Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lis 2012 00:51 

Witam,

w wakacje wybieram się w okolice Barcelony / Girony. Planuję 19 - 29 sierpień, ale mogę przesunąć jeszcze termin o dzień do przodu lub do tyłu. Wstępnie miałem jechać samochodem, ale kolega zaproponował abym poszukał tanich przelotów. Na razie znalazłem Wizzair za ok. 3 tys. zł dla rodziny 2+2. Dzieci w wieku 10 i 8 lat.

Nie miałem okazji latać tanimi liniami i nie bardzo wiem, gdzie szukać najtaniej. Byłbym wdzięczny za pomoc w znalezieniu czegoś tańszego :) Z góry dziękuję.

Piotr
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 20 Lis 2012 01:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wizzair z małym bagażem podręcznym
Poznań - Barcelona
18-28 sierpnia 4 x (202+152) = 1416 jeśli masz WDC lub + (202+152) = 1770 zł jeśli nie masz WDC (oczywiście płatność w obu przypadkach Citi Wizz)

Ryanair z bagażem podręcznym
Modlin - Barcelona
19-30 sierpnia daje 2128,68 zł przy płatności Mastercard Debit
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Lis 2012 01:40 

Dzięki bardzo za odpowiedź.

Jeśli nie jest to kłopot to mam pytanie: czy gdybym przesunął termin na 22 - 31 sierpień to byłoby taniej, drożej, czy podobnie ? Pytam, ponieważ zobaczyłem że hotel będę miał taniej o prawie 800 zł jak polecę 3 dni później.

Odnośnie kart płatniczych, rozumiem, że w przypadku Ryanair, jeśli nie mam odpowiedniej karty to w ogóle nie mogę kupić tanio biletu ? Podobnie z kartą Citi Wizz. Jak wyrobić taką kartę i ile to może potrwać ?

Piotr
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lis 2012 02:47 
Moderator forum

balpio, inny termin - zobacz sam ceny na str wizz, uwzględniając co moźe zwolnić z niektórych opłat.
co do kart - to obniżają cenę o tzw. opłatę administracyjną, zwaną tu 'haraczem'
(zobacz popularne artykuły o kupowaniu biletów wizz na str głównej)
Zamiast czekać wyrabiając, można skorzystać z czyjejś pomocy ,
-zob. w dziale Płatności w liniach lotn. posty/listy Kontakty w sprawie zakupu[Wizzz]

Wizz Discount natomiast można wykupić od ręki.
---
Jeśli chcesz mieszkać bliżej Girony, sprawdź też połączenia do GRO , z Krakowa, RZeszowa , Wrocławia ... ...

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Lis 2012 11:57 

Skrzat, nie za bardzo mogę znaleźć w wyszukiwarce ofertę, którą przesłałeś. Tzn. jest drożej.

Czy podawałeś cenę ostateczną ? czy jeszcze przed opłatami transakcyjnymi, etc. ?

Pozdr.
Piotr
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Lis 2012 12:19 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Wszyscy tutaj podają cenę biletów przy płatności kartą Citi Bank Wizzair, więc upewnij się że po prawej stronie zmieniłeś sposób płatności - wtedy cena powinna Ci przeskoczyć na niższą.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Lis 2012 12:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dla terminu 23-30 sierpnia z Katowic Wizzairem przy płatności kartą Citibank Wizzair i członkostwie w WDC koszt dla 2 dorosłych i 2 dzieci to 856 zł :)
Jeśli nie masz WDC to koszt wynosi 1216 zł, Gdy kogoś poprosisz o zakup, kto ma WDC, to uwzględniając tę osobę w rezerwacji zapłacisz 1070 zł.

23 sierpnia - 1 września to 1056 zł przy WDC i Citi Wizz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Lis 2012 15:59 

Skrzat,

ta ostatnia opcja to rewelacja ! :D Nie wiem jak Wy to wyszukujecie. Problem w tym, że dzieci muszą być 1 września na rozpoczęciu roku, a 7 dni to trochę mało.

Może jest opcja żeby polecieć po 17 sierpnia i wrócić przed 1 września na min. 9 dni, max. 11 za 1 tysiaka lub coś w tej cenie :) Byłbym baaardzo wdzięczny za pomoc.

pozdrawiam,
Piotr
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Lis 2012 16:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ale 1 września to niedziela, dlatego ci podałem ten termin :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Lis 2012 16:40 

a po co tanie linie na wakacje w Hiszpanii dodatkowo z dziećmi? plus dopłaty za bagaże itp itd bo przecież trzeba w coś się spakować na tyle dni..

poczekaj na jakieś fajne promo w zwykłych liniach, ja na przykład kupiłem w Szalonej Środzie LOTu przeloty do Barcelony z bagażem rejestrowanym w dwie strony za 367zł od osoby ;)

#11 PostWysłany: 20 Lis 2012 16:55 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Jeśli masz możliwość to ja bym na twoim miejscu wstrzymał się jeszcze z zakupem tak odległych w czasie lotów
Na pewno przez ten czas będą jeszcze jakieś promo na Barcelonę ( chociaż oczywiście gwarancji tez nie ma )
Ale masz jeszcze 9 miesięcy do sierpnia także spoko

#12 PostWysłany: 20 Lis 2012 20:27 

skrzat napisał(a):
Dla terminu 23-30 sierpnia z Katowic Wizzairem przy płatności kartą Citibank Wizzair i członkostwie w WDC koszt dla 2 dorosłych i 2 dzieci to 856 zł :)
Jeśli nie masz WDC to koszt wynosi 1216 zł, Gdy kogoś poprosisz o zakup, kto ma WDC, to uwzględniając tę osobę w rezerwacji zapłacisz 1070 zł.

23 sierpnia - 1 września to 1056 zł przy WDC i Citi Wizz

Skrzat, masz rację, odpuszczę dzieciom niedzielę i wyślę je w poniedziałek do szkoły. Niech mają trochę luzu :D
Odnośnie biletu, mógłbyś mi pomóc nabyć w tej cenie o której piszesz ? Mam na myśli termin 23 sierpnia - 1 września

pozdr.
Piotr
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość