Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 228 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: LATAM Airlines
#201 PostWysłany: 20 Sie 2024 20:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziwnie tę lokalizację wybrałeś, nie wiem co osiągnąłeś wybierając DE, a zależało ci na cenie. @marek2011 wyjaśnił ci wcześniej lokalizację przez VPN.
Jak nic na maila nie otrzymasz to skontaktuj się przez messengera, są pomocni tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość. Ale w pierwszej kolejności skontaktowałbym się z bankiem czy to nie jest tylko chwilowa blokada. Oni widzą więcej od strony technicznej w czym jest problem.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta
Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN
#202 PostWysłany: 23 Sie 2024 16:22 

Loty: 50
Kilometry: 289 778
Krajów: 21 / 10.1%
Nie cena była głównym powodem, ale wcześniej rezerwowałem ten lot przez booking.com, 72 godziny czekałem na potwierdzenie (kwota na karcie zablokowana) i przyszła wiadomość, że LATAM nie potwierdziło im rezerwacji. Dlatego chciałem zrobić to bezpośrednio na stronie linii lotniczej, zawsze tak robię, tylko z LATAM miałem problemy jak wyżej opisane. W sumie przy zastosowaniu VPN nie dostałem potwierdzenia przez e-mail, ale po zgłoszeniu w support LATAM dostałem wiadomość z numerem rezerwacji, czyli wygląda że jest OK.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 27 Paź 2024 22:34 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 623
Kilometry: 1 368 902
Krajów: 75 / 36.2%
Czy ktoś miał ostatnio nieprzyjemność lecieć nimi w eco na longu/ultralongu ? Czy nadal serwis jest tak samo paskudny jak 5 lat temu ?

#204 PostWysłany: 29 Paź 2024 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 63
Kilometry: 184 186
Krajów: 26 / 12.6%
niebieski
Mi w ogole ich strona nie wyszukuje lotów. Od kilku tygodni szukałem GIG-ASU i strona wypluwa non stop to samo.

Różne urządzenia, różne sieci, różne VPN...po prostu ich odpuściłem na rzecz GOL.

Załączniki:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 30.4 KiB | Obejrzany 1424 razy ]

#205 PostWysłany: 29 Paź 2024 17:41 
Awatar użytkownika

Loty: 40
Kilometry: 82 748
Krajów: 14 / 6.8%
Przerzuć się na zagraniczną wersję strony, np. Paragwajską
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 29 Paź 2024 17:46 

HON fly4free
albo apka + IP , bez problemu działa.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 29 Paź 2024 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 63
Kilometry: 184 186
Krajów: 26 / 12.6%
niebieski
Probówałem z tel, z kompuera, z paragwajska, chilijska, polską etc. nic nie działało.
Apki nie próbowałem. Tak czy siak. konkurencja działała i kupiłem tam.

#208 PostWysłany: 12 Sty 2025 17:06 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
Krajów: 54 / 26.1%
srebrny
Potrzebuję kupić bilet na trasie CTG-BOG-UIO na koniec lutego. Do wyboru LA lub AV. Od kilku miesięcy mam ustawione powiadomienie w GF i ceny ani drgnęły. Jakie macie historyczne doświadczenia z ich cennikiem? Kupowalibyście już, czy jeszcze czekali? Wiem, że nie mamy szklanej kuli. Chodzi mi o to, co byście zrobili mając doświadczenie z obserwacją cen LA i AV.

#209 PostWysłany: 12 Sty 2025 17:34 
Awatar użytkownika

platynowy
Moje obserwacje dot. LA są takie, że ceny raczej rosną. Bazuję na planowaniu ubieglorocznych lotów po Peru (z dolotem z i do GRU) oraz tegorocznych lotów wewnątrz Chile.
W przypadku Peru wziąłem bilety kilka miesięcy później, niż pierwotnie się przymierzałem i było sporo drożej (nie potrafię teraz podać w %, ale pamiętam, że jakoś to odczułem). Teraz, na loty po Chile, bilety kupiłem w ramach Black Friday i były tańsze, niż wcześniej wzięte (zawsze biorę u nich Y full flex lub Y+ po to by móc do woli zmieniać/anulować), a teraz gdy zaglądałem z ciekawości, ceny były nieco wyższe, niż te przed BF.
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.
benedetti uważa post za pomocny.

#210 PostWysłany: 27 Sty 2025 16:31 

W listopadzie kupowałem bilety na Chile. Z tytułu, że nie mają opcji lotów typu mulit-city, to musiałem kupić trzy osobne bilety i się udało :-)
@benedetti w moim przypadku wyszło, że najtaniej wychodzą bilety kupowane z wyprzedzeniem minimum 4 miesiące. Te bliższe już są droższe.

Aby kupić bilety miałem te same problemy co inni, czyli: raz mi wyszukiwało połączenia, innym razem "The search is taking longer than usual". Zmieniałem przeglądarki, czyściłem pliki cookie, wchodziłem w tryb incognito. Dosyć losowo to działało. W końcu byłem w stanie kupić bilety na drugim komputerze. Nie wiem dlaczego na tym drugim działało lepiej, mimo że to były te same przeglądarki (może inne wersje) i ten sam VPN ustawiony na Chile (i język hiszpański). Pierwszy komputer to linux fedora, drugi to linux ubuntu.
Z płatnością też miałem problemy, to co zadziałało to karta wirtualna Wise. Z kartami wirutalnymi Wise jest o tyle dobrze, że bez kosztów można co chwila wymieniać sobie tą kartę na nową, więc jak jedna by nie przeszła to można zaraz zrobić kolejną i kolejną. Niemniej, z tą kartą zadziałało mi od razu. Wcześniej próbowałem na innych kartach polskich banków i nie działało.
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 02 Mar 2025 12:37 

Cześć
Mam problem z zakupem biletów, próbuje przez VPN na Chile gdy dochodzę do płatności pokazuje komunikat że ze względów bezpieczeństwa zablokowali transakcje próbowałem różnych kart. Czy ktoś miał podobny problem?
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 02 Mar 2025 12:48 
Awatar użytkownika

platynowy
niekoniecznie ten sam błąd, ale u mnie również www/aplikacja LA zachowują się niestabilnie (także przez VPN). Problemy były też przy próbie zakupu przez telefon (opisywałem to gdzieś tutaj). Jeśli występował brak możliwości zapłaty bezpośrednio w LA, decydowałem się na zakup na expedii - cena była taka sama.
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 02 Mar 2025 13:32 

Dzięki za polecenie strony. A z ciekawości z jakiego VPN-a korzystasz? Bo ja pierwszy raz korzystam i nie wiem który jest dobry. Szczególnie jeśli chodzi o Chile.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 02 Mar 2025 13:32 
Awatar użytkownika

platynowy
Mam Surfshark.
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 26 Paź 2025 17:03 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 623
Kilometry: 1 368 902
Krajów: 75 / 36.2%
oskiboski napisał(a):
Czy ktoś miał ostatnio nieprzyjemność lecieć nimi w eco na longu/ultralongu ? Czy nadal serwis jest tak samo paskudny jak 5 lat temu ?
He he he

No jako,że średnio pamiętam już SCL-SYD sprzed roku ( 3.5h wcześniej na lotnisku +3h opóźnienia +skyteam lounge sami rozumiecie)
To mam świeży review na ich flagowej trasie.
JFK-SCL po częściowym przejęciu przez Delte.
Jest dobrze a nawet bardzo. W sumie tego bym oczekiwał od lotów w eko. Duży ekran, sprawne kontakty i wifi. Niezła micha chociaż jaj na moje doświadczenia z LA to wybitna wręcz. Kiedyś z @Olajaw na 12h locie dostaliśmy tosta i brak mozliwosci poproszenia o wodę. Teraz do wyboru do koloru. Ciepłe dobre bo ciepłe do picia niestety tylko heineken jeśli ktoś piwkuje lub przyzwoite białe. Z tyłu wystawione przekąski. Załoga aktywnie biega z wodą. Dla mnie szok po naprawdę najgorszym locie w eko w życiu chyba przestaną być linią ostatniego wyboru.

Temat postu: Anulowanie lotu LATAM
#216 PostWysłany: 03 Lis 2025 17:16 

Loty: 50
Kilometry: 289 778
Krajów: 21 / 10.1%
Zamówiłem lot z Iguacu do Rio de Janeiro w taryfie full economy. Niestety muszę zrezygnować z lotu (full według taryfy 100% zwrotu). Loguję się na moje konto w LATAM, widzę wszystkie dane lotu, ale jak naciskam przycisk chancel, to pojawia się błąd (request denied...). Nie pomaga zmiana VPN - na Niemcy (stamtąd kupowałem) czy USA czy Brazylia - ten sam błąd. Dodzwonić do Hotline nie udało mi się. Nie wiem co robić?
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 03 Lis 2025 20:05 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.4%
niebieski
Na jednej rezerwacji mam dwie osoby i chciałem dla każdej kupić bagaż rejestrowany. Każda sztuka 23kg.
Mam pytanie czy prejdzie kombinacja np 19kg jeden a drugi 27kg. Czy da rade tak nadac? Suma 46kg w Lot nie raz tak robilem i przechodziło LATAM nie lecialem. Chodzi o lot SCL - IPC

#218 PostWysłany: 05 Lis 2025 10:00 
Awatar użytkownika

Loty: 211
Kilometry: 294 777
Krajów: 33 / 15.9%
niebieski
@Bodzio54 sprobuj skorzystać z bezpłatnego urbanVPN i wybierz Argentynę
powinno wszystko działać, bo szukajka pokazuje loty (przy wyborze Chile jest bład szukania tak jak bez VPN)
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 31 Gru 2025 11:57 
Awatar użytkownika

platynowy
Czy orientuje się ktoś z Was (być może @marek2011), czy w przypadku lotu SCL - IPC w kl. biznes (ich "premium business" w B787) jest wstęp do saloniku Signature (tego ich flagowego w SCL)?
Lot niby domestic, jednak rządzi się zupełnie innymi prawami, więc podejrzewam, że ten wstęp może być, ale wolałbym się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 31 Gru 2025 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 871
Kilometry: 1 442 449
Krajów: 134 / 64.7%
srebrny
"IPC flights depart from Terminal 1 (Domestic) and LATAM only operates a lounge in T2 (International)."

Także nie
novart lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 228 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości