Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Sie 2018 23:52 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
@tom971 - nie, ja sie poddalem
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 14 Sie 2018 15:40 
Awatar użytkownika

srebrny
tom971 napisał(a):
btw: czy potraficie przejść Captche na ich stronie ?

Captcha pojawia się nieregularnie i wtedy nie da się jej przejść, można spróbować ich apki (ale z japońskiego AppStore) która też działa kiedy chce :)
W tej chwili captchy nie widać, więc można próbować. Kilka tygodni temu kupowałem przez ich stronę płacąc kartą dolarową Aliora i poszło bez problemu.
tom971 lubi ten post.

#23 PostWysłany: 12 Lis 2023 19:55 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
Krajów: 54 / 25.2%
srebrny
Mam dwa pytanka dot. tej linii:
1. Czy ważą carry-on?
2. Czy da się obsługiwać rezerwację po zakupie w OTA?

#24 PostWysłany: 12 Lis 2023 23:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
1. Leciałem z ICN do KIX i tam nic nie ważyli, nie mierzyli itd., ale widziałem na filmikach na YT, że w Japonii ważą
2. Nie wiem, ja kupowałem u nich, było taniej, niż w OTA, gdy była promocja
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 01 Sty 2024 22:50 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 404 998
Krajów: 82 / 38.3%
złoty
Dziś rozpoczęła się promocja (1-4/01/24) na loty krajowe i międzynarodowe na przeloty od 16 stycznia do końca sierpnia br. Najtaniej wychodzi na stronie linii, niż w OTA.
m_budka uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 20 Kwi 2024 05:55 

platynowy
Na stronie jest napisane, że check na krajówkach odbywa się przez aplikację, która jest niedostępna w sklepie google.

Czy bez dopłaty odprawię się na lotnisku w automacie? Strzelam, że tak, ale wolałbym żeby ktoś potwierdził.

Jak byłaby potrzeba to mógłbym ściągnąć apkę spoza oficjalnego sklepu, ale trochę szkoda mi czasu.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 20 Kwi 2024 07:50 

Loty: 511
Kilometry: 960 031
Krajów: 81 / 37.9%
srebrny
Kilka miesięcy temu bez problemu odprawialem się na lotnisku w automacie.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 20 Kwi 2024 18:51 

Kothson napisał(a):
Na stronie jest napisane, że check na krajówkach odbywa się przez aplikację, która jest niedostępna w sklepie google.

Czy bez dopłaty odprawię się na lotnisku w automacie? Strzelam, że tak, ale wolałbym żeby ktoś potwierdził.

Jak byłaby potrzeba to mógłbym ściągnąć apkę spoza oficjalnego sklepu, ale trochę szkoda mi czasu.

Niecały tydzień temu odprawiałem się bezpośrednio na lotnisku bez żadnych opłat. Jedyny minus jaki napotkałem (ale to może kwestia lotniska na Okinawie, chociaż raczej jednak linia), to uruchamiali check-in 90min przed godziną odlotu, więc jeśli ktoś przyjechał na lotnisko wcześniej, to musiał czekać do tego momentu, nawet z nadaniem bagażu rejestrowanego.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 28 Kwi 2024 15:00 

platynowy
Potwierdzam to co napisali @mathieu i @adam1987. Odprawa na lotnisku w automacie jest możliwa bez dodatkowych dopłat, najwcześniej 90 minut przed odlotem (co delikatnie zmienia plany salonikowych entuzjastów).

Leciałem NRT-KIX, miałem ze sobą wypchanego po brzegi Cabin Zero 44L, który wpadł do sizera zgrabnie jak gorący nóż w masło. Gorzej z wagą, bo jeszcze przed security ustawiona jest miła parka, która prosi każdego o włożenie bagażu na wagę. Mieliśmy odpowiednio 7,3 kg. oraz 7,7 kg., pozwolili nam przejść (nadbagaż wylądował w rękawach i kieszeniach naszych kurtek, to zdumiewające, że można w ten sposób upchać 3 kg.). Przed wejściem na pokład już nikt wagi, ani rozmiaru nie sprawdzał.

Dodatkowo wrzucam zdjęcia tego, co zastaniemy za kontrolą bezpieczeństwa: kontakty, poidełko, dwa sklepiki.

Jeszcze jedno, czuję się oszukany. Peach kojarzył mi się z jasnymi, brzoskwiniowymi barwami, skąd zatem fiolet?

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 02 Lip 2024 08:38 
Awatar użytkownika

złoty
dmirstek napisał(a):
1. Leciałem z ICN do KIX i tam nic nie ważyli, nie mierzyli itd., ale widziałem na filmikach na YT, że w Japonii ważą
2. Nie wiem, ja kupowałem u nich, było taniej, niż w OTA, gdy była promocja

@dmirstek też będę leciał na tej trasie. Jak było z odprawą i przydziałem miejsc? Online, na lotnisku czy może w automacie?

#31 PostWysłany: 02 Lip 2024 21:25 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
@bim-bam Na lotnisku. Byliśmy w 4 os. i dostaliśmy obok siebie przedzielone pustymi (?), coś w stylu 18 ACEF (co dziwne, bo reszta foteli w rzędzie pusta, ogólnie LF jakieś 30%). Bardzo byli przejęci białymi podróżnymi, także cała odprawa bardzo miła i dość długa, pieczołowita. I jedno wielkie UFFF całej załogi jak daliśmy do zrozumienia, że wiemy, że teraz security i że mamy takie miejsca, jak nam 5x zakreślali na karcie pokładowej ;-)

Był to marzec 2023.
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

#32 PostWysłany: 04 Lip 2024 23:47 
Awatar użytkownika

złoty
Dodam, tylko że w Seulu odprawa jest przy okienku, a nie w automacie. Bezpłatnie przydzielają chciane miejsce. Odprawa otwierana 2h przed lotem tylko na lotnisku, nie ma odprawy online. Bagażu nikt nie sprawdzał, samolot prawie pełny. Większość leciała i tak bez podręcznego, w schowkach było dużo wolnego miejsca.

Jeśli przyleciałeś wcześniej i traktujesz to jako transfer to w strefie tranzytu nic nie załatwisz. Próbowałem przejść do właściwej bramki ale na kontrolach odsyłali mnie do imigracyjnego. Musisz przejść imigracyjny, wyjść z lotniska i podejść do odprawy.

MM ma wylot z terminalu CON i dojście od odprawy do samolotu (razem z przejazdem kolejką) zajmuje ok. 40min.

#33 PostWysłany: 09 Lip 2024 17:01 
Awatar użytkownika

złoty
Ogólnie co mi rzuciło się w oczy na dwóch lotach to personel na pokładzie bacznie obseruje i upomina aby nie wkładać butelek z piciem do schowka nad głową.
Przed sprawdzeniem pasów chodzą z plakatem i upewniają się czy wszyscy rozumieją przesłanie. Dodatkowo wiszą one jeszcze przy toaletach.

#34 PostWysłany: 10 Kwi 2025 14:47 

Stan na 2025: zarówno w Korei przy okienku, jak i w Japonii w self check-in kiosku, check-in otwierał się na 2.5h przed odlotem (widziałem różne informacje, również na stronie przewoźnika), i zamykał na ok. 1h przed. Przynajmniej na międzynarodowych lotach :) Przydzielalo miejsca obok siebie, raz nawet rząd przy wyjściu awaryjnym (miejsca typu "stretch").

Przez apkę nie próbowałem, bo na iOS wymagała App Store na Japonię, a wg info na stronie Peach, dla międzynarodowych lotow check-in w apce nie był możliwy.

#35 PostWysłany: 15 Maj 2025 11:50 

Loty: 206
Kilometry: 410 662
Krajów: 50 / 23.4%
złoty
Leciałem KIX-NRT, na KIX na terminalu krajowym ważyli wszystkim bagaże podręczne przed security, rozmiaru nie weryfikowali. Przechodzi do 7.9 kg. Nie było żadnych obiekcji do przenoszenia kilku kg w rękawach kurtki. Później żadnej weryfikacji bagaży już nie było.

Lot i samolot standardowy, typowy lowcost. Jedynie niestandardowy był zakaz butelek z płynami w schowkach nad głowami.
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#36 PostWysłany: 20 Paź 2025 04:17 

niebieski
Leciałem z KIX do Nagasaki. Ważenie bagażu podręcznego przez obsługę było przed kontrolą bezp. 2 plecaki o łącznej wadze 7.1 kg przeszły bez problemu.

Bilety kupowałem przez Booking. Na 24h przed odlotem dokupiłem na stronie Peach bagaż rejestrowany. Niestety nie można było się odprawić przez stronę www (nie było takiej opcji). Aplikacja na iOs dostępna jest tylko na region Japonii, na Android tylko w języku japońskim. W kiosku self check in na lotnisku bez problemu można było uzyskać karty pokładowe.

Wchodziłem jako ostatni na pokład. Zająłem wolne miejsca w pierwszym rzędzie. Nikt z obsługi nie kontrolował karty pokładowej , nie żądał dopłaty
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 18 Cze 2026 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 591
Kilometry: 1 041 285
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Promocja na zakup lotów międzynarodowych w okresie od 18-21.06.2026
Loty w okresie 05.07-24.10.2026

Cena od 5000 JPY (ok. 116 PLN) w jedną stronę.

Szczegóły w linku: https://www.flypeach.com/en/um/specials/sale/sale

Załączniki:
peach.png
peach.png [ 56.97 KiB | Obejrzany 180 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości