Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sie 2012 21:30 

Na moje pytanie do airbnb kiedy otrzymuje się bonus, czy wtedy kiedy jest się gościem, czy jak się kości kogoś , czy jak? dostałam taką odpowiedź.
Nie bardzo rozumiem w dalszym ciągu .
Czy mógłby ktoś przetłumaczyć?

As soon as one of your referrals successfully books or hosts a qualifying reservation, you will be credited the appropriate amount. A qualifying reservation is one that is $75 or more and has been booked, paid for, and successfully completed on the site.
After that, you’ll see the travel credits automatically appear on the Book It page in the form of a coupon when you submit a reservation request. Keep in mind, credits won't apply to a reservation that has already been paid for, but they will save and apply to your next booking. You can check on the status of your referrals by logging into your Airbnb account and going to your Dashboard > Account > Referrals. Read more about travel credits in our FAQ: www.airbnb.com/help/question/84
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 12 Sie 2012 22:06 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
ani jedno, ani drugie. Bonus dostajesz kiedy osoba której polecisz serwis OPŁACI i zakończy proces rezerwacji jakiegoś mieszkania. Dodam, że niestety te bonusy się nie sumują tzn. jak uzbierasz N x bonus to nie możesz jego sumowy wydać na jedną rezerwację tylko pojedynczo można tego uzyć przy kolejnych n-tu rezerwacjach :/ Szkoda ale dobre i to.

#3 PostWysłany: 12 Sie 2012 22:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli pewnie większość z polecanych osób nie otrzyma tego bonusu :)

Przynajmniej ja go nie widziałem.

#4 PostWysłany: 12 Sie 2012 22:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Potwierdzam, że bonus jest. Mam jeden bonus wysokości 86 zł do wykorzystania jako zbicie opłaty transakcyjnej. Chyba nawet to nie odejmie z ceny lokalu tylko i wyłącznie z ich opłaty.

#5 PostWysłany: 12 Sie 2012 22:35 

niebieski
nrm napisał(a):
ani jedno, ani drugie. Bonus dostajesz kiedy osoba której polecisz serwis OPŁACI i zakończy proces rezerwacji jakiegoś mieszkania. Dodam, że niestety te bonusy się nie sumują tzn. jak uzbierasz N x bonus to nie możesz jego sumowy wydać na jedną rezerwację tylko pojedynczo można tego uzyć przy kolejnych n-tu rezerwacjach :/ Szkoda ale dobre i to.

Nie jest to prawda. 3 razy opłaciłem rezerwacje korzystając ze zsumowanych bonusów. Aktualnie posiadam troszkę środków z poleceń i jak widać na obrazku da się wykorzystać przyznane bonusy podczas 1 rezerwacji.
Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Sie 2012 22:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki za sprostowanie, zostałem wprowadzony przez ich obsługę i FAQ w błąd. W tej chwili widzę, że tego już nie ma więc może to kwestia zmiany. To super.

#7 PostWysłany: 28 Sie 2012 18:42 

A czy ktos moze powiedziec, czy anulują mi rezerwacje jak zastosuje znizke (mam jedną za pierwsza rezerwacje, a druga za polecenie) dla rezerwacji poniżej 75$?

Mam rezerwacje za 20euro, zastosowało mi (automatycznie!) kod -20euro, więc zapłaciłem 2 euro. Opłacone kartą, potwierdzone przez hosta.

Myślicie, że anulują?

Chcę zrobić podobną rezerwację i waham się zeby mi psikusa nie zrobili i nie wywalili tej pierwszej rezerwacji bo na niej mi bardziej zależy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Wrz 2012 17:50 

Czy ten sam kod referencyjny uzyskany z rezerwacji noclegu , może być wykorzystany przez dwie (lub wiecej ) osoby?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Paź 2012 12:00 

Witam,

Chciałbym przestrzegać przy podawaniu danych z karty kredytowej/płatniczej.
Dostałem bonus do pierwszej rezerwacji -20euro. System sam mi naliczył bonus, żadnego kodu nie musiałem wpisywać i zapłaciłem kartą płatniczą tylko 2 euro (tyle wynosiła opłata Airbnb) bo bonus jest liczony przed tą opłatą. Zapłaciłem, poleciałem na wakacje i jak wróciłem, patrze na konto a tam ściągnięte 20 euro dodatkowo z karty.
Interweniowałem z supportem Airbnb i przyznali się do błędu, kasę zwrócili. Polecam jednak płacić przez PayPal dodając w nim swoją kartę bo wtedy nie mają jak sami ściągnąć dodatkowej kasy bez naszego logowania do PayPal.
Druga sprawa, że trzymają dane karty płatniczej w Airbnb i przy nastepnej rezerwacji trzeba podać tylko kod CVV - również interweniowałem, aby usuneli dane mojej karty.

Dokładnie ta sama sytuacja powtórzyła się u mojej dziewczyny na koncie Airbnb (płacone inną kartą). Tym razem jednak support robi mi problemy i nie wiem czy nie będę musiał zgłosić reklamacji w Banku o nieautoryzowaną transakcję.

Ale poza tym jestem z bonusów zadowolony:)
Pozdrawiam,
MK
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Paź 2012 13:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja tylko sprostuje swoją wczesniejszą wypowiedź, tym razem już sprawdzone w działaniu: albo było inaczej albo obsługa mnie wtedy wprowadziła w błąd ale faktycznie w tej chwili sumuje bonusy i odejmuje z całości. Poleciało mi -70E z zamówienia.

#11 PostWysłany: 15 Paź 2012 11:15 

chcialam zarezerwowac pokoj w Berlinie za 55$. Mam na kocie 50$ bonusu za rekomendacje, jednak kiedy dochodzi do płatności i przechodzę na stronę PayPal to nie dolicza mi tego bonusu i kwota do zapłaty wynosi 42EUR (bo przelicza na euro). Jak zrobic zeby mi doliczyło ten bonus? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Lis 2012 12:32 

Da się połączyć zniżkę za poleconych z tym kuponem rabatowym CLAUDIAROT na 30 euro?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Lis 2012 12:51 

Kto ponosi koszty obniżki ceny po zastosowaniu bonusu? Wydaje mi się, że to właściciel miejsc noclegowych otrzymuje kwotę pomniejszoną o bonus (pomijam odliczenie opłaty transakcyjnej). W takim przypadku bonusy nie mają sensu, gdyż może on nie zaakceptować transakcji. Może ktoś ma rozeznanie w tej sprawie.

#14 PostWysłany: 14 Lis 2012 13:51 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Suprry napisał(a):
Da się połączyć zniżkę za poleconych z tym kuponem rabatowym CLAUDIAROT na 30 euro?

Nie da się.

#15 PostWysłany: 01 Lut 2013 22:42 

A ja mam pytanie kiedy bonus za polecenie osoby, która dokona rezerwacji noclegu, zostaje naliczony i jest widoczny po zalogowaniu na konto Airbnb? Pytam ponieważ poleciłem osobę (z forum Fly4free) kilka miesięcy temu i nie naliczyło mi do tej pory bonusu.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Lut 2013 14:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Po wypełnieniu przez niego pierwszej rezerwacji powyzej 75 $.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 18 Sie 2013 16:35 

Czy ktoś orientuje się czy ta rezerwacja na 75$, przy której można już dostać zniżkę, może zawierać w sobie opłatę serwisową? Moja rezerwacja wyniesie 68$, z opłatą serwisową 78$, ktoś zna się na takich niuansach?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość