Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 204 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 06 Sty 2026 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Ja nie jestem jednopostowcem (choć rzadziej tu ostatnio zaglądam) ale Siro mogę spokojnie polecić. Sam skorzystałem dość spontanicznie sugerując się wpisami tutaj. Mieliśmy 5-dniową objazdówkę w listopadzie. Bardzo fajny facet, bardzo pomocny i sympatyczny. Na pewno spędzicie dobrze i ciekawie czas jeśli go zaangażujecie. No i to jego auto jest jedyne w swoim rodzaju, do tego super wygodne

siroshan@hotmail.com
siroshan77@gmail.com
WhatsApp
0094(0)763334198
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#182 PostWysłany: 09 Sty 2026 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 63
Kilometry: 184 186
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
@lagor

Można zapytać o cene i plan zwiedzania?

+ co wam załatwiał Siro

#183 PostWysłany: 13 Sty 2026 18:36 

niebieski
Wtrącę się:
ceny negocjowane - liczba osób, dni i kiedy. Przykłady w tym wątku.
Teraz jest wysoki sezon, więc dostępność znanych kierowców znacznie mniejsza i wszystko może być drożej.
Plan i hotele możesz narzucić lub zdać się na ich propozycje.
U nas było trochę dynamicznie z rezerwacjami "na pojutrze".
Kierowca będzie proponował noclegi, gdzie zna właścicieli lub szefa recepcji, a sam przenocuje w tym samym obiekcie za niewielkie pieniądze.
U nas raz nie było dostępności w portalach na pewien dzień, a na jego telefon była.
Drugi raz były tylko pokoje Superior, które wydawały się za drogie i znowu na telefon znalazł się DeLuxe w rozsądnej cenie.
Mam wrażenie, że z jego rekomendacji mieliśmy najlepsze pokoje w obiektach - rozmiar, widok, powitanie, etc.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#184 PostWysłany: 14 Sty 2026 04:47 

Loty: 189
Kilometry: 414 487
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
@gmak teraz jest wysoki sezon czy piszesz ogólnikowo ? Teraz chyba słaby sezon bo te powodzie zrobił swoje .... udało mi się ucieć w ostatni dzień.

Naprawde musicie mieć kierowce na Sri Lance za kase ?
Po Anglii nie boicie sie jeździć? To ten sam ruch - lewostronny.(nie wiem czy razem czy osobno :)

Wynająłem samochód na 2 tyogndie - z tego co pamiętam w listopadzie zapłaciłem za to około 1200zł (?) + kaucja która mi zwrócili przed oddaniem samochodu.
Jeździłem jak chciałem , nikt mnie nie pośpieszał, chciałem cofnąć się do jakiejs atrakcji to sie cofałem, baaaaa nawet do atrakcji co kosztuja od łebka 35$ dla cudzoziemnców nic nie zapłaciłem bo jakoś mnie tak GPS poprowadził.

Kiedy chciałem to jechałem, nie musiałem byc z budzikiem że ktoś mnie odbiera o tej i otej godzinie.

A jazda samochodem normalna - jeśli ktoś ma choć połowę pojęcia - jak zachowywać się w obcym kraju na drodze.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 15 Sty 2026 23:00 

niebieski
Jest na ten temat osobny wątek, ale odpowiem już tutaj
szpaczny napisał(a):
@gmak teraz jest wysoki sezon czy piszesz ogólnikowo ? Teraz chyba słaby sezon bo te powodzie zrobił swoje .... udało mi się ucieć w ostatni dzień.

Tak, nie ma monsunów i publiczność np. z Europy tęskni za ciepełkiem.
Cytuj:
Naprawde musicie mieć kierowce na Sri Lance za kase ?
Po Anglii nie boicie sie jeździć? To ten sam ruch - lewostronny.(nie wiem czy razem czy osobno :)

Nie w tym problem. Akurat po UK nie jeżdziłem, ale do automatu i ruchu lewostronnego potrzebny niecały dzień na przyzwyczajenie.
Cytuj:
Wynająłem samochód na 2 tyogndie - z tego co pamiętam w listopadzie zapłaciłem za to około 1200zł (?) + kaucja która mi zwrócili przed oddaniem samochodu.

Tak, to odrobina luksusu. Z kierowcą to za 2 tygodnie ok. 3000 zł minus benzyna, autostrady, parkingi, ubezpieczenie etc., a jeśli transportem publicznym to przepłaciłeś.
Cytuj:
Jeździłem jak chciałem , nikt mnie nie pośpieszał, chciałem cofnąć się do jakiejs atrakcji to sie cofałem, baaaaa nawet do atrakcji co kosztuja od łebka 35$ dla cudzoziemnców nic nie zapłaciłem bo jakoś mnie tak GPS poprowadził.

Kiedy chciałem to jechałem, nie musiałem byc z budzikiem że ktoś mnie odbiera o tej i otej godzinie.

No nie, kierowca jest do twojej dyspozycji od rana do wieczora. Jak dłużej celebrujesz śniadanie, czy dana atrakcja zajmuje więcej czasu, to czeka, a jak chcesz to cofnie się.

Cytuj:
A jazda samochodem normalna - jeśli ktoś ma choć połowę pojęcia - jak zachowywać się w obcym kraju na drodze.

Nie do końca, tam na szerokości drogi oprócz dwóch samochodów muszą się jeszcze zmieścić tuk-tuki, rowerzyści i piesi. Wyprzedzanie często polega na wymuszeniu pierwszeństwa wobec nadjeżdżających z przeciwka.

Jak facet jeździ 20 lat po tych samych trasach, to zna wszędzie setki ludzi i to są czasem dodatkowe oszczędności. Nie trzeba wracać w to samo miejsce do samochodu (pociąg, mini trekking), bo odbiera cię z końca trasy. Jest także przewodnikiem (nawet bez formalnego certyfikatu) i zawsze coś ciekawego opowie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#186 PostWysłany: 16 Sty 2026 03:07 

srebrny
@gmak tak zapewne w centrum ludzie tęsknia za ciepełkiem gdzie wszystkie mosty i drogie zostały pozrywane i nie ma sie gdzie jak przemieszczać.

gmak napisał(a):
Nie do końca, tam na szerokości drogi oprócz dwóch samochodów muszą się jeszcze zmieścić tuk-tuki, rowerzyści i piesi. Wyprzedzanie często polega na wymuszeniu pierwszeństwa wobec nadjeżdżających z przeciwka.

Masz tez autosrady, a na zwykłych drogach jadąc samochodem uwierz mi nie musisz przepuszczać tuk tuka, ani rowerzystów ( w sumie ich tam nie bardzo widziałem [rowerzystów] a zrobiłem około 1000 km - w sumie żadnego nie kojarze na jakieś 'normalnej drodze') , nalezy trzymać się lewej strony pasa jak się nie jest pewnym jazdy i tyle. Reszta Cie wyminie jak znajdzie okazje.

gmak napisał(a):
Tak, to odrobina luksusu. Z kierowcą to za 2 tygodnie ok. 3000 zł minus benzyna, autostrady, parkingi, ubezpieczenie etc., a jeśli transportem publicznym to przepłaciłeś..

Nigdzie nie pałciłem za parkingi, koszt autosrtady .... serio ? to było jakieś 6,70zł :D:D:D odcinkwo (chcesz dam ci paragony bo gdzies mam :) po 1,50zł + 2zł ., było naweyt i 70 gr itp itd :) Jeśli ty takie koszty odejmujesz od 3000zł i robisz z tego koszt - to coś nie halo :) Samochód z ubezpieczeniem 1200zł - więc teraz porównaj 1200 zł plus paliwo ( nie wiem musiałbym sprawdzić ale jakies 300zł) vs 3000 zł - daleka droga do przepłacenia i bycia niezależnym.

gmak napisał(a):
Nie w tym problem. Akurat po UK nie jeżdziłem, ale do automatu i ruchu lewostronnego potrzebny niecały dzień na przyzwyczajenie.

Ja mieszkałem w Irlandii i jeździłem ruchem lewostronnym, ale nigdy nie jeździłem na skuterze/motorze - pojechałem do Tajlandii i po 2h smumałem jak się jeździ - więc nie gadaj ze 1 dzień trzeba się uczyć - zwłaszcza że w automacie zdecydowanie łatwiej niż manualem.

PS: w Polsce jezdze manualem - wiec nie bylem przyzwyczajony do automatu - którym cześniej miałem jedną styczność na 5godzin 'na trasie'. Ale coto za filozofia - wciskasz buta i tyle - łątwiej nie musisz pod górkami ze srzęgłem się bawić :)
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 18 Sty 2026 17:47 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 10 447
Krajów: 5 / 2.3%
Sposób jazdy w Europie i na Sri Lance jest bardzo odmienny. Ogólnie rzecz biorąc w Azji uważa się przede wszystkim na innych uczestników ruchu, a w Europie na przepisy. Niektórym zaadoptować się do tego będzie łatwiej, innym trudniej.
Może trochę OT, ale znam przypadki, że w Azji ludzie boją się wyjść z hotelu bez kierowcy lub przewodnika bo nie potrafią... przejść przez ulicę na drugą stronę.
 Profil Relacje PM off
tanhayi lubi ten post.

#188 PostWysłany: 21 Sty 2026 07:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Moj post będzie dotyczyć polecanego tutaj często przez jednopostowców pana Siroshan.

W piątek piszę do Pana na whatsapp że szukamy kierowcy na poniedziałek na 5-6 dni. Pan po 15 minutach już do mnie dzwoni na whatsapp by ustalić szczegóły. Proponuje dłuższy (7dni) czas by na spokojnie zwiedzić większość polecanych przez siebie miejsc. Ustala nawet wstępny plan podróży który wam wklejam.

Cytuj:
7 days , 6 nights tour.

sleeping places.

Sigiriya _ 2
Kandy _ 1
Nuwara Eliya _ 1
Ella _ 1
Yala _ 1

South beach drop off.

Activities.

Pick up in the Airport, Sigiriya Lion rock, Dambulla cave temple, Pidurangala rock, Village tour, Kandy temple of tooth, Cultural show, view point, Botanical garden, Kandy Lake, visit tea factory and tea plantation, British colonial sity, Gregary lake , seetha ammen temple, Little Adams peak, 9 Arch bridge, Rawana waterfalls, Yala national park safari , south beach drop off.end of my service.

The transport cost for a comfortable Air condition car. It would 900 US$ for 2 people. This price includes below things.

This price includes below things
1.English speaking driver for the whole tour
2. Driver's accommodation
3. Fuel cost
4.full insurance
5.parking and highway tickets
6. six nights accommodation with breakfast

This price not includes,
Your lunch and dinner
Entrance fees
4*4 jeep
Your personal cost,
Accommodation (small hotels)
Aircondition double room,hot water, free wi_fi, private barth room, balcony, some places have swimming pool, very clean and quite rooms,

Wydaje mi się dość drogo. Więc pytam o cenę bez noclegów. To daje 550$ za 7 dni. 80$ za dzień. Co też mi się wydaje drogo w porównaniu do innych ofert online oraz w tym temacie.

No ale sporo poleceń na niemieckiej stronie. Tutaj jakiś „nie jednopostowiec” również polecał. Że super angielski, że super auto, że nie bierze w turystyczne miejsca.

Zgadzam się na ofertę bez noclegów.

No i słuchajcie. Lądujemy. Z ponad godzinnym opóźnieniem - ale to nic nie zmienia. I jakież moje zdziwienie gdy na lotnisku odbiera mnie jakiś całkowicie inny facet - innym autem.

Siro nie miał terminu więc sprzedał mnie z prowizją konkurencji.

Od razu powiedziałem facetowi że nie chce jeździć po turystycznych miejscach i knajpach. Ale facet innych nie znał. Jedliśmy w najgorszych bufetach (w każdym kierowcy jedzą za darmo za to że przywieźli turystów), opinie na googlu tych miejsc tragiczne. W jednym miejscu stały chyba z 3 duże autokary ala rainbow czy tui. Opinia google 3,1 o ile dobrze pamiętam.

Na szczęście zabrał nas 3 razy do restauracji. Potem już wiedziałem że nie ma to sensu.

Zabrał nas do „Gemini Gems” gdzie ludzie starali się nam opchnąć prawie nic nie warte błyskotki. Zawiedziony że nie zostaliśmy na projekcji 10 minutowego filmu bo nie zdążył kawy wypić.

Kolejny spot to Herbal Garden gdzie oczywiście nic nie płacisz za wejście , pan cię oprowadza, potem darmowy masaż - a potem wizyta w sklepie gdzie natarczywie prawie wciskają ci magiczne środki ziolowo medyczne do koszyka za 200-300zl które pomagają na wszystko.

Widać że również nie podobało mu się że nie wzięliśmy opcji z noclegami - gdybyśmy spali w polecanych przez niego hotelach - spałby w tych samych. A tak musiał płacić gdzieś na mieście za „driver rooms”.

Niesamowicie, ale to niesamowicie się starał by to on nam miał załatwić safari w Yala. Do tego stopnia że ściemniał jakieś bzdury o tym że noclegi anulują nam pobyt jeśli nie kupimy Safari w hotelu w którym śpimy. Albo że musimy mega uważać jak wybieramy Safari bo to nie jest takie proste - że jak coś się stanie to kierowca ucieknie zostawiając nas w aucie. Ale on oczywiście ma najlepszego kierowcę. I taniej.

Angielski na średnim poziomie. - koleś prowadzi swoją agencję.

Tak więc Panie Siroshan. To do pana mam pretensje. Żeś pokusił się pan o kilkadziesiąt dolarów kosztem swojej opinii.

NIE POLECAM!!!!
8 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#189 PostWysłany: 21 Sty 2026 13:21 
Awatar użytkownika

Cześć,

Szukałyśmy osoby na 4 dni, w lutym, dla 2 osób. Plan dość intensywny (tzn w naszej opinii optymalny ale kierowcy chyba sobą przyzwyczajeni do osób, które wolę mniej intensywne pobyty;) )
Odezwałyśmy się do kilku osób tu polecanych - wszyscy odpisali szybko (whatsup), wrzucam info:

Umida - na niego się finalnie decydujemy, sprawny kontakt, najlepsza cena (260euro, czyli jakieś 305dol), bez wydziwiania - nasz plan zmienił delikatnie ale sensownie. Mam nadzieję, że to był dobry wybór;)

Gavi - nie miał wolnego terminu, grzecznie odpisał, nie próbował nikomu nas przekazać
Siroshan, którego dotyczy powyższy post. Jego oferta była najdroższa (chciał 700 dol z noclegami, 500dol bez) - po przeczytaniu powyższego postu mozliwe, że ta cena już zawierała "marżę" za odsprzedanie dalej.
Rozmawiałam też z Dinalem i Vishana Fernando - tu wyceny takie same (350 dol), kontakt sprawny i też ich rozważałyśmy ale padło na Umidę.
Malith Prashantha - drożej (430dol) - kontakt też

PS do powyższej dyskusji "dlaczego kierowca" - żadna z nas nie ma prawa jazdy, więc nie możemy wypożyczyć same auta, a chcemy dość sporo zrobić w krótkim czasie - stąd pomysł aby 1/3 wyjazdu robić z kierowcą, a 2/3 komunikacją publiczną.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#190 PostWysłany: 21 Sty 2026 15:30 
Awatar użytkownika

Loty: 111
Kilometry: 227 177
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Parę dni temu skończyłem 11 dniową przejażdżkę z polecanym tu kilkukrotnie Gavim.

Młody, rzetelny chłopak, co w sumie padało już tu nie raz. Podróżowaliśmy z 3 latkiem, spokojnie pomieściliśmy się w jego aucie oraz co najważniejsze - był fotelik, który był w lepszym stanie niż w niejednej europejskie wypożyczalni samochodowej.

Miły akcent: w dniu urodzin młodego otrzymał od Gaviego prezent. Młody cały wyjazd przeżywał że dostał autko.

Jedynie co mogę trochę ponarzekać to czasem sprawiał wrażenie nieprzygotowanego, jakby miejsca gdzie jechaliśmy były dla niego nowością, a dojeżdżając do Kandy, skąd pochodził to już widać było że się spieszy by skończyć dzień.

Natomiast ogólnie wciąż jest wart polecenia. Zapłaciliśmy 60usd za dzień. Nie wozi po swoich ziomkach (może czasem tylko po lokalizacjach bardziej europejskich niż lokalnych ale to pewnie turyści nauczyli), nie oszukuje z terminami, nie wystawia w dzień przylotu wujka, stryjka, babcię etc co jest niestety nagminne z kierowcami na Sri Lance.

Mimo minimalnych minusów wart polecenia.
2 ludzi lubi ten post.
kbk uważa post za pomocny.

#191 PostWysłany: 21 Sty 2026 16:41 

niebieski
@tanhayi dzięki za ten komentarz i pokazanie dobitnie, że trzeba ostrożnie podchodzić do rekomendacji innych użytkowników i szczegółowo uzgadniać warunki przed wyjazdem. Za odsprzedanie "Waszej" usługi komuś innemu nie tylko bez Waszej wiedzy i zgody ale nawet nie uprzedzenie o tym fakcie powinien on dostać wirtualnego bana od wszystkich forumowiczów. Dla mnie skreśla to takiego osobnika całkowicie.

Co do samej usługi - skoro widzieliście jak się sprawy mają to dlaczego daliście się wozić po tych wątpliwych miejscówkach zamiast samemu ogarniać temat i traktować kierowcę jak taksówkę?
Czy wykonywał on również usługę przewodnicką czy był tylko kierowcą? Jeśli kierowcą a plan był Wasz to przepłaciliście.

Sam byłem na wyspie pod koniec '24. Płaciłem kierowcy 14500 LKR (ca 46 USD po dzisiejszym kursie) i w tym były pokryte wszystkie koszty jego i samochodu, takie jak paliwo, opłaty drogowe, parkingowe, jego noclegi i wyżywienie. Woził nas gdzie wskazaliśmy (ogólny plan zrobiłem sam przed podróżą a na miejscu, biorąc pod uwagę nasze bieżące potrzeby i kondycję oraz warunki pogodowe zmieniałem i uszczegóławiałem; miejsc do spania i jedzenia oraz atrakcji szukałem sam), czasami coś doradził czy wskazał, wytłumaczył ale generalnie spełniał funkcję prywatnego kierowcy. Bardzo polecam zarówno taką formę podróży jak i samego kierowcę (szczegóły opisałem i namiary zostawiłem w poście #137). Chociaż drugi raz na SL będzie wypożyczonym autem - przekonałem się, że nie jest źle na tych drogach.
Ad vocem jeszcze - po mnie na SL był znajomy i on z kolei załatwiał sobie transport ad hoc, z obecnym czy następnym hotelem albo szukając na grupkach. Nie było z tym żadnego problemu no i jednak płacił tylko za przebyte trasy, podczas gdy ja musiałem zapłacić ustaloną z góry dniówkę nawet gdy jeździliśmy niewiele albo wcale (było kilka takich dni na południu wyspy).

P.S. Widzę, że ceny za auto z kierowcą na Sri Lance rosną cały czas i osiągnęły już naprawdę wysoki poziom. Pytanie co się w zamian dostaje i czy jest to tego warte. Mam wrażenie, że my, turyści sami sobie to robimy a kierowcy robią się coraz bardziej zachłanni nie dbając przy tym o jakość, czego najlepszym dowodem opisany przez Ciebie występek tak przecież polecanego Siro.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 21 Sty 2026 16:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wydaje mi się, że szukając kierowcy na Sri Lance, podstawowym pytaniem przed potwierdzeniem finalnych warunków jest: kto będzie realizował usługę.
I zastrzeżenie sobie prawa do odstąpienia od umowy, jeżeli kierowcą nie będzie ten, który miał nim być.
Co prawda grozi to pozostaniem na lodzie w ostatniej chwili, ale przynajmniej może to zmusi "handlarzy" do bardziej odpowiedniego zachowania.

Ostatnio edytowany przez Garmond, 21 Sty 2026 16:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
kbk lubi ten post.

#193 PostWysłany: 21 Sty 2026 16:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Pełnił funkcje kierowcy jak i doradcy. Jego plan z naszym pokrywał się prawie w 95%. Te miejscówki które dołożył od siebie były po prostu typu „po drodze was zabiorę do Gemini Gem” wtedy dopiero doszło do mnie jak gówn…słabą usługę koleś mi sprzedaje.

Czasami był pomocny. Jak na przykład powiedział by najpierw udać się jednak do ogrodu botanicznego a potem do świątyni, bo wieczorem może padać. Więc teraz jak nie pada zróbmy ogród a potem świątynię. Miało to sens, więc był rozsądnie pomocny.

Ale nie, nie chodził z nami, nie jadł z nami. Ale jak mówiliśmy że za 3 godziny jak dojedziemy to przed zwiedzaniem coś zjemy. No i sam nas zawozi do knajpy mówiąc że tu najlepsze tu najlepsze. Ale tak jak mówię. Po 3 razie gdy znowu nas zawiózł w miejsce gdzie już na parkingu widziałem same busy i autokary powiedziałem że nie będę tu jeść.

Add. Tak @kbk dobrze wiem że przepłaciliśmy. Ale miej na uwadze że w piątek szukałem kierowcy na poniedziałek. I wielce polecany Siroshan, z dobrej jakości usługa był dostępny. Była to cena dla mnie akceptowalna. Ale teraz - patrząc na to ile dałem a co dostałem? Przepłaciłem o jakieś 20-25$ za dzień.

Na jutro rano mam dogadanego tuk tuka na 04:30 rano. Który ma nas zabrać z Weligamy do Matary na pociąg. Ciekawe czy chociaż to pójdzie dobrze.
kbk lubi ten post.

#194 PostWysłany: 21 Sty 2026 18:57 

niebieski
To wspólnie warto się zastanowić jak ograniczyć ryzyko podmiany kierowcy last minute. Bo jak się wyładuje to już niestety nie za bardzo ma się wybór.

Co do noclegów, to po przejrzeniu większości relacji i na bazie swoich doświadczeń to zdecydowanie lepiej samemu bukować - wyższy standard, a ceny na Booking.com niskie / rozsądne.

#195 PostWysłany: 21 Sty 2026 20:11 
Awatar użytkownika

złoty
Ekhem, jeśli ktoś jest polecany przez wielu jednopostowców - to nie jest to ostrzegawcza lampka, tylko latarnia morska...
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 21 Sty 2026 20:38 

srebrny
tanhayi napisał(a):

Na jutro rano mam dogadanego tuk tuka na 04:30 rano. Który ma nas zabrać z Weligamy do Matary na pociąg. Ciekawe czy chociaż to pójdzie dobrze.

Toż to bez problemu od ręki uberem / Pick me załatiwsz.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 22 Sty 2026 10:55 

niebieski
Albo przynajmniej sprawdzisz na pickme czy uberze ile mniej-więcej powinien kosztować kurs bo tak z ulicy to najczęściej wołają sporo więcej.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 22 Sty 2026 11:01 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
szpaczny napisał(a):
tanhayi napisał(a):

Toż to bez problemu od ręki uberem / Pick me załatiwsz.

Kilka razy próbowałem pojechać gdzieś tuk tukiem z Weligamy przez pick me - za każdym razem ktoś akceptował a później nie przyjeżdżał. Miałem wrażenie że raczej starają się do niej zniechęcić i nie zaufałbym jej gdybym miał gdzieś dotrzeć na czas
 Profil Relacje PM off
tanhayi lubi ten post.

#199 PostWysłany: 22 Sty 2026 11:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Dokładnie tak:) ceny w apce mega niskie. W rzeczywistości chcą przeważnie dwa razy więcej. Na cały wyjazd raz udało mi się skorzystać z aplikacji. Nie polecam jak ktoś musi dotrzeć na czas

Kierowca z którym się dogadałem był na czas i bez problemów zdążyliśmy na pociąg :)

#200 PostWysłany: 22 Sty 2026 11:58 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Dłuższą chwilę mnie nie było a widzę że dzieje się tu dużo
Za 5 dniowy trip z Siro zapłaciliśmy 700 usd razem z noclegami w wersji dość podstawowej (raz nawet nam nie odpowiadał pokój to natychmiast dostaliśmy inny, lepszy)
Pewnie nie jest to najniższa możliwa cena ale my to rezerwowaliśmy praktycznie z dnia na dzień, nie chciało nam sie szukać dalej.
My z tej usługi byliśmy ogólnie zadowoleni. Jeśli jeszcze raz bym odwiedzał Sri Lankę to z usług Siro bym skorzystał ponownie ale faktycznie noclegi wolałbym sam wybierać i sobie organizować.
Te wszystkie farmy z przyprawami, warsztaty rzemieślnicze oraz jubilerzy to przecież jest normalna sytuacja. Jak nie chcesz tam iść to mówisz że nie albo wychodzisz i tyle. My tam z niektórych miejsc skorzystaliśmy a z innych nie…
Ale oczywiście zgadzam się, że zachował się słabo „sprzedając” umówionych ludzi innemu kierowcy bez info wcześniejszego…
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 204 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości