Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#981 PostWysłany: 18 Gru 2025 14:45 

Dzięki, zadzwoniłam jeszcze raz, konsultant powiedział dokładnie to samo, ale jak powiedziałam, że kolega właśnie w apce zarezerwował na 2026 to sprawdził i się udało. Wygląda na to, że konsultanci na infolinii jeszcze nie wiedzą o programie na 2026, ale jak się ich odpowiednio popchnie, to dają radę.

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta
Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN
#982 PostWysłany: 18 Gru 2025 20:52 
Moderator forum

Loty: 175
Kilometry: 510 021
Krajów: 50 / 24.2%
Za darmo, to uczciwa cena. :) Ale namęczyć się trzeba.
U mnie ciekawa sytuacja, opiszę w skrócie, może się komuś ta wiedza przyda.
Mam przesiadkę w obie strony w Pekinie po 15-16h. Głównie zależało mi na hotelu przy locie "tam". Przesiadkę powrotną chcemy wykorzystać głównie na zwiedzanie.Próbowałem wiele razy zarezerwować hotel na lot "tam", przez stronę, za każdym razem był jakiś błąd. I w końcu spróbowałem też, testowo, zarezerwować na lot powrotny. Weszło za pierwszym razem bez żadnych problemów.
A na lot "tam" nadal nie chciało.
Telefon na infolinię i na lot "tam" też się udało.
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#983 PostWysłany: 19 Gru 2025 16:43 
Awatar użytkownika

@marcinsss dziękuję :)
U mnie dokładnie tak samo wielokrotne próby na lot tam kończyły się błędami. Konsultant na infolinii kazał poczekać na rok 2026.
Jak zacząłem rezerwować na lot powrotny to ruszyło :D i mam do wyboru 4 hotele, niestety nie wiem jak wybrać jeden z nich - proszę o sugestie aby nie zdawać się na ślepy los.
 Profil Relacje PM off  

#984 PostWysłany: 22 Gru 2025 00:50 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
Krajów: 9 / 4.4%
niebieski
Może to będzie głupie pyt ale....

Lecąc Air China ...kupując przez booking trip etc jest ok? Zwłaszcza o ten darmowy hotel chodzi.

Pytam bo skyscaner wyszukuje mi ofertę na bookingu,trip.com .
Sprawdzam na oficjalnej stronie i jest wyższa cena a po drugie inna cena.
Po drugie nie ma tego lotu w apce...alr China.
 Profil Relacje PM off  

#985 PostWysłany: 22 Gru 2025 08:32 
Awatar użytkownika

Loty: 394
Kilometry: 541 100
Krajów: 39 / 18.8%
srebrny
Jest ok, jeśli chodzi o hotel to ważne czy numer e-ticket zaczyna się od 999.
4 ludzi lubi ten post.
marcino123 uważa post za pomocny.

#986 PostWysłany: 23 Gru 2025 11:13 
Moderator forum

Loty: 175
Kilometry: 510 021
Krajów: 50 / 24.2%
Darek Kaszany napisał(a):
... mam do wyboru 4 hotele, niestety nie wiem jak wybrać jeden z nich - proszę o sugestie aby nie zdawać się na ślepy los.

Na to chyba nie mamy wpływu. Przynajmniej ja nie zauważyłem takiej opcji.
Lot tam wylosowało mi: Beijing Kaisheng Xingfeng International Hotel, na powrocie mam: Beijing Airport Lanwan International Hotel
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#987 PostWysłany: 11 Sty 2026 23:39 

Czy do samolotów Air China na lotnisku Chopina wsiada się rękawem czy jest podstawiony autobus?
(pytam w kontekście tego jak ubrać dziecko przy tych mrozach)
Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#988 PostWysłany: 11 Sty 2026 23:51 
Awatar użytkownika

Loty: 58
Kilometry: 80 607
Krajów: 15 / 7.2%
srebrny
pasztet napisał(a):
Czy do samolotów Air China na lotnisku Chopina wsiada się rękawem czy jest podstawiony autobus?
(pytam w kontekście tego jak ubrać dziecko przy tych mrozach)
Dziękuję

Różnie to bywa w zależności od dostępności rękawów na WAW.
Ale ostatnie dni jak 07,09,10 stycznia 2026 dla lotów CA738 WAW-PEK odbywały się przez rękaw.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#989 PostWysłany: 14 Sty 2026 10:58 

Witam, dwa dni temu zakupiłem bilet w AirChina- aplikacja pobrana, dodałem również paszport, stan w weryfikacji :) czytałem powyżej że weryfikacja trwa bardzo długo, czy jest sens wg was się w to bawić żeby się odprawiać online - wylot w kwietniu, czy nie ma najmniejszego sensu ? Dodam że lecę z Wiednia do Hanoi i wolałbym chyba ogarnąć sobie wszystko na miejscu / online niż bawić się w to na lotnisku w Wiedniu. Bilet kupiony z wybranymi miejscami już podczas rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#990 PostWysłany: 14 Sty 2026 11:56 

Leciałem z Wiednia do Singapuru via Pekin. Odprawiłem się online przez apkę. Ale co z tego, skoro BP do odebrania w okienku na lotnisku. Miejsca w samolocie można było wybrać w apce dużo wcześniej, może nawet od razu po rezerwacji. Ja to robiłem kilka miesięcy przed lotem.
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

#991 PostWysłany: 14 Sty 2026 13:16 

niebieski
Ja założyłem konto w maju 2025, leciałem w czerwcu 2025 (od razu po kupnie biletu mogłem wybrać siedzenia i zamówić hotel na przesiadce), natomiast konto doczekało się weryfikacji w listopadzie 2025.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
kameander uważa post za pomocny.

#992 PostWysłany: 14 Sty 2026 18:29 

niebieski
Piatek napisał(a):
@Storrada Jak juz bedzie program na 2026 to dzwonisz na infolinię +80086100999 podajesz dane z rezerwacji i po 30sek rozmowy masz na email potwierdzenie rezerwacji transit hotel. Połączenie jest na koszt odbiorcy (Air China)

Czy numer jest nadal bezpłatny na dzwoniących z PL?
Musze mieć aplikacje jeśli chcę hotel transferowy, czy dzwoniąc obejdzie się bez niej?
 Profil Relacje PM off  

#993 PostWysłany: 14 Sty 2026 18:41 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
Krajów: 83 / 40.1%
platynowy
Na głównej piszą, że od kwietnia CA będzie latać z W-wy do Pekinu codziennie.

#994 PostWysłany: 14 Sty 2026 18:45 

niebieski
Już jest w systemie na majówkę i można rezerwować.
 Profil Relacje PM off  

#995 PostWysłany: 15 Sty 2026 11:43 

Ja dostałem taką wiadomość - translator :) "Szanowny użytkowniku, twój wniosek o uwierzytelnienie prawdziwym imieniem i nazwiskiem nie przeszedł weryfikacji. Powód odrzucenia - Imie i nazwisko w przesłanych danych logowania nie zgadza się z informacjami zarejestrowanymi na twoim koncie. Prosimy o poprawę.
Jak się loguje na konto nie za bardzo widzę możliwość zmiany. Dane na Dokumencie zakupu biletów = paszport.
W Paszporcie mam dwa imiona wpisane , konto airchaina nie ma middle name - podejrzewam że o to chodzi.
 Profil Relacje PM off  

#996 PostWysłany: 16 Sty 2026 22:46 

Witam, próbuje zarezerwować bilet mxp-bkk , po wyszukaniu przez skyscanner połączenia, przechodzę niżej do wyboru sprzedawcy, wybieram Air China, przenosi mnie na stronę jakby oddziału Stanów Zjednoczonych ( przynajmniej widnieje tam ich flaga) dodam że strona ta wygląda na scam i pokazuje cenę 1866zł (517$) Niezbyt to mi wyglądało, pobrałem więc aplikacje CA i jest jakby nieco lepiej, z tym że na to samo połączenie wyświetla już mi cenę 4358CNY co odpowiada 2275zł. Nie mam doświadczenia w rezerwacji poza naszymi dwoma popularnymi europejskimi liniami w których przebieg zakupu wydaje się być zdecydowanie bardziej przejrzysty i pewny. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie by sensownie to ugryść? ,pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#997 PostWysłany: 16 Sty 2026 22:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Zakup przez OTA.
 Profil Relacje PM off  

#998 PostWysłany: 17 Sty 2026 16:24 

niebieski
@Marcin1981#

Wejdź na stronę CA wybierz rynek USA i wyszukaj swoje połączenie. Istnieje szansa, że dostaniesz cenę zbliżoną do OTA.
 Profil Relacje PM off  

#999 PostWysłany: 26 Sty 2026 14:19 

Wnioskował ktoś u AirChina o wystawienie faktury za kupione bilety? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym związane czy jest to bezproblematyczne?
 Profil Relacje PM off  

#1000 PostWysłany: 02 Lut 2026 03:02 

Czy wiecie może ile orientacyjnie może kosztować dodatkowy bagaż rejestrowany na odcinku powrotnym BKK-PEK-Waw? Niestety nie mogę się zalogować do konta Air china aby to sprawdzić.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości