Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Gru 2025 23:54 

Loty: 209
Kilometry: 463 004
Krajów: 48 / 23.2%
srebrny
Kupujac bilet na stronie Lufy dostałem całą gamę lotów róznych przewoźników. Od Lufy, po Swiss, Dolomity a także Edelweiss Air

Szwajcarskie linie co raczej latają głównie na egzotyczne kierunki.
Obsługa dość słaba, dostałem miejsce w 3/4 klasy ekonomicznej, Pani sie mnie pyta lasagne czy cziken ?
- Odpowiadam - Chiken .... grzebie grzebie nie ma czikena - i drze się że już nie bedzie czikenów tylko same lasagne do końca klasy ekonomicznej :)

- Patni spytała mnie cyz coś do picia, mówie jasne daj piwko by mi się lepiej spało w locie 10h na Sri Lake, pani grzebie grzie - wyciagneła, i mówi że alkohol maja płatny ( poczułem sie jak w FR i WZ :)))

Rozyrywka pokładowa okej, nawet mieli lepsze filmy niż na amazon prime i netflixie :)

Ale z tym serwowaniem posiłkow i innymi rzeczami troche przegięcie na trasie 10h. Zwłaszcza ze Kupowałem na stronie Lufy, a zmienili mi lot potem na tą linie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#2 PostWysłany: 05 Gru 2025 08:17 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 25.1%
złoty
Na lotach na Wyspy Kanaryjskie to z kolei oni mają najlepszą ofertę pokładową z grupy LH. Owszem nie ma alkoholu, ale jest normalny posiłek i napoje. Natomiast w pozostałych masz tylko wodę i czekoladkę. W Diacover to tylko wodę w kubeczku raz na cały lot. Na Sylwestra przetestuję jeszcze SN i OS na Kanary.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 05 Gru 2025 08:19 

Loty: 51
Kilometry: 135 881
Krajów: 14 / 6.8%
niebieski
To jakoś słabo trafiłeś. Lecieliśmy na Seszele i nie mogliśmy narzekać. Napoje do oporu, kocyki, poduszki, słuchawki, etc. Wino proponowali. Jedzenie ok. Wołowina, kurczak, jakieś wegetariańskie do wyboru. Ciepłe, smaczne.
 Profil Relacje PM off
M_Karol lubi ten post.
M_Karol uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 05 Gru 2025 10:24 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Krajów: 46 / 22.2%
srebrny
Miałem okazje niedawno lecieć Edelweissem na trasie Zurych - San Jose (Kostaryka), trafil mi sie nowy samolot A350, jeszcze pachnial nowoscia, wiec jesli chodzi o maszyne, to nie mam sie do czego przyczepic, bardzo dobry system rozrywki, nic jeszcze nie zniszczone ;) Wciaz maja papierowy magazyn pokladowy, czego nie ma juz na przyklad w Swissie. Ale tak, kazdy alkohol jest slono platny, o czym informuja zaraz po starcie w zapowiedzi dotyczacej rejsu. Dla mnie to akurat nie bylo zaskoczeniem, bo juz wczesniej nimi lecialem.
Pierwszy serwis obiadowy wygladal nieco kuriozalnie, ewidentnie w jednym rzedzie zaloga sie nie wyrabiala i rozdanie posilkow z napojami trwalo tam wiecznosc, a mialem to szczescie, ze siedzialem w miare z przodu kabiny economy. U mnie jeszcze danie do wyboru bylo i smakowalo calkiem zacnie. Drugi serwis to praktyczny metalowy box z salatka na zimno i deserkiem. W trakcie lotu rozdawano takze loty Mövenpick o smaku stracciatella.

Załączniki:
Komentarz do pliku: On board magazine
EK1.jpg
EK1.jpg [ 119.9 KiB | Obejrzany 3600 razy ]
Komentarz do pliku: 2nd service
EK3.jpg
EK3.jpg [ 129.09 KiB | Obejrzany 3600 razy ]
Komentarz do pliku: 1st service
EK2.jpg
EK2.jpg [ 174.06 KiB | Obejrzany 3600 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 05 Gru 2025 10:53 

Leciałem z nimi w tym roku na Islandię.
Alkohol płatny i było to jasno powiedziane ale wybór innych napoi był.
Posiłek w plastikowym pudełku a do tego przepyszne ciepłe pieczywo (specjalnie zawinięte w ręcznik aby było ciepłe podczas serwowania). Dodatkowo pyszne ciasteczka w kształcie Szarotki o wyrobie którego można poczytać w magazynie pokładowym.
Jak dla mnie jeden z lepszych obecnie serwisów eco w Europie.

W drodze powrotnej było zdecydowanie gorzej bo nie było pieczywa a serwis przespałem bo lot nocny. Czytałem zdaje się w ich magazynie w czasie lotów nocnych ograniczają serwis aby ‘nie przeszkadzać w odpoczynku’.
Załącznik:
IMG_0575.jpg
IMG_0575.jpg [ 232.29 KiB | Obejrzany 3581 razy ]

Załącznik:
IMG_0575.jpg
IMG_0575.jpg [ 232.29 KiB | Obejrzany 3581 razy ]

Załączniki:
IMG_0574.jpg
IMG_0574.jpg [ 213.87 KiB | Obejrzany 3581 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
h3rlitz uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 05 Gru 2025 12:07 

złoty
Leciał ktoś może w biznesie? Mam lot z nimi do Tajlandii w marcu i ciekaw jestem jak wygląda serwis.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Gru 2025 12:44 

Loty: 292
Kilometry: 384 428
Krajów: 40 / 19.3%
srebrny
Darek M. napisał(a):
Na lotach na Wyspy Kanaryjskie to z kolei oni mają najlepszą ofertę pokładową z grupy LH. Owszem nie ma alkoholu, ale jest normalny posiłek i napoje. Natomiast w pozostałych masz tylko wodę i czekoladkę. W Diacover to tylko wodę w kubeczku raz na cały lot. Na Sylwestra przetestuję jeszcze SN i OS na Kanary.

OS daje na trasach na Kanary piwo i wino. I to 3 razy. I bułę z wienerschnitzelem na ciepło.

#8 PostWysłany: 05 Gru 2025 13:51 

Loty: 71
Kilometry: 149 563
Krajów: 20 / 9.7%
lluukk napisał(a):
Leciał ktoś może w biznesie? Mam lot z nimi do Tajlandii w marcu i ciekaw jestem jak wygląda serwis.

Ja co prawda leciałem w economy z nimi na phuket, lecz w biznesie było bardzo dużo wolnych miejsc, obsługa przez głośniki rzuciła, że za 100 franków można przesiąść się do biznesu - Szwajcarzy rzucili się do biegu jak dziadki po karpia w Lidlu.

Więc chyba warto, tym bardziej, że nawet w economy było spoko żarcie + ciepłe pieczywo na życzenie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
goldziak. uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 05 Gru 2025 19:05 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
niebieski
Leciałem z nimi na Kanary w tym roku i serwis pokładowy to był plastikowy lunchbox z sałatką makaronową i kawałkiem ciastka, później obsługa rozdawała jakieś słone przekąski w paczuszkach, jakieś ciasteczko i ze dwa/trzy razy rozdawali napoje (kawka/herbatka/woda/soki/gazowane). Ogólnie czuć, że skromnie w porównaniu do serwisu legacy na długich trasach, ale lepsze to niż nic.

@FUX , ile lat temu?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Gru 2025 09:08 

Loty: 51
Kilometry: 135 881
Krajów: 14 / 6.8%
niebieski
2020 Bilety kupowane w Swiss. Lot z Okęcia via Zurich.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Gru 2025 09:24 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 25.1%
złoty
Tylko Kanary to nie jest długa trasa jeszcze :)
W Lufthansie czy Swissie dostaniesz czekoladkę i wodę tylko na trasie na Kanary.

W Edelweis jest coś takiego (LPA-ZRH):
Image
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Gru 2025 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
niebieski
@Darek M. , tak, wiem, że to nie jest pełnoprawny long haul, tylko po prostu chciałem do czegoś porównać. Dlatego też napisałem, że lepsze to niż nic, bo tym przysłowiowym "nic" jest m.in. Lufthansa. A u mnie zestawik był bardzo podobny, po prostu sałatka była inna.

@FUX , no to odważnie po takim czasie stwierdzić, że "to jakoś słabo trafiłeś", a nie że zmienił się standard usługi.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 03 Mar 2026 15:56 

Loty: 508
Kilometry: 784 735
Krajów: 50 / 24.2%
złoty
maciey napisał(a):
lluukk napisał(a):

Ja co prawda leciałem w economy z nimi na phuket, lecz w biznesie było bardzo dużo wolnych miejsc, obsługa przez głośniki rzuciła, że za 100 franków można przesiąść się do biznesu - Szwajcarzy rzucili się do biegu jak dziadki po karpia w Lidlu.

Więc chyba warto, tym bardziej, że nawet w economy było spoko żarcie + ciepłe pieczywo na życzenie.

Leciałem w eko 1.3 na trasie Zurych - Phuket.zalezalo mi na upgrade do biznesu i zagadałem przy boardingu, ale powiedzieli że mają fulla (pewnie efekt walk w zatoce, bo 3 dni wcześniej było 6 wolnych miejsc). Po boardingu potwierdziło się że biznes pełny. Ale szukali jednej osoby do Eco max (ten sam układ siedzeń 2-4-2 co w eko ale 10 cm więcej przestrzeni na nogi i alkohol w cenie - w eko brak jakiegokolwiek alko) w cenie 99 CHF, zatem cena 100 CHF za biznes raczej niemożliwa. W kabinie patrząc od kokpitu było najpierw Eco max, potem biznes (w układzie 1-2-1 na zmianę z 2-2-1) a na końcu zwykłe eco.
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości