Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#5201 PostWysłany: 15 Maj 2025 10:04 

złoty
Kri$ napisał(a):
W sumie biorę ten certyfikat, ale czy kiedykolwiek udało się komuś z Was skorzystać z pomocy bez ponoszenia kosztów, a jedynie machając certyfikatem i oferując numer do ubezpieczyciela, żeby ktoś sam sobie odzyskiwał pieniądze?
Po co tak właściwie nam potrzebny ten certyfikat?

Dla mnie głównym powodem jest okazanie w wypożyczalni aut - wiadomo, że mocno naciskają na własne ubezpieczenie i nawet jak mówię, że mam w kk to marudzą dalej, a jak pokazuję certyfikat praktycznie zawsze marudzenie się kończy. ;)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#5202 PostWysłany: 15 Maj 2025 10:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
:shock: przecież ich to nie obchodzi na dobrą sprawę, czy zadeklarujesz, czy pokażesz na piśmie - dla nich liczy się fakt, że nie u nich, a co zrobisz z ew. obciążeniem, to już Twoja sprawa. Też właśnie nie wiem, do czego certyfikat miałby być potrzebny, choć z pół roku temu biorąc takowy na dalszy wypad na potrzeby uspokojenia rodziny otrzymałem go chyba od ręki po samodzielnym wpisaniu danych... Ale może coś pomyliłem
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#5203 PostWysłany: 15 Maj 2025 10:22 

Loty: 110
Kilometry: 239 094
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
Certyfikat jest czasami wymagany np. na niektórych rejsach wycieczkowcami (my potrzebowaliśmy na rejsie na Fidżi, ktoś pisał wcześniej o lini P&O).
Druga sytuacja w jakiej wolałbym go mieć to spowodowanie szkody typu OC.
Osobiście nigdy nie pokazywałem certyfikatu w wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#5204 PostWysłany: 15 Maj 2025 10:43 

niebieski
Lepiej mieć niż nie mieć.
Lepiej przed jego uzyskaniem napisać, że np. dziecko pow. 18 lat się uczy, niż po ew. szkodzie.
Kartę EKUZ też lepiej mieć niż nie mieć.
 Profil Relacje PM off  

#5205 PostWysłany: 15 Maj 2025 10:52 

Miałem niestety okazję przetestować ubezpieczenie podczas wizyty w Stanach i tak plus/minus - chciałem załatwić sprawę bezgotówkowo, więc poszło przez amerykańskiego korespondenta. A właściwie dwóch - pierwszy próbował ogarnąć mi wizytę u ortopedy, ale nie był w stanie tego załatwić (ze względu na brak ich w okolicy - ale jak proponowałem jakieś większe miasta w Kalifornii, w których byłbym w kolejnych dniach, też nie ogarnął). Okazuje się, że wizytami szpitalnymi zajmuje się kto inny - więc uruchomili tego 2-go konsultanta i tu udało się rozliczyć bezgotówkowo wizytę na ER - choć też z lekkimi poślizgami, bo ubezpieczyciel dostał od korespondenta jakieś formularze dla mnie do wypełnienia - ale centrum alarmowe samo z siebie nie przekazało ich do mnie.

Finalnie udało się to jednak załatwić, wyszedłem ze szpitala nie płacąc ani centa. W sumie w szpitalu interesował ich tylko kontakt do amerykańskiego ubezpieczyciela (o ile kojarzę to Allianz Assistance), potem kobieta z rejestracji ogarnęła wszystko sama.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#5206 PostWysłany: 15 Maj 2025 13:54 

niebieski
Czyli warto mieć Certyfikat. :D
 Profil Relacje PM off  

#5207 PostWysłany: 16 Maj 2025 13:18 

Pawel_EPWR napisał(a):
Całość zapłaciłem kartą, a po tygodniu dostałem pełny zwrot na konto.

A co w sytuacji, gdy to nie jest pierdoła, tylko coś np. na dziesiątki tysięcy euro czy dolarów i zwyczajnie nie masz takich limitów na karcie ? Wtedy oni rozliczają już bezpośrednio ?
 Profil Relacje PM off  

#5208 PostWysłany: 16 Maj 2025 13:34 

srebrny
Czy ten certyfikat od nich ma wpisany jakiś okres ważności? czy wpisują po prostu okres ubezpieczenia zgodny z datą ważności KK?
 Profil Relacje PM off  

#5209 PostWysłany: 16 Maj 2025 13:38 

Ważność certyfikatu jest zgodna z datami podróży uzupełnianymi w formularzu.
 Profil Relacje PM off
Misiatek uważa post za pomocny.

#5210 PostWysłany: 17 Maj 2025 19:27 

dmirstek napisał(a):
:shock: przecież ich to nie obchodzi na dobrą sprawę, czy zadeklarujesz, czy pokażesz na piśmie - dla nich liczy się fakt, że nie u nich, a co zrobisz z ew. obciążeniem, to już Twoja sprawa. Też właśnie nie wiem, do czego certyfikat miałby być potrzebny, choć z pół roku temu biorąc takowy na dalszy wypad na potrzeby uspokojenia rodziny otrzymałem go chyba od ręki po samodzielnym wpisaniu danych... Ale może coś pomyliłem

Ja będąc w Katarze potrzebowałem ubezpieczenie do wyjścia z lotniska podczas przesiadki (jak jedzie się tam nawet na wyjazd, nie tylko jako przesiadka, to również), bez takiego certyfikatu/polisy ubezpieczeniowej wymagali wykupienia ubezpieczenia za chyba $25. Zatem o tyle byłem do przodu :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#5211 PostWysłany: 17 Maj 2025 20:13 

niebieski
To chyba jedyna sytuacja, gdy ten certyfikat jest potrzebny - formalne wymogi jakiegoś państwa, firmy (biuro podróży), itp.
 Profil Relacje PM off  

#5212 PostWysłany: 17 Maj 2025 20:15 

Loty: 219
Kilometry: 510 684
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
xdk napisał(a):
Ważność certyfikatu jest zgodna z datami podróży uzupełnianymi w formularzu.

@Misiatek
Była o tym już dyskusja. Certyfikat wydawany jest na okres 60 dni. Potem trzeba się starać o kolejny.
Warto go mieć, aby dokładnie wiedzieć, czy dany przypadek podlega ubezpieczeniu bez zbędnych telefonów do Polski, a także aby potwierdzić ubezpieczenie u partnerów medycznych za granicą.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#5213 PostWysłany: 19 Maj 2025 18:53 

Mam pytanie odnośnie wypłat z MC za granicą. Czy na wyciągu pojawia się kwota prowizji za wypłatę czy ona się pojawi dopiero po nieopłaceniu w terminie zestawienia? Do tej pory starałem się spłacić całą kartę przed datą końcową żeby unikać dopłaty i potem jego zwrotu, ale nie wiem czy słusznie.
 Profil Relacje PM off  

#5214 PostWysłany: 19 Maj 2025 19:24 

PKO nie nalicza prowizji za wypłatę gotówki z bankomatu za granicą dla kart z tytułu wątku - traktowane są tak samo jak transakcje bezgotówkowe. Podsumowując, tak długo jak spłacasz całą kwotę z zestawienia, to ze strony banku nie pojawia się opłaty.
 Profil Relacje PM off
WybrzezeKS uważa post za pomocny.

#5215 PostWysłany: 20 Maj 2025 12:57 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Krajów: 50 / 23.4%
Mnie przy bardzo wielu podróżach certyfikat chyba raz się przydał, jakoś przy przekraczaniu granicy. Czy by wpuścili bez - nie wiem. Pewnie tak. Natomiast z certyfikatem niezbyt mogli się przyczepić, że nie mam ubezpieczenia.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#5216 PostWysłany: 22 Maj 2025 23:30 

Wczoraj na aplikacji IKO dostałem ofertę podwyższenia limitu VI o sporą kwotę.Spróbowałem zawnioskować i na suwaku ustawiłem kwotę mniejszą niż maksymalna oferta. Po około 2 min. komputer odpowiedział, że ... nie mam zdolności kredytowej do tej kwoty, pomimo czystego konta w BIK i BIG. O co chodzi? Czyżby jeden system dawał ofertę podwyższenia limitu(zakładam, że po sprawdzeniu zdolności) a drugi system odrzucał wniosek? Zaznaczam, że przychody systematyczne przechodzą przez konto w PKO BP. Nie interweniowałem u konsultanta, bo sprawa nie jest gardłowa..
 Profil Relacje PM off  

#5217 PostWysłany: 23 Maj 2025 06:08 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Co jakiś czas PKO robi telemarketing i/lub oferty zostają wyświetlane w aplikacjach. Kilka dni temu telefonowano z propozycją limitu 4 x wyższego od obecnej linii w rachunku bieżącym. Odmówiłem, gdzyz jest mnie niepotrzebny. Obecny nie jest od kilku lat wykorzystywany, więc raczej zrezygnuję.
Kartowy dolny pułap 50 kpln nie jest mały.
Z ciekawości, do ilu Ci proponowano?
 Profil Relacje PM off  

#5218 PostWysłany: 23 Maj 2025 11:34 

złoty
@Markowice10 Oferta w banku jest przygotowana na podstawie zachowań klienta (ma np. duże wpływy i dobrą pensję, płaci kartą i dobrze spłaca w terminie), natomiast przy składaniu wniosku sprawdzany jest już BIK i wtedy bank decyduje czy i jaki kredyt faktycznie przyzna (bo np. klient ma już 3 kk i jest zadłużony na nich po uszy). Nie ma co pisać "mam dobry BIK" bo nie wiemy co bank brał pod uwagę - może wnioskowany kredyt przekraczał zasadę "bezproblemowej spłaty" w opinii banku. Nikt na Forum tego nie wie i nie oceni co było przyczyną braku zdolności. Tak propozycje z banku a rzeczywiste przyznanie kredytu mogą się mijać o ogromne kwoty.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.
automatae uważa post za pomocny.

#5219 PostWysłany: 23 Maj 2025 20:30 

taka ciekawostka ze Stambułu, płacąc w restauracji KK Platinum 1900 TYR , wyszło 195zł , a pół godziny później wypłacając z bankomatu tą samą kartą 2000TYR. wyszło 185zł
 Profil Relacje PM off  

#5220 PostWysłany: 23 Maj 2025 23:18 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@George1: daj znać jak się ostatecznie rozliczy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość