Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 18 Lis 2025 12:19 

srebrny
Trochę ryzykowny czas przesiadki.
 Profil Relacje PM off  

Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN
Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️ Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️
#922 PostWysłany: 08 Sty 2026 03:03 

Mam pytanie do szanownych forumowiczów.

Mam lot na jednym bilecie z Wysp Kanaryjskich do Frankfurtu i z Frankfurtu do Katowic. Czas we Frankfurcie to tylko godzina.
Według standardów Lufthansy wracam wracam z podręcznym ale mogę go nadać bezpłatnie. I tu pojawia się moja wątpliwość i pytanie do Was czy oni w ciągu godziny zdążą ten bagaż przerzucić z jednego samolotu do drugiego na tym lotnisku.
Bagaż jak to bagaż mam tą swoje wyjazdowe ubrania plus kupione pamiątki i nie chciałbym ryzykować problemów z odbieraniem albo jakiegoś zagubienia.
Zazwyczaj latam z podręcznym ale przy takiej przesiadce nadanie bagażu to zawsze jakaś wygoda z tym że mam ogromną wątpliwość co do czasu tego transferu i skuteczności przekazania bagażu.
Jakie macie doawiadczenia ?
 Profil Relacje PM off  

#923 PostWysłany: 08 Sty 2026 03:28 

srebrny
Godzina to dużo, nie powinno być problemów.
szpaczny lubi ten post.

#924 PostWysłany: 08 Sty 2026 04:54 

Loty: 209
Kilometry: 463 004
Krajów: 48 / 23.2%
srebrny
Temat wałkowany 5000x razy na tym forum.
Bagaż w godzine zdąży bez problemu.
Ty też ogarniesz bramki by się przesiąść.

Złota zasada forum - nie wiem to podkreślone gdzieś powinno być.

JEŚLI SPRZEDAJA BILETY NA DANEJ TRASIE I PRZESIADKA JEST MNIEJ CZY GODZINA TO CZY ZDAZE - TAK - BO LIIE LOTNICZE PRZEWIDIALY TO.
Jesli nie - to jazda z odszkodawoaniem ;)
Jak PKS , autobus, metro Ci sie spozni to od razu robisie awanture ?:)
 Profil Relacje PM off  

#925 PostWysłany: 08 Sty 2026 11:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 621
Kilometry: 946 669
Krajów: 60 / 29.0%
W teorii zdąży, w praktyce różnie bywa, bo np. twój pierwszy lot może się opóźnić - w październiku w Monachium Lufthansa nie zdążyła przerzucić mojego bagażu na wieczornej przesiadce, ale była ona nieco krótsza, bo 50 minut. Bagaż przyleciał następnego dnia rano.

#926 PostWysłany: 08 Sty 2026 12:42 

złoty
AndrzejDMG123 napisał(a):
Mam pytanie do szanownych forumowiczów.

Mam lot na jednym bilecie z Wysp Kanaryjskich do Frankfurtu i z Frankfurtu do Katowic. Czas we Frankfurcie to tylko godzina.
Według standardów Lufthansy wracam wracam z podręcznym ale mogę go nadać bezpłatnie. I tu pojawia się moja wątpliwość i pytanie do Was czy oni w ciągu godziny zdążą ten bagaż przerzucić z jednego samolotu do drugiego na tym lotnisku.
Bagaż jak to bagaż mam tą swoje wyjazdowe ubrania plus kupione pamiątki i nie chciałbym ryzykować problemów z odbieraniem albo jakiegoś zagubienia.
Zazwyczaj latam z podręcznym ale przy takiej przesiadce nadanie bagażu to zawsze jakaś wygoda z tym że mam ogromną wątpliwość co do czasu tego transferu i skuteczności przekazania bagażu.
Jakie macie doawiadczenia ?

Jak poczytać twój post to nie ma tu żadnej wygody, a trylion kłopotów wynikających z nadania bagażu podręcznego.
Jak nie ma w nim nic co nie przejdzie przez kontrolę bezpieczeństwa to po stokroć napiszę, odpuść sobie.
Nie ma to jak mieć podręczny ze sobą.

Osobną sprawa to też kolejny problem tj jak doleci z Tobą do Pyrzowic ten nadany bagaż podręczny to masz duże prawdopodobieństwo, że poczekasz sobie na niego dłużej niż czas przesiadki.
 Profil Relacje PM off
mk64 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości