Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 01 Lut 2025 19:53 

Cześć, planuję wypożyczyć w marcu auto, na 8 dni, na lotnisku w Sevilli. Najtaniej online znalazłem na stronie discovercars, w wypożyczalni OKmobility, jakiś mniejszy samochód za 415 zł lub compact za 455 zł, cena uwzględnia już pełne ubezpieczenie zapewniane przez discovercar. Czy jest to dobra i bezpieczna opcja. Czy lepiej może wziąć bezpośrednio z jakiejś wypożyczalni, bez ubezpieczenia, a na własną rękę ubezpieczyć sobie depozyt?
 Profil Relacje PM off  

Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN
Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi
#82 PostWysłany: 01 Lut 2025 20:08 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 734
Krajów: 4 / 1.9%
platynowy
Każdy sam ocenia ryzyko. Okmobility jest w miarę ok. Ja zawsze biorę najtańsza opcje (oprócz typowych skamow jak DelPaso), a do tego zewnętrzne ubezpieczenie. Może być w KK, albo jakieś z UK. Cena będzie mniej więcej tak sama. Ale ubezpieczenie masz na rok. A nie na 1 raz.
 Profil Relacje PM off
rw30 uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 01 Lut 2025 21:08 

jaco027 napisał(a):
Może być w KK, albo jakieś z UK.

Możesz rozwinąć te skróty bo nie wiem o co chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 01 Lut 2025 23:02 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 734
Krajów: 4 / 1.9%
platynowy
Karta Kredytowa
Ubezpieczenie roczne glownie firmy z UK. Przeszukaj odpowiedni wątek, nazwy firm wyleciały mi z głowy... kiedyś robiłem tu
https://www.worldwideinsure.com/
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 11 Paź 2025 17:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Pośrednik: VipCars

Wypożyczalnia: GoldCar

Samochód: rezerwacja: VW TCross, otrzymany: Skoda Octavia Kombi TDI 115KM manual, ok 14K przebiegu, 700km limitu. Dynamika nie porażała, ale zużycie paliwa jak to w TDI bardzo niskie.

Cena: 45,90€ za 2 dni 3-5 październik, rezerwacja robiona ok 15 września. Można było wypożyczyć potem za kilka € taniej ale coś się zagapiłem i potem już nie widziałem tańszej oferty
1500€ kaucji, jakieś 100€ zablokowane na benzynę, excess 3500€

Odbiór samochodu:
bezproblemowy, acz zawierający typowe goldCar vibes. Np osoba z obsługi mówi mi: do zapłaty będzie: 51.50 za wypożyczenie, 90€ za ubezpieczenie, do tego blokada za benzynę. Ja na to, że trochę mniej miało być za wynajem a za ubezp dziękuję. Na to ona żebym jej podesłał voucher :) takie tam

Potem już na parkingu dodanie dwóch szkód z pracownikiem obsługi przy fizycznym odbiorze samochodu (i trzeba przyznac że od razu przyszedł mail ze zmodyfikowanym kontraktem z dodanymi szkodami) i w drogę.

Zwrot samochodu: zostawiałem ok 5 rano więc nikogo nie było. Mailem podesłałem im: zdjęcie zaparkowanego samochodu / zdjęcie deski rozdzielczej z przebiegiem / zdjęcie paragonu z tankowania niedaleko lotniska / zdjęcie kluczyków na tle skrzynki na kluczyki : )

już przed 7 rano przyszedł mail potwierdzający że wszystko ok, że nie ma nowych szkód etc

Podsumowanie: Wszystko ok.
Zwolnienie blokady pieniędzy po 7 dniach od jej założenia
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 11 Paź 2025 20:00 

złoty
rw30 napisał(a):

Hmm, ktoś tu lubi dreszczyk emocji :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#87 PostWysłany: 13 Paź 2025 09:30 
Awatar użytkownika

srebrny
meczko napisał(a):
rw30 napisał(a):

Hmm, ktoś tu lubi dreszczyk emocji :D

oczywiście, to było decydujące przy wyborze wypo :mrgreen:

z pomniejszych czynników, to z tych tańszych wypo <50€ / dzień tylko GoldCar ma w SVQ możliwość zwrotu przed 6 rano & w terminalu
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 07 Cze 2026 17:09 
Awatar użytkownika

złoty
Record Go przez Hotelscars, mieszane uczucia. Wszystko poszło ok, transfer sprawny w parę minut, bo to za rogiem lotniska, formalności 10 minut, zwrot z pobieżnym oglądem może 5 minut, przesympatyczna parka w obsłudze, 25€ na dwa dni, 400 mil wpada. Zaraz obok dwie stacje, gdzie można dolać paliwo i ew. spryskać auto, a następnie przejechać 200 ma polną drogą pod wypożyczalnię. Gdybym odbierał w innym terminie, byłby czysty pozytyw (ze znanym zastrzeżeniem do RG, że za paliwo pobierają i oddają + musi być ta samą karta, co blokada depozytu).

Natomiast akurat odbierałem, gdzie trafiło się przede mną parę świeżych osób, a oddawał ktoś, kto zrobił/przegapił szkodę, więc zanim nadeszło moje 10 minut, stałem w długiej kolejce prawie godzinę, w blaszanym kontenerze z klimatyzacją w stylu galwanizowanej żaby. Słyszałem przy tym, jak świeżaki dostają komplety bonusów, bo wiek, bo limit na karcie za mały, bo karta zbyt prostokątna, bo to, bo tamto. Do tego auto standardowo było "nowe, bez uszkodzeń", co wymagało ze 20-30 zdjęć tych nieistniejących uszkodzeń just in case.

Podsumowując - kto wie, co robi, niech robi. Kto nie wie, niech nie robi.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości