / DeLuxe Room (Te pokoje na zdjęciach wyglądają na takie same)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:
1.Wstawka w pokoju,
2.Zniżka na kolację w restauracji hotelowej,
3.Bezpłatne śniadanie VIP dla 3 osób,
4.Prezent pożegnalny - foto niżej.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):
1. Flexible Members Only - Premium - App Only - Discount Booster
2. Flexible Members Only - Premium - App Only + PUNKTY RADISSON REWARDS

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): BRAK

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:

W ciągu ostaniego miesiąca dwukrotnie gościłem w tym hotelu - pobyt dłuższy i krótszy przed lotem ze względu na bliskość lotniska.

Podczas pierwszej dłuższej wizyty zarezerwowałem wczesny check-IN od godziny 9:00. W hotelu pojawiłem się po godz.7:00 i widać było zakłopotanie recepcji, że jestem tak wcześnie, a oni nie mają jeszcze przygotowanego dla mnie pokoju. Zaproponowali bym skorzystał ze śniadania, a oni w tym czasie przygotują mi pokój. Finalnie otrzymałem go godzinę później więc całkiem OK biorąc pod uwagę, że z mojej winy.
Przy check-IN nic nie wspomniano o upgrade pokoju ani o tym, że jestem członkiem Radisson Rewards ale nadrobili to później.
Na minus - pisałem do nich wcześniej e-mail, że będę wcześniej ale nic nie odpisali.
Hotel oferuje transport z / na lotnisko - cena ~20-30 zł wyższa od TAXI lotniskowych.
Przy recepcji znajduje się stanowisko cukiernicze z bardzo ładnymi wizualnie ciastami ale niestety nie skorzystałem więc smakowo nie wiem.

POKÓJ - pokoje oprócz numeru mają tabliczki DLX więc łatwo domyśleć się jaki otrzymałem, bo po zdjęciach superior wygląda tak samo. Pokój świeży, bez żadnych przetarć, uszkodzeń w ładnych stonowanych kolorach. Bardzo mi się podobał.
Zdjęcie bez wstawki, którą otrzymałem później. Łóźko ze wstawki już trochę wygniecione i córka narzekała na komfort.
W pokoju minibar - woda, kawa rozpuszczalna i spory wybór bardzo dobrych herbat. Były jeszcze z 3 butelki lokalnych napoi w lodówce ale bez szału.
Reszta wyposażenia standardowo, TV - spory wybór kanałów. W pokoju codziennie uzupełniane eco-przekąski, 2 paczki.
Przed przyjazdem zamówiłem talerz owoców, koszt ok. 20 zł. ale nie wiem czy to miało sens bo podczas drugiego pobytu już go nie zamawiałem a też dostałem razem ze słodką wstawką.
Widok z pokoju na zieleń czy główną ulicę bez znaczenia bo na 4 piętrze było bardzo cicho.

ŁAZIENKA - niestety nie zrobiłem zdjęcia ale to bardzo mocny punkt. Bardzo duża, dobrze oświetlona przestrzeń z oddzielną wnęką na sedes oraz ogromną kabiną prysznicową. W zestawie - przybory do golenia, szczoteczki i pasta do zębów.
Słuchawka prysznicowa z 3-ema regulacjami i bardzo dobrym ciśnieniem wody oraz regulacją temperatury.

RESTAURACJA - korzystałem zarówno ze śniadania jak i kolacji serwowanej od godz. 19:00. Była też możliwość wykupienia obiadu.
Kolacja w formie bufetu ze zniżką za Radisson Rewards kosztowała ok. 50 zł / osoba więc dosyć uczciwa cena jak na to co oferowała.
Zarówno podczas śniadania i kolacji wybór potraw bardzo duży, zarówno potrawy kontynentalne jak i typowo indyjskie. Duży wybór słodyczy, lodów.
Na plus obsługa kelnerska, sugerująca co z czym najlepiej smakuje bo ilośc tych "papek indyjskich" był tak duży, że ciężko było się połapać. Można było też zamówić świeże wypieki czy nawet typowe jedzenie widziane na street food'ach ale przyrządzone przez kucharzy.

STREFA SPA & WELNESS - siłownia niewielka ale tutaj niewiele napiszę, bo tylko rzuciłem okiem.
Basen płytki z 3 leżakami, mało osób z niego korzystało - chyba tylko ja podczas mojego pobytu. Woda niestety zimna bez podgrzewania.
Strefa SPA - masaże na wysokim poziomie, opinia mojej żony. Ceny od 100 zł. w zależności od masażu / długości.

Największe zaskoczenie było przy check-OUT - recepcja podziękowała za wybór ich hotelu oraz bycie VIP Radisson Rewards.
Krótka rozmowa z manager'em - jak oceniam ich hotel na tle innych hoteli Radisson, czy mam jakieś uwagi, wskazówki, co mogliby poprawić, etc.
Wręczyli także prezent, ręczniki z logo Radisson oraz poprosili o wspólne zdjęcie - nie będę go zamieszczał ale czułem się jak gwiazda Hollywood albo chociaż Bollywood.
Podczas drugiego mojego pobytu już od wejścia było "welcome back" i czy będę teraz ich stałym gościem.
Ogólnie cała obsługa hotelowa na bardzo wysokim poziomie, czułem się wyjątkowym gościem.
Podczas drugiego check-OUT przed lotem do Polski dostałem dwa pudełka czekoladek na drogę oraz przygotowali mi owoce na drogę. Miły gest.

Załączniki:
Radisson - Pokój 1.jpg
Radisson - Pokój 1.jpg [ 140.68 KiB | Obejrzany 1065 razy ]
Radisson - Pokój 2.jpg
Radisson - Pokój 2.jpg [ 115.08 KiB | Obejrzany 1065 razy ]
Radisson - Widok z okna.jpg
Radisson - Widok z okna.jpg [ 176.24 KiB | Obejrzany 1065 razy ]
Komentarz do pliku: Owoce + Słodka Wstawka
ResizedImage_2026-02-19_06-56-43_0290.jpg
ResizedImage_2026-02-19_06-56-43_0290.jpg [ 121.59 KiB | Obejrzany 1065 razy ]
Radisson - Barek w pokoju.jpg
Radisson - Barek w pokoju.jpg [ 197.59 KiB | Obejrzany 1065 razy ]
Radisson - Przekąski w pokoju.jpg
Radisson - Przekąski w pokoju.jpg [ 175.76 KiB | Obejrzany 1065 razy ]
Radisson - Restauracja.jpg
Radisson - Restauracja.jpg [ 202.32 KiB | Obejrzany 1065 razy ]
Radisson - Strefa SPA.jpg
Radisson - Strefa SPA.jpg [ 193.56 KiB | Obejrzany 1065 razy ]
Radisson - Prezent VIP.jpg
Radisson - Prezent VIP.jpg [ 204.56 KiB | Obejrzany 1065 razy ]
Radisson - Czekoladki.jpg
Radisson - Czekoladki.jpg [ 160.3 KiB | Obejrzany 1065 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#196 PostWysłany: 17 Mar 2026 21:04 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu: Radisson Hotel Szklarska Poręba

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do najlepszego apartamentu z jacuzzi na dachu, wstawka powitalna (butelka dobrego wina oraz bogaty talerz owoców i słodyczy), śniadanie a'la carte gratis (oprócz standardowego bufetu)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: No to było jak dla mnie najlepsze docenienie statusu, jakie kiedykolwiek mnie spotkało, i najlepszy upgrade, jaki miałem. Przebija to nawet apartament w InterContinentalu w Warszawie. Zarezerwowany najtańszy pokój w najtańszy możliwy termin (nocka z niedzieli na poniedziałek), a dostaliśmy upgrade do apartamentu z dwiema łazienkami, sypialnią, salonem z częścią jadalnianą, balkonem oraz wielkim tarasem z jacuzzi piętro wyżej.
Hotel sam w sobie jest super. Jest bardzo malowniczo położony. Z tego, co widziałem przez otwarte drzwi, to nawet pobyt w mniejszym pokoju byłby bardzo przyjemny (byle z widokiem). Strefa basenowa niewielka, ale sensownie przemyślana. Jest jeden basen z dwoma torami pływackimi, jeden basen z biczami i bąbelkami, jacuzzi zewnętrzne oraz zjeżdżalnia.
Jak chodzi o żarcie, to jest lepiej niż dobrze. Śniadanie bardzo bogate i niezłej jakości. Statusowcy dostają na wejściu do ręki menu z daniami do zamówienia za darmo (jajo po benedyktyńsku, tost z avocado i jajkiem itd.). Kolacja à la carte była wybitna i do tego w rozsądnej cenie (jak na hotel). Jedynie kolacja bufetowa nie wyglądała zbyt apetycznie i nie widzieliśmy tam nic, co by nas do niej zachęciło, więc zawróciliśmy stamtąd.

Inne uwagi: Taki drobiazg, który pewnie większość zignoruje ale jakoś przykuł moją uwagę - standardowo wraz ze wstawką czekał na mnie niby zwykły list powitalny, wyróżniał się jednak na tle innych listów tego typu jakie do tej pory dostawałem. Po pierwsze był wydrukowany na papierze kredowym o bardzo wysokiej gramaturze. Po drugie, moje imię było wpisane już na wydruku (a nie niechlujnie dopisane ręcznie jak to się czasami zdarza). Po trzecie, pani dyrektor generalna podpisała się starannie pełnym imieniem i nazwiskiem a nie tylko machnęła parafkę od niechcenia.

Tak hotel prezentuje się z zewnątrz:
Załącznik:
zzewnatrz.jpg
zzewnatrz.jpg [ 82.23 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Pokój, sypialnia, jedna z łazienek (druga jest prawie identyczna):
Załącznik:
pokoj_salon2.jpg
pokoj_salon2.jpg [ 84.35 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Załącznik:
pokoj_salon.jpg
pokoj_salon.jpg [ 77.55 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Załącznik:
pokoj_jadalnia.jpg
pokoj_jadalnia.jpg [ 78.38 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Załącznik:
lazienka.jpg
lazienka.jpg [ 71.23 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Załącznik:
sypialnia.jpg
sypialnia.jpg [ 66.7 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Widoki przez wielkie okna:
Załącznik:
widok_mgla.jpg
widok_mgla.jpg [ 72.78 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Załącznik:
widok_rano.jpg
widok_rano.jpg [ 92.95 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Wstawka powitalna:
Załącznik:
wstawka.jpg
wstawka.jpg [ 76.46 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Jacuzzi na dachu:
Załącznik:
taras_jacuzzi.jpg
taras_jacuzzi.jpg [ 84 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Załącznik:
jacuzzi_wino.jpg
jacuzzi_wino.jpg [ 52.25 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Załącznik:
jacuzzi_noc.jpg
jacuzzi_noc.jpg [ 27 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Kolacja w restauracji:
Załącznik:
ryba.jpg
ryba.jpg [ 95.6 KiB | Obejrzany 963 razy ]

Załącznik:
kaczka.jpg
kaczka.jpg [ 94.69 KiB | Obejrzany 963 razy ]
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#197 PostWysłany: 28 Mar 2026 17:03 

[quote="xyrxis"]Nazwa hotelu: Radisson Hotel Szklarska Poręba

Też dostałem taki up przy 4 nocach :)
Ale śniadania szału wybitnego nie robią. Widziałeś cennik? Jajka sadzone 22zl a jajka po benedyktyńsku za free :) gdzie tu logika?
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 10 Cze 2026 11:35 

Nazwa hotelu:Radisson Blue Hotel, Istambul Sisli

Twój status w programie lojalnościowym:VIP

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Suite, śniadanie dla 2 dorosłych i 2 dzieci, dostęp do Executive Lounge, późniejsze wymeldowanie, pytałem o 14:00 i bez problemu przedłużyli pobyt do 14:00.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik mały, ale nie było w nim dużo osób, przez cały czas otwarcia dostępna kawa,herbata i napoje bezalkoholowe, w godzinach 12:00-17:30 było 6 rodzajów ciast i jeden rodzaj kanapek. Od 17:30 do 19:30 dwa dania na ciepło i ok. 6-7 na zimno do tego owoce i 4 rodzaje ciasta. Po 19:30 nie ma już nic do jedzenia. Od 17:30 do 21:30 dostępne jest piwo Efes i wino wytrawne białe i czerwone.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Polecam, oczywiście uwzględniając korzyści statusowe, pokój bardzo duży ok. 50 m2 W pokoju dwie łazienki obie z wanną, a w głównej dodatkowo jeszcze prysznic. Nie jest w samym centrum, ale dojazd do centrum nie zajmuje dużo czasu. W hotelu jest basen zewnętrzny i wewnętrzny, jacuzzi, sauna sucha i parowa. Na śniadaniu dość duży wybór. Można też zamówić omlety, jajka po florencku czy benedyktyńsku itp., co nie jest zbyt jasno wskazane.

Załączniki:
IMG_20260603_183351_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg
IMG_20260603_183351_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg [ 180.62 KiB | Obejrzany 588 razy ]
IMG_20260603_183449_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg
IMG_20260603_183449_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg [ 199.68 KiB | Obejrzany 588 razy ]
IMG_20260603_183403_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg
IMG_20260603_183403_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg [ 217.27 KiB | Obejrzany 588 razy ]
IMG_20260603_183412_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg
IMG_20260603_183412_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg [ 226.16 KiB | Obejrzany 588 razy ]
IMG_20260603_183408_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg
IMG_20260603_183408_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg [ 228.07 KiB | Obejrzany 588 razy ]
IMG_20260603_183454_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg
IMG_20260603_183454_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg [ 232.44 KiB | Obejrzany 588 razy ]
IMG_20260603_194146_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg
IMG_20260603_194146_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg [ 241.46 KiB | Obejrzany 588 razy ]
IMG_20260603_183451_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg
IMG_20260603_183451_Easy-Resize.com_Easy-Resize.com.jpg [ 243.43 KiB | Obejrzany 588 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#199 PostWysłany: 04 Lip 2026 22:14 

niebieski
Nazwa hotelu: Radisson Hotel Malta Cavalieri

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Premium room (Duży pokój!) z widokiem na zatokę.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Points & Cash

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zdecydowanie nie! Najgorszy Radisson w którym byłem
Hotel jest po prostu fatalny i ma duże problemy.
Przyjechaliśmy z żoną i naszym 7-miesięcznym dzieckiem późnym wieczorem. Po wejściu do pokoju od razu okazało się, że nie ma ciepłej wody. Dodatkowo w pokoju nie było przygotowanego łóżeczka dla niemowlaka, mimo że było zgłoszone.
Zszedłem do recepcji zgłosić oba problemy. Usłyszałem, że nie ma technika i jeśli chcę się umyć, to mogę skorzystać z zimnej wody!!! Powiedziano mi również, że łóżeczka tej nocy nie da się już dostarczyć. Następnie recepcjonista stwierdził, że nie wie, czy będziemy mogli zostać w tym samym pokoju następnego dnia, ponieważ miałem dwie rezerwacje. Dopiero wtedy zauważył, że obie należą do mnie i poprosił, żebym rano między 8:00 a 9:00 przyszedł ponownie do recepcji, aby sprawdzić, czy nie będziemy musieli zmieniać pokoju. Uważam, że jest to absurdalne, szczególnie po przyjeździe późnym wieczorem z małym dzieckiem.
Dodatkowo klimatyzacja działała bardzo niestabilnie – raz chłodziła, raz nie. Okazało się, że w sterowniku brakowało jednego z przycisków. Została naprawiona dopiero następnego dnia po południu.
Recepcjonista poinformował mnie, że nie może podjąć decyzji o rekompensacie i poprosił, żebym rano porozmawiał z managerem. Następnego dnia managera nie było – była jedynie kierownik recepcji. Musiałem po raz kolejny od początku tłumaczyć całą sytuację. Dowiedziałem się tylko, że nadal nie ma ciepłej wody i nie wiadomo, kiedy zostanie przywrócona. Jedyną dobrą wiadomością było to, że ostatecznie mogliśmy zostać w tym samym pokoju.

Największym problemem był jednak brak ciepłej wody. Przez dwa dni ani ja, ani moja żona nie mogliśmy normalnie się wykąpać. Nie mogliśmy również wykąpać naszego 7-miesięcznego dziecka.
Dodatkowo nikt podczas zameldowania nie poinformował nas, że hotelowy basen jest basenem ze słoną wodą. Nigdzie na terenie obiektu nie zauważyłem również informacji, że jest to basen z wodą morską. Weszliśmy z dzieckiem do basenu, a po chwili u naszego syna pojawiła się wysypka. Pokazałem ją Duty Managerowi.
Chciałbym jednak zaznaczyć, że jedyną osobą, która wykazała się pełnym profesjonalizmem.
Może to dziwne lecz kolejnym przykładem organizacyjnego chaosu był dzbanek z woda cytywnowa dla gości. Recepcjonista zapewnił mnie, że woda do picia zostanie uzupełniona. Minęły dwie godziny i nadal nie było ani wody, ani czystych szklanek. Po ponownym zgłoszeniu usłyszałem, że przekazał informację obsłudze restauracyjnej, ale nikt nic z tym nie zrobił i wzruszył ramionami! Dopiero Duty Manager osobiście przyszedł i sam uzupełnił wodę co jest żenada! Obsługa się patrzyła jak on to sam załatwia.
Równie słabo wypadła obsługa podczas śniadań. Gdy pytałem pracowników o potrawy znajdujące się na bufecie, jedyną odpowiedzią było: „Ask the chef”. Personel nie potrafił odpowiedzieć na podstawowe pytania dotyczące serwowanego jedzenia. Jedzenie na śniadanie fatalne - niby jakiś wybór jest lecz jakość jest tragiczna.
Cały pobyt sprawiał wrażenie, jakby hotel miał poważne problemy z organizacją i komunikacją między pracownikami.

Niestety całościowo pobyt oceniam bardzo negatywnie. Brak ciepłej wody przez dwa dni, brak przygotowanego łóżeczka dla niemowlaka, problemy z klimatyzacją, chaos przy rezerwacji pokoju, brak informacji o słonej wodzie w basenie oraz niski poziom obsługi recepcji i restauracji to sytuacje, których nie spodziewałem się w hotelu tej klasy.

Mały update: Na ostatni dzień tylko wrzątek leci z kranu...

Jedyny plus tego hotelu to położenie i jak się dostanie upgrade do pokoju z widokiem na zatokę.

Napisałem skargę do kierownictwa i poprosiłem o zwrot pkt i pieniędzy, wiec zobaczymy co mi odpiszą.

Ostatnio edytowany przez cz4444, 05 Lip 2026 09:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#200 PostWysłany: 04 Lip 2026 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
złoty
Nazwa hotelu: Radisson Blue Hotel Szczecin

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do większego pokoju z ekspresem do kawy, wstawka powitalna (słodycze), śniadanie dla całej rodzinki gratis

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo dobra lokalizacja hotelu w centrum miasta. W hotelu jest darmowa strefa basenowa na poziomie -1 oraz dodatkowa płatna strefa wellness na 1 piętrze. Nie jest to hotel pierwszej świeżości, ale mi osobiście nic tu nie przeszkadzało.

Inne uwagi:

Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 204 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości