Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Dakar - Sanit Louis
#1 PostWysłany: 19 Lut 2025 00:18 

Loty: 181
Kilometry: 246 895
Krajów: 46 / 22.2%
niebieski
Bardzo przyzwoity jak na Senagal autobus z działającą klimatyzacja koszt 6000 CFA czyli ok 40 zł. My wyjeżdżaliśmy i 7 rano nie wiem czy są późniejsze kursy Pod tym numerem udał się skontaktować przez WhatsApp . +221 78 602 05 75 Star ze stacji Shella
https://maps.app.goo.gl/9a1YJkhKfBLPm7KS8?g_st=iw
Image
Image
 Profil Relacje PM off
skubik lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN
Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi
#2 PostWysłany: 10 Kwi 2025 13:17 

Loty: 551
Kilometry: 729 793
Krajów: 67 / 32.4%
niebieski
Pamiętasz czy ten autobus jechał że tak powiem non stop czy w każdej wiosce się zatrzymywał po drodze? Lub może kojarzysz o której dojechaliście tym kursem 7 rano?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Kwi 2025 15:11 

Loty: 181
Kilometry: 246 895
Krajów: 46 / 22.2%
niebieski
Raz zatrzymał się na dłużej na jakiejś stacji. Można było coś zjeść i napić się kawy.
W Saint Louis był pewnie kilka minut po 12:00.
Na wyspę szliśmy z buta a mam z zdjęcia z mostu z 12 :36
 Profil Relacje PM off
skubik lubi ten post.

#4 PostWysłany: 15 Kwi 2025 13:15 

niebieski
Szukając różnych opcji transportu pomiędzy tymi miastami natrafiłem tez na tę firmę https://allotaxisn.com/ po kontakcie przez WhatsApp dostałem info że oferują prywatny przejazd za 60,000CFA lub o określonych godzinach mają też przejazdy dzielone za 10,000CFA. Przykładowo na trasie z Saint-Louis do Dakaru powiedzieli że odjeżdżają o 4:00 i 15:00. Możliwe że bedę korzystał za miesiąc to dam znać.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Maj 2025 00:39 

niebieski
Ostatecznie skorzystałem z tego zielonego autokaru (Machallah Transports) tu wspomnianego koszt 6000 (Maj 2025) wszystko elegancko poszło. Przy bookingu chcieli płatność przez ichny "BLIK" czyli WAVE. Udało się bez problemu im wytłumaczyć ze nie moge tego założyć na polskim numerze a jeszcze mnie nie ma w Senegalu. Po kilku chwilach podesłali zdjęcie paragonu z moim imieniem i nazwiskiem. Miałem zapłacić na miejscu ale nikt sie nie upominał i można było na spokojnie pojechać za darmo, niemniej sumienie by nie pozwoliło i po dojechaniu na miejsce na migi starałem się wytłumaczyć pokazująć wiadomości whatsapp że nie było płacone u mnie. Pracownik (jechał całą trasę obok kierowcy) po kilkukrotnej namowie wział hajs w końcu, nie wiadomo czy dla siebie ale ja przynajmniej spię spokojnie :P

W drodze powrotnej wrzuciłem posta na fejsbukową grupe Alo taxi dakar St. Louis z tego co się zorientowałem to taki troche mniej zorganizowany bla bla car jakby. Wiele osób się zgłaszało że chcą mnie zawieźć do Dakaru prywatnie (żebym całe auto kupił) za 60,000CFA ale ostatecznie jeden ziomek też zaproponował opcję za siedzenie o określonej godzinie za 15,000 CFA od miejsca i na to przystałem. Zawiózł pod sam hotel w Dakarze wiec miło.

Czas przejazdu autokarem do Saint-Louis ok 5h50min mi zajął. Powrót autem (peugeot 207) ok 5h20min (do hotelu w centrum). Spokojnie dało rade odwiedzić miasteczko w formie daytripu gdyż autokar startował o 7 rano a powrót miałem o 18. Po 23 byłem w hotelu.
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości