Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 02 Paź 2025 09:26 

Podążając za wskazówkami też napisałem do Avianca czy może nie chcą uznać rezerwacji. Poniżej odpowiedź.
A dodatkowo czy ktoś rezerwował przez gotogate i jeszcze nie dostał zwrotu? GtG twierdzi, że jeszcze nie dostali hajsu od Avianci

Załączniki:
aaa.png
aaa.png [ 43.69 KiB | Obejrzany 2733 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#162 PostWysłany: 02 Paź 2025 09:29 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 521 459
Krajów: 79 / 36.9%
srebrny
Tak ja kupowałem, to samo mi pisali, więc zrobiłem chargeback, początkowo Mastercard odrzucił. Napisałem odwołanie z screenem od linii że potwierdza że zwróciła z refund number. Wczoraj przyszedł mail że jednak pieniądze się znalazły, przepraszają i oddadzą. :)
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#163 PostWysłany: 02 Paź 2025 09:49 

Mi Avianca zasypuje mailami, że chce oddać a nie może bo nie ma konta ale wczoraj wieczorem dostałem maila od pośrednika, więc już chyba trzeba zapomnieć o tanim locie na errorze
Cytuj:
"We're reaching out to let you know that AV- Avianca recently experienced a technical issue, which unfortunately resulted in the cancellation of your flight ticket(s).

A full refund will now be issued for the affected ticket(s).
We apologize for the inconvenience this may have caused and truly appreciate your understanding and cooperation."

Avianca dawała bon na 50 baksów, to może chociaż to od nich uda się wydębić
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 02 Paź 2025 11:20 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Marco Manno napisał(a):
Tak ja kupowałem, to samo mi pisali, więc zrobiłem chargeback, początkowo Mastercard odrzucił. Napisałem odwołanie z screenem od linii że potwierdza że zwróciła z refund number. Wczoraj przyszedł mail że jednak pieniądze się znalazły, przepraszają i oddadzą. :)

MIalem podobnie z expedia, ktora nagle uznala, ze moj lot jest non refeund, i ogolnie oni tego lotu nie anulowali i nie nalezy mi sie zwrrot - jakiś kosmos. Bo rozmowie na chacie z Avianca okazalo sie ze moja rezerwacja nie jest anulowana tylko zawieszona z powodu braku jej oplacenia i ze platnosci nie dokonala travel agency. No to nalge expedia jednak posypala glowe popiolem jak przeslalem im screeny i jednak przepraszaja i pieniadze beda 7-10 bussiness days..

#165 PostWysłany: 02 Paź 2025 18:03 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 602 356
Krajów: 62 / 29.0%
srebrny
@Bajerglowa94 @mucha czy zadziało się u was coś od momentu otrzymania maili o reporcesowaniu nowej rezerwacji na starych warunkach cenowych?
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 02 Paź 2025 18:09 

złoty
Wciąż czekam, zapytałem wczoraj o status, odpisali że przywracają rezerwacje stopniowo i mam się uzbroić w cierpliwość.

Please be informed that we are currently processing the booking of your reservation due to this extraordinary event. As we are handling multiple cases related to this issue, we are prioritizing based on check-in dates. In the coming days, you will receive an email containing the details of the new booking and instructions on how to proceed with the honorification, as communicated during the phone call on September 24, 2025.
tunczaj lubi ten post.

#167 PostWysłany: 03 Paź 2025 16:47 

srebrny
@tunczaj u mnie w zasadzie to samo co u @mucha z tą różnicą, że 3 dni temu dostałem maila od mytrip, że był błąd i inicjują refund, ale zakładam, że jest to wpisane w postępowanie, skoro w pierwszym mailu miałem info, że do przywrócenia biletu potrzebują nowej płatności
tunczaj lubi ten post.

#168 PostWysłany: 09 Paź 2025 18:26 

srebrny
Wybaczcie post pod postem, ale już nie mogę edytować.
Misja przywrócenia tixów zakończona sukcesem ? Dzisiaj dostałem maila od AV, że mam utworzoną nową rezerwację i mam 8h (sic!) na kontakt z nimi i opłacenie tej rezki. Telefon do nich, przesłany przez agenta mail z linkiem do płatności i cyk, WAW-BOG 2 pax za 468 GBP total. Tixy w apce, potwierdzenia i rachunki na mailu, wszystko legit. Z taką uczciwością linii lotniczych to się jeszcze nie spotkałem ?
18 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

#169 PostWysłany: 09 Paź 2025 18:46 

złoty
Ja wciąż czekam ale kolega kilkukrotnie próbował zapłacić poprzez linka przysłanego przez nich, za każdym razem odmowa. A próbował różnymi kartami. Po 2 czy 3 próbach link wygasa i trzeba dzwonić o nowy. I podobna historia. Póki co dał sobie spokój. Dziwna sprawa.

#170 PostWysłany: 09 Paź 2025 19:17 

Loty: 818
Kilometry: 1 453 044
Krajów: 86 / 40.2%
srebrny
@Bajerglowa94 czym płaciłeś?

#171 PostWysłany: 10 Paź 2025 07:32 

srebrny
MCC Aliora poszło przez ten link od strzała. Wcześniej przy próbach wykorzystania voucherów i płatnościach przez automat telefoniczny próbowałem 2 fizyczną i wirtualną Revo, ale tym samym Aliorem też i nie przechodziło.
OSK lubi ten post.

#172 PostWysłany: 17 Paź 2025 19:06 

To mały update ode mnie, GtG w koncu zwrocilo hajs, Avianca napisała maila z linkiem do płatności ważnym 12 h, potem kontakt przez Whatsapp, żeby faktycznie móc opłacić rezerwacje i wszystko gra. Kto leci 16-25.02?:)
 Profil Relacje PM off
Bajerglowa94 lubi ten post.

#173 PostWysłany: 17 Paź 2025 19:22 

Booking dalej nie zwrocil kasy mimo ze Avianca ponad miesiac napisala ze kase zwrocila .Po 6 bezskutecznych telefonach do Bookingu w ktorych m.innymi suchalem muzyczki przez 29 minut wczoraj zwrocilem sie do Revoluta o chargeback...
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 17 Paź 2025 19:35 

platynowy
Trzeba było od razu tak zrobić, w większości przypadków Revolut wypłaca zwrot warunkowy od ręki.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 18 Paź 2025 09:23 

srebrny
U mnie zwrot od mytrip po w sumie 2 rozmowach na czacie i dosłownie kilku dniach od tego wystawienia nowych tixów
@wojtekp udało Ci się opłacić via Whatsapp? Nie musiałeś dzwonić?

#176 PostWysłany: 18 Paź 2025 21:03 

Bajerglowa94 napisał(a):

Nie musiałem dzwonić, wszystko przez whastappa ale 2 h trzeba sobie zarezerwować bo trochę to trwa
 Profil Relacje PM off
Bajerglowa94 lubi ten post.
Bajerglowa94 uważa post za pomocny.

#177 PostWysłany: 24 Paź 2025 09:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Komuś jeszcze przywrócili rezerwację po zwrocie środków? Ja napisałem reklamację po powyższych rewelacjach bajerglowa94 i wojtekp już dobre 3 tyg temu, i niestety nadal cisza.
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 24 Paź 2025 09:36 

złoty
Kolega na marzec ma przywróconą, ja i inny kolega (podróż w maju) jeszcze czekamy. Ogólnie mają tam straszny pier****nik, do mnie ze dwa razy dzwonili pytać czy mogę lecieć dzień wcześniej i wracać też dzień wcześniej bo niby lotów nie ma dostępnych.

#179 PostWysłany: 24 Paź 2025 09:49 
Awatar użytkownika

niebieski
A proponowali inne opcje/bądź ktoś próbował coś zdziałać w tym zakresie? Ja miałem LIS-MAD-BOG-SJO, na ten moment byłbym zadowolony z samego MAD-BOG, napisałem o tym oczywiście w reklamacji.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 24 Paź 2025 13:53 

Bajerglowa94 napisał(a):
U mnie zwrot od mytrip po w sumie 2 rozmowach na czacie i dosłownie kilku dniach od tego wystawienia nowych tixów
Miałeś wystawione bilety ? Ja miałem rezerwację potwierdzona ale nigdzie nie widziałem biletów. Kasę zwrócili. Też mytrip. Jest sens reklamować ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: rattaman, samaki9, Uffff oraz 14 gości