Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sposób na Madryt ?!
#1 PostWysłany: 23 Lis 2012 21:41 

Witam! W lutym wybieram się do Madrytu na weekend. Przeszukuje różne zestawy połączeń, żeby dotrzeć tam jak najtaniej. Macie jakieś propozycje najlepszego sposobu dotarcia tam tanio Ryannairem lub Wizzairem (wolę Ryannair, bo mam kartę Fly4Free).

ps. Są bezpośrednie połączenia z Krakowa i Poznania, ale może znacie jakąś typową tańszą sklejkę? Budapeszt, Bergamo, Charleroi?

Z góry dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Sposób na Madryt!
#2 PostWysłany: 23 Lis 2012 21:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Ostatnio najtaniej było przez CRL. Można złożyć bez nocek bo CRL-MAD jest 2 lu 3 razy dziennie. Dodatkowo kupując RT z CRL ominiesz haracz.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Lis 2012 12:43 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Obserwuj też ceny połączeń do Madrytu z Paryża (Beauvais)

Ostatnio edytowany przez AFC, 25 Lis 2012 11:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lis 2012 14:00 

niebieski
Witam. Kiedyś już było na forum ale...uprzejmie proszę piszących o nie podawanie skrótów nazwy lotniska tylko nazwę. Dla piszącego to żaden problem a dla czytającego/nie wszyscy są zawodowcami/ znaczne ułatwienie. Pozdrawiam

#5 PostWysłany: 24 Lis 2012 15:54 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Wystarczy trochę się wysilić i skopiować dany kod lotniska do google i dodać na końcu 'airport'.
Czy wszystko musi być podane na tacy pod nos?
pozdr
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Lis 2012 19:45 
Awatar użytkownika

niebieski
orfik11 napisał(a):
Witam. Kiedyś już było na forum ale...uprzejmie proszę piszących o nie podawanie skrótów nazwy lotniska tylko nazwę. Dla piszącego to żaden problem a dla czytającego/nie wszyscy są zawodowcami/ znaczne ułatwienie. Pozdrawiam

pisałem o tym tutaj:

latwe-rozszyfrowywanie-kodu-lotniska-iata,18,19986
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Lis 2012 20:20 

srebrny
po zmianie rozkladu na zimowy latam z krakowa przez dublin lub londyn.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Lis 2012 23:16 
Awatar użytkownika

srebrny
codriver napisał(a):
Wystarczy trochę się wysilić i skopiować dany kod lotniska do google i dodać na końcu 'airport'.
pozdr

nie musi, ale po co komplikowac zycie innym?

no ale coz, niektorym pewnie sie wydaje ze sa bardziej trendy piszac kody lotnisk

tez wielokrotnie pisalem o tym by pisac pelne nazwy, nigdy nie bylo zadnego odzewu wiec coz, trudno sie mowi, co nie znaczy ze nie mozna sobie pozrzędzić : )
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Sposób na Madryt ?!
#9 PostWysłany: 25 Lis 2012 03:54 

niebieski
No i ktoś napisze Warszawa i beda dopytki ale czy Chopina czy Modlin. Nowy Jork, a zaraz czy Newark, La Guardia a moze JFK?

Skroty to bardzo dobra rzecz bo nie prowadzą do nieporozumień. A dla piszącego są krótsze. Więc aby zaoszczędzić czas pomagającym to niech pytający sobie sam to sprawdzi. Bo jak nie umie tego zrobic to jak sobie poradzi na lotnisku np?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Lis 2012 06:15 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Wystarczy kilka dni na forum i się człowiek zaczyna orientować. Tak samo jak w skrótach OW i RT na przykład.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Lis 2012 11:03 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
rw30 napisał(a):
codriver napisał(a):
pozdr

nie musi, ale po co komplikowac zycie innym?

no ale coz, niektorym pewnie sie wydaje ze sa bardziej trendy piszac kody lotnisk

tez wielokrotnie pisalem o tym by pisac pelne nazwy, nigdy nie bylo zadnego odzewu wiec coz, trudno sie mowi, co nie znaczy ze nie mozna sobie pozrzędzić : )

Nie no spoko,może niektórzy mają potrzebę pokazania się jacy to są trendy, jazzy, funky czy jakieś tam inne bzdury, ale jeśli myślisz że było to moim celem to mega grubo się mylisz.
Też jestem zdania że można się trochę wysilić szukając czegoś, nie trzeba nawet googlować, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę na tym forum kod lotniska i w 3 sekundy wyskakuje pełno informacji na ten temat.
Poza tym większość elementarnych rzeczy jest już opisane na tym forum więc można je łatwo znaleźć tylko trzeba chcieć
A propos zrzędzenia , jakbym wiedział że z tego powodu zrobi się tu taki off-topic, to bym w życiu nawet nie pomyślał żeby koledze szukającego taniego lotu pomóc .

Ale dla zrzędzących - proszę bardzo już Wam poprawiłem tamten post

#12 PostWysłany: 25 Lis 2012 11:50 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Pytanie do informatyków: czy da się stworzyć jakiś skrypt, który po najechaniu kursorem na kod lotniska będzie wyświetlał jego nazwę (coś jak obecnie na stronie lotniska w Modlinie w zakładce "Tablica połączeń"?

Ostatnio edytowany przez krasnal, 25 Lis 2012 14:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Lis 2012 13:26 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Można by też używać skrótów ICAO zamiast IATA. Są imho bardziej czytelne i jednoznaczne (np. Bydgoszcz to EPBY, BZG bywa czasem mylone z BGY itp. itd.)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 25 Lis 2012 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Moim zdaniem lepsze są kody IATA - masz je wszędzie: w wyszukiwarkach połączeń, na kartach pokładowych, tagach bagażowych, itp. ICAO są z kolei częściej używane w nawigacji.

PS - już chyba OT się zrobił?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 25 Lis 2012 16:05 

niebieski
Witam. Zupełnie nie rozumiem "oporu materii". przecież to logiczne i bardzo proste. A tu...złośliwości, przygadywania itp. Ludzie spokojnie. Napisanie nazwy lotniska np. Londyn Luton w przypadku kilku lotnisk w danym mieście to taki problem? Pozdrawiam

#16 PostWysłany: 25 Lis 2012 18:27 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
do Madrytu polecam polować na połaczenia LOTem w Szalonej
Mi się udało za ok 300zł :)

#17 PostWysłany: 25 Lis 2012 18:35 

Sam latałem RyanAirem przez Bergamo, gdy mieszkałem w Madrycie, a loty z Poznania szokowały cenami. Przesiadki trwały od 2 do 9 godzin. Zależy z jakiego polskiego lotniska lecisz. Wychodziło naprawdę tanio.

Tak jak piszą inni, Bruksela, Paryż i Wyspy też wchodzą w grę. Kiedyś niemal zarezerwowałem lot przez Oslo, bo był całkiem konkurencyjny cenowo :)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 25 Lis 2012 22:21 
Awatar użytkownika

Madryt od jakichś 2 lat stał się bardzo problemowym połączeniem...Przedtem to za 400zł z palcem w *** można było ogarnąć lot w te i wewte bez jakiejś specjalnej obczajki na 10 lat w przód, a teraz kaplica... :evil:
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 01 Gru 2012 16:08 

Pozwolę się podłączyć do tematu :)
Poszukuję biletu dla dwóch osób na trasie PL (najlepiej z Modlina) -> Madryt na ok. tydzień czasu między 1-20 kwietnia.
Na Skyscannerze udało mi się znaleźć coś takiego:
10.04.2013: 10:40 KRK – 14:15 MAD Ryanair
17.04.2013: 06:35 MAD – 10:15 KRK Ryanair
Całość za 371zł RT/os.
Teraz pytanie do bardziej obeznanych w temacie - kupować czy wstrzymać się do stycznia/lutego? Na chwilę obecną przejrzałem z ciekawości wszelkie możliwości KRK-MAD od stycznia do kwietnia i ok. 370zł to najtańsza znaleziona przeze mnie opcja. Jest też easyJet z Berlina ale godziny odlotów są mało dogodne biorąc pod uwage PolskiegoBusa WAW->Berlin.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 05 Gru 2012 13:39 

szukam połączenia z Polski południowej do Madrytu na miejscu muszę być 3 marca. może być w okolicy 3-4 dni przed i po tej dacie. najtaniej znalazłam ok 760 zł.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości