Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 06 Sty 2025 23:33 
Awatar użytkownika

złoty
@mateusz323
https://maps.app.goo.gl/F7Z8J3Dfmsr4v67M7
2 ludzi lubi ten post.
mateusz323 uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#182 PostWysłany: 29 Sty 2025 18:54 

kameander napisał(a):

a tu nie ma zakazu parkowania ? https://ibb.co/HprcRR0P
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 20 Lut 2025 09:54 

niebieski
Witam - jeszcze nigdy nie leciałem nigdzie z Wrocławia, ale szykuje się marcowy wypad kilkudniowy.
Czy korzystać z parkingu lotniskowego - na ulicy nie chcę, jadę za darmo elektrykiem na lotnisko, więc nie chcę go zostawiać na ulicy: za niekrótki dojazd nie płacę, więc wezmę na klatę koszty parkingu ;) - czy jakiś inny "zaprzyjaźniony" znacie? Postój na 5 dni.
I jeszcze co do tego lotniskowego - jest do wyboru (wg cennika do końca marca) długoterminowy za 149 zł/5 dni oraz ABCD (niby bliżej terminala) za 179 zł. Warto dopłacać te 20 zł/5 dni? Faktycznie bliżej czy mogę zapłacić 2 dychy więcej a i tak stanę daleko? Nie byłem tam jeszcze, proszę się nie obrażać za takie pytania :)
...swoją drogą drożej niż w K-cach i Krakowie, gdzie mogę użyć Karty Dużej Rodziny, a tutaj nic nie znalazłem na ten temat.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 20 Lut 2025 10:05 

Loty: 242
Kilometry: 528 397
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
Ten długoterminowy jest przeważnie zapchany i jak będziesz miał słabą pogodę to kiepsko, jest tam błoto, tworzą się kałuże. Czasami da się znaleźć miejsce dość blisko, ale raz musiałem iść ponad 10 minut. ABCD też przeważnie pełny ale jakieś miejsce się powinno znaleźć, 2 minut pieszo od terminalu, polecam dopłacić ;)
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#185 PostWysłany: 20 Lut 2025 10:10 

Loty: 47
Kilometry: 130 779
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Najczęściej parkuję przy samym terminalu. ABCD. Raz szedłem dość daleko. Drogi są asfaltowe, więc nie bardzo wiem o jakim błocie mowa. Ten najbardziej wysunięty na północ ma utwardzenie z kamienia. Ale może ja tak trafiłem.
Polecam lotniskowy. Te zewnętrzne niby tańsze ale też po błocie i wielka łaska z podwożeniem i odbiorem. Kiedyś pół godziny pękło. 20-30 zł nie robi większej różnicy.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 20 Lut 2025 10:10 

niebieski
Dzięki!
Ale w marcu też zapchany bywa czy bliżej sezonu raczej? ;)

...bo jak tak (choć bardzo pobieżnie) przeglądam strony parkingów w pobliżu, to ceny wcale zbytnio nie są niższe niż tego lotniskowego. :shock:
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 20 Lut 2025 10:27 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
@sanchopan
Tera z w lutym korzystaliśmy z parkingu D - najbliżej gdzie było miejsce to była alejka 13 -dla dorosłych przy dobrej pogodzie można przejść - w deszczu: błoto i mokro kawałek jest, a tych alejek jest trochę. W lato to i 25 była. Wcześniej jak dzieci były małe brałem parking B lub C i blisko z dojściem do terminala.
 Profil Relacje PM off

#188 PostWysłany: 20 Lut 2025 12:34 

niebieski
A było tłumnie ogólnie na tym parkingu czy raczej luz?
Pytam, bo (prawie) do końca marca jest promocja na ten droższy parking, bliższy do terminala - 20 zł na 5 dni, to (jeśli uda się tam zaparkować), to można rozważyć? ;)
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 20 Lut 2025 12:49 

srebrny
Polecam parking lotniskowy. Parking długoterminowy czyli D jest często zapchany, ciężko znaleźć blisko miejsce, ale jest też największy ze wszystkich. zapchany tzn im bliżej terminala tym trudniej, im dalej tym więcej miejsc. Raz szłam prawie 15 min. Niby jeździ bus wahadłowy, ale jakoś nigdy nie udało mi się z nim trafić (albo jechał na terminal jak szłam z niego, albo na odwrót). Parkowałam w różnych porach roku i dnia, błota to raczej tam nie ma. Deszcze czy inne zjawiska pogodowe jak wszędzie.
Jeśli nie stanowi to dla Ciebie dużej różnicy dopłać i polecam parkować na C, tam zawsze jest miejsce, chyba dlatego, że też najdalej od wejścia do odlotów. A i B są dość małe, A zawsze zapchane, też miejsca dla pracowników
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#190 PostWysłany: 20 Lut 2025 13:04 

Loty: 47
Kilometry: 130 779
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
sanchopan napisał(a):
Dzięki!
Ale w marcu też zapchany bywa czy bliżej sezonu raczej? ;)

...bo jak tak (choć bardzo pobieżnie) przeglądam strony parkingów w pobliżu, to ceny wcale zbytnio nie są niższe niż tego lotniskowego. :shock:

Zawsze można jedną osobę z betami zostawić przy terminalu i jechać parkować.
Jednoznacznie trudno odpowiedzieć. W lipcu było daleko, deszcz, inne wyjazdy zimowe lub letnie bez problemu zaraz koło terminala.
O łapki prosimy. ?
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#191 PostWysłany: 20 Lut 2025 14:03 

Loty: 488
Kilometry: 700 439
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Jak wyjeżdżam na dłużej to parkuję na długoterminowym, czasem się trafi miejsce bliżej, czasem dalej. Rodzinę z bagażami zostawiam przy wjezdzie, a sam jadę zaparkować. Natomiast przy krótszych wypadach parkuję na A lub B. Pamiętaj tylko, że aby dojechać do długoterminowego D, to i tak przejezdzasz przez A. Jeśli masz wykupiony D i pomyślisz, że może by zostawić auto na A to przy wyjezdzie system Cię nie przepuści i będziesz musiał biec do terminala żeby dopłacić różnicę w cenie
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#192 PostWysłany: 20 Lut 2025 14:10 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Teraz jak w lutym zaparkowałem to wszystkie auta były mega uwalone brudem -(pył z budowy nowej drogi dojazdowej na lotnisku). Błoto w sensie że jakiś tłuczeń był ale były kałuże po roztopach.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#193 PostWysłany: 20 Lut 2025 14:13 

niebieski
Nie zrozumcie mnie źle - z buta wielokrotnie chodziliśmy na spacery nawet blisko 20 km dziennie po różnych dużych stolicach, ale akurat ten przypadek mam dość specyficzny, bo i ja i małżonka jesteśmy trochę "upośledzenie" ze strony chodu i wolę bliżej niż dalej.
Swoją drogą, bo przyjedziemy w środku nocy - przy wolnej 1-2 godzince (hipotetycznie) lepiej zaparkować i kimnąć się w aucie, czy lepiej na lotnisku (nie znam tego lotniska, dojazd dalszy)?
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 20 Lut 2025 16:46 

srebrny
Lotnisko jest małe i kompaktowe, jeśli będą loty czarterów, to nie ma niestety ustronnego miejsca do kimania, bedzie hałas i krzątanina.Salonik od 3:30, jeśli masz wejście, być może wpuszczą wcześniej (raczej nie sprawdzają czy jesteś 2h przed). Kimanie w aucie- może być za zimno w marcu.
2 ludzi lubi ten post.
pyra2 uważa post za pomocny.

#195 PostWysłany: 25 Mar 2025 10:11 

Może ktoś zaktualizować sytuacje z darmowym parkowaniem.

Muszę zostawić auto na tydzień i rozpatruje poniższe lokalizacje:

1. parkingi pod AOW

2. skrzyżowanie Płaska/Graniczna (szutrowy parking)

[/url]https://maps.app.goo.gl/5mwUZzKjV2Tpa5EF7[/url]

3. stary terminal przy ul. Cichociemnych

4. parking Mandoria
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 25 Mar 2025 19:29 

kabat85 napisał(a):
Może ktoś zaktualizować sytuacje z darmowym parkowaniem.

Muszę zostawić auto na tydzień i rozpatruje poniższe lokalizacje:

1. parkingi pod AOW

2. skrzyżowanie Płaska/Graniczna (szutrowy parking)

[/url]https://maps.app.goo.gl/5mwUZzKjV2Tpa5EF7[/url]

3. stary terminal przy ul. Cichociemnych

4. parking Mandoria

Moje doświadczenie z darmowym parkowaniem we WRO jest niewielkie, ale parkowałem pod koniec stycznia. Przejechałem przez stary terminal i wydaje mi się, że parking jest tylko dla pracowników (i też był właściwie cały pełny). Są teoretycznie miejsca na początku ul. Skarżyńskiego, ale też było pełno.

Pojechałem więc w ul. Zarembowicza i planowałem dojechać do Rdestowej, ale uniemożliwiły mi to roboty drogowe. Skręciłem w Strachowicką (w kierunku parku Strachowickiego i na całej ulicy było mnóstwo miejsca do parkowania.

Potem idąc do terminala spojrzałem na Rdestową, i niby widziałem sporo zaparkowanych samochodów, ale też wydaje mi się, że widziałem jakiś zakaz.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 25 Mar 2025 20:17 
Awatar użytkownika

złoty
Rdestowa od Brzezińskiego w pole ma zakazy, ale w stronę Orlenu raczej nie - i tam bym zaczął poszukiwania, a potem się ewentualnie cofał, aż się coś znajdzie. Nawet jak ostatecznie trafi się nieco dalej, to te kilka przystanków można podjechać do/z lotniska autobusem.

#198 PostWysłany: 18 Cze 2025 12:30 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Krajów: 30 / 14.0%
Jak wygląda aktualnie sytuacja z zakazami parkowania w okolicach lotniska? Jakie miejsce polecacie? Może jakiś tani parking z dala od lotniska I dojazd komunikacja/taxi?
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 18 Cze 2025 13:39 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
Można próbować pod starym terminalem (GA obecnie). Pracownicy parkują za szlabanem (nawet stary automat biletowy się ostał - nieczynny oczywiście). Pod terminalem nie widziałem nigdzie oznaczeń, że to miejsca dla pracowników. Parkowałem tam kilka razy, co prawda tylko po 20-30min, ale nikt nie zwracał mi uwagi, mimo że kręciły się osoby z FR.
trunks lubi ten post.
trunks uważa post za pomocny.

#200 PostWysłany: 30 Cze 2025 00:57 
Awatar użytkownika

złoty
Rdestowa już oznakowana na całej długości, do Lidla włącznie, zakazami z lawetą, o czym policja uprzejmie informuje powracających.
rattaman lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość