Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Sie 2017 12:16 

Witajcie. Niedługo wybieram się na objazd po zachodzie Stanów i będę nocować w miejscach takich jak San Francisco, Fresno, Las Vegas, Williams, Page i St George. (Z wiadomo jakich powodów) wybór padł na hotele/motele raczej z dolnej półki cenowej, ale zawsze po przeczytaniu opinii i tzw. rozpoznaniu. Będę również zwiedzać okoliczne atrakcje z wyżej wymienionych miejsc.
Jak to jest z bezpieczeństwem w podanych miejscach?
W hotelach, na parkingach koło atrakcji, na parkingach marketowych, w miejscach typu parki narodowe i inne atrakcje?
Trzeba uważać na bagaże i zawartość bagażnika? Kieszonkowców?
Na co uważać? Wystarczy zachowac ogólne zasady bezpieczenstwa?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Sie 2017 06:44, edytowano w sumie 1 raz
( )
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#2 PostWysłany: 01 Sie 2017 12:30 

wawaking napisał(a):
Wystarczy zachowac ogólne zasady bezpieczenstwa?

W zupełności. Co więcej, jeżeli napotkasz na swojej drodze tubylca i znajdzie się on na ekstrapolacji (przedłużeniu) linii, którą zmierzasz, w odległości kilku ładnych metrów, to grzecznie ustąpi i powie "sorry". A Ty będziesz zastanawiać się: "Cholera, czy ja oby napewno jestem w USA a nie w Kanadzie?"
 PM off
namteH lubi ten post.

#3 PostWysłany: 06 Sie 2017 05:40 
Awatar użytkownika

Im większe miasto, tym gorzej z bezpieczeństwem. Page ok, ale w centrum SF czy LA jest mnóstwo bezdomnych i narkomanów. Wg mnie wygląda to gorzej niż w Europie :/ Jak zostawiasz auto na ulicy, to lepiej schowaj wszystko z widoku i weź ze sobą najcenniejsze rzeczy. Nie martwiłabym się natomiast o hotele, tam raczej bezpiecznie :)

Relacje na bieżąco można znaleźć tutaj: DC Adventures
Szersze info na blogu: www.dc-adventures.pl
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Sie 2017 09:25 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.9%
srebrny
Generalnie, dobrze jest poczytać trochę opinii nt. moteli, hoteli i okolicy w której się znajdują. Czasem tanie motele są w nieciekawej okolicy (bezdomni, RV parki), a obsługa znika po północy i pojawia się rano. W małych miasteczkach raczej nie ma się czego obawiać, tak samo w okolicach turystycznych atrakcji.
ZENNNEK uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 01 Wrz 2017 00:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Ktoś się wybiera do Miasta Wiatrów? :mrgreen:
13 people shot in Chicago over 11 hours, including 2 triple shootings

#6 PostWysłany: 08 Paź 2017 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 9 658
Krajów: 2 / 1.0%
Ja - bede tam za 2 tygodnie :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Paź 2017 18:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Piotr Gr
'I saw people running and I started running:' 2 dead, 13 injured in city shootings
Tylko chodź spokojnie, nie biegaj! :mrgreen:

#8 PostWysłany: 09 Cze 2025 06:14 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 734
Krajów: 4 / 1.9%
platynowy
Temat zarosl mchem, a sie dzieje, przynajmniej w LA. Ale znajac pomaranczowego, to moze sie rozlac dalej:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... grzmi.html
https://edition.cnn.com/politics/live-n ... s-06-08-25
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Lip 2025 20:26 

niebieski

Słucham i nie wierzę, "ogrom zabójstw w Miami" " strasznie niebezpieczne miasto" "skorumpowany najbardziej na świecie system w USA"

Zwyczajnie mieli pecha a rodzina g. wie i przekazuje takie brednie, że szkoda gadać.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Lip 2025 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 299 871
Krajów: 30 / 14.5%
Dzień dobry. Planuję podróż na Florydę, mam jednak pewien nietypowy problem i chciałabym się zapytać osób, które już tam były: czy napotkaliście jakieś węże? Krokodyle nie stanowią dla mnie problemu, ale z wężami już znacznie gorzej ;) . Będę wdzięczna za informacje.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Lip 2025 16:02 

Loty: 1116
Kilometry: 1 111 549
Krajów: 83 / 40.1%
platynowy
Chyba są tylko duże węże:
https://zielona.interia.pl/wiadomosci/s ... d,22164078

#12 PostWysłany: 18 Lip 2025 17:31 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 30.9%
niebieski
Jakies weze to sa wszedzie, ale pewnie ciezko Ci bedzie je napotkac ;).
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 18 Lip 2025 23:32 

srebrny
Ja węży nie spotkałem. Kolega spotkał tam straszną żmiję, ale się rozwiódł.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#14 PostWysłany: 25 Sty 2026 03:19 

niebieski
Nie wiem czy ktoś odwiedza Minesotę i Minneapolis ,ale musi wiedzieć, że funkcjoanriusze ICE urządzają sobie polowania na ludzi, jest już druga ofiara, zabito amerykanina, który nawet nie chwycił za broń ( mógł ją posiadać ):

https://x.com/adamscochran/status/2015119306086900170

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 25 Sty 2026 16:16, edytowano w sumie 1 raz
Wulgaryzmy
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 03 Maj 2026 15:41 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 299 871
Krajów: 30 / 14.5%
JoannaW napisał(a):
Dzień dobry. Planuję podróż na Florydę, mam jednak pewien nietypowy problem i chciałabym się zapytać osób, które już tam były: czy napotkaliście jakieś węże? Krokodyle nie stanowią dla mnie problemu, ale z wężami już znacznie gorzej ;) . Będę wdzięczna za informacje.

Odpowiem sama sobie: podczas dwutygodniowego objazdu po Florydzie żadnego węża nie spotkałam, chociaż na Caladesi Island było to bardzo prawdopodobne.

Image
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 05 Maj 2026 14:52 

Spytałem o to swoją rodzinę będac teraz w Marcu na florydzie. Jedna osoba z racji swojego fachu większość ostatnich 30 lat spędziła na świeżym powietrzu wskroś florydy w różnych parkach i innych terenach zielonych i miała jedno spotkanie bliskiego stopnia z Grzechotnikiem (robiła wtedy inwentaryzacje z laptopem w lesie i nie patrzyła pod nogi, grzechotnika nie zauważyła ale usłyszała... zaraz wszystko rzuciła i skoczyła do ucieczki). Raz Grzechotnik pojawił się u nich na trawniku w Wielkanoc pod domem. Podobno w Marcu jest dla węży za zimno i pojawiają się od kwietnia w górę.

Także turystycznie przed kwietniem szanse na zobaczenie węża są chyba znikome, acz nie zerowo bo gdy spytaliśmy się czy możemy zrobić obchód po terenie wokół ich domu poza skoszoną trawą to zaraz zaczęli rozglądać się za kaloszami.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości