Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
ESTA krok po kroku

http://www.wykop.pl/ramka/5272353/esta- ... -po-kroku/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 976 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49  Następna
Autor Wiadomość
#881 PostWysłany: 09 Maj 2025 06:55 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
Krajów: 37 / 17.3%
srebrny
Co do linii lotniczej to jest różnie. Jak się odprawisz online, to nic nikomu nie musisz pokazywać. A jak się nie uda odprawić i trzeba będzie podejść do stanowiska check-in to będziesz musiał pokazać nr ESTA. Oczywiście, że możesz wydrukować potwierdzenie ze strony https://esta.cbp.dhs.gov/ zakładka "Check ESTA status" i po wpisaniu danych pokazuje, że masz status approved. Natomiast urzędnik na lotnisku w USA ma wszystko w systemie i pokazujesz mu tylko paszport.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#882 PostWysłany: 11 Maj 2025 16:29 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 378 877
Krajów: 35 / 16.4%
freddy_gonzalez napisał(a):
Chciałem zapytać jak wygląda aktualnie podejście urzędników na JFK do tego co wypełniło się aplikując o ESTĘ.
Mam rezerwację w hotelu z możliwością odwołania na dzień przed przyjazdem. Widzę, że hotele w NY są sporo tańsze jeżeli rezerwuje się je na ostatnią chwilę i można znaleźć coś naprawdę fajnego. Zastanawiam się czy nie odwołać mojej rezerwacji dzień przed przylotem, jeśli pojawi się jakaś ciekawa oferta innego hotelu.
I teraz pytanie co wpisać do ESTY, którą będę wypełniał w tym tygodniu jako miejsce pobytu w USA- adres aktualnej rezerwacji i najwyżej podczas rozmowy z urzędnikiem (jeżeli ktoś o to w ogóle pyta i prosi o pokazanie potwierdzenia rezerwacji) wyjaśnić, że rezerwację odwołałem i mam inną, czy wpisać UNKNOWN zakładając, że zmienię rezerwację last minute?

O ESTE aplikowałem dziś (niedziela). Nie podałem żadnych namiarów na kontakty gdzie się zatrzymam wpisując "unknown" a w miejsce nr telefonu 0. Jedyne co podałem to miejsce gdzie się wybieram (San Francisko) + stan w jakim się on znajduje. Jakoś po godzinie gdy sprawdzałem mejla wniosek już czekał - trzeba było tylko zalogować się na ich stronę. ESTA przyznana.
 Profil Relacje PM off  

#883 PostWysłany: 29 Maj 2025 14:52 

niebieski
Przyznana w 54 minut od płatności revolutem <3
 Profil Relacje PM off  

#884 PostWysłany: 26 Cze 2025 00:13 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 85 497
Krajów: 16 / 7.5%
srebrny
Jeżeli podczas wypełniania ESTA podałem cel wyjazdu Chicago i dostałem zgodę na wyjazd, a teraz lecę jednak do Los Angeles. To czy teraz w ESTA mam coś zmieniać kierunek docelowy ???
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

#885 PostWysłany: 26 Cze 2025 07:05 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
Krajów: 37 / 17.3%
srebrny
@ted07
Możesz zmienić, ale przede wszystkim dla własnego świętego spokoju. To nic nie kosztuje.
Możesz, ale nie musisz. Tak samo jak urzędnik może, ale nie musi zapytać o plany i noclegi.
Problemu z tego na pewno nie będzie, jak będziesz miał inne miejsce w ESTA a do innego przylecisz.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#886 PostWysłany: 26 Cze 2025 18:52 

niebieski
jimi napisał(a):
Problemu z tego na pewno nie będzie, jak będziesz miał inne miejsce w ESTA a do innego przylecisz.

W dzisiejszych czasach zmieniłbym "na pewno" na co najwyżej "zapewne"...
Ja bym dla świętego spokoju zmienił.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: ESTA USA
#887 PostWysłany: 25 Lip 2025 20:51 

Hej, wybieram sie w podróż po USA. W zeszłym roku byłem w pakistanie, zastanawiam sie czy nie będzie problemu z uzyskaniem ETSY i wjazdem do stanów?
Z góry dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: ESTA USA
#888 PostWysłany: 25 Lip 2025 21:09 

-- 25 Lip 2025 21:07 --

Nie mogę znaleźć informacji konkretnie o Pakistanie, może ktoś był i podpowie jak to wygląda? ?

-- 25 Lip 2025 21:09 --

Nie mogę znaleźć informacji konkretnie o Pakistanie, może ktoś był i podpowie jak to wygląda? ?
 Profil Relacje PM off  

#889 PostWysłany: 25 Lip 2025 21:22 

Cytuj:

Under the Act, travelers in the following categories are no longer eligible to travel or be admitted to the United States, without a waiver, under the VWP:

Nationals of VWP countries who have traveled to or been present in Iraq, North Korea, Syria, Iran, Sudan, Libya, Somalia, or Yemen at any time on or after March 1, 2011 (with limited exceptions); and
Nationals of VWP countries who are also nationals of Iraq, Syria, Iran, North Korea or Sudan.

These restrictions do not apply to VWP travelers whose presence in Iran, Iraq, North Korea, Syria, Sudan, Cuba, Libya, Somalia, or Yemen was to perform military service in the armed forces of a program country, or in order to carry out official duties as a full-time employee of the government of a program country. We recommend those individuals who have traveled to one or more of the seven countries listed above for military/official purposes bring with them appropriate documentation when traveling through a U.S. port of entry. However, these exceptions do not apply to the restriction for dual nationals of one of the subject countries (“dual national restriction”).

The vast majority of VWP-eligible travelers will not be affected by the new Act. New countries may be added to this list by designation of the Secretary of Homeland Security.

Pakistanu an liście nie ma, więc nie jest zmienną którą trzeba wziąć pod uwagę.
 Profil Relacje PM off  

#890 PostWysłany: 25 Lip 2025 21:35 

niebieski
Bycie w Pakistanie nie będzie problemem. Wypełniając formularz musisz odpowiedzieć na kilka pytań. Jedno z nich dotyczy tego, czy byłeś w którymś z wymienionych krajów (nie ma wśród nich Pakistanu). Jeśli zaznaczysz, że byłeś to wniosek zostanie odrzucony automatycznie. Jeśli zaznaczysz, że nie byłeś i spełnisz resztę wymagań z formularza to wniosek zostanie zaakceptowany.
 Profil Relacje PM off  

#891 PostWysłany: 25 Lip 2025 21:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Bartekkk38493 napisał(a):

Na serio?

https://www.cbp.gov/travel/internationa ... on-act-faq

Jak nie ma na liście Pakistan, to znaczy ze można...
 Profil Relacje PM off
QbaqBA lubi ten post.

#892 PostWysłany: 26 Lip 2025 16:20 

srebrny
hej mam ESTe z tamtego roku, ale w miedzyczasie skonczyla mi sie waznosc paszportu i mam od kwietnia nowy paszport.
co z ESTa ? czy moga jakas stara modyfikowac czy trzeba starac sie o nowa ESTa ?
 Profil Relacje PM off  

#893 PostWysłany: 26 Lip 2025 16:21 

niebieski
Musisz wystąpić o nową estę.
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#894 PostWysłany: 08 Sie 2025 10:29 

srebrny
czy ktos z was ostatnio aplikowal o ESTE ? jest pytanie opcjonalne o social media, czy to wypelniacie czy zostawiacie puste ?
 Profil Relacje PM off  

#895 PostWysłany: 08 Sie 2025 12:45 
Awatar użytkownika

złoty
Ja podaje tylko linkedin. Aczkolwiek nie mam SM pod nazwiskiem i mailami obecnymi na telefonie.

ps. Czy forum F4F jest social media w rozumieniu ESTA, o którym powinniśmy wspomnieć? :?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#896 PostWysłany: 08 Sie 2025 13:57 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
No forum zdecydowanie trzeba podać. Dzięki temu nie będzie żadnych dodatkowych pytań. ;)

#897 PostWysłany: 08 Sie 2025 14:18 
Awatar użytkownika

platynowy
Zarcik, prawda?
 Profil Relacje PM off  

#898 PostWysłany: 09 Sie 2025 00:51 

srebrny
michcioj napisał(a):
czy ktos z was ostatnio aplikowal o ESTE ? jest pytanie opcjonalne o social media, czy to wypelniacie czy zostawiacie puste ?

no dobra, odpowiem sam sobie, w pytaniu o social media nic nie pisalem, i po godzinie od platnosci za este dostalem informacje ze your ESTA is approved.

takze spoko. podrawiam
 Profil Relacje PM off  

#899 PostWysłany: 10 Sie 2025 12:50 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 85 497
Krajów: 16 / 7.5%
srebrny
Ja nie podawałem swojego prywatnego konta na fb.
Myślę, że bardziej chodzi o to aby podać swoje konto jak się prowadzi jakiś otwarty kanał, ogólnie dostepny.
 Profil Relacje PM off

#900 PostWysłany: 10 Sie 2025 12:55 

srebrny
Chodzi o wszystkie konta w mediach społecznościowych.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 976 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości