Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#5301 PostWysłany: 27 Cze 2025 22:53 

niebieski
Markowice10 napisał(a):
-- 27 Cze 2025 21:15 --

Temat znany od kilku lat.
CIACH!

Wiem, bo sam piszę o tym od dawna - czuję się, jakbyś mi tłumaczył to, co już dawno wiem. :lol:
W Hiszpanii też wiem, że problemu nie ma... poza niektórymi odcinkami i tunelami z centrum Barcelony do Andorry. Tutaj zdarzyło mi się niedawno, że w ogóle żadna karta nie zadziałała (Visa, MC, 4 różne banki, Portfel Google), ale... akurat miałem gotówkę. :lol:
...i na pewno nie jest to "problem danej serii", bo byłem kilka razy, zawsze z inną "serią" VI (bo mi kradli gdzieś po drodze dane i wymieniałem).
Słowem: nikt nie wie jaki jest prawdziwy powód problemu, ty też mimo szczerych chęci - poza dywagacjami niestety - nic nie wniosłeś. Bez urazy. ;)

P.S. A o tym piszę tutaj i przypominam, żeby ktoś nie był mocno zaskoczony na bramkach, jak się za nim ustawi kolejka samochodów i nie ma pojęcia, że "tam to jest normą". 8-)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#5302 PostWysłany: 27 Cze 2025 23:00 

Ja tez znak ten problem, więc we Francji płace na bramkach tylko telefonem przez Portfel Google z wgraną VI PKO BP. Problemów nie ma. Swoją drogą banki powinny zapewniać pełną funkcjonalność swoich produktów, zwłaszcza tych premium. Fakt, że tak kosztowna i prestiżowa karta zawodzi w tak podstawowej sytuacji, wymaga pilnej interwencji PKO BP. Moja interwencja w banku nie przyniosła poprawy. Zwalają winę na Francuzów.
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#5303 PostWysłany: 03 Lip 2025 15:50 

Po jakim czasie pojawia się "oferta na klik" MC Platinum? Mam już konto 4 miesiące z 4 wystarczającymi wpływami i nie mogę takich ofert odnaleźć.
 Profil Relacje PM off  

#5304 PostWysłany: 03 Lip 2025 18:13 

Loty: 205
Kilometry: 492 499
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
@rafalecito a masz u nich jakąkolwiek kartę kredytową? Jeśli nie to udaj się do placówki i zawnioskuj od razu od MC Platinium. Jak ktoś nie ma złej historii kredytowej, to bez problemu bank ją wyda.
 Profil Relacje PM off  

#5305 PostWysłany: 03 Lip 2025 20:32 

@tetr1s Nie mam. Gdzieś w tym wątku przeczytałem, że wystarczy założyć konto, 3 miesiące wpływów i pojawi się oferta w aplikacji. Będę się musiał wybrać w takim razie do oddziału, chociaż liczyłem, że tego właśnie uniknę ;) Historię w BIK mam bardzo dobrą.
 Profil Relacje PM off  

#5306 PostWysłany: 03 Lip 2025 21:40 

Prawdopodobnie musisz udzielić zgód na marketolenie aby otrzymać ofertę. W niektórych bankach tak to działa na 100%, Niestety PKO jest nieprzyjazny w tym zakresie, mianowicie udzielasz wspólnej zgody na marketolenie elektroniczne i telefonicznie. Ale możesz włączyć testowo na jakiś czas i zobaczyć, czy ci się nie pojawi, a potem wyłączysz.
 Profil Relacje PM off  

#5307 PostWysłany: 03 Lip 2025 21:43 

@kulson Wszystkie zgody mam włączone, sprawdzałem. Po drugie to było wymagane bo korzystałem z jakiejś promocji.
 Profil Relacje PM off  

#5308 PostWysłany: 04 Lip 2025 10:36 

Loty: 110
Kilometry: 239 094
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
Też miałem problem przy bramkach na autostradzie we Francji. Ostatecznie płaciłem debetową, bo nie chciało mi się ruszać telefonu, który robił za nawigację. Wydaje mi się że to przez metodę autoryzacji. Kilka minut po odjechaniu przez bramkę przyszła autoryzacja 3D, czyli z bardzo dużym opóźnieniem. Co jest co najmniej dziwne bo to transakcja na terminalu, więc dlaczego autoryzacja aplikacją?
 Profil Relacje PM off  

#5309 PostWysłany: 04 Lip 2025 21:28 

czy wy tez zauważyliście nagły wzrost oferowanego\dostępnego limitu na VI? Czy to tylko u mnie? z poprzednim miesiącem oferta wzrosła x5
 Profil Relacje PM off  

#5310 PostWysłany: 04 Lip 2025 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
U mnie kwota jest ustawiona na 1 000 000 PLN :lol:

#5311 PostWysłany: 05 Lip 2025 00:06 

PKO BP uparcie "chce dodatkowych danych". Za to Pekao SA pół roku temu odrzucił mi trzykrotność dotychczasowego limitu pomimo propozycji w appce. W tym tygodniu był skłonny dać mi 35-krotność bez weryfikacji :shock:, pomimo braku propozycji. Nie wygłupiałem się i wziąłem 8-krotność, przeszło.

W mojej sytuacji finansowej nic się szczególnie nie zmieniło, konto i kartę mam od dawna, więc strzelam, że to efekt stóp procentowych i ewentualnie jakichś wytycznych KNF?
 Profil Relacje PM off  

#5312 PostWysłany: 05 Lip 2025 07:14 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
A nie jest to powiązane automatycznie ze zwiększeniem obrotów i opłaty rocznej?
 Profil Relacje PM off  

#5313 PostWysłany: 05 Lip 2025 08:02 

FUX napisał(a):
A nie jest to powiązane automatycznie ze zwiększeniem obrotów i opłaty rocznej?

dzwoniłem wczoraj do doradcy, powiedziała że w podejściu banku nic się nie zmieniło...
że to system automatycznie działa
a tak naprawdę ona nie wie dla czego tak jest, że nagle jest oferowany wyższy liimit
 Profil Relacje PM off  

#5314 PostWysłany: 06 Lip 2025 21:58 

Witam wszystkich,
Mam pytanie odnośnie ubezpieczenia podróżnego/rezygnacji itd dołączonego do karty PLATINIUM.
Czy wszelakie wyjazdy i podróże muszą być opłacone ta kartą, żeby ubiegać się o wypłatę ubezpieczenia? Czy mogą być opłacone w jakikolwiek inny sposób? W OWU nie znalazł obostrzenia, ale może w innym regulaminie jest?

Pytam, bo mam następującą sytuację:
- tydzień temu wykupiłem lot oraz osobno hotel na początek sierpnia
- wykupiłem w Warcie ubezpieczenia od rezygnacji z biletów oraz hotelu
- podczas próby rezerwacji samochodu odbiłem się od konieczności posiadania kk lub pogodzenia się z wyższą ceną wynajmu, dodatkowymi ubezpieczeniami, itd
- wybrałem kartę PLATINIUM, bo przy 2-3 wyjazdach rocznie te 300pln powinno się zwrócić już na pierwszym ubezpieczeniu...
- Pytanie, czy ubezpieczenie z kk będzie obejmowało wykupione już bilety i hotel i czy w związku z tym mogę zrezygnować z wykupionych ubezpieczeń w Warcie?

Z góry dzięki za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#5315 PostWysłany: 06 Lip 2025 22:08 

złoty
@red_fork masz kartę = masz ubezpieczenie (tego co wymieniłeś), nawet jeśli zakup biletów czy noclegu miał miejsce zanim otrzymałeś kartę. Taka rada: dobrze zapoznaj się z OWU
 Profil Relacje PM off  

#5316 PostWysłany: 06 Lip 2025 22:23 

lluukk napisał(a):
@red_fork masz kartę = masz ubezpieczenie (tego co wymieniłeś), nawet jeśli zakup biletów czy noclegu miał miejsce zanim otrzymałeś kartę. Taka rada: dobrze zapoznaj się z OWU

Dzięki za odpowiedź. Czytam OWU od godziny i na obecną chwilę wygląda to porównywalnie, jak nie lepiej w porównaniu z ubezpieczeniami turystycznymi TU Europa czy Axa, które do tej pory wykupywałem (z sumą ubezpieczenia do ok 1 mln).
Chyba, że jest coś na co powinienem zwrócić uwagę, a nie jest oczywiste i nie znalazłem w ostatnich 50 stronach wątku :)

Z mojego punktu widzenia najważniejszy jest święty spokój, czyli w przypadku choroby/wypadku mojego, żony lub dzieci, dzwonie na infolinie i organizują pomoc najlepiej bezgotówkowo. Z uwzględnienim chorób przewlekłych, bo swoje lata mam...
A jak doczytałem, że to ubezpieczenie jeszcze ogarnia koszty rezygnacji i przerwania podróży do 20K per wyjazd i jeszcze dodatkowo udział własny w szkołach przy wynajmu samochodu (tylko do 1,5K EUR, ale zawsze to coś), to już raczej nie widzę minusów.
 Profil Relacje PM off  

#5317 PostWysłany: 06 Lip 2025 22:38 

Jeżeli ktoś z Was dostał ofertę w app IKO podwyższenia limitu karty VI, do jakiejś konkretnej kwoty, a później (po kliknięciu kolejnych odpowiedzi na zapytania o swój stan finansowy) dostaje decyzję odmowną, to warto wcześniej sprawdzić: Oferta>Konta>Wyższy limit odnawialny. Tam jest konkretna kwota podwyższenia limitu odnawialnego konta dostępna online. Na ogół powyżej tej oferowanej kwoty nie można podwyższyć limitu karty kredytowej VI. Nie wiem dlaczego te dwie oferty nie są ze sobą spójne. Oferta podwyższenia limitu na karcie kredytowej powinna być dopasowana do konkretnego właściciela VI ale często kwota oferowana jest później traktowana odmownie, gdy się o nią aplikuje
 Profil Relacje PM off
pogar lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#5318 PostWysłany: 07 Lip 2025 18:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
Mam VI. Od marca tego roku karta nie działa za granicą wcale. Po włożeniu do czytnika wyświetla się "remove card", po zbliżeniu komunikaty są różne, ale zawsze na czerwono. Nie działa ani na małe, ani na duże kwoty, nawet nie widać, aby próbowało się połączyć z bankiem, odmowa jest zawsze natychmiastowa. Do testów "zgłosiłem" na infolinii wyjazd zagraniczny i nic. Bank sprawdzał u siebie - też nic. W odpowiedzi na reklamację twierdzą, że wszystko jest OK, widzą u siebie odmowę przy pierwszej transakcji (za pierwszym razem jak odmówiło) jaka się odrzuciła i od tego momentu nie widzą ani jednej próby obciążenia (było ich kilkadziesiąt). Po powrocie do kraju wszystko działa bez problemu, zagraniczne płatności internetowe również. Czy ktoś tak miał? Zachodzę w głowę, jaka można być rozsądnie wytłumaczalna przyczyna.
Kartę pewnie niedługo wymienię, gdyż jest bezużyteczna, po prostu zastanawiam się, co z nią poszło nie tak.
 Profil Relacje PM off  

#5319 PostWysłany: 07 Lip 2025 18:07 

niebieski
Gdzie konkretnie jest owa "zagranica"?
Bo od marca to 3 karty VI miałem i działały w całej zachodniej Europie, poza może autostradami francuskimi (o czym tutaj wspominałem). Tylko że czasem trzeba ją włożyć fizycznie do czytnika, nie wystarczy zbliżyć.
Może kartę masz fizycznie (chip) uszkodzoną - zgłoś utratę, zamów nową i może pomoże? :)
 Profil Relacje PM off  

#5320 PostWysłany: 07 Lip 2025 18:13 

złoty
@sanchopan i co cip się naprawia po powrocie do kraju i psuje po wyjechaniu z Polski taki patriotyczny bym powiedział ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości