Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Sty 2020 15:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
lataczuk napisał(a):
@Arekkk - bo chyba AT nie stal sie jeszcze czlonkiem OW: "Royal Air Maroc is expected to be implemented into oneworld in mid-2020, when it will start flying alongside some of the biggest and best brands in the airline business. Its regional subsidiary Royal Air Maroc Express will join as a oneworld affiliate member at the same time."
Będą od 31 marca 2020
https://www.pasazer.com/news/42976/roya ... ,2020.html
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#22 PostWysłany: 26 Maj 2021 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
Krajów: 57 / 27.5%
srebrny
Czy tylko mi tu coś nie gra :? ?
Załącznik:
royal.PNG
royal.PNG [ 23.91 KiB | Obejrzany 4589 razy ]

Załącznik:
mapa.PNG
mapa.PNG [ 69.02 KiB | Obejrzany 4589 razy ]

#23 PostWysłany: 25 Kwi 2022 20:43 
Awatar użytkownika

Loty: 314
Kilometry: 416 261
Krajów: 32 / 15.5%
srebrny
Troche odkupuje temat, bo akurat maja nienajgorsze ceny na loty z Miami do Europy przez CMN...
Czy ostatnio ktos z Was lecial na ich 787? Legroom jak w lotowskich dreamlinerach, a przed covidem zbierali pochwaly za serwis na pokladzie.

#24 PostWysłany: 20 Paź 2022 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 738 170
Krajów: 85 / 41.1%
srebrny
Trasa VIL-ORY obsługiwana przez 737-800.
Boeing w średnim wieku, za to z bardzo przyzwoitym miejscem na nogi na zwykłym miejscu klasy eco. Jedzenie przyzwoite (coś tam było do wyboru, ale nie pamiętam co), napoje gazowane, kawa, herbata, a na życzenie znajdzie się też Marokańskie wino: białe, czerwone, bądź różowe.
Lot bardzo przyjemny, bez większych zachwytów, ale też bez jakichkolwiek problemów.
Załącznik:
crop1.jpg
crop1.jpg [ 367.84 KiB | Obejrzany 3101 razy ]

Załącznik:
crop2.jpg
crop2.jpg [ 109.75 KiB | Obejrzany 3101 razy ]

Załącznik:
crop3.jpg
crop3.jpg [ 128.86 KiB | Obejrzany 3101 razy ]

Uwagi.
1. Przy odprawie, bez problemu, zmieniono nam beznadziejne miejsca nadane z automatu, natomiast miejsca premium (extra legroom) już za pieniądze.
2. Ze statusem oneword przysługuje bagaż, nawet w taryfie bez bagażu.
3. Bardzo ciasny rozkład, praktycznie bez buforu – wylot o czasie, lot gładki, a lądowanie całkowicie rozkładowo.
7 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 20 Paź 2022 15:16 
Awatar użytkownika

Loty: 211
Kilometry: 294 777
Krajów: 33 / 15.9%
niebieski
wrzesień 2018, na lotnisku CMN dowiadujemy się że nasz lot CMN-ESU będzie opóźniony o jakieś 8 godzin i czeka na nocka na lotnisku
szybka wizyta w biurze RAM i dostajemy nocleg z transferem do hotelu, wylot następnego dnia rano
co ciekawe nie był to lot transferowy a i tak dali hotel, wg mnie na plus
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 05 Lut 2023 11:36 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Ten hotel to koło lotniska (a nie w mieście)?
A można sobie pojechać do miasta ? Na stronie linii piszą coś o "transit visa" i "exit permit"
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 05 Lut 2023 12:08 
Awatar użytkownika

Zbanowany
5km od lotniska, co pół godziny bus na lotnisko. Nikt nie trzyma Ciebie na siłę, w paszporcie normalna pieczątka.
 Profil Relacje PM off
piotrkr uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 25 Lut 2023 10:32 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Lecę BLQ-CMN-ABJ, pierwszy odcinek pokonany. W samolocie jedzenie smaczne (ziemniaki, mięso, bułka, jogurt, czekoladka, napoje, herbata/kawa)

Przed wylotem z BLQ odprawa online, z CMN będzie potrzebna odprawa na lotnisku, jestem przed.

Po wylądowaniu jest stoisko RAM, można zapytać o różne rzeczy. Biuro na górze, tam się załatwia hotel i salonik.

Wylot do ABJ mam następnego dnia więc dostaje hotel. Obsługa mówi, że bez problemu mogę dostać hotel w mieście (nie przy lotnisku). Czekamy jakieś 30 minut, potem transfer busem do hotelu, jest koło 23 jak przyjeżdżamy. Dostajemy kolację, rano śniadanie, całkiem smaczne. Wylot jest o 12:20, bus na lotnisko czeka na nas o 9. Hotel to Imperial Casablanca Hotel & Spa, 4*, pokój i łazienka jest ok. (Google znajduje też Hotel Imperial ale to co innego)

(W sumie to miałem wykupiony wcześniej inny hotel, ale skoro tu był darmowy i miał transfer, kolację i śniadanie to skorzystałem. Chciałem coś obejrzeć w Casablance przy okazji, ale jednak nie było czasu)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 19 Sty 2024 17:38 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Krajów: 46 / 22.2%
srebrny
Jestem swiezo po trzech lotach linia Royal Air Maroc (CAI-CMN, CMN-VIL, VIL-ORY) i mam mieszane uczucia, pewnie glownie ze wzgledu na dosc mocno wysluzone i nieco brudne samoloty B737, na ktore trafilem na moich lotach, ich nieco „oldschoolowe” juz dzisiaj fotele sa wciaz wygodne a miejsca na nogi wydawalo sie byc pod dostatkiem. Odprawa online rusza na 48 h przed lotem, ale system automatycznie przyznaje miejsce i na zadnych z trzech lotow nie moglem go zmienic online (za darmo czy za doplata) a wszystkie pozozstale miejsca pokazywane byly jako zajete, co jak sie potem okazalo nie odzwierciedlalo statu faktycznego. Podczas odprawy przy stanowisku pan z obslugi naziemnej sam zmienil mi malo przyjazne miejsce w srodku w przedostatnim rzedzie na miejsce przy przejsciu w rzedzie ewakuacyjnym, wiec tutaj pelen respekt. Niemal 6 h lot na waskim kadlubie to jednak juz pelen wyczyn, az dziwne, ze tutaj puszczaja taka maszyne ;( Oczywiscie nie ma mowy o rozrywce pokladowej, jedyna rozrywka to aktualna mapa z trasa przeloty na monitorkach zamontowanych w panelu na glowami pasazerow, na tych monitorach prezentowana jest takze intstrukcja bezpieczenstwa. Posilek na trasie CAI-CMN byl zdecydowanie najlepszy, za to tego na trasie VIL-ORY nie chce komentowac; co ciekawe, na wozku wystawione sa tylko soki oraz woda, ale zaloga ma tam takze napoje gazowane (Coca Cola, Coca Cola Zero, Fanta, Sprite, tonic) w duzych puszkach, ale juz trzeba o nie samemu poprosic. Na locie do Paryza znalazlo sie tam nawet i marokanskie wino, ktore bylo tu wspomniane, ale gdybym o nim nie wiedzial z naszego forum, to nawet nie przyszlobymi do glowy, by o nie poprosic, bo nie bylo na widoku; moze jest to spowodowane wzgledami religijnymi. Zaloga uprzejma, mowila w trzech jezykach, wszystkie loty ladowaly przed czasem, wiec pod tym wzgledem bylem zadowolony, oblozenie na trasie VIL-ORY znikome, naliczylkem ok. 30 osob, wiec warunki bardzo komfortowe. Generalnie jest OK, dolecimy na miejsce, ale nie spodziewajmy sie luksusow ;)

Załączniki:
Komentarz do pliku: cabin
RAM.jpg
RAM.jpg [ 70.82 KiB | Obejrzany 1566 razy ]
Komentarz do pliku: RAM
RAM FT.jpg
RAM FT.jpg [ 86.61 KiB | Obejrzany 1566 razy ]
Komentarz do pliku: CAI-CMN serwis
RAM CAI-CMN.jpg
RAM CAI-CMN.jpg [ 75.02 KiB | Obejrzany 1566 razy ]
Komentarz do pliku: VIL-ORY serwis
RAM VIL-ORY.jpg
RAM VIL-ORY.jpg [ 60.21 KiB | Obejrzany 1566 razy ]
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 12 Cze 2024 11:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Po 4 lat, Royal Air Maroc wraca do Brazylii, do São Paulo (GRU)

Pierwsze połączenie 7 grudnia 2024

Loty z Casablanki będą obsługiwane w poniedziałki, czwartki i soboty, wylot z lotniska Mohammed V o 16:40 i przylot do São Paulo o 20:30 czasu lokalnego. Loty w obie strony będą odbywać się we wtorki, piątki i niedziele, z São Paulo o 00:20 i z przylotem do Casablanki o 13:15 czasu lokalnego. Rezerwacja lotów będzie możliwa od 12 czerwca 2024 r.

https://simpleflying.com/royal-air-maro ... reamliner/

Oby mieli te fajne ceny O/W z Brazylii jakie były 5 lat temu :D
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 27 Cze 2024 15:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Przewoźnik z Casablanki (CAS) będzie rozszerzał swoje usługi na kontynencie afrykańskim. Loty AT połączą Maroko z 28 miejscami docelowymi w Afryce, oferując ponad 1,3 miliona miejsc. Oznacza to wzrost o 19% w porównaniu z 2023 r.

Nowe bezpośrednie połączenia zostaną wprowadzone do Tangeru (TNG), Wadżdy (OUD), Nadoru (NDR), Abudży (ABV), Manchesteru (MAN) i Neapolu (NAP). Na trasach krajowych zwiększona zostanie częstotliwość lotów z CAS, a także zostaną otwarte dwie nowe trasy pomiędzy Rabatem (RBA), Errachidia (ERH) i Laayoune (EUN).

https://www.airwaysmag.com/new-post/roy ... ummer-2024
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 23 Mar 2025 14:31 

HON fly4free
AT oferuje taryfy na większość krajówek, poza najpopularniejszymi trasami typu CMN-RAK, w dwóch cenach : "lokalnej" w MAD i międzynarodowej w EUR - oczywiście te pierwsze są o połowę niższe od drugich, ale wtedy na stronie linii wymagana jest płatność lokalną kartą marokańską - inne nie przechodzą. Tańszych taryf nie widzi też zdecydowana większość popularnych OTA.

Więc jeśli ktoś chce zarezerwować to polecam marokańską wersję travelwings [dot] com. Bilety dostępne bez problemu w niższej taryfie i nawet kilkanaście złotych tańsze niż na stronie AT.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 23 Mar 2025 21:32 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
@marek2011 A nie weryfikują tego potem, w jakiej taryfie był kupiony bilet?

#34 PostWysłany: 23 Mar 2025 21:45 

HON fly4free
@Sudoku: to dokładnie ta sama taryfa, bez żadnych wpisanych ograniczeń co do obywatelstwa / zamieszkania itp, tylko różnie wyceniana w zależności od wyboru metody płatności lokalna / międzynarodowa karta. Z resztą AT jest dość niekonsekwentny w udostępnianiu i wycenie taryf: niektóre trasy mają bez względu na walutę takie same ceny a inne są wyraźnie tańsze przy płatności w MAD.
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.

#35 PostWysłany: 04 Lut 2026 11:48 

niebieski
W wyniku nieregularności lotu wpadła mi podróż liniami AT na odcinku: FRA/CMN/RAK w klasie C.
Bilet wystawiony przez LH i to oni mi zmienili na AT. Odprawa online, ale karta wystawiona tylko na odcinek FRA/CMN. Wylot z T2, dostęp do saloniku, przy bramce pracownik naziemny zarządał ode mnie opłaty za bagaż (90 EUR). Taryfa C daje limit 2 sztuk, ja nadałem 3 (+1, status SEN) bo trasa miała być liniami LH. Pracownik przy gate nie chciał tego uwzględnić, więc zapłaciłem.
Pierwszy lot MAXem, konfiguracja foteli w C to 2+2. Fotele wygodne, nie zaoferowano kocyka/poduszki.
Napój powitalny, ciepły posiłek (2 opcje do wyboru), ja wybrałem kurczaka w stylu marokańskim. Jedzenie nie przypadło mi do gustu. Z alko wybrałem szampana.
Drugi lot z CMN do RAK również B737. Ta sama konfiguracja foteli, samolot nieco wysłużony, lot trwający 30 min. Drink powitalny, mała przekąska i napój w trakcie lotu.
Generalnie: nic szczególnego mnie nie zachwyciło, obsługa dość standardowa, niezbyt angażująca się, a o kolejne napoje trzeba było zawsze poprosić.

Załączniki:
CMN2.jpg
CMN2.jpg [ 186.37 KiB | Obejrzany 477 razy ]
CMN1.jpg
CMN1.jpg [ 180.04 KiB | Obejrzany 477 razy ]
FRA8.jpg
FRA8.jpg [ 157.86 KiB | Obejrzany 477 razy ]
FRA7.jpg
FRA7.jpg [ 181.08 KiB | Obejrzany 477 razy ]
FRA6.jpg
FRA6.jpg [ 184.83 KiB | Obejrzany 477 razy ]
FRA5.jpg
FRA5.jpg [ 196.92 KiB | Obejrzany 477 razy ]
FRA4.jpg
FRA4.jpg [ 168.18 KiB | Obejrzany 477 razy ]
FRA3.jpg
FRA3.jpg [ 137.47 KiB | Obejrzany 477 razy ]
FRA_1.jpg
FRA_1.jpg [ 203.56 KiB | Obejrzany 477 razy ]
FRA2.jpg
FRA2.jpg [ 210.19 KiB | Obejrzany 477 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 10 Lut 2026 17:39 

Loty: 265
Kilometry: 811 122
W najblizszym czasie lece z Air Maroc na trasie z Lisbony via Casablanca do San Paulo...moja taryfa jest Eco Flex...jednego dnia po poludniu jest lot do Casablanki, tam nocleg i kolejnego dnia lot do San Paulo (wszystko na jednym bilecie) pytanie jest czy zapewniaja nocleg...pisze do nich ale nie ma zadnej odpowiedzi...niektorzy mowia ze tak inni ze nie ...czy ktos cos w powyzszym temacie ? Fajnie by bylo zaoszczedzic kilka dolarow na noclegu i tez kwestia przejazdu ...dzieki juz za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 10 Lut 2026 17:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Let me google that for you

https://www.royalairmaroc.com/us-en/airport-transit
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#38 PostWysłany: 10 Lut 2026 19:24 

Loty: 265
Kilometry: 811 122
Dziękuję Zeus
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 01 Kwi 2026 14:05 

Lecieliśmy Royal Air Maroc na trasie - Monachium - Casablanca - Accra - Casablanca - Monachium.
Podczas lotów serwowano posiłki i napoje - jest także wino i piwo marokańskie, jednak nie jest na widoku, trzeba poprosić - wtedy dostajemy puszkę piwa, bądź butelkę białego lub czerwonego wina.

Mieliśmy przesiadkę 4 godziny 5 minut na lotnisku w Casablance. Przy przesiadce powyżej 4 godzin przysługuje voucher na posiłek oraz wstęp do pomieszczenia z miejscami półleżącymi. Warto skorzystać, trzeba pytać o szczegóły w punktach informacji na lotnisku, gdyż nie ma żadnych napisów informującym o tym. W przypadku dłuższych przesiadek podobno przysługuje hotel.

Przy powrocie zabrakło wina w samolocie. Nasze bagaże również zostały na lotnisku w Casablance. Mieliśmy godzinę na przesiadkę.

Ogólnie polecam, na dalszych trasach bagaż rejestrowany w cenie, przystępne cenowo połąćzenia do Afryki.
 Profil Relacje PM off
Niedzwiedzik lubi ten post.
Niedzwiedzik uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 08 Cze 2026 10:52 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
Od 21 czerwca uruchamiają bezpośrednie loty między Weroną i Casablancą.
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Biko oraz 0 gości