Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 18 Wrz 2025 15:57 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Faktycznie Apex ma bardzo dobre ceny, jak byłem w listopadzie '24 w Queenstown spotkałem parę z Polski która za Mazdę CX-5 z Apex na podobny okres jak ja zapłaciła niewiele więcej, niż ja za mojego piździka ;) Być może szukałem auta trochę na ostatnią chwilę i wtedy już nie było takich cen, a może w ogóle nie trafiłem wtedy na stronę Apexa... Na przyszłość będę pamiętał żeby tam też sprawdzać ;)

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#82 PostWysłany: 11 Gru 2025 18:40 
Awatar użytkownika

platynowy
Po zakończonych niedawno dwóch tygodniach najmu, mogę bez skrupułów polecić Apex. Na lotnisku w Queenstown dostałem Mitsubishi Outlandera 4x4 z ciut ponad 100.000 km przebiegu, więc nie jakąś świeżynkę, ale zarówno wizualnie, jak i mechanicznie było bez zarzutu. Przed oddaniem mi kluczyków zrobili kilka zdjęć miejsc z większymi wgniotkami, które przesłali mi na maila. Na wszelki wypadek, na dedykowany adres dosłałem kilka od siebie, ale zupełnie niepotrzebnie. Przy oddaniu auta na lotnisku w Christchurch interesował ich w zasadzie tylko bak paliwa (pełny, czy niepełny), choć pewnie, gdybym gdzieś wcześniej przygrzmocił, pewnie zwróciliby na to uwagę :D .
Cena (600 NZD za 14 dni) była bezkonkurencyjna - toż to niecałe 90 PLN za dobę. Jasne, taka stawka była z udziałem własnym w ewentualnej szkodzie (nie pamiętam teraz dokładnie, ale chyba coś ok. 3500 NZD), ale np. roczne ubezpieczenie w tym zakresie załatwia temat.
Kontakt mailowy jeszcze przed rozpoczęciem najmu też pozytywny. Kilkanaście dni przed odbiorem auta, gdy ceny były już wyższe, niż w chwili dokonywania rezerwacji, zaszła potrzeba odebrania auta 1 dzień wcześniej od pierwotnej daty. Zapytałem ich, ile kosztowałaby zmiana dat poprzez dodanie tego jednego dnia i miło mnie zaskoczyli, gdyż zastosowali po prostu starą stawkę.
Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić, to odbiór auta w ZQN. Po przylocie trzeba im dać znać, gdy jest się już gotowym do odbioru (klikając na link w mailu od nich). Uczyniłem to, poszedłem w wyznaczone miejsce, w którym była już grupka innych klientów (chyba z poprzedniego lotu). Gdy po chwili podjechał shuttle bus, widać było, ze nie wszyscy się zmieszczą. Panienka, która prowadziła bus sprawdzała klientów na swojej liście i poprosiła o pakowanie bagaży. Ludzie wrzucali walizy na odwal, tak że musiałem pomóc starszemu małżeństwu zapakować ich bagaż i przy okazji zmieścić mój. Dla mnie samego w busie zabrakło już miejsca i dygałem do biura na piechotę. To jest jednak dosłownie mniej niż 10 minut od terminala, więc następnym razem w ogóle nie bawiłbym się w czekanie na busa i całe to zamieszanie z pakowaniem, tylko od razu po odbiorze bagażu z taśmy poleciałbym na piechotę do biura. Dzięki temu byłbym tam przed innymi i szybko odebrałbym auto, a tak, to czekałem ok. 30 minut na swoją kolej.
Zwrot auta w CHC przebiegł już jednak błyskawicznie, a podwózkę do terminala miałem solową :) .

Załącznik:
Mitsubishi.jpg
Mitsubishi.jpg [ 525.67 KiB | Obejrzany 431 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 20 Sty 2026 22:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Obok Apex często polecaną wypożyczalnia jest Ezi (z której korzystałem podczas ostatniego wyjazdu). O mojej cenie nie ma co mówić, bo był okres świąteczny oraz oddanie na drugiej wyspie (ZQN - AKL). Natomiast patrzyłem na przykładowe ceny normalnych aut w marcu dla Apex i Ezi i były podobne (około 90 NZD za dzień przy tygodniowym wypożyczeniu), więc cena uzyskana przez @tropikey rewelacyjna.

- Sprawdzali międzynarodowe prawo jazdy + polskie prawo jazdy
- W Queenstown biuro mają w terminalu obok innych wypożyczalni. Pomimo szczytu sezonu krótkie oczekiwanie i odbiór auta z parkingu zaraz obok lotniska
- Żadnych dodatkowych formalności związanych z promem. Po prostu rezerwowaliśmy osobno Interislander (można też zarezerwować w trakcie wypożyczania auta)
- Wypożyczyliśmy Mitsubishi Outlander 2023+ 4WD / 7 miejsc:
  • Byliśmy ekipą 2+1, więc 7 miejscowe auto na potrzebny ogromnej ilości toreb ;) bagażnik ogromny przy złożonym ostatnim rzędzie
  • Kamera 360, bezprzewodowy CarPlay, bezprzewodowe ładowanie, wszystko fajnie działało
  • Dał radę przejeżdzając przez mniejsze rzeczki w Mount Aspiring NP
  • Niski przebieg
  • Mało zniszczone
- Oddanie auta w AKL:
  • Na parkingu obok innych większych wypożyczalni, potem chwilę na piechotę do terminala (google maps ma zaznaczoną wypożyczalnie)
  • Teoretycznie biuro czynne od 6, ale już przed 6 ktoś był w biurze - oddanie bezproblemowe
  • Poza godzinami można zostawić kluczyki
- Przy rejestracji na stronie/newsletterach/wypożyczeniu mogą dać kody zniżkowe. Można nawet pokombinować z anulacją pierwszego i wypożyczeniem jeszcze raz
- Dobry kontakt mailowy z wypożyczalnią.

Załączniki:
DSC03328.jpg
DSC03328.jpg [ 514.78 KiB | Obejrzany 278 razy ]
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 16 Lut 2026 19:15 
Awatar użytkownika

Loty: 202
Kilometry: 404 130
Krajów: 82 / 38.3%
złoty
Auto wynająłem w Avis na lotnisku w New Plymouth (NPL). Zarezerwowałem Mazdę CX-30, a otrzymałem Kię Seltos – początkowo byłem zaskoczony, ale auto okazało się całkiem komfortowe.
Odbiór i zwrot odbyły się samodzielnie z parkingu, bez udziału pracownika – szybko i bez kolejek. Depozyt zapłaciłem kartą debetową (nie było z tym problemu), rozliczenie nastąpiło w dniu oddania auta. Środki z depozytu zostały odblokowane po trzech dniach roboczych. Polecam!

Image
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 19 Lut 2026 07:10 
Awatar użytkownika

Loty: 202
Kilometry: 404 130
Krajów: 82 / 38.3%
złoty
Zapomniałem dodać, że o międzynarodowe prawo jazdy nikt nie pytał.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości