Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#5141 PostWysłany: 21 Kwi 2025 21:58 

właśnie oto chodzi , że nie zgodziła się skanować mnie na dwóch kartach PP i wpuścić osoby towarzyszącej zamiast mnie , natomiast zaproponowała że może skanować moje 2 karty PP i wpuścić dodatkowo 2 osoby , każda na jedną kartę jeśli mnie to pasuje, także musiałem odchudzić zapasy darmowych wejść do saloników dziś :lol:
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#5142 PostWysłany: 23 Kwi 2025 15:11 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
Nie mam jak odpisać sam sobie, więc napiszę tutaj - miałem 2 szkody na dwóch wynajętych równocześnie autach w Botswanie ;), oba wynajmy płacone moją wówczas MC Platinum, jeden wynajem na mnie, drugi wynajem na żonę.

Uzyskałem zwrot obu wkładów własnych (po 250$), najpierw mój (prosty przypadek), potem żony. Całość zajęła kilka tygodni, ale nikt niczego nie podważał, z wyjątkiem zmiany MCP na VI w międzyczasie (ale nie był to problem).

Przy okazji pytanie za 40.000.000 :), jak już się dopchałem do tej karty to na normalny wyjazd do USA/Kanady chyba wystarczy to co mam w tej karcie (na KL), right? ;)

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5143 PostWysłany: 23 Kwi 2025 16:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Wystarczy na spokojnie. Jedną z największych zalet VI to właśnie wysokie KL. Przy kupowaniu ubezpieczenia z podobnymi kwotami dla całej rodziny to można zbankrutować.

#5144 PostWysłany: 23 Kwi 2025 20:15 

niebieski
A macie (również na priv, jeśli to legalne ;) ) jakiś sposób na proste dobicie do limitu 0 zł/rocznie VI, do którego mi ciut brakuje (jakieś 5-10 tys. zł)?
Wiem, że potem można próbować prosić o zwolnienie, bo "prawie się wyrobiłem", ale to już jest po fakcie - może prościej jakoś dobić?
Pewnie pomysłem jest "kupić i zwrócić" po rocznicy, ale może jakieś pomysły sensowne?
Mieszkam niedaleko granicy, ale nie wiem na ile się opłaca wyjęcie gotówki z bankomatu zagranicznego i strata na sprzedaży waluty? ;)
 Profil Relacje PM off  

#5145 PostWysłany: 23 Kwi 2025 21:05 

złoty
@sanchopan Przy tak małym braku to prawie pewne, że opiekun załatwi zwrot opłaty (chyba, że jest jakiś lewy).
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#5146 PostWysłany: 23 Kwi 2025 21:56 

Loty: 215
Kilometry: 349 494
Krajów: 80 / 37.4%
złoty
Jak nie załatwi to złóż wypowiedzenie (które możesz wycofać) i czekaj na telefon z ofertą zwolnienia z opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#5147 PostWysłany: 24 Kwi 2025 13:02 

niebieski
Cześć,

Jeśli Mondial prosi o "kopię pierwotnego biletu lotniczego z X na Y oraz kopię karty pokładowej przed opóźnieniem", a nie mam żadnej papierowej karty pokładowej, bo odprawa i boarding pass w telefonie, to mam im wysłać w sumie coooo? :lol:
I jeśli chcą także "dokument wystawiony przez przewoźnika z informacją o wysokości przyznanego odszkodowania, o odmowie odszkodowania lub oświadczenie, że rezygnuje Pan z roszczeń wobec przewoźnika", a nie starałem się o odszkodowanie od przewoźnika, to mam po prostu napisać, że nic nie chcę od linii lotniczej i tyle?

Pytam tutaj, bo może ktoś z Was miał podobną sytuację. :oops: Staram się o zwrot kasy za Burger Kinga :D
 Profil Relacje PM off  

#5148 PostWysłany: 29 Kwi 2025 00:17 
Awatar użytkownika

Witam serdecznie!

Zwracam się do Was z pytaniem, może ktoś był w podobnej sytuacji i będzie w stanie mi pomóc.

Otóż od jakichś 2 miesięcy staram się o podwyższenie limitu na mastercard Platinum (obecnie jest 25 tys zł) do tych 50 tys żeby uzyskać Visa Infinite - w końcu to jedyna karta gwarantująca benefity, która jest opłacalna - sorry, ale nie widzę sensu trzymania dziś 1 mln zł w banku by uzyskać World Elite od Pekao czy Visa Infinite od ING - koszta trzymania tam takiej gotówki znacznie przewyższają benefity karty kiedy są dostępne BOSSA, XTB, obligacje skarbu państwa, Interactive Brokers itp. Chyba, że ktoś ma 20 mln zł i ma wywalone w ten 1 mln, ale zakładam, że to niewielki procent.

Niestety, ale PKO nie chce mi podwyższyć za chiny limitu. Obecnie zarabiam z umowy o pracę jakieś 10 tys zł na rękę oraz mam jakieś 25 tys netto na ryczałcie (od 6 miesięcy mniej więcej stały przychód, raz w górę, raz w dół) a i tak pokazuje mi, że nie mam zdolności kredytowej na 50k limitu. Czy ktoś z was miał taką sytuację? Umowa o pracę + ryczałt i może podzielić się swoimi doświadczeniami jak to zrobić? Mam iść do banku z wyciągiem z firmy?

No chyba, że wciąż według PKO jestem za biedny na tę kartę i zarobki rzędu 30-35 tys netto to za mało to wtedy proszę o rozwianie moich wątpliwości. Dużo podróżuję, karta z uwagi na swoje benefity jest genialna ale nie sposób od jakiegoś czasu jej dostać, a jeszcze 2 lata temu proponowali mi ją od ręki...

Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#5149 PostWysłany: 29 Kwi 2025 00:29 

srebrny
A w jaki sposób wykazałeś przy ryczałcie 25k zarobku miesięcznie?
 Profil Relacje PM off  

#5150 PostWysłany: 29 Kwi 2025 00:34 
Awatar użytkownika

To są moje faktury minut składka zdrowotna oraz PIT (ZUS nie płacę z uwagi, że robi to mój pracodawca). Kosztów realnych żadnych nie mam, prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą (lekarz) dla kilku podmiotów i też nie mam możliwości odliczenia tego - czasem kupuje za to jakiś fartuch lub buty do pracy :D. Nie wiem co bank zakłada, ale gdybym miał jakiekolwiek istotne koszta prowadzenia działalności stosowałbym liniówkę, a nie ryczałt. Mam arkusz Excel, który jasno pokazuje moje przychody minus podatek i składka zdrowotna.

Dodam jeszcze, że nie mam żadnych kredytów konsumenckich, hipotecznych, a karta Platinum jest moją jedyną kartą kredytową. Chętnie dowiem się jak działa ten bank poprzez swoich "analityków" i dowiem się czy w ogóle mam jakieś szansę na tę kartę kredytową.
 Profil Relacje PM off  

#5151 PostWysłany: 29 Kwi 2025 00:44 

srebrny
Na ryczałcie nie masz obowiązku ewidencji kosztów, a więc przedstawiane dane nie są traktowane jako wiarygodne. Każdy bank ma swój algorytm do szacowania dochodu przy ryczałcie.
Niewątpliwie dziwne, że przy dochodzie na poziomie 20k netto ze stosunku pracy nie masz zdolności kredytowej na 50k. Może problemem jest brak historii kredytowej?.
 Profil Relacje PM off  

#5152 PostWysłany: 29 Kwi 2025 00:49 
Awatar użytkownika

Bardzo możliwe ponieważ do tej pory nie miałem potrzeby brać jakichkolwiek kredytów. Pytanie się rodzi takie czy powinienem fizycznie iść do oddziału i próbować coś tam wskórać pokazując jasną ewidencję moich dochodów z pracy i z działalności gospodarczej czy po prostu czekać aż aplikacja zaproponuje samoistnie zwiększenie limitu?
 Profil Relacje PM off  

#5153 PostWysłany: 29 Kwi 2025 05:21 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 233 296
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Miałem podobną sytuację, też jestem na ryczałcie. Tyle że ja już nawet nie mam umowy o pracę. W Pekao SA kredytowke dostałem dopiero za drugim razem jak wnioskowałem o minimalny limit (jakieś 5k), na Platinum miałem jakieś 35k limitu (kartę wyrabiałem jeszcze w czasach UoP).
Do placówki się nigdy nie wybierałem, więc nie powiem czy to coś przyspieszy, ale algorytmy odrzucały mi propozycje podwyższania limitu za każdym razem.
Po jakimś roku używania karty dostałem te mityczna ofertę na 'klik' gdzie nie pytają o dochód.
Ale szczerze z uwagi że ty masz dodatkowo UoP to się dziwię.
Wydaje mi się że w twoim przypadku ma sens wybrać się do placówki osobiście
Oczywiście nie zagwarantuje sukcesu
 Profil Relacje PM off  

#5154 PostWysłany: 29 Kwi 2025 09:09 

srebrny
Jeżeli masz Aurum/Platinium to pogadaj ze swoim opiekunem. Jeżeli nie masz to załóż i pogadaj ze swoim nowym opiekunem. Wbrew pozorom oni mogą wiele pomóc, oczywiście musi być kumaty opiekun, a nie ameba, jak wszędzie i ze wszystkim.
 Profil Relacje PM off  

#5155 PostWysłany: 29 Kwi 2025 10:17 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 177 292
Krajów: 52 / 24.3%
Mnie ta oferta na klik nigdy nie zadziałała, mimo, że do limitu Infinite brakowało ledwie paru stówek, a miałam Platinum kilka lat. Dopiero złożenie wniosku u doradcy pomogło. Jedynym dokumentem, którego potrzebowałam na ryczałcie była ewidencja przychodów.
 Profil Relacje PM off  

#5156 PostWysłany: 29 Kwi 2025 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
A mnie nikt nie pytał o umowę o pracę, bo najzwyczajniej w świecie takiej nie mam. Osiągam dochody z najmu (nie jestem fliperem, odziedziczyłem) plus wypłacam sobie dywidendę ze spółki, więc naprawdę dziwna kombinacja w przypadku starania się o kredyt, a mimo wszystko udało mi się etapami wyklikać od 9.9k , poprzez 28k z hakiem aż do 56k i zmieniłem na Infinity.
Oczywiście miałem historię kredytową - całe życie na kredycie :mrgreen: Posiadałem przez 9 lat kartę kredytową w Aliorze, którą zawsze spłacałem, a przez chwilę też KK w Santanderze (z obu zrezygnowałem jak starałem się o Visę w PKO) oraz oczywiście raty 0% na jakieś bzdurne rzeczy nawet takie za 500 zł, bo zawsze wychodziłem z założenia, że wolę jak w okresie spłaty moje pieniądze "pracują" na koncie oszczędnościowym a bank finansuje mi za darmo zapłatę z góry za towar :)
Oczywiście był jakiś problem (teraz nie przypomnę sobie jaki), ale w końcu odezwałem się do doradcy i udało nam się coś w systemie magicznie namieszać i przeszło.

#5157 PostWysłany: 29 Kwi 2025 15:26 

@hibisss jak długo posiadasz KK Platinum ?
 Profil Relacje PM off  

#5158 PostWysłany: 29 Kwi 2025 22:12 
Awatar użytkownika

Dziękuję Wam za odpowiedzi!

Kartę Platinum mam od lipca 2024 r. Na podstawie tego co tu przeczytałem wydaje się chyba, że jedyną opcją jest pójście do Banku z ewidencją przychodów z ryczałtu i próba coś tam wskórać.
 Profil Relacje PM off  

#5159 PostWysłany: 06 Maj 2025 19:43 
Awatar użytkownika

Cześć. Mam pytanie do osób, które wyrabiały kartę dodatkową dla innej osoby. Czy musieliście wykupić jakieś ubezpieczenie w banku w związku z wyrobieniem karty dodatkowej? Jeżeli dobrze zrozumiałem moją opiekunkę, to przy wyrobieniu karty dodatkowej wymagane jest jakieś ubezpieczenie. Jakie jest wasze doświadczenie?
 Profil Relacje PM off  

#5160 PostWysłany: 06 Maj 2025 19:49 

złoty
@Maciekkk albo źle zrozumiałeś, albo zmień doradcę w banku. Nie ma takiego wymogu. Jeśli osoba dla której chcesz wyrobić kartę jest klientem PKO to możesz nawet przez telefon na Infolinii wyrobić dla niej kartę, tylko od razu proś o łączenie z "kartolinią" bo bywa, że zwykli konsultanci nie ogarniają.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości