Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: VOUCHER RYANAIR
#61 PostWysłany: 19 Lis 2012 05:44 

niebieski
Pracownicy Ryanair i pochodnych dostaja pewnie tony takich bonow na gwiazke, dzien wzorowego pracownika i inne podobne.
Moze gosc ma dobre dojscie.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#62 PostWysłany: 19 Lis 2012 09:05 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
ten sam użytkownik Allegro sprzedaje vouchery Rayana za 105 zł warte 160 zł , kilka osób z forum kupiło i odbyli jak najbardziej loty , więc wydaje się być wszystko w porządku

#63 PostWysłany: 19 Lis 2012 11:10 

niebieski
merllok napisał(a):
Cóż - nie oszukujmy się - najłatwiej jest zmyślić historię, która w ogóle brzmi logicznie, ale kiedy skupia się na jej szczegółach, połowa nie jest jasna.

Bez urazy, ale najłatwiej to rzucić oskarżeniami bez podstaw.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 19 Lis 2012 13:59 

i co o tej ofercie myślicie? Jest wał czy wała nie ma?

#65 PostWysłany: 19 Lis 2012 15:51 
Awatar użytkownika

Maćku - z twojego nicku wynika że masz już ponad 30 lat, a wciąż masz problem z odróżnieniem faktu od opinii.

Opinię, którą wysunąłem, nie uważam za pewnik. Staram się spojrzeć na tę ofertę krytycznie, mając w głowie powiedzenie, że 'najdroższe w życiu są okazje'. Oczywiście jest kusząca, jednak przed zajęciem stanowiska, warto przegooglować 'wirtualne karty przedpłacone' i popularność (lub też jej brak) wydawania ich w firmach.

Poza tym, dlaczego Ci pracownicy z wirtualnymi kartami (którzy sami w sobie brzmią wirtualnie), nie wykorzystują pieniędzy na karcie, przykładowo robiąc zakupy na internecie, kupując bilety lotnicze, a zwyczajnie 'sprzedają pieniądze' za mniejsze pieniądze?

Ostatnio edytowany przez merllok, 19 Lis 2012 15:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 19 Lis 2012 15:53 

niebieski
Merllok, po zdjęciu wnoszę, że jeszcze przed Tobą odkrycie tej jakże cennej informacji, iż odpowiedź na czyjąś wypowiedź powinieneś traktować w tych samych kategoriach.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 19 Lis 2012 15:56 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Ja nie chcę szukać dziury w całym ale śmierdzi mi to na kilometr czymś dziwnym?
Niby dlaczego pracownik korporacji (zazwyczaj nie są to ludzie po zawodówce) nie mógłby wirtualną kartą przedpłaconą zamówić sobie zakupów w Tesco, Auchan itp i tak zużyć kartę lub zamówić coś na Allegro? Tylko sprzedawać ją za pół ceny gościowi , który też tego nie zużywa za 100% wartości tylko dużo taniej ? Nawet jakbym kupił to za 200zł to chciałbym na tym zarobić jak najwięcej!!
Wszystko to bardzo dziwne.
Załóżmy, że mam kartę przedpłaconą, wirtualną od pracodawcy i mam tam 300zł. Wiadomo, że w sklepie zwykły nic nie kupię bo karta wirtualna. Ale dlaczego mam ją srzedać za 200zł fizycznie ? Jeżeli np palę to kupuję w Tesco przez internet zestaw fajek na miesiąc za 300zł z czego 4,5 będzie mnie kosztował dowóz...

#68 PostWysłany: 19 Lis 2012 15:58 

niebieski
Bo masz fizycznego pieniądza na koncie?
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 19 Lis 2012 15:58 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Maciek78 napisał(a):

Ale decyduję się stracić 100zł ?
Ja takiej gadki nie kupuję...

#70 PostWysłany: 19 Lis 2012 16:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Prawie na bank pieniadze na vouchery pochodza z kradzionych kart tak jak wiekszosc doladowan typu "przelew sms" na allegro...
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 19 Lis 2012 16:11 

niebieski
Skoro tak to wątpliwość Gaszpara jest aktualna.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 19 Lis 2012 16:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Gaszpar napisał(a):
Maciek78 napisał(a):

Ale decyduję się stracić 100zł ?
Ja takiej gadki nie kupuję...

nie traci 100zl bo nikt mu nie da 300zl za ta kartę bo niby po co?
a gotówka to gotówka - nie musisz kombinować jak to wydać

mniej najbardziej dziwi dlaczego ci ludzie nie chcą tego wydać właśnie w internecie bo przecież to żaden problem w dzisiejszych czasach

#73 PostWysłany: 19 Lis 2012 16:56 

m3lm4k napisał(a):
Prawie na bank pieniadze na vouchery pochodza z kradzionych kart tak jak wiekszosc doladowan typu "przelew sms" na allegro...

Tutaj akurat nie do końca.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 19 Lis 2012 17:00 
Awatar użytkownika

niebieski
moze przesadna jest opinia, ze pieniadze pochodza z kradzionych kart, bo to bardzo latwo wychwycic, ale moze to byc sposob na pranie pieniedzy, np. pochodzacych z nielegalnych zrodel. bardzo watpie, ze pracownicy korporacyjni nie potrafiliby wydac tych pieniedzy w internecie. co innego, np. ukraincy, ktorzy za swoja prace na warszawskich budowach, dostali cos takiego, a ze do domu wola przywiezc "zywa" gotowke, to oni byliby w stanie zgodzic sie na spora strate wartosci...
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 19 Lis 2012 17:03 

HON fly4free
Maciek78 napisał(a):
Skoro tak to wątpliwość Gaszpara jest aktualna.

choć sam zostałem jego klientem a rezerwacje przeszły bez problemu, to cały czas mam sporo wątpliwości, ale z drugiej strony...
gość ma same pozytywy. ok, część z nich może być fikcyjna, ale ileś osób te vouchery zakupiło i wykorzystało i zapewne ileś z nich już loty odbyła. gdyby coś było nie tak, wystarczy JEDEN negatyw i cały misterny plan idzie w p...
zakładając, że poprzednie 3 aukcje to była przykrywka, żeby się uwiarygodnić i gość wydał na nie swoje własne pieniądze, to "zainwestował" (wyłożył z własnej kieszeni) 9.400 zł! na obecnej aukcji musiałby sprzedać 90 lewych voucherów, aby wyjść na "0" (na razie sprzedał 30 szt.) zanim ktoś by nie wtopił i nie narobił smrodu!

być może się pocieszam a powyższe wyliczenia mogą nie do końca być precyzyjne (nie trzeba "inwestować" w fikcyjną sprzedaż, ale trzeba zapłacić prowizję 6€ za vouchery realnie zakupione plus prowizja allegro), ale jeśli to przekręt z kradzionymi kartami, to z matematycznego punktu widzenia nie wygląda na szczyt finezji
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 19 Lis 2012 19:37 

Jak dla mnie to tez jest dosc podejrzane, o ile jeszcze mozna sobie na takie cos pozwolic przy doladowaniu konta na komorke bo ze wzgledu na brak wiekszych konsekwencji, o tyle zakupy biletow lotniczych to dosc delikatna sprawa, gdyz do samego boardingu i wejscia na poklad bedzie sie zylo w niepewnosci i strachu, a nie daj boze jakby jeszcze jakas zaplanowana podroz i wycieczka miala nam sie przez to zawalic...
Zreszta podobnie jak Gaszpar uwazam, ze przeciez teraz wszystko mozna kupic przez internet, ludzie sporo konsumuja, jedza, korzystaja z atrakcji.... a wiec zadnym problemem jest samemu wydac jakas tam sume na roznego rodzaju rzeczy.

Stad mimo, iz uwielbiam dobre okazje i tanie latanie to sam nie zdecydowalbym sie na taki krok, owszem moge w taki sposob sprobowc doladowc telefon czy cos w tym stylu, ale biletu lotniczego sie nie odwze. Tym bardziej, ze ten temat wlakowany tutaj jest juz od ponad miesiaca, bardzo duzo forumowiczow sie tu codziennie przewija, a mimo to wciaz brak osob i ich komentarzy, ktore skorzystaly juz by z tej opcji.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 19 Lis 2012 21:43 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Dostałem informacje od Pana że można normalnie dokonywać wpłat na jego konto. Chyba zaryzykuje kupie jakiś bilet i zobaczę co się wydarzy. Nawet jak miałbym nie polecieć to dla czystego sportu sprawdzić ofertę allegrowicza :D

#78 PostWysłany: 20 Lis 2012 08:32 
Awatar użytkownika

Loty: 417
Kilometry: 751 775
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
Doradzam ostrożność, zakupiłem dwa vouchery na probe i mimo zapewnień w opisie już 3 dni czekam na vouchera "przed wplata" (a komentarzy mam 1000+), kupujący loguje się do serwisu odbiera emaile, ale nie odpowiada, na tel także.

#79 PostWysłany: 20 Lis 2012 09:43 

HON fly4free
szczotek99 napisał(a):
Doradzam ostrożność, zakupiłem dwa vouchery na probe i mimo zapewnień w opisie już 3 dni czekam na vouchera "przed wplata" (a komentarzy mam 1000+), kupujący loguje się do serwisu odbiera emaile, ale nie odpowiada, na tel także.

ja vouchery otrzymałem 20 minut po zapłacie. wybrałem płatność kartą, bo w razie czego pozostaje chargeback
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 20 Lis 2012 09:59 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
pisałem sobie z tym gościem i dziś zdecyduje sie na zakup , najbardziej do mnie trafiło stwierdzenie Komornika iz kupił u niego vouvhery a zapłacił po odbyciu podróży... przy okazji mógłby troche rozwinąc się w tym temacie ;)

a wogóle możnaby powiązać te dwa tematy :
voucher-ryanair,82,20959
mod: połączono, dzięki

pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości