Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lis 2012 20:34 

Witam
Szukam jak najtańszego przelotu z Polski (najlepiej Katowice , Kraków, Warszawa ale mogą być i inne lotniska), do Rosji do Murmańska w okresie koniec czerwca początek lipca. Podróż może być z przesiadkami. Podróż w obie strony, pobyt około 5 -7 dni na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 19 Lis 2012 21:16 

Rossiya Airlines:

z Moskwy - 1022 zł
z Petersburga - 1255 zł
z Królewca - 1300 zł

Ceny w dwie strony, jako, że kierunek dość "niszowy", sam poleciałbym z Królewca. Ewentualnie, możesz próbować przelotu z Moskwy + Szalona Środa w locie, ale Moskwa w Szalonej Środzie nie zdarza się często.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Lis 2012 14:27 

Mam następujące pytanie techniczne:
Jeśli kupię sobie szaloną środę do Moskwy i osobno lot z Moskwy gdzieś tam, to zakładając, że dobrze zgram loty i nie mam dużo czasu w Moskwie, muszę mieć wizę rosyjską? Czy mogę jak w przypadku lotów transferowych, po prostu przesiąść się na terminalu ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lis 2012 15:07 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Teoretycznie Rossiya latają do Murmańska z Szeremietewa, dokąd też przylatuje LOT.

Ale niedawno ogłoszona, że główne terminale tego lotniska mają być przeznaczone dla Aeroflotu i członków Sky Teamu, co może spowodować przeprowadzkę innych linii (w tym LOT-u) na np. Domediewo.

Wówczas wiza będzie konieczna, bo będziesz musiał przedostać się na zupełnie inne lotnisko.

Nie wiadomo, kiedy te zmiany nastąpią, ale trzeba wziąć to pod uwagę.

To tak ogólnie, jeśli chodzi o potencjalny tranzyt w Moskwie.

Ale lecisz przecież do Murmańska, który jest w Rosji, więc tak czy owak musisz mieć wizę.

#5 PostWysłany: 20 Lis 2012 17:42 

Dzięki kolego ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Postaram się konkretniej.
Załóżmy, ze kupiłem sobie bilet Warszawa - Moskwa Szeremietiewo oraz osobno (tej samej linii lotniczej lub też innej) Moskwa Szeremietiewo - Biszkek. Mam na lotnisku 4 godziny czasu między przylotem a odlotem. 1) czy potrzebuję wizę ruską jeżeli mam bagaż rejestrowany? 2) czy potrzebuję wizę ruską, jeżeli mam tylko bagaż podręczny?
Dzięki z góry !
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Lis 2012 18:37 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Ja zaproponuję lekko pokręconą alternatywę:

Wawa->Oslo (Wizz/Ryan) -> Kirkenes (Norwegian) -> autobus do Murmanska jedzie 5h (np. http://www.pasvikturist.no/wips/1085838145/)

Myślę, że takie zestawienie można by znaleźć za ok. 1100zł - 200zł transfery oslo + 600zł (Norwegian) + 300zł (autobus).
Nie wiem czy uda się to sensownie zgrać , ale sprawdzić nie zawadzi...

Pozdr
J.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Lis 2012 22:16 

Ciekawa alternatywa jasiub, jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś podobne pomysły to z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Lis 2012 01:54 

Easyjet otwiera polaczenie z Londynu do Moskwy wiec to moze byc alternatywą dostania sie do stolicy Rosji.
Np. Modlin - Londyn Stansted potem pociagiem na Gatwick i wylot do Moskwy lub Krakow - Gatwick i potem do Moskwy.
Cenowo powinno się zamknąć w 60-80 euro. Wydaje mi się ze moze wyjsc taniej niz LOT...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Lis 2012 07:45 

lamazi napisał(a):
Dzięki kolego ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Postaram się konkretniej.
Załóżmy, ze kupiłem sobie bilet Warszawa - Moskwa Szeremietiewo oraz osobno (tej samej linii lotniczej lub też innej) Moskwa Szeremietiewo - Biszkek. Mam na lotnisku 4 godziny czasu między przylotem a odlotem. 1) czy potrzebuję wizę ruską jeżeli mam bagaż rejestrowany? 2) czy potrzebuję wizę ruską, jeżeli mam tylko bagaż podręczny?
Dzięki z góry !

Leciałem w tym roku przez Vnukovo. Nie potrzebowałem wizy, bagaże sami przerzucili (w jedną stronę zapomnieli i doleciały dzień później, w drugą stronę już nie zapomnieli). Tak, czy siak, nie potrzebna była żadna wiza. Ale już wiem, że przy takim myku trzeba ich naciskać, żeby nie zapomnieli o bagażach.
 PM off  

#10 PostWysłany: 21 Lis 2012 11:35 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Oczywiście jest też pociąg z sankt petersburga , jedzie jakies 27h (sa 2 dziennie) , bilet kosztuje ok 1900 rubli w jedna strone (plackarny ... jesli traficie w szalonej srodzie lot do sankt petersburga (ja placilem ok 350zł) to wyjdzie razem ok 750zł ...
J.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości