Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#5401 PostWysłany: 26 Lip 2025 20:55 

Solos napisał(a):
Czyli mając tą kartę nie potrzebuje dokupować żadnego dodatkowego ubezpieczenia podróżnego na zagraniczne wakacje z żoną i dziećmi, dobrze rozumiem? Chodzi mi o typowe ubezpieczenie podróżne, przede wszystkim od kosztów leczenia, udziału własnego w wynajmie samochodu, itp.

Zapoznaj się. Są odpowiedzi na (prawie) wszystkie Twoje pytania:
https://www.pkobp.pl/klient-indywidualn ... 4tm7Db5UUb
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#5402 PostWysłany: 26 Lip 2025 21:33 

Macie racje, ale to ja widzę, że nie doprecyzowałem pytania. Mam doświadczenia z różnymi ubezpieczeniami i niektóre są naprawdę uczciwe i bez problemu wypłacają odszkodowania, ale niemało jest też takich, gdzie wydawać by się mogło, że spełnia się warunki do wypłaty ale jest dużo warunków małym druczkiem i towarzystwa robią co mogą, żeby się “wymigać” od wypłaty. O to mi chodziło w pytaniu - czy to jest takie “dobre i uczciwe ubezpieczenie”.
 Profil Relacje PM off  

#5403 PostWysłany: 26 Lip 2025 22:23 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@Solos: Dokument "OWU" odpowie na Twoje pytanie - tam jest czarno na białym i zobaczysz czy są jakieś "kruczki" i "małe druczki".
 Profil Relacje PM off  

#5404 PostWysłany: 26 Lip 2025 22:32 

Co do zasady:
niska cena = dużo wyłączeń

Nie ma cudów. Z pustego (niewielki przypis składki), to i Salomon nie naleje.

Czytaj OWU, bo każdy jest inny i ma inne potrzeby. Nikt inteligentny nie powie "dobre i uczciwe ubezpieczenie", bo każdemu na czymś innym w ubezpieczeniu zależy. A są i tacy, którzy uruchamiają prestiżowe kk w różnych bankach dla różnego zakresu ubezpieczeń.
 PM off
Solos lubi ten post.

#5405 PostWysłany: 27 Lip 2025 00:28 

Anonymous napisał(a):
Co do zasady:
niska cena = dużo wyłączeń

Nie ma cudów. Z pustego (niewielki przypis składki), to i Salomon nie naleje.

Czytaj OWU, bo każdy jest inny i ma inne potrzeby. Nikt inteligentny nie powie "dobre i uczciwe ubezpieczenie", bo każdemu na czymś innym w ubezpieczeniu zależy. A są i tacy, którzy uruchamiają prestiżowe kk w różnych bankach dla różnego zakresu ubezpieczeń.

Co do składki, to roczna opłata za Visa Infinite PKO BP wynosi 1000 PLN. Z tego zapewne spora część jest odprowadzana jako składka ubezpieczeniowa do PKO Życie Towarzystwo Ubezpieczeń S.A., działającego w ramach grupy kapitałowej PKO BP. Nie wiem jaki procent składek jest wypłacany globalnie ubezpieczonym jako odszkodowania ale na pewno mieści się to w rachunku ekonomicznym grupy kapitałowej.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#5406 PostWysłany: 27 Lip 2025 12:26 

bepa22 napisał(a):
Wychodzi na to, że teraz już nie przysyłają linków indywidualnych żeby zawnioskować o certyfikat.
Mi przysłali ogólny.
https://provider.mondial-assistance.pl/ ... zpieczenia
.

To w ogóle działa? wypełniłem ten wniosek o certyfikat ubezpieczenia przed wyjazdem wakacyjnym, zdążyłem już nawet wrócić :) a certyfikatu nie dostałem (oczywiście upłynęło sporo więcej dni od tych regulaminowych).
 Profil Relacje PM off  

#5407 PostWysłany: 27 Lip 2025 12:36 

srebrny
Ja w czerwcu dostałem szybko. Trzeba dzwonić, jeśli nie przychodzi.
 Profil Relacje PM off  

#5408 PostWysłany: 27 Lip 2025 12:39 

Dzięki. Widzę, że automatyzacja pełną gębą …
 Profil Relacje PM off  

#5409 PostWysłany: 28 Lip 2025 13:15 

złoty
W styczniu 2024 roku moja Partnerka miała w Norwegii małą kontuzję, sprawa zgłoszona była od razu do ubezpieczyciela przez telefon - przysłali taksówkę, zabrali nas do lekarza, wszystkie potrzebne badania zostały wykonane. Po jakimś miesiącu przyszła z kliniki w Norwegii faktura do zapłaty - przesłała do ubezpieczyciela, opłacili i ok. W między czasie praktycznie do teraz trwało już dalsze leczenie urazu u nas na miejscu. Leczenie zostało zakończone z końcem czerwca - mamy od lekarza zaświadczenie o tym co było, i że leczenie zakończone oraz całą dokumentację medyczną dotyczącą sprawy.

Zgłosiliśmy w weekend roszczenie z tytułu NNW aby otrzymać odszkodowanie - dziś z samego rana otrzymaliśmy odmowę jako że uraz nie występuje w tabeli i się nie należy - zdębiałem bo pamiętałem że ten rodzaj urazu jest wymieniony w tabeli - wchodzę na stronę PKO BP - pobrałem OWU a tam okazuje się że jest wersja z marca 2025 gdzie lista zdarzeń kwalifikowanych jest już bardzo bardzo wąska!

Na szczęście miałem lokalną kopię OWU na dysku z 2023 r. - ono obowiązywało w momencie zajścia zdarzenia i zgłoszenia go do ubezpieczyciela. Zatem od razu odwołaliśmy się że wg stanu na styczeń 2024 OWU było inne i prawo nie powinno działać wstecz. Zobaczymy co odpowiedzą.

Ale ciekawostka - bo nie przypominam sobie aby w ogóle była wysyłana ostatnio informacja o tym że zmieniają się warunki ubezpieczenia... a chyba to powinno być komunikowane. W mojej ocenie ubezpieczenie traci na atrakcyjności.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5410 PostWysłany: 28 Lip 2025 13:37 

Cześć!
O ubezpieczeniu się nie wypowiem z prostej przyczyny – nie korzystałem i mam nadzieję, że nie będę musiał ;)
Jeśli chodzi o płatności samą kartą VI, poza drobnym problemem na początku z aplikacją (jeszcze w trakcie MC), nie odnotowałem żadnych trudności.
Około dwa tygodnie temu używałem jej do opłat za francuskie autostrady (podpięta do Apple Pay) – wszystko przebiegło bezproblemowo.
Fizycznie trzymam ją w portfelu i używam praktycznie tylko do finalizacji płatności za wynajem samochodu – zawsze działała bez zarzutu.
Dodam, że korzystam wyłącznie z globalnych firm (np. Budget, Hertz, Europcar), ponieważ nie chcę tracić czasu na niepotrzebne sprzeczki.
Reszta płatności via Apple Pay.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5411 PostWysłany: 28 Lip 2025 13:52 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
@seal W październiku zeszłego roku była informacja, że zmieniają się warunki ubezpieczenia od 19 listopada 2024.
Ale czy akurat zmienił się zakres, o którym wspominasz, to nie wiem.
seal lubi ten post.

#5412 PostWysłany: 28 Lip 2025 13:54 

złoty
@Sudoku: dzięki, może przeoczyłem, poszukam bo też powinien być wykaz zmian. Tak czy owak OWU powinno obowiązywać takie jakie było w dniu wypadku.
 Profil Relacje PM off  

#5413 PostWysłany: 28 Lip 2025 16:28 

niebieski
Artur85 napisał(a):
Cześć!
Około dwa tygodnie temu używałem jej (karty) do opłat za francuskie autostrady (podpięta do Apple Pay) – wszystko przebiegło bezproblemowo.

Wiadomo, że wszystko wtedy we Francji na drodze OK, bo... nie płacisz tą kartą, tylko wirtualną. Czyli nie użyłeś tej karty, de facto, więc myślę, że zdanie jest sformułowane niefortunnie.
Problemem jest fizycznie tam za drogę zapłacić - i warto po prostu o tym wiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#5414 PostWysłany: 28 Lip 2025 20:50 

FUX napisał(a):
Napisz do innego Hertza/Avisa/etc., jak masz sprawdzić poziom ad blue w wynajmowanym samochodzie(brak wskaźnika poziomu), skoro jest system wypożyczalni full/full i poproś o procedurę, jak się zachować w podobnym przypadku, gdyby taka sytuacja wystąpiła.
To i tak musztarda po obiedzie ale zawsze będziesz miał coś w garści.

Myślisz że nie pisałem? Napisałem do supportu UK w Polsce oraz we Włoszech. Problem w tym że nikt nie odpisuje. Robią to specjalnie. Dlatego sprawa poszła aż do europejskiego urządu ochrony konsumenta.
Natomiast bank po moim odwołaniu nadal odrzuca reklamacje twierdząc że oni zrobili wszystko ok. Trochę skandal bo jak mówiłem wcześniej. Skoro ktoś pobierze wam milion złotych to w sumie bank uzna że wszystko jest git bo oni zrobili tak jak chciała druga strona. Was jako klientów bank PKO ma gdzieś.
 Profil Relacje PM off  

#5415 PostWysłany: 28 Lip 2025 22:58 

srebrny
Obsługa klienta, w szczególności reklamacji, to jest niestety jeden z najsłabszych punktów tego produktu „premium”. Każdy zapewne ma inne doświadczenia ale w mBanku WE i konto Intensive wg moich doświadczeń to świat i ludzie. W PKO VI jest obsługiwana na równi z cześkową kartą. W mBanku jakoś zawsze wszystko jest „Proszę bardzo pan spocznie, pan usiądzie, pan poczeka, się załatwi...”
 Profil Relacje PM off  

#5416 PostWysłany: 29 Lip 2025 06:55 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Mając private banking, macie swojego doradcę, który ma Wam robić "dobrze". :lol:
Tak, wiem, tam tylko pracują ludzie.
Ja po infoliniach nie dzwonię.
Wchodzę do oddziału powiatowego i załatwiam co trzeba lub na telefon.
Uwierzcie, działa.
 Profil Relacje PM off  

#5417 PostWysłany: 29 Lip 2025 10:25 

sanchopan napisał(a):
Artur85 napisał(a):
Cześć!
Około dwa tygodnie temu używałem jej (karty) do opłat za francuskie autostrady (podpięta do Apple Pay) – wszystko przebiegło bezproblemowo.

Wiadomo, że wszystko wtedy we Francji na drodze OK, bo... nie płacisz tą kartą, tylko wirtualną. Czyli nie użyłeś tej karty, de facto, więc myślę, że zdanie jest sformułowane niefortunnie.
Problemem jest fizycznie tam za drogę zapłacić - i warto po prostu o tym wiedzieć.

Hej, to nie jest wirtualna karta, tylko token fizycznej karty, więc faktycznie jej używam. Blokada fizycznej karty zablokuje również jej token. To moim zdaniem główny argument za walletami takimi jak ten od Apple — bezpieczeństwo transakcji. Praktycznie odpada ryzyko skopiowania karty, a utrata telefonu nie oznacza utraty dostępu do karty itd.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Solos uważa post za pomocny.

#5418 PostWysłany: 29 Lip 2025 12:08 

niebieski
Ale kompletnie nie zrozumiałeś - ja wiem, co to jest: to jest wirtualny numer karty.
Tym niemniej chodziło mi o coś zgoła innego: pisałeś, że płaciłeś tą kartą na autostradach francuskich, po czym zaraz dodałeś, że jej wirtualnym odpowiednikiem. I tutaj była sprzeczność - albo płacisz fizyczną kartą albo wirtualnym odpowiednikiem. To zupełnie co innego dla terminala. ;)
 Profil Relacje PM off  

#5419 PostWysłany: 29 Lip 2025 13:00 

@sanchopan, pozwól, że doprecyzuję, bo chyba nie do końca się zrozumieliśmy:

To nie jest „wirtualna karta”, tylko token fizycznej karty – różnica istotna, zwłaszcza jeśli mówimy o bezpieczeństwie i odpowiedzialności za transakcje. Token nie działa sam z siebie – jest powiązany z konkretnym plastikiem.

Płatność przez Apple Pay to nadal płatność tą samą kartą, tylko w bezpieczniejszej formie. Jeśli zablokujesz fizyczną kartę, token przestaje działać. Więc tak – użyłem tej karty, tylko przez nowoczesny interfejs.

Terminale nie mają „świadomości”, czy trzymasz kartę w ręce, czy w telefonie – dla nich liczy się token i autoryzacja. A skoro transakcja przeszła, to znaczy, że karta została użyta skutecznie.

Pisanie, że „nie użyłem tej karty de facto” to trochę czepialstwo – równie dobrze można by powiedzieć, że nie używasz karty, tylko chipu, albo że nie płacisz ręką, tylko zegarkiem. Technicznie może i zabawne, ale praktycznie – bez znaczenia.

Zgadzam się, że warto znać różnice, ale warto też nie tworzyć sztucznych sprzeczności tam, gdzie ich nie ma. Zwłaszcza jeśli ktoś dzieli się doświadczeniem, które może być pomocne dla innych.

Pozdrawiam serdecznie – i obyśmy wszyscy płacili tylko tokenami, bo to po prostu bezpieczniejsze ?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5420 PostWysłany: 29 Lip 2025 13:50 

niebieski
To stwierdzenie-klucz w kontekście właśnie francuskich autostrad, że "nie płaciłeś fizyczną kartą".
Bo dla kogoś, kto jedzie tamże po raz pierwszy albo po raz pierwszy tamże chce użyć FIZYCZNEJ karty Infinite, to - mając stresogenną kolejkę za sobą masy samochodów - ostatnia rzecz, jakiej chce doświadczać, bo "karta nie przechodzi". Nawet jeśli ją włoży fizycznie do czytnika.
A więc nie, NIE JEST to czepialstwo.
To dokładność.

Tak jak w przypadku powszechnych w dzisiejszych czasach literówek, bo "ktoś i tak wiedział, co mam na myśli". Otóż nie. To zwykłe, prostackie, nieudolne przykrywanie własnych błędów. Mechanizm bardzo podobny, wręcz analogiczny.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość