Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 20 Lis 2012 20:28 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Pawel kupilbys mu bilet za 4 PLN mialbys worek punktow od wizza i bezplatna karte na rok za obrot na rachunku :D
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#42 PostWysłany: 20 Lis 2012 20:38 

Zbanowany
Moim zdaniem po kolejnej fali namyslu to przy wiekszych transkcjach niz powiedzmy te 10 zl powinno sie to zalatwiac przez Allegro . Wtedy nie ma bolu czy wplaci/niewplaci ... A jesli wisi mniej niz 10 zl wtedy jakas mala notka (czy to z nr gg , nickiem na tym forum) ze ten i ten delikwent jest niewiarygodny ... albo sprawdzac np kiedy ktos kto prosi o pomoc sie zarejestrowal na forum - jesli sie zarejestrowal tego dnia kiedy prosi o pomoc to niech szuka powiedzmy dwoch starszych userow ktorzy za niego porecza ...

albo tak jak ktos juz wczesniej pisal - dac mu poleciec a w drodze powrotnej wykasowac mu rezerwacje ...

Tak tylko glosno mysle ;)

Ostatnio edytowany przez KubaRzeszow, 20 Lis 2012 20:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 20 Lis 2012 20:38 

niebieski
Pacjonek napisał(a):
Wystarczy zagwiazdkować nazwisko:
Krzysztof No**k Katowice
Wystarczy to w 100% gwarantuję wam, pytałem się kuzyna będącego prawnikiem bo Krzysztofów z nazwiskiem zaczynającym sie na N i kończącym się na K w Katowiach będzie tysiąc.
d.

I tym samym strzelisz sobie w stopę, bo z automatu zbanujesz 999 nieświadomych ludzi.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 20 Lis 2012 20:48 

Zbanowany
niebieski
Maciek78 napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
Krzysztof No**k Katowice
Wystarczy to w 100% gwarantuję wam, pytałem się kuzyna będącego prawnikiem bo Krzysztofów z nazwiskiem zaczynającym sie na N i kończącym się na K w Katowiach będzie tysiąc.
d.

I tym samym strzelisz sobie w stopę, bo z automatu zbanujesz 999 nieświadomych ludzi.

Mozna jeszcze dopisac ulice zamieszkania (bez nr domu), w koncu w kazdej ksiazce telefonicznej tez jest podana.
@Maciek78 - mozesz nie kasowac w kazdej odpowiedzi fragmentu "RE:" z tematu?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 20 Lis 2012 21:10 

niebieski
Ulica jest zbędna, więc może podać jakąkolwiek.
O co chodzi z RE?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 20 Lis 2012 23:56 

Komornik napisał(a):
Maciek78 napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
Krzysztof No**k Katowice
d.

Mozna jeszcze dopisac ulice zamieszkania (bez nr domu), w koncu w kazdej ksiazce telefonicznej tez jest podana.

Adres nie przejdzie, to by podchodziło pod ochronę danych osobowych ale można np. bezpeicznie podać jeszcze 3 ostatnie cyfry konta bankowego co na 100% wyeliminuje przypadkowe "zbanowanie"
Daniel S**sek Kraków ** **** **** **** **** **** 7034
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 21 Lis 2012 00:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Po co jakieś "czarne listy"? Wystarczy przestrzegać tylko 1 ZASADY, mam pieniądze na koncie to pomagam. Decydujesz się pomagać bez wcześniejszej wpłaty robisz to na własne ryzyko. I tyle w temacie.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 21 Lis 2012 00:31 
Awatar użytkownika

Loty: 87
Kilometry: 114 845
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
cekace napisał(a):
Po co jakieś "czarne listy"? Wystarczy przestrzegać tylko 1 ZASADY, mam pieniądze na koncie to pomagam.

Ale to oznacza czekanie cały dzień, a to przy tanich lotach / promocjach długo.

Anyway lista, gdyby powstała, nie musi być publiczna, wystarczy że osoby pomagające będą miały do niej dostęp, bo to oni sa narażeni na straty
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 21 Lis 2012 00:53 
Awatar użytkownika

srebrny
cekace napisał(a):
Po co jakieś "czarne listy"? Wystarczy przestrzegać tylko 1 ZASADY, mam pieniądze na koncie to pomagam. Decydujesz się pomagać bez wcześniejszej wpłaty robisz to na własne ryzyko. I tyle w temacie.

tak mi dopomóż Bóg

rozumiem roszczenia [ jak to się wogóle pisze ??? ] i narzekania oszukanych, ale, kurde, jak można iść na takie układy z osobami, ktorych zupełnie nie znamy ?? luuudzie!!!

rozumiałbym, jeśli sprawa dotyczy tzw 'stałych klientów', ew osób 'znanych' z forum [ o ile można mówić o jakiejś znajomości w tym przypadku ] ale zupełnie obcym ? no i co że musi czekać ? no i co że bilety zejdą ? życie ! niech sobie załatwi kartę jeden z drugim jak koniecznie chce mieć na tu i teraz bilety, a jak nie to niech czeka !

wiem, że nie rozwiązuje to problemu, ale, panowie, trochę rozsądku
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 21 Lis 2012 01:00 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
rw30 napisał(a):
cekace napisał(a):

tak mi dopomóż Bóg

rozumiem roszczenia [ jak to się wogóle pisze ??? ] i narzekania oszukanych, ale, kurde, jak można iść na takie układy z osobami, ktorych zupełnie nie znamy ?? luuudzie!!!

rozumiałbym, jeśli sprawa dotyczy tzw 'stałych klientów', ew osób 'znanych' z forum [ o ile można mówić o jakiejś znajomości w tym przypadku ] ale zupełnie obcym ? no i co że musi czekać ? no i co że bilety zejdą ? życie ! niech sobie załatwi kartę jeden z drugim jak koniecznie chce mieć na tu i teraz bilety, a jak nie to niech czeka !

wiem, że nie rozwiązuje to problemu, ale, panowie, trochę rozsądku

W pełni popieram !! Tak jak już pisałem minimum to pdf z systemu bankowego przy mniejszych kwotach a przy większych kasa na koncie - bezwzględnie. Mnie nikt nigdy nawet na 1zł nie oszukał!! Zdrowy rozsądek. Jest jeden bilet szybko rezerwuj - to rób szybko przelew albo kupuj z haraczem!!

#51 PostWysłany: 21 Lis 2012 01:25 

niebieski
Gaszpar. W 100% się zgadzam. W końcu coś mądrego. Kto tu komu pomaga/pytanie retoryczne/. Pozdrawiam

#52 PostWysłany: 21 Lis 2012 08:53 

Witajcie,

czytam z ciekawością ten wątek. Moim zdaniem osoby, które pomagają, decydują się na pewne ryzyko mimo iż robią to z dobrej woli. I dlatego właśnie to one powinny zachować minimum ostrożności. I tu właśnie zgodzę się z przedmówcami,l że wystarczy brać od osób proszących o pomoc, potwierdzenie pdf. Dokonywanie przelewu bez takiego potwierdzenia, to już kwestia przyjęcia na siebie odpowiedzialności, jeśli wpłata nie wpłynie.

Tworzenie czarnej listy jest jakimś pomysłem, ale może się zdarzyć, że np. komuś padnie net i nie poda do końca danych czy nie prześle pdfki. Zostanie dopisany do listy a potem,jak się sprawa wyjaśni, z niej wykreślony, . I moderator, jak i każdy zainteresowany, będzie musiał tego pilnować (aktualizować). Dodatkowa robota niestety, a to forum ma ułatwiać życie a nie je komplikować.

Jak proszę o pomoc w zakupie biletów, to piszę, w jakim banku mam konto i że po podaniu numeru rachunku od razu wysyłam pdfkę. Takie warunki na szybko mogę przedstawić i szukam osoby, która się na to godzi. Jak się ktos nie godzi, to nie błagam jednak o pomoc, bo rozumiem też obawy osób pomagających.

Pisząc tego posta pomyślałem, że można byłoby utworzyć wątek, w którym osoby pomagające wpisywałyby nicki osób, z którymi dobrze się współpracuje. To dałoby sygnał innym pomagającym, że dana osoba jest już sprawdzona na forum i tym samym zwiększa się prawdopodobieństwo udanej dla obu stron transakcji.

Pewnie idealnego rozwiązania w tej kwestii nie ma. Szkoda tylko, że niektórym brak kultury/ogłady i robi syf wokoł pomagania przy kupowaniu biletów a na tym przecież możemy stracić wszyscy.

Zapraszam także na naszą stronkę: http://www.odkrywacswiat.pl . Zachęcam do pozostawianiu śladu w Księdze Gości: będzie nam bardzo miło i z chęcią odwiedzimy także Wasze strony:)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 21 Lis 2012 09:47 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
d-kopaczewski napisał(a):

Jak proszę o pomoc w zakupie biletów, to piszę, w jakim banku mam konto i że po podaniu numeru rachunku od razu wysyłam pdfkę. Takie warunki na szybko mogę przedstawić i szukam osoby, która się na to godzi. Jak się ktos nie godzi, to nie błagam jednak o pomoc, bo rozumiem też obawy osób pomagających.

Pisząc tego posta pomyślałem, że można byłoby utworzyć wątek, w którym osoby pomagające wpisywałyby nicki osób, z którymi dobrze się współpracuje. To dałoby sygnał innym pomagającym, że dana osoba jest już sprawdzona na forum i tym samym zwiększa się prawdopodobieństwo udanej dla obu stron transakcji.

Tworzenie takiej listy tez może być problemem bo jest mnóstwo osób nie zarejestrowanych na forum i proszących o pomoc.
Natomiast gdyby wszyscy stosowali twój sposób pomocy ( tzn. szybka i konkretna informacja) to byłoby idealnie, niestety duża cześć osób nie czyta zasad pt.
" Zanim poprosisz o zakup biletów..." co czasami mega zajebiście wydłuża cały proces pomagania.

#54 PostWysłany: 21 Lis 2012 09:51 
Awatar użytkownika

srebrny
z tym pdfem to też można wtopić
dajmy na to robię przelew, bank zakłada mi blokadę środków, dostaję potwierdzenie, wysyłam klientowi pdfa a później cofam blokadę środków, pieniądze nie wychodzą i osoba pomagająca bez kasy ale z potwierdzeniem
ja tak bynajmniej mogę zrobić u siebie w inteligo, sesje wychodzące eliksir mam 3 w ciągu dnia i dobrze wiem o której godzinie pieniądze wyjdą
a w weekend wiadomo blokada wisi aż do poniedziałku więc nie jest problemem cofnąć blokadę środków
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 21 Lis 2012 09:57 

niebieski
Zgadza się
Dlatego gdybym ja był "proszącym o pomoc" zawsze szukałbym osoby która ma ten sam bank tak aby środki mogły wejść do pomagającego od razu
I pisałbym to w pierwszym poście w jakim banku mam konto tak aby było wiadomo dla obu stron że nie będzie problemu z płatnością.
A ze znalezieniem takiej osoby na pewno nie byłoby problemu bo jak widać na liście pomagających, niektórzy mają konta nawet w kilkunastu bankach.

Ostatnio edytowany przez AFC, 21 Lis 2012 09:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 21 Lis 2012 09:58 

PDF-a można sfabrykować.
 PM off  

#57 PostWysłany: 21 Lis 2012 10:01 

Wchodząc do danej grupy, a taką grupa jest społeczność F4F, przyjmujemy na siebie pewne zasady. Oczywiście nie ze wszystkimi trzeba się zgadzać ale wówczas każdy powinien sobie zdawać sprawę z pewnych ograniczeń. Dla mnie to jest proste, więc osoby proszące o pomoc powinny same się postarać i zapoznać z zasadami a kupujący też niech przestrzegają zasad (np.potwierdzenie pdf) i też to ułatwi sprawę. Rejestracja na forum nic nie kosztuje, więc to nie problem. Kwestia woli i chęci. Przykre jest to, że sami sobie utrudniamy sobie życie a przecież tematy o których tu dywagujemy (promocje, miejsca itp.) są mega przyjemne:)

Zapraszam także na naszą stronkę: http://www.odkrywacswiat.pl . Zachęcam do pozostawianiu śladu w Księdze Gości: będzie nam bardzo miło i z chęcią odwiedzimy także Wasze strony:)
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 21 Lis 2012 10:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Panowie, po co to bicie piany pomagam jak mam środki na koncie żadne pdfy.
Pomagasz bez środków na koncie robisz to na własne ryzyko.

PS. Jak Ci się śpieszy szukasz osoby, która ma konto w tym samym banku i robisz przelew online.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 21 Lis 2012 10:05 

niebieski
d-kopaczewski napisał(a):
Dla mnie to jest proste, więc osoby proszące o pomoc powinny same się postarać i zapoznać z zasadami a kupujący też niech przestrzegają zasad (np.potwierdzenie pdf) i też to ułatwi sprawę. Rejestracja na forum nic nie kosztuje, więc to nie problem. Kwestia woli i chęci.

Uwierz mi że często to jest problem ;)

#60 PostWysłany: 21 Lis 2012 10:06 

Tak, można wszystko sfabrykować ale otrzymanie pdfki i tak zmniejszyłoby ryzyko o jakieś, jak sądzę, 95%. A fabrykowanie dokumentów to już podchodzi pod paragrafy.
Ale oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest sytuacja, w której obie strony mają konta w tym samym banku.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości