Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 109 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 02 Paź 2025 13:08 

złoty
Kupili używane autobusy wycofane z Krakowa?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#102 PostWysłany: 02 Paź 2025 13:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Na leasingu kupili (151) żeby obniżyć istniejący średni wiek autobusów z 14 lat na 7
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#103 PostWysłany: 02 Paź 2025 15:12 

niebieski
No w środę była masakra...

Ja miałam tylko w planie zwiedzanie Salonik bo pogoda slaba. Ostalam się jak głupia z innymi na przystanku. Zero informacji, bo to miejscowość pod salonikami

Jak pisalam bilety można też kupić w ich aplikacji a formie kodu qr, ale żaden kasownik nie chciał go sczytac. W takiej sytuacji w razie kontroli trzeba go tylko okazać, jest tam data i godzina ważności
W apce mozna tez sledzic te przejazdy na zywo, co jest ważne bo rozklady jazdy to mocno orientacyjne sa

X1 z lotniska opozniony 30 minut, nawet nie w godzinach szczytu, kolo 11.00 bylo, z powrotem biorę jednak taxi, strach tymi autobusami jechac, a jeszcze piszecie ze moze byc problem z wepchaniem sie, ja bym wsiadała 4 przystanki przed koncem trasy

https://www.oasth.gr/exypiretisi/oasth-mobile/

Ostatnio edytowany przez kate1974 02 Paź 2025 15:36, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#104 PostWysłany: 02 Paź 2025 15:13 

srebrny
Z tymi leasingami to jest kabaret. Najpierw były przepisy godne KPZR, że mogą jeździć tylko właściwi przewoźnicy (w dużych miastach ci specyficzni, w małych miejskie KTEL-e i miejskie KTEL-e), przy czym nie wolno im odprzedawać swojego taboru, ani kupować używanego. Gdy okazało się, że tak się nie da, bo nienaprawiane zabytki nie będą w nieskończoność odpalać (w końcu u nas socrealizm nie przetrwał rzeczywistości), dopuścili w dużych podwykonawców (ale tylko KTEL-e) i zakupy używanych pojazdów (ale tylko w drodze leasingu od namaszczonych firm). Cóż, wydawało nam się, że zimna wojna się skończyła, a tu i Zwiążek Radziecki wciąż groźny i gospodarka nakazowo-rozdzielcza ma się dobrze. Lenin wiecznie żywy...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#105 PostWysłany: 05 Paź 2025 10:54 

niebieski
He he, też te autobusy z "Automatem biletowym" widziałam, myślałam, że to przywidzenia... :lol:

To już po przyjeździe, parę uwag...
1X wiadomo do i z miasta za 2 euro, w kierunku NA lotnisko można też dojechać z dworca regionalnego przy sklepie IKEA (teraz remontowany, odjazdy z parkingu przy IKEA, jak jedziecie w stronę plażowych miejscowości pod Salonikami, to z tego dworca jest dojazd) niedaleko lotniska autobusem 79 (co pół godziny i o dziwo jeździ punktualnie, może dlatego że nie stoi w korkach w mieście). To bilet w standardowej kwocie nie "specjalnej/lotniskowej", przejazd z 5 minut.

Jednak nie pojedziecie raczej tym busem 79 Z lotniska, gdyż wyjeżdza z lotniska jako 79E i jedzie do dworca przy IKEA ale bardzo okrężna trasą, myślę że jedzie z 30 minut zamiast 5 minut jak w kierunku na lotnisko. Tutaj lepiej jechać 1X.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#106 PostWysłany: 05 Paź 2025 19:25 

srebrny
Do 8:05 wraca normalnie, zresztą jak dojedzie do głównej drogi, można się przesiąść w cokolwiek, albo pójść z kapcia. 79 zawsze miało dużo wariantów - inaczej w sezonie, inaczej poza itd.
 Profil Relacje PM off
kate1974 uważa post za pomocny.

#107 PostWysłany: 01 Gru 2025 00:28 
Awatar użytkownika

Loty: 202
Kilometry: 404 130
Krajów: 82 / 38.3%
złoty
Biletomaty w autobusach 1X lubią być niedziałające dlatego dobrą praktyką jest kupno biletów w kiosku lub automatach na lotnisku. Płatność gotówką lub kartą.
Image
Image
3 ludzi lubi ten post.
grabosic uważa post za pomocny.

#108 PostWysłany: 23 Mar 2026 08:27 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
22/3/2026 cena za 1X nadal 2 e
zakup biletu na lotnisku w automacie za bilon bezproblemowo /mozna tez karta i banknotem/
w drodze powrotnej zakup biletu w automacie w autobusie karta ZEN takze bezproblemowo

wygodne przystanki z centrum na lotnisko zaznaczone na mapie
Załącznik:
saloniki.jpg
saloniki.jpg [ 204.25 KiB | Obejrzany 320 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 11 Maj 2026 21:38 

Loty: 351
Kilometry: 436 706
Krajów: 61 / 28.5%
srebrny
Naprawdę świetnym rozwiazaniem do kupowania biletów jest aplikacja, o której pisała @kate1974, zwłaszcza że biletomaty w autobusie lubią nie działać, albo działa tylko doładowanie karty, jak przydarzyło mi się dziś. Ogarniałem zatem na szybko, jadąc, dobrze, że można zmienić jezyk na angielski
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 109 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości