Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#5001 PostWysłany: 26 Lut 2025 09:59 

złoty
@motuekah szkody do 1500 EUR pokryje Ubezpieczyciel, kwota o jaką szkoda przekroczy 1500 EUR pokryjesz Ty.
I przypominam - jadąc z żoną/mężem, partnerką/-em, która/y ma taką samą kartę w PKO macie ubezpieczenie wkładu własnego x 2 czyli 3000 EUR w przypadku MC Platinum
 Profil Relacje PM off  

#5002 PostWysłany: 26 Lut 2025 14:29 

niebieski
FUX napisał(a):
Tak ku przestrodze.
Przeleciała niedawno dyskusja nt. sensowności wysokości ubezpieczenia podróżnego.

Wklejam tutaj.

https://www.facebook.com/groups/tuipola ... 616329277/

Cytuj:
#proszę o pomoc, jakiekolwiek informacje ,osoba po rozległym wylewie który miał miejsce w Egipcie, szans 0? trzymają pod respiratorem,koszty rosną, juz jest 70.000 euro na dziś kwota przerosła ubezpieczenie , jak zatrzymać tę spiralę, co zrobić. Może ktoś miał podobną sytuację, moze macie jakies kontakty,pomoc . Proszę

Bardzo współczuję ale co tacy ludzie mają zrobić?
Pomysłów typu zwiekszyć ubezpieczenie nawet nie warto komentować.

Dramat.

Jeśli szans 0 jak w cytacie to należy zaprzestać uporczywej terapii.
 Profil Relacje PM off  

#5003 PostWysłany: 26 Lut 2025 19:25 

niebieski
Przechodził ktoś procedurę odzyskania środków (PKO VI) z powodu odwołania wyjazdu? Moja żona się rozchorowała (grypo podobne), wygląda, że nie będzie zdrowa do wyjazdu, czy jakieś specjalne zaśw od lekarza jest potrzebne?
 Profil Relacje PM off  

#5004 PostWysłany: 26 Lut 2025 19:29 

złoty
@manio na zaświadczeniu od lekarza dopisek, że nie może lecieć samolotem - miałem tak z dzieckiem i nie było problemu.
zobacz mój post #2059 w tym temacie ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#5005 PostWysłany: 26 Lut 2025 21:48 

u mnie wystarczyło zwolnienie lekarskie. Nie było tam ani słowa o niezdolnosci do podróży
 Profil Relacje PM off  

#5006 PostWysłany: 27 Lut 2025 18:16 

Loty: 392
Kilometry: 770 193
Krajów: 80 / 37.2%
srebrny
Napisałem do PKO reklamację dotyczącą uporczywego blokowania karty z podawaniem nieprawdziwej przyczy przy transakcjach po za PL (nieprawidłowy pin, gdy terminal w ogóle nie pyta o pin).

Otrzymałem dziwną odpowiedź, a w zasadzie nie otrzymałem odpowiedzi, bo w żaden sposób nie nawiązali do podstawy mojej reklamacji.
Ale w tym co napisali zdziwiło mnie kilka spraw, otóż:
- twierdzą, że ta karta wymaga uwierzytelniania pinem dla każdej nawet najmniejszej transakcji. Czy to prawda ?!?!
- twierdzą, że przyczyną odrzucenia transakcji był brak pełnych danych (pin) z terminala i to wina terminala (reklamacja dotyczyła blokowania karty, a nie odrzucania transakcji i przyznają, że nie dostali danych pin, a jednak zablokowali kartę z powodu błędnego pin - dokładnie to zarzucam im w reklamacji)
- twierdzą, że być może moja karta dodatkowo nie była po aktywacji i zmianie pinu dwukrotnie użyta w bankomacie. Pomijając już to, że odblokowanie karty raczej nie jest jej aktywacją, a pinu nie zmieniałem, więc sytuacja mnie nie dotyczy, ale czy rzeczywiście jest gdzieś wymóg by 2x użyć karty w bankomacie? To jakiś archaizm, z żadnej kredytówki nie korzystam w bankomacie i przy każdej innej karcie wystarczy że zrobię transakcje niezbliżeniową z użyciem pinu.
- tłumaczą się, że to nic, że kartę notorycznie blokują bo przecież mogę płacić blikiem .... tak, napewno zrobię depozyt za samochód blikiem...

Naprawdę ręce opadają.
 Profil Relacje PM off  

#5007 PostWysłany: 27 Lut 2025 19:21 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 3 600
Krajów: 3 / 1.4%
Możecie mi powiedzieć, czy suma ubezpieczenia dotyczy wszystkich członków rodziny (sumarycznie) ? Czy dla każdego to jest po tyle ? Ciężko to w owu wyczytać.
 Profil Relacje PM off  

#5008 PostWysłany: 27 Lut 2025 20:05 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.7%
niebieski
@bonek
Suma kosztów leczenia i assistance jest dla każdego ubezpieczonego w danym okresie, tzn. tak rozumiem zapis (par. 1.2 ust. 2) oraz odnośnik w tabeli 3 (załącznik). Czy o tę sumę pytałeś, czy o inną?
 Profil Relacje PM off  

#5009 PostWysłany: 27 Lut 2025 20:23 

srebrny
Kwota maksymalna dzieli sie na ilosc ubezpieczonych.
 Profil Relacje PM off  

#5010 PostWysłany: 27 Lut 2025 20:24 

bonek napisał(a):
Możecie mi powiedzieć, czy suma ubezpieczenia dotyczy wszystkich członków rodziny (sumarycznie) ? Czy dla każdego to jest po tyle ? Ciężko to w owu wyczytać.
Dzwoniłem pytałem i zależy, już nie pamiętam co dokładnie, ale KL są na pewno na każdą osobę oddzielne.
 Profil Relacje PM off  

#5011 PostWysłany: 27 Lut 2025 21:54 

srebrny
@rob_sad
Pisz odwołanie do reklamacji. W tym banku pierwsze odpowiedzi na reklamację pisze AI albo nierozgarnięty student. Drugą odpowiedź, jeżeli dobrze napiszesz swoją odpowiedź, jest szansa że odpisze człowiek, który ma jakikolwiek pojęcie. Generalnie PKO jest trudne w kontakcie, nawet dla produktów premium. Współpraca z nimi jest trudna, cokolwiek z nimi załatwić jest ciężko, odpisują jakieś bzdety lub wręcz nieprawdziwe informacje. Mnie np. ostatnio w reklamacji poinformowali, że płatność VI w walucie obarczone jest kilku procentową prowizją, a Visa ma swoje różne tabele dla kupna i sprzedaży waluty. Piszą cokolwiek, aby zbyć człowieka, oni nigdy nie są winni (przy pierwszej odpowiedzi na reklamacje). Wydaje mi się, że Twoją reklamację też pisał jakiś bajkopisarz bez pojęcia o produkcie.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#5012 PostWysłany: 27 Lut 2025 22:16 

srebrny
Takie tez doswiadczenia mialem wczesniej, jak stracilem dostep do kasy na miesiac ;) Nawet przepraszam nie bylo.
W ogole wczesniej by cos ugrac prosilem Pania z oddzialu gdzie mieszkam. Byla super skuteczna.
W koncu ja zapytalem jak to jest, ze ja zdalnie nic nie moge zalatwic, a ona potrafi wszystko. Wahala sie ale powiedziala ze boi sie ze przyjde i na nia nakrzycze.
Uznalem, ze nie chce jej dluzej stresowac.
 Profil Relacje PM off  

#5013 PostWysłany: 27 Lut 2025 22:44 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.3%
srebrny
Potwierdzam, 90% pierwszych odpowiedzi na reklamacje w PKO jest błędnych lub nie na temat. Dopiero odwołanie cokolwiek daje.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5014 PostWysłany: 28 Lut 2025 09:06 
Awatar użytkownika

Czy przechodził ktoś może z mastercard platinium na visa infinite? czy jest jakaś uprosczona procedura czy poporostu ponowna aplikacja o kk?
 Profil Relacje PM off
littleboy1989 lubi ten post.

#5015 PostWysłany: 28 Lut 2025 09:35 

Loty: 205
Kilometry: 492 499
Krajów: 108 / 50.2%
złoty
@Bar Mi jest to pewnie jeden z popularniejszych scenariuszy w tym banku. Procedura jest bardzo prosta - jeśli bank przydzieli Ci 50k limitu, to możesz sam zamówić kartę w aplikacji IKO (pewnie przez stronę www i infolinię też się da).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5016 PostWysłany: 28 Lut 2025 09:38 

złoty
@Bar Mi opisywane wielokrotnie - jeśli masz propozycję podniesienia limitu dla MC "na klik" w systemie to podnoś za każdym razem, po przekroczeniu 50k limitu wymiana MC na VI to minuta "roboty" w aplikacji. Jeśli nie masz propozycji w systemie, możesz spróbować wnioskować o podniesienie i znów jak wyżej - po przekroczeniu 50k limitu wymiana samodzielna z MC na VI w aplikacji. Wnioskowanie o VI (minimalny limit 50k) mając MC z np. dużym limitem zawsze jest trudniejsze, bo posiadane limity na innych kartach obniżają zdolność kredytową, więc może być łatwiej podnieść limit z 35k na 50k (bo to +15k) niż uzyskać kolejny limit na 50k potrzebny do VI.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
littleboy1989 uważa post za pomocny.

#5017 PostWysłany: 28 Lut 2025 20:00 
Awatar użytkownika

niebieski
@lluukk @tetr1s orientujecie się ile się czeka na nową kartę VI po zmianie z Platyny ?

#5018 PostWysłany: 28 Lut 2025 20:48 

2-4 dni roboczych w moim wypadku, na próbie 3 kart, przy prośbie o ekspersową wysyłkę, która gdzieś tam figuruje jako opcja przy zamawianiu,
 Profil Relacje PM off

#5019 PostWysłany: 28 Lut 2025 20:59 

niebieski
rob_sad napisał(a):
Napisałem do PKO reklamację dotyczącą uporczywego blokowania karty z podawaniem nieprawdziwej przyczy przy transakcjach po za PL (nieprawidłowy pin, gdy terminal w ogóle nie pyta o pin).

Otrzymałem dziwną odpowiedź,[...]
Naprawdę ręce opadają.

W skrócie:
"Nie wiemy, ale coś tam musimy odpowiedzieć".
Bzdury - po prostu.
Nieuctwo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5020 PostWysłany: 01 Mar 2025 03:07 

Loty: 205
Kilometry: 492 499
Krajów: 108 / 50.2%
złoty
xdk napisał(a):
2-4 dni roboczych w moim wypadku, na próbie 3 kart, przy prośbie o ekspersową wysyłkę, która gdzieś tam figuruje jako opcja przy zamawianiu,

@littleboy1989 u mnie było podobnie i potwierdzam, że to dot. dni roboczych. Jakoś tak wyszło, że zmieniłem MP na VI w piątek, to wyrobili i wysłali ją dopiero w poniedziałek.
 Profil Relacje PM off
littleboy1989 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości