Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 11 Lis 2025 19:58 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
Krajów: 54 / 26.1%
srebrny
@KenyBDG z tego co pisze to imho spokojnie dasz radę. Po prostu uważaj. A czy to dobry pomysł brać auto w Tajowie? Pewnie nie, ale ja np. brałem kilka razy. Skuter to inna sprawa. Tego bym się nie odważył.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#42 PostWysłany: 12 Lis 2025 10:20 

W moim przypadku, skuter odpada całkowicie. Jadę z dzieciakiem (6lat)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 14 Lis 2025 10:02 

niebieski
Oczywiście, że samochód w Tajlandii to bardzo dobry pomysł. W Bangkoku raczej nie, bo jest metro i tani Bolt.
Zupełnie nie rozumiem tego polecania skuterów, chyba że chodzi tylko o cenę. Samochód daje dużo większy komfort i elastyczność: bagaż, pogoda, kurz...
Poza stolicą jazda w tym kraju nie jest trudna.
IMO kierowcy samochodów dużo agresywniej jeżdżą w dużych miastach w ZEA niż w Bangkoku. Tu za to dochodzą skutery, ale nie ma tragedii, są gorsze kraje pod tym względem.
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.

#44 PostWysłany: 14 Sty 2026 15:44 

Dzisiaj wróciłem z wyjazdu do Tajlandii.
Mogę potwierdzić że wypożyczenie samochodu to był strzał w 10tkę.
Przejechałem 2,5kkm, z czego 95% dróg to drogi dwupasmowe. Jedyna rzecz na którą trzeba zwracać uwagę, to skutery, poprostu zanim skręcisz musisz spojrzeć we wszystkie lusterka :)
Mam wrażenie że Tajowie jeżdżą kulturalniej niż Polacy :)
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.

#45 PostWysłany: 14 Sty 2026 15:52 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 185 531
Krajów: 23 / 11.1%
niebieski
Mogę też potwierdzić ze jazda po Tajlandii jest spoko i bez problemu, no może z wyjątkiem godzin popołudniowo wieczornych w Bangkoku ale to już zupełnie inny level :D.
Tym razem skromne 200 km przez jeden dzień koszt auta (nissan almera) około 120 pln + paliwo 50 pln+ ekstra ubezpieczenie 50 PLN łącznie 220 pln dla 5 osób za wycieczkę z centrum Bangkoku na targ kolejowy i floating market. To samo z lokalnym naganiaczem na biuro organizujące wycieczki koszt około 600 PLN na 5 osób 1200 batów osoba, Drogi bezpieczne i spokojne, pełna niezależność czasowa :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości