Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1895 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95  Następna
Autor Wiadomość
#1841 PostWysłany: 08 Wrz 2025 14:53 

Loty: 219
Kilometry: 510 684
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Wien Hauptbahnhof

Twój status w programie lojalnościowym: platynowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy - pokój standardowy z podwójnym łóżkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: podwyższenie standardu pokoju do Executive room, drink powitalny, wstawka do pokoju (pyszne czekoladki, magnes), darmowy minibar uzupełniany codziennie, piękny widok z 18 piętra.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): kasa

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel bezpośrednio przy głównym dworcu kolejowy (w pokoju nie słychać odgłosu dworca i pociągów, dojazd z lotniska pociągiem trwa 17 minut. Pokój duży, czysty, codziennie sprzątany. Obsługa bardzo miła. Dobre śniadania. Do centrum miasta (do Opery) około 25 minut spacerkiem. Blisko Belveder. Hotel godny polecenia, chociaż cena dość wysoka (około 700 pln zapokój dwuosobowy ze śniadaniem).

Inne uwagi: Przy rezerwowaniu pokoju dałem ciała i pomyliłem daty - zamiast we wrześniu zarezerwowałem daty w sierpniu. Wyjątkowo hotel zgodził się na zmianę dat rezerwacji (bezzwrotnej). Za to duży plus.

Załączniki:
Novotel4.jpg
Novotel4.jpg [ 109.88 KiB | Obejrzany 2946 razy ]
Novotel3.jpg
Novotel3.jpg [ 80.87 KiB | Obejrzany 2946 razy ]
Novotel2.jpg
Novotel2.jpg [ 89.54 KiB | Obejrzany 2946 razy ]
novotel1.jpg
novotel1.jpg [ 202.03 KiB | Obejrzany 2946 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1842 PostWysłany: 16 Wrz 2025 18:29 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Mercure Tirana

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Classic - najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Voucher na drinka - piwo lub wino oraz softy. Plus podziękowania od recepcjonistki za lojalność, więc rozpoznanie statusu było, przywilejów niezbyt.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):.......

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Nowoczesny hotel z basenem na dachu. Tuż obok ruchliwej drogi, izolacja akustyczna jest słaba i mocno to sąsiedztwo przeszkadza. Dodatkowo, mimo że na piętrze jest tylko 10 pokoi, to izolacja akustyczna od korytarza też jest kiepska i słuchać każdą osobę czy trzaśnięcie drzwiami. Pokój duży, z dziwnym fotelem w baranka. Czajnik, lodówka i dwie wody. Co ciekawe, w TV pierwszy albański kanał jest dopiero na pozycji 16.
Śniadanie dość solidne, ale z ograniczonym wyborem. Omlet na zamówienie - nigdzie nie ma o tym informacji. Kilka smacznych deserów, są sałatki. Gorzej, że jest tylko kawa przelewowa. Inne, bardziej 'wyrafinowane' kawy, dodatkowo płatne. Może być, ale niczego ten posiłek nie urywa. Nawet w tygodniu dostępny dopiero od 7.
Wybrałem ten hotel, bo to aktualnie jedyny przedstawiciel Accora w tym mieście (drugi na być w 2026). Trochę droższy już średnia w okolicy, i w dodatku troszkę daleko od centrum, przystanek autobusu okrężnego jest jakieś 5 min na piechotę, bardziej bezpośredni z 10. Dla turystów chyba lepszym pomysłem będzie coś w centrum.

Inne uwagi:Hotel niedaleko terminala autobusowego, jedzie z tego miejsca autobus na lotnisko (w ograniczonych godzinach). Przynajmniej taka jest teoria, bo ów terminal wygląda, jakby był w połowie kompletnej przebudowy, więc nie wiem czy coś tam jeździ, ruszałem z hotelu na tyle wcześnie, że nie przetestowałem tej opcji. W autobusie z lotniska do centrum, można poprosić o zatrzymanie się przy pobliskim centrum handlowym (jest tam duży spożywczy).

Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 265.48 KiB | Obejrzany 2838 razy ]

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 196.49 KiB | Obejrzany 2838 razy ]

Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 225.79 KiB | Obejrzany 2838 razy ]

Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 299.03 KiB | Obejrzany 2838 razy ]

Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 291.99 KiB | Obejrzany 2838 razy ]

Załącznik:
16.jpg
16.jpg [ 316.13 KiB | Obejrzany 2838 razy ]

Załącznik:
17.jpg
17.jpg [ 341.26 KiB | Obejrzany 2838 razy ]

Załącznik:
18.jpg
18.jpg [ 326.49 KiB | Obejrzany 2838 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1843 PostWysłany: 25 Wrz 2025 06:16 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Ibis Styles Sapporo

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Deluxe

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wcześniejsze zameldowanie o 13, oferta poźniejszego wymeldowania o 14 (nie potrzebowałem), drink powitalny do wyboru z kilku opcji (japońskie napoje w puszce, piwo, itp.), śniadanie dla 2 osób na cały pobyt, wstawka powitalna (list, paczka ciastek, pocztówka z Sapporo)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo przyzwoity hotel z grzeczną, jak to w Japonii, obsługą. Lokalizacja centralna koło stacji metra - do handlowego centrum/tramwaju 10 minut spacerem. Przed przyjazdem otrzymałem e-maila z informacjami nt. rezerwacji oraz przeprosinami, że nie mają EL i w związku z tym oferują śniadania na cały pobyt. Myślałem, że to pomyłka bo mam tylko G, ale po przejeździe wszystko było przygotowane wraz z kuponami na śniadanie. Pokój bardzo wygodny i przestronny - co w Japonii jest rzadkie - był ze dwa razy większy np. od już upgrejdowanego pokoju w DT Hiltonie w Kyoto czy Osace. Ekspres do kawy, woda, lodówka, łazienka wprawdzie z wanną ale bardziej obszerną niż klasyki japońskie. W hotelu dość dobrze jak na Ibisa wyposażona siłownia. Śniadania w formie dużego bufetu typowo japońskiego + jedno danie na zamówienie (na zdjęciu widać połowę bufetu), więc można się spodziewać trochę różnych dziwactw, ale generalnie wybór jest spory i wszystko starannie przygotowane. Rano po 7 spora kolejka oczekujących - przed zamknięciem bufetu o 10 kompletne pustki, z tym że formalnie 9:30 last order i lokalni goście się do tego oczywiście stosują, więc ostatnie kilakaście minut jest się praktycznie samemu na sali.

Inne uwagi: w tym samym budynku jest Lawson, więc w razie czego można łatwo zrobić jakieś niezbędne zakupy spożywcze

Załączniki:
IbisSapporo.jpg
IbisSapporo.jpg [ 195.64 KiB | Obejrzany 2734 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1844 PostWysłany: 02 Paź 2025 12:40 
Awatar użytkownika

złoty
abelincoln napisał(a):
Nazwa hotelu:Mercure Tirana

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata.

W przypadku takiej formy płatności warto pilnować wyciągu z karty. Moją hotel obciążył w dniu wyjazdu kwotą równą płatności punktami - oczywiście, jak zrobiłem reklamację przez customercare accora to owa miła pani, co doceniała moją lojalność przy meldowaniu się (albo osoba o tym samym imieniu), wiele razy mnie mailowo przepraszała i po kilku dniach kwota (a jeszcze trochę straciłem na przewalutowaniu) wróciła - ale niesmak pozostał...
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#1845 PostWysłany: 03 Paź 2025 12:24 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
@abelincoln
Nigdy nie miałem problemu z taką formą płatności ale pewnie dlatego że zawsze płacę za pobyt przy zameldowaniu i dopłacam tylko brakującą kwotę,a dopiero potem ewentualnie otwieram rachunek na restaurację itp, akurat w tym hotelu w Tiranie byliśmy kilka dni po otwarciu go i nie było problemu z taką formą płatności/dopłaty ale oczywiście tu masz rację czujnym trzeba być cały czas .
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#1846 PostWysłany: 09 Lis 2025 02:27 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Mövenpick Hotel and Convention Centre KLIA

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Deluxe, śniadanie, EL, wstawka powitalna

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Jest na parterze, czynny cały dzień, a od 17:30-19 HA: drobne przekąski po trzy kolacyjne i trzy desery - nic nadzwyczajnego, więc jak ktoś jest bardzo głodny, to pewnie będzie musiał zjeść dodatkowo kolację - mnie wystarczyło. Do tego można zamówić dowolne napoje z karty: kawy, herbaty, mocktaile itp. Tu wybór jest spory, ale bezalkoholowy (jak cały hotel)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pokój dość blisko lotniska - 10 minut jazdy. Dostępny darmowy shuttle, ale o wybranych godzinach, więc warto to uwzględnić: rano z hotelu nie ma problemu z transportem, ale może być po przylocie w zależności od pory. Alternatywa to Grab za ok. 25 zł. Obsługa bardzo grzeczna, pomocna, kontakt przed przyjazdem. Pokoje dość przestarzałe, do tego w pierwszym, który dostałem były mrówki, które przyszły przez niedomknięte drzwi od balkonu po moją wstawkę powitalną ;-) Nie mam z owadami żadnego problemu, chwile je poobserwowałem jak sprytnie wynoszą kawałki czekolady i poprosiłem o wymianę pokoju bez wielkiej afery, co natychmiast uczyniono oczywiście z przeprosinami. Kolejny pokój był ok. Śniadanie w formie bufetu, dość rozbudowanego plus możliwość zamówienia dań z jajek, zupy itp. W hotelu całkiem fajny basen czynny od 7 do 19 (można obserwować startujące co chwilę samoloty) oraz ok siłownia do 22:00. Czy wybrałbym hotel ponownie: kierowałem się lokalizacją przy lotnisku i ceną 200+ PLN, która była taka sama jak w położonym (nieco bliżej) także przy KLIA Ibis Style. Obiekt wywołuje ogólnie mieszane uczucia: sprawia wrażenie przeznaczonego głównie dla klienteli pielgrzymkowej halal, choć zarazem ma całkiem spoko zaplecze sportowo-rekreacyjne. Pewnie następnym razem spróbuję Ibisa dla porównania

Załączniki:
KLIASh.jpg
KLIASh.jpg [ 180.44 KiB | Obejrzany 2337 razy ]
KLIA1.jpg
KLIA1.jpg [ 97.77 KiB | Obejrzany 2339 razy ]
KLIA2.jpg
KLIA2.jpg [ 233.8 KiB | Obejrzany 2339 razy ]
KLIA3.jpg
KLIA3.jpg [ 232.25 KiB | Obejrzany 2339 razy ]
KLIA4.jpg
KLIA4.jpg [ 229.26 KiB | Obejrzany 2339 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1847 PostWysłany: 16 Lis 2025 19:23 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 179 182
Krajów: 29 / 13.6%
srebrny
Nazwa hotelu: Ibis Wrocław Centrum

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drinka, wstawka do pokoju w postaci ciateczek, późne wymeldowanie do 15:00

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty plus dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel ma dobrą lokalizację, w zasiegu spaceru zarówno do dworca, jak i na rynek (w mojej ocenie dojscie na rynek zajmuje mniej niż z Ibisu Styles spod dworca). Pierwsze 4 pietra zajmuje właśnie Ibis, kolejne wyższe to Novotel. Hotel ma już swoje lata. Minusem są nieotwierane okna, które nawet przy działającej na maksa wentylacji mogą powodować zaduch w pokoju. Poza tym wszystko było sprawne i czyste a obsługa hotelu całkowicie bezproblemowa i pomocna.

Inne uwagi: brak

Załączniki:
PXL_20251109_150615766.jpg
PXL_20251109_150615766.jpg [ 86.13 KiB | Obejrzany 2211 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
metia uważa post za pomocny.

#1848 PostWysłany: 19 Lis 2025 10:07 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Ibis Styles Bâle-Mulhouse Aéroport (Bazylea, a tak serio to Francja)

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: w zasadzie nic :mrgreen:

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): $ + punkty

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: To jeden z tych hoteli, które wybiera się nie dlatego, że się chce, tylko musi chcąc przespać się w okolicach lotniska z Bazylei. To znaczy z grubsza sensowne opcje (w ramach programu) są ze trzy: recenzowany przybytek i znajdujący się w tym samym francuskim miasteczku droższy Mercure oraz regularny Ibis (zwykle o kilkanaście euro droższy od tego Ibisa) po stronie szwajcarskiej w kierunku Bazylei. Dla hardcorowców jest też F1 prawie przy samym lotnisku, ale nie - dziękuję. Reszta już albo dalej albo dużo drożej w samej Bazylei. Ad rem: hotel oferuje bezpłatny shuttle ale tylko NA LOTNISKO, warto to wiedzieć (ja wiedziałem, bo sprawdziłem przed rezerwacją i jest to standard w innych okolicznych hotelach także), czyli Z LOTNISKA trzeba dotrzeć samemu: wybór padł na Bolta, którym dojechałem z sympatycznym kierowcą z Bośni za niecałe 12 euro (Uber pokazywał mi dużo droższą opcję od strony szwajcarskiej i nijak nie pozwalał wybrać odbioru po stronie francuskiej). Możliwe, że jest jakaś opcja autobusowa ale wieczorem i po całym dniu podróży nie mialem ochoty czekać i się w to bawić. Bardzo daleko nie jest, więc jak ktoś się uprze można pewnie i na nogach, ale tylko może połowa kilku km trasy ma jakieś chodniki jest to więc risky zwłaszcza po zmroku (plus ew. ryzyko mandatu) . Do recepcji dotarłem tuż po 22, powitała mnie zaspana recepcjonistka i kompletna cisza w lobby (dzień świąteczny we Francji). Szybko dostałem kartę i zmęczony poszedłem do pokoju ustalając transfer na lotnisko na 8:30 następnego dnia. O statusie ani słowa ale świadomie nawet nie przeciągałam rozmowy - pewnie gdybym poprosił zrobiłaby mi herbatę czy nalała jakiegoś sikacza w barze. Pokoje ok - trochę bardziej fikuśne niż standardowo w Ibisach ale bez żadnego halo - na plus czysto, działało ogrzewanie A/C, dobre Wifi. W cenie pobytu wliczone śniadanie w formie raczej minimalistycznego bufetu - czyli typowa francuska opcja. Na plus maszyna do wyciskania świeżego soku pomarańczowego, jeśli ktoś go pije. Ok 8.30 umówiony shuttle się nie pojawił, więc dopytałem i chwile czekałem. Ostatecznie recepcjonista chwycił za kluczyki i zawiózł mnie na lotnisko prywatnym samochodem bo coś im tam nawaliło w koordynacji - reakcja też na plus
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1849 PostWysłany: 22 Lis 2025 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Nazwa hotelu: Mercure Katowice Centrum

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: klasyczny - podwójne łóżko

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:welcome drink (dowolny z karty), wstawka do pokoju w postaci słodkich przekąsek, późne wymeldowanie. Była też woda, cola i sok pomarańczowy, ale nie wiem czy to wynika ze statusu.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):gotówka

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Dobra lokalizacja tuż obok dworca głównego i galerii handlowej, jakieś 17 min spacerem od Spodka. Wszystko w nienagannym porządku, bardzo miła i pomocna obsługa. Bardzo dobre i zróżnicowane śniadania. Dla mnie hotel jak najbardziej godny polecenia. Doczepić by się można jedynie do szerokości łóżka, jeśli ktoś jest przyzwyczajony do rozmiaru king /i/lub podróżuje z małym dzieckiem, ale to raczej standard w tej sieci.

Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1850 PostWysłany: 23 Lis 2025 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 264 650
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Nazwa hotelu: Pullman Basel Europe

Twój status w programie lojalnościowym: żaden

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: nic

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Nie ma

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): b.d.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel był okej. W zasadzie tyle o nim mogę powiedzieć. Ceny w Szwajcarii są na tyle specyficzne, że trudno mi jakoś dobrze wycenić stosunek do jakości. Obsługa jest bardzo miła, to taki największy plus. Pokój sprawiał wrażenie nieco ciasnego, był zadbany, ale też absolutnie niczym się nie wyróżniał. Na mapie hotel jest blisko centrum, ale cała Bazylea jest dość kompaktowa i lokalizacja nie jest jakaś rewelacyjna. Hotel jest nietypowy pod względem układu, tj. część pokojów znajduje się w oddzielnym budynku, do którego trzeba zrobić spacer przez ogródek. To oznacza, że w chłodniejszy dzień, idąc na śniadanie, powinniśmy się ubrać. Śniadanie było trochę rozczarowujące - ogólnie dość skromny wybór, na ciepło parówki, bekon, jajecznica, falafel, ale było kilka produktów regionalnych - głównie sery

Inne uwagi: nie
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1851 PostWysłany: 02 Gru 2025 19:59 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Ibis Styles Ginza East

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior Double

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Zameldowanie o 11, wymeldowanie o 13, śniadania, napój powitalny do wyboru (soki lub piwo)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): $

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Typowy dobrze prowadzony japoński hotel z bardzo grzeczną obsługą. Pokoje nie za duże, jak to w Tokio, ale funkcjonalnie zaplanowane i wyposażone, łącznie z oczyszczaczem powietrza, elektrycznym masażerem do stóp itp. Śniadanie to niezbyt rozbudowany bufet: parę zmieniających się codziennie opcji na ciepło, wypieki śniadaniowe, gofry, jakaś wędlina, trochę owoców, jogurt itp. Plusem jest to, że dostępne jest aż do 11:00 a nie jak w wielu hotelach w Japonii do 9 albo 9:30. Przy recepcji w sali śniadaniowej funkcjonuje też "ALL Member Lounge" czyli strefa pracy / wypoczynku dla członków programu - w ciągu dnia kawa/herbata i napoje gazowane z nalewaków gratis - zamykają ją o 20. Na dachu nieduży taras widokowy ze stolikami oraz łaźnię japońskie dla K/M. Lokalizacja bardzo dobra, kilka kroków od 2 stacji metra, dobre skomunikowanie a zarazem boczna uliczka - spokojna

Inne uwagi: Standardowe wymeldowanie o 11:00
 Profil Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.

#1852 PostWysłany: 03 Gru 2025 10:53 

Nazwa hotelu: Athens Capital Hotel - MGallery

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju poziom wyżej, wstawka: butelka wina, dwa batoniki, pudelko czekoladek, talerz z serami i orzechami, late check-out do 16:00

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): gotówka + punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/a

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Świetny hotel, jeden z lepszych w którym byłem. Dobra lokalizacja, dobre śniadania, czysto, nowocześnie. Jak juz miałbym na siłę szukać jakichś wad, to troche ciemno było w łazience.

Profil Relacje PM off  

#1853 PostWysłany: 08 Gru 2025 15:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: Ibis Styles Wrocław Centrum

Twój status w programie lojalnościowym: Silver

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drinka, późne wymeldowanie do 14:00

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty plus dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: We wcześniejszej opinii pisałem o Ibis Wrocław Centrum, za nim jednak do niego trafiłem kilka wcześniejszych pobytów we Wrocławiu spędziłem w Ibis Styles. Dla osób, które przyjeżdżają do Wrocławia pociągiem, lokalizacja tego hotelu jest genialna - na przeciwko dworca głównego. Chciałoby się napisać, że bliżej dworca się nie da, chociaż chyba nie tak dawno otwarty Movenpick Grand jest ciut bliżej :) Na rynek trzeba jednak kawałek dojść. Okolica hotelu oferuje dobre zaopatrzenie: Biedronka w tym samym budynku czy smaczna domowa kuchnia w pobliskim bistro Sorry MaMa. Nie wiem czy to przypadłość hotelów Styles, ale podczas moich dwóch pobytów w tym hotelu za każdym razem przedłużenie dobry hotelowej o 3 godziny było problematyczne, ostatecznie udawało się wydłużyć o 2 h. Załoga hotelu młoda ale nie do końca kumająca zasady programu All - mieli problem z płatnością punktami i namawiali mnie do zapłacenia całej kwoty gotówką (dużo lepiej pod tym względem wypada obsługa Novotelu i Ibisa Centrum). Dziwną sytuacją było to, że para z łazienki po gorącym prysznicu spowodowała uruchomienie się czujki. W efekcie w pokoju zjawiła się obsługa recepcji z ochroniarzem, a następnie obsługą techniczną - próby insynuacji, że w pokoju było coś palone uważam za totalnie nie na miejscu. Same pokoje przytulne, czyste nowe (szkoda że bez lodówki), a śniadania smaczne. Jednak następne pobyty spędziłem w czerwonym wrocławskim Ibisie i te noclegi uważam za dużo bardziej bezproblemowe, pomimo starszego hotelu.

Nazwa hotelu: Hotel Mercure - Bydgoszcz Sepia

Twój status w programie lojalnościowym: Silver

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drinka

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel wybrałem pod kątem typowego citi breaku. Hotel znajduje się w centrum, dobry punkt wypadowy, wszędzie blisko. Także z dworca można spokojnie przejść spacerem. Wybrałem pokój z dwoma łóżkami, które okazały się dosyć wąskie, ale jak za oferowaną cenę nie narzekałem. Obsługa profesjonalna. Hotel ma trochę taki weselny vibe, widać że bardziej uderza w rożnego rodzaju imprezy okolicznościowe.

Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#1854 PostWysłany: 13 Gru 2025 17:10 

srebrny
Nazwa hotelu: ibis Lisboa Saldanha

Twój status w programie lojalnościowym: Classic

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Odnowiony pokój standardowy z podwójnym łóżkiem sweet

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Brak

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Brak

Twoje doświadczenie związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel był już opisywany więc tylko mały update. Plusy: hotel po remoncie, bardzo dobra lokalizacja tuż obok stacji metra (linia jadąca z/na lotnisko), w zasadzie naprzeciwko market Continente. Minusy: Pokoje są bardzo małe. Jak się wpada tylko przespać to nie ma problemu. Jak trzeba w nim posiedzieć dłużej bo np. leje to już robi się problem. Pokój mieliśmy na 8 piętrze i nie wiem czy to wina jego umiejscowienia czy tak wysokiego piętra, ale wi-fi praktycznie nie działało. Na dole śmigało jak rakieta. Nie wiem z czego zrobili brodzik pod prysznicem ale wchodząc bez klapek można się zabić. No i jeszcze największe zaskoczenie na koniec. W hotelu można zostawić bagaż po wymeldowaniu ale są na to płatne szafki. Warto mieć to na uwadze bo równie dobrze przed odlotem można zostawić bagaż gdzieś w centrum i już nie wracać do hotelu. Nas ta sytuacja tak zaskoczyła że nie pomyślałem o tym rozwiązaniu.

Inne uwagi: Pobyt - 12/2025
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#1855 PostWysłany: 15 Gru 2025 14:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: Novotel Barcelona City

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: z dodatkowym łózkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drinka, wstawka do pokoju w postaci czekoladek

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel chociaż nie znajduje się w ścisłym centrum, to ma ma doskonałą lokalizację. Blisko stacji metra Glories, blisko stacji El Clot-Aragó skąd odjeżdżają pociągi R2N na lotnisko, blisko centrum handlowego Westfield i w końcu w odległości 20 minutowego spaceru od Sagrada Família. Śniadania pozytywnie mnie zaskoczyły: były różnorodne, ze świeżo wyciskanymi sokami czy wyborem regionalnych potraw jak np. tortilla de patatas czy iberyjskich długo dojrzewających szynek. Pokój pomimo dodatkowego rozkładanego łózka był przestronny i zawsze posprzątany. Na ostatnim piętrze znajduje się taras z barem z przyjemną panoramą na miasto i niewielkim basenem. Zresztą również widok z pokoju także był sympatyczny. Obsługa była bezproblemowa. Hotel nie był najtańszy, ale stosunek jakości do ceny uważam za udany.

Załączniki:
IMG_20180917_201310_HDR.jpg
IMG_20180917_201310_HDR.jpg [ 94.96 KiB | Obejrzany 1405 razy ]
IMG_20180914_001551.jpg
IMG_20180914_001551.jpg [ 113.1 KiB | Obejrzany 1405 razy ]
IMG_20180914_001543.jpg
IMG_20180914_001543.jpg [ 89.72 KiB | Obejrzany 1405 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1856 PostWysłany: 03 Sty 2026 18:35 

niebieski
Nazwa hotelu: SO/ Bangkok

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: SO COZY, łóżko king size, widok na miasto

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Priorytetowe zameldowanie i wymeldowanie (w saloniku), drink powitalny, darmowe śniadanie, podwyższenie standardu pokoju do 24 piętra i pokój z widokiem panoramicznym na miasto, wstawka do pokoju, wieczorny serwis.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): kasa i punkty

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Saloni przyjemny. Przez cały dzień napoje. Od 14 do 15.30 ciasto i przekąski, od 17 do 19 wieczorne tapas. Drobne przekąski, drinki, piwo, wino i mocniejsze alkohole. Zdjęcia w załączeniu. Śniadanie jedliśmy w głównej restauracji

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: W sumie były dwa pobyty. Pierwszy z nich pokój z panoramicznym widokiem oceniam super. Pokój bardzo duży, czysty, dobrze wyposażony. Super widok, także z sedesu. Aż ciężko było o koncentrację siedząc na tronie. Na 9 piętrze basen, siłownia i bar. Super widok na park Lumpini. Śniadania super. Restauracja posiada podwójne wyróżnienie gwiazdkami Michelin za 2024 i 2025 rok. Obsługa na wysokim poziomie. Uprzejmość na każdym kroku. Hotel godny polecenia

Inne uwagi: Podczas drugiego pobytu otrzymaliśmy znacznie mniejszy pokój na 23 piętrze z widokiem na park. Widok super, ale sam pokój wymaga odświeżenia. Widać różnicę do poprzedniego pokoju.
Obok hotelu park Lumpini. Fajny na spacer i kilka restauracji. Także blisko do metra i sklepu 7/eleven.
Hotel godny polecenia, ale trochę brakowało mu do luksusu i zachwytu, a taki mieliśmy np. w hotelu Sofitel na Mauritiusie, czy w Krabi.

Załączniki:
20.jpg
20.jpg [ 179.02 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
s6.jpg
s6.jpg [ 276.39 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
s5.jpg
s5.jpg [ 310.52 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
s4.jpg
s4.jpg [ 340.86 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
s3.jpg
s3.jpg [ 293.44 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
s2.jpg
s2.jpg [ 235.83 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
s1.jpg
s1.jpg [ 283.16 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
18.jpg
18.jpg [ 238.77 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
17.jpg
17.jpg [ 240.65 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
16.jpg
16.jpg [ 223.66 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
15.jpg
15.jpg [ 199.8 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
14.jpg
14.jpg [ 143.29 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
13.jpg
13.jpg [ 306.51 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
12.jpg
12.jpg [ 263.05 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
11.jpg
11.jpg [ 241.36 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1857 PostWysłany: 04 Sty 2026 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 264 650
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Nazwa hotelu: Fairmont Quasar Istanbul

Twój status w programie lojalnościowym: Brak

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard (Pokój Fairmont)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: nie mam statusu, ale dostałem upgrade do pokoju Skyline

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? jest

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie otrzymałem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Ogólnie tak, choć były pewne niedociągnięcia. Na recepcji poproszono mnie o fizyczną kartę kredytową, której nie miałem. Debetowej nie chcieli, więc musiałem zostawić depozyt w gotówce - nie traktuję tego jako wielki zarzut, po prostu lepiej o tym wiedzieć. Obsługa jakaś sztywna, z innych hotelach tej klasy zwykle lepszy flow, no ale też nie ma się o co czepiać. Wszystko jest dość nowe, bo to w końcu nowy hotel - na 25 piętrze widok na miasto całkiem ładny - centrum finansowe, wieżowce i te sprawy. Po drugiej stronie jest widok na morze, też niezły. Design nowoczesno-biznesowy, czyli prostota, pokój przestronny, łazienka też dość duża - wyróżnia się tym, że w pod prysznicem jest siedzisko, miedziane misy i miedziane kraniki (oczywiście oprócz samego prysznica). Kosmetyki Le Laboo. Na 5. piętrze jest restauracja i infinity pool, zamknięty o tej porze roku. Kiedyś już miałem ten hotel na oku i wydawało mi się, że ten basenik jest wyżej. Tu lekkie rozczarowanko, ale to nadal dość wysoko, bo te 5. piętro było gdzieś na wysokości 10. standardowego, albo i jeszcze wyżej - więc jakiś widoczek jest. Strefa SPA - w przebieralniach sauny sucha i mokra, basen przyzwoity, można sobie zrobić mały trening (nie kończy się za szybko), a do odpoczynku jest kilka leżaków i sporych, dwuosobowych "łóżek". Słabym punktem wydaje się być śniadanie. Stacje samoobsługi nie oferują niczego na ciepło, oprócz jakichś pojedynczych wypieków z serem, czy gofrów/naleśników. Na stolikach menu a'la care w formie QR kodu i do wyboru mamy kilka rodzajów jajek, menemen, dodatki do jajek (bekon, fasola, coś tam jeszcze, sucuk) oraz ew. sandwich dnia. Menemen po prostu był - nic szczególnego, sucuk fajny, jajka po benedyktyńsku naprawdę fatalne, a sandwich okazał się być półbagietką, do której włożono plasterki ogórka, pomidora i żółtego sera :lol: Poza tym na stacjach samoobsługi są warzywa, wypieki, pieczywo, sery, wędliny, słodkie dodatki do gofrów i naleśników. Naleśniczki świetne, bardzo cieniutkie, idealne na lekki deser. Z reszty można coś fajnego skonstruować - ja szczęśliwie zadowalam się simitem z miodem / dżemem / tahini / melasą winogronową / kajmakiem, więc ogólnie było spoko. Ale tak obiektywnie patrząc to "bieda"

Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1858 PostWysłany: 05 Sty 2026 14:40 

niebieski
Nazwa hotelu: Pullman Phuket Karon Beach Resort

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior Double z widokiem na ogród

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: podwyższenie standardu pokoju do Junior Suite z widokiem na ogród, darmowe śniadanie, drink powitalny, dostęp do saloniku, możliwość wcześniejszego zameldowani (o wymeldowanie nie pytaliśmy, nie było takiej potrzeby), wstawka do pokoju.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik dostępny przez cały dzień. Możliwość zjedzenia śniadania (nie korzystaliśmy), napoje, kawa herbata, od 14 do 16 kanapki i ciasto, od 17.30 do 19.00 wieczorne przekąski, także na ciepło i napoje, także mocniejsze. Obsługa bardzo miła. Miejsce bardzo przyjemne. Salonik na plus, aczkolwiek wieczorne tapas mogłoby trwać dwie godziny. Bardzo ładny widok z saloniku na morze i zachód słońca.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel z klasą. Menadżer hotelu (Pan z Sardynii) bardzo miły, wszędzie go było pełno, ale widać było, że stara się wszystko doglądać. Recepcja duża, obsługa kompetentna. Kilka budynków hotelowych, dwie duże restauracje śniadaniowe, kilka basenów, bary, wieczorne występy na terenie hotelu, wszystko składało się na to aby ten hotel ocenić bardzo dobrze - godny polecenia. Śniadania bardzo dobre, aczkolwiek bez szału. Po drugiej stronie ulicy super plaża. Blisko do sklepów, barów i restauracji. Pokój bardzo duży, czysty, ale miał za dużo stopni - różnicy w poziomach, dlatego trzeba o nich pamiętać.

Inne uwagi: Pobyt w hotelu oceniamy bardzo pozytywnie. Trochę przeszkadzał remont dachu na sąsiednim budynku, ale to nie miało wpływu na ocenę Niestety nie robiliśmy zdjęć pokoju i saloniku. W hotelu 90 % gości to Rosjanie.
Załącznik:
widok z saloniku.jpg
widok z saloniku.jpg [ 396.48 KiB | Obejrzany 1063 razy ]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nazwa hotelu: Pullman Pattaya Hotel G

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: pełna

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: pokój z widokiem na basen

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): podwyższenie standardu pokoju do Premium z bocznym widokiem na morze (11 piętro), darmowe śniadania, drink powitalny, dostęp do saloniku, wstawka do pokoju.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik otwarty cały dzień. Można korzystać z napojów, kawy i herbaty. Od 14 do 16 popołudniowa kawa z ciastem i przekąskami. Od 17.30 do 18.30 wieczorne tapas (tylko 1 godzina) z przekąskami na ciepło, zimni i napojami (także alkoholowymi). Bardzo przyjemnie, aczkolwiek bardzo krótko.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel nieco z boku miasta. Dojście do centrum zajmuje około 25-30 minut spacerkiem, lub busem hotelowym około 5 minut (ten odjeżdża co godzinę). Pokój dość duży, czysty, sprzątany codziennie. Śniadania smaczne, ale niekiedy w głównej restauracji było bardzo tłoczno z głośnymi Rosjanami. Cały hotel zapełniony Rosjanami. Basen dość spory, ale mocno nasłoneczniony, plaża bezpośrednio przy hotelu, ale szału nie było. Obsługa bardzo miła.

Inne uwagi: Hotel za przyzwoitą kasę, ale nie chciałbym do niego wracać drugi raz
Załącznik:
5.jpg
5.jpg [ 104.37 KiB | Obejrzany 1063 razy ]
Załącznik:
4.jpg
4.jpg [ 194.14 KiB | Obejrzany 1063 razy ]
Załącznik:
3.jpg
3.jpg [ 178.94 KiB | Obejrzany 1063 razy ]
Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 177.87 KiB | Obejrzany 1063 razy ]
Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 145.72 KiB | Obejrzany 1063 razy ]
Załącznik:
widok.jpg
widok.jpg [ 333.01 KiB | Obejrzany 1063 razy ]
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
sliwa122 uważa post za pomocny.

#1859 PostWysłany: 05 Sty 2026 15:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Dodam że Pullman Phuket Karon Beach Resort to stary Hilton Hilton Karon Beach Resort. Jego opis jeszcze za hiltona znajduje się w odpowiednim wątku.
Obecny manager rzeczywiście b. uprzejmy i wiedzie hotel w dobrym kierunku, a remont trwa już ponad rok, ale dlatego że hotel olbrzymi i remontują etapami. To co wyremontowane dostaje też jakieś gratisy (np. stara restauracja na dole przy lagunie dostała fajny wystrój i fajne drinki do śniadania dla statusowców). Powyżej stół do bilarda (gratis dla wszystkich).
Pawie na terenie hotelu - to jedyne co się nie zmienia :)
A tak to mega familijnie jest tam. Obsługa w saloniku rotacyjnie jest też w lobby więc łatwo zaprzyjaźnić się z wszystkimi bywając na happy hour.
W saloniku dużo emerytów z bogatszych stron świata spędza emeryturę w ten sposób. Przyjeżdżasz za pól roku, a tam te same twarze :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1860 PostWysłany: 06 Sty 2026 14:59 

niebieski
Dodam że do Pullman Phuket Karon Beach Resort dotarłem z lotniska na Phuket (HKT) SmartBusem za 100 bathów. Kierowca wysadził mnie na drodze wzdłuż plaży, przy wejściu/wyjściu plażowym z hotelu. Po chwili był przy nas recepcjonista, aby zająć się naszymi walizkami i zaprowadził do recepcji. Przy wyjściu plażowym z hotelu jest osoba, która dba o bezpieczne przejście przez dość ruchliwą jezdnię i drogą radiową informuje recepcję o potencjalnych nowych gościach hotelowych.
Po terenie hotelu (bardzo rozległym) jeżdżą tylko auta z zaopatrzeniem i meleksy dowożące do punktu recepcyjnego w hotelu i przy wjeździe na teren hotelu. Za to duży plus.

Na koniec opisów hoteli z naszej wyprawa do Tajlandii zostawiłem ostatni hotel, w którym przebywaliśmy 5 nocy i całe szczęście, że był on ostatnim, gdyż po nim inne byłyby słabe lub bardzo słabe. Choć Pullman Phuket Karon Beach Resort uważam, za jeden z lepszych hoteli na Phuket.
===========================================================================
Nazwa hotelu: Sofitel Krabi Phokeethra Golf & Spa Resort

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior Room, king size bed, prywatny balkon

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: świeżo odnowiony signature room King size z widokiem na morze, priorytetowe zameldowanie i wymeldowanie, drink powitalny, darmowe śniadanie, wstawka do pokoju, możliwość darmowego wyprania dwóch sztuk odzieży na każdy dzień pobytu, dostęp do saloniku, darmowy voucher na obiad lub kolację każdego dnia - do wyboru dwie restauracje: tajska (w tym indyjska) lub włoska (gdzie gotował Włoch).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): kasa + punkty[b[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Bardzo miłe. W saloniku odbywa się zameldowanie i wymeldowanie. Przez cały dzień jest możliwość wypicia kawy, herbaty lub innego napoju. Możliwość zjedzenia śniadania (nie korzystaliśmy), popołudniowe ciastko i przekąska i od 17.00 do 19.00 wieczorne tapas. Kilka drobnych przekąsek i kilka ciepłych, donoszonych z restauracji drobnych przekąsek. Do tego piwo, wino i mocniejsze alkohole. Bardzo miła obsługa, choć miałem kłopoty komunikacyjne (nie rozumiałem jednej z Pań z obsługi - miała tak specyficzną wymowę (co potwierdzili inni Polacy przebywający w saloniku), że myślałem, że przejdę na translator tajsko - polski. Jednak szefowa saloniku była bardzo zrozumiała i kompetentna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel wart poklecenia. Hotel duży, kilka budynków. Jeden z największych basenów w Azji - 400 m długości. Bardzo dobrze utrzymany i zagospodarowany. Zieleń wokół bardzo zadbana. Pokój duży, czysty, świeżo po remoncie. Pościel i ręczniki bardzo dobrej jakości. Śniadania bardzo dobre. Restauracje na bardzo dobrym poziomie, a same vouchery na obiad lub kolacje były bardzo miłym zaskoczeniem. Przy ostatniej (piątej) kolacji przygotowano dla nas specjalny stolik. Na każdym kroku czuć luksus w hotelu. Do tego pole golfowe. Blisko do sklepu 7/eleven i przydrożnych barów.

Inne uwagi: Minusy: plaża przy hotelu dość przeciętna
I drugi - hotel nieco na uboczu, "pośrodku niczego"

Załączniki:
15.jpg
15.jpg [ 205.91 KiB | Obejrzany 976 razy ]
14.jpg
14.jpg [ 228.08 KiB | Obejrzany 976 razy ]
13.jpg
13.jpg [ 234.93 KiB | Obejrzany 976 razy ]
12.jpg
12.jpg [ 227.92 KiB | Obejrzany 976 razy ]
11.jpg
11.jpg [ 167.4 KiB | Obejrzany 976 razy ]
10.jpg
10.jpg [ 207.45 KiB | Obejrzany 976 razy ]
9.jpg
9.jpg [ 471.6 KiB | Obejrzany 976 razy ]
8.jpg
8.jpg [ 491.39 KiB | Obejrzany 976 razy ]
7.jpg
7.jpg [ 605.28 KiB | Obejrzany 976 razy ]
6.jpg
6.jpg [ 486.09 KiB | Obejrzany 976 razy ]
5.jpg
5.jpg [ 394.72 KiB | Obejrzany 976 razy ]
4.jpg
4.jpg [ 410.91 KiB | Obejrzany 976 razy ]
3.jpg
3.jpg [ 319.52 KiB | Obejrzany 976 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 546.34 KiB | Obejrzany 976 razy ]
 Profil Relacje PM off
15 ludzi lubi ten post.
sliwa122 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1895 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości