Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lis 2012 10:39 

Zakupiłem 3 bilety na lot z Berlina na Phuket RT za pośrednictwem strony seat24.de. Linie lotnicze Air Berlin + Etihad. Wylot 2 grudnia. Widzę potwierdzenie na virtuallythere, mam pdf z potwierdzeniem rezerwacji mam numery biletów ale nie mogę ich wydrukować. Dzwoniłem na info0linie airberlin i powiedziano mi że rezerwacja wystarczy. Niemniej brak możliwości wydrukowania biletów jest dziwny. Czy macie jakieś podpowiedzi w tej sprawie.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 06 Lis 2012 10:52 

niebieski
Wejdź na stronę 202.176.221.202 i spróbuj się zalogować po numerze rezerwacji. Nie jesteś pierwszy z tym problemem - chyba system AB działa tak jak powinien. Skoro masz numery, zawsze pozostaje wydrukowanie print screena.

Ostatnio edytowany przez blasto, 06 Lis 2012 11:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Lis 2012 11:09 

Niestety nie działa. Nie mogę się zalogować.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lis 2012 11:22 

niebieski
Ale numery biletów widzisz, tylko nie możesz wybrać opcji "select" czy może Twój kod rezerwacji nie działa?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Lis 2012 11:28 

Nie przyjmuje mi kodu rezerwacji.

Mam potwierdzenie na stronie Etihad, mam pdf z virtuallythere z chekmytrip, z seat24.de. Mam nawet wybrane numery miejsc w samolocie na 2 z 4 lotów, mam numery biletów ale nie mam możliwości ich wydrukowania
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lis 2012 11:32 

Pow pisaniu kodu pojawia się napis NO ETKT RECORD
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Lis 2012 11:42 

niebieski
Checkmytrip o niczym nie świaczy - ja mam teraz z 10 rezerwacji widocznych na checkmytrip i nawet się nie łudzę, że bilety zostaną kiedyklwiek wystawione. Zadzwoń na infolinię i poproś o przesłanie biletów, bo nie widać ich w Amadeusie. Powiedz, że rozumiesz, że rezerwacja wystarczy, ale mimo to poprosisz o numery, a jeśli nie będą chcięli Ci ich wysłać, zapytaj z jakiego powodu. Nie jesteś pierwszą osobą, która ma ten problem - może są jakieś techniczne kwestie, które to wyjaśniają. Jeśli się czegoś dowiesz - napisz. Pomożesz sobie i innym osobom w podobnej sytuacji.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Lis 2012 12:38 

Ale ja mam numery biletów lotniczych.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Lis 2012 12:47 

Napisałem w dwóch sprawach i dostałem odpowiedź tylko na jedną. Niestety o biletach nic nie powiedzieli (napisali). Wciąż mam taką samą sytuację. Jestem potwierdzony w liniach lotniczych mam numery biletów ale nigdzie nie mogę ich wydrukować. Czy potwierdzenie wystarczy do uzyskania wizy w Tajlandii ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Lis 2012 13:03 
Awatar użytkownika

niebieski
dzienis napisał(a):
Napisałem w dwóch sprawach i dostałem odpowiedź tylko na jedną. Niestety o biletach nic nie powiedzieli (napisali). Wciąż mam taką samą sytuację. Jestem potwierdzony w liniach lotniczych mam numery biletów ale nigdzie nie mogę ich wydrukować. Czy potwierdzenie wystarczy do uzyskania wizy w Tajlandii ?

W chwili obecnej wizy do Tajlandii nie są wymagane jeśli lecisz turystycznie na mniej niż 30 dni. W przypadku dostania się przez granicę lądową do 15 dni.

http://www.thaiembassy.pl/?visa,1

Ostatnio edytowany przez kliper, 12 Lis 2012 13:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Lis 2012 13:04 

Wiem że nie ma wiz. Ale jeżeli celnik zażąda biletów powrotnych a ja mam tylko potwierdzenie z biura seat24.de to czy to potwierdzenie wystarczy?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 12 Lis 2012 13:09 
Awatar użytkownika

niebieski
dzienis napisał(a):
Wiem że nie ma wiz. Ale jeżeli celnik zażąda biletów powrotnych a ja mam tylko potwierdzenie z biura seat24.de to czy to potwierdzenie wystarczy?

Ale jak się będziesz odprawiał, to powinni Ci wydrukować bilet na lotnisku.

A czy na stronie Etihad możesz się zalogować, żeby np. wprowadzić dane pasażerów i wybrać miejsca?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Lis 2012 13:27 

Mogę się zalogować na stronę Etihad i wybrać miejsca na loty z Abu Dabi na Phuket i odwrotnie (co też zrobiłem) ale nie mogę wybrać miejsc na loty z Berlina do Abu dabi i odwrotnie. W zakładce Modify my details pod nazwiskami pojawiają się 2 rubryki: Airline a druga to Frequent Flyer Number. Nie wiem co mam wpisać. Zaznaczam że z opisu rezerwacji wynika iż loty z i do berlina to loty Etihad wykonywane przez Air Berlin a z i do Abu dabi to loty Air Berlin. I Jeszcze moje dziecko jest w rezerwacji Etihad zaznaczone jako dorosły choć w rezerwacji i Air berlin figuruje jako dziecko. Pierwszy raz mam tak dziwną sytuację z biletami rezerwacjami .
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Lis 2012 13:39 
Awatar użytkownika

niebieski
dzienis napisał(a):
Mogę się zalogować na stronę Etihad i wybrać miejsca na loty z Abu Dabi na Phuket i odwrotnie (co też zrobiłem) ale nie mogę wybrać miejsc na loty z Berlina do Abu dabi i odwrotnie. W zakładce Modify my details pod nazwiskami pojawiają się 2 rubryki: Airline a druga to Frequent Flyer Number. Nie wiem co mam wpisać. Zaznaczam że z opisu rezerwacji wynika iż loty z i do berlina to loty Etihad wykonywane przez Air Berlin a z i do Abu dabi to loty Air Berlin. I Jeszcze moje dziecko jest w rezerwacji Etihad zaznaczone jako dorosły choć w rezerwacji i Air berlin figuruje jako dziecko. Pierwszy raz mam tak dziwną sytuację z biletami rezerwacjami .

Z tymi lotami z Berlina do Abu Dabi i brakiem możliwości wyboru miejsc jest wszystko ok, gdyż te loty tak naprawdę obsługuje AirBerlin i tu możliwość wyboru miejsc jest płatna. Zrób sobie testową rezerwację na airberlin na tą samą trasę, tego samego dnia i zobaczysz, że w samolocie z Berlina owszem możesz wybrać miejsce, natomiast jest to dodatkowo płatne, w przypadku trasy Abu Dabi - Phuket już nie. Eithad nie pobiera za to dodatkowej opłaty.

jak się zalogujesz tam gdzie można wybrać np. miejsca w Etihad, możesz sobie wydrukować eticket z numerem rezerwacji. Jeśli chciałbyś wydrukować karty pokładowe musisz się odprawić, a odprawa jest możliwa od 24 do 2 godzin przed lotem.

Frequent Flyer - tu wpisujesz numer swojej karty do wpisania mil, nie jest to pole obowiązkowe, można później uzupełnić
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 12 Lis 2012 13:59 

jak się zalogujesz tam gdzie można wybrać np. miejsca w Etihad, możesz sobie wydrukować eticket z numerem rezerwacji. Jeśli chciałbyś wydrukować karty pokładowe musisz się odprawić, a odprawa jest możliwa od 24 do 2 godzin przed lotem.

Nie mam pojęcia jak to zrobić. Wchodzę w manage my booking, wszystko gra widzę miejsca w samolocie itp. ale nie widzę opcji na wydrukowanie ebiletu.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Lis 2012 14:09 
Awatar użytkownika

niebieski
dzienis napisał(a):
Nie mam pojęcia jak to zrobić. Wchodzę w manage my booking, wszystko gra widzę miejsca w samolocie itp. ale nie widzę opcji na wydrukowanie ebiletu.

jak wejdziesz tu i się zalogujesz:
http://www.etihadairways.com/sites/etih ... oking.aspx

To ja widzę coś takiego (po wcześniejszym uzupełnieniu danych, choć nie uzupełniałem jeszcze numerów paszportów)

Załączniki:
ticket3.jpg
ticket3.jpg [ 120.89 KiB | Obejrzany 7503 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 12 Lis 2012 14:22 

Nic z tego. Widzę prawie to samo co na twoim zrzucie z ekranu. Tylko że u mnie nie ma tych zakładek na górze i jest napis your booking. To mnie właśnie wkurza, niby wszystko potwierdzone, mam numery biletów ale etickets nie mam (amadeus nie widzi).
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 12 Lis 2012 14:29 
Awatar użytkownika

niebieski
dzienis napisał(a):
Nic z tego. Widzę prawie to samo co na twoim zrzucie z ekranu. Tylko że u mnie nie ma tych zakładek na górze i jest napis your booking. To mnie właśnie wkurza, niby wszystko potwierdzone, mam numery biletów ale etickets nie mam (amadeus nie widzi).

A może jednak nie wypełniłeś wszystkich wymaganych danych? Co ciekawe nie wymagają na razie numerów paszportów (co mnie ucieszyło, bo lecę dopiero w kwietniu), ale np. wymagane była płeć, data urodzenia itp. generalnie standardowo wszystkie pola z gwiazdką. Jak je uzupełniłem, to pojawiła się zakładka "E-ticket receipt".
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 17 Lis 2012 11:58 
Awatar użytkownika

Loty: 195
Kilometry: 608 102
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
kliper napisał(a):
dzienis napisał(a):

A może jednak nie wypełniłeś wszystkich wymaganych danych? Co ciekawe nie wymagają na razie numerów paszportów (co mnie ucieszyło, bo lecę dopiero w kwietniu), ale np. wymagane była płeć, data urodzenia itp. generalnie standardowo wszystkie pola z gwiazdką. Jak je uzupełniłem, to pojawiła się zakładka "E-ticket receipt".

hej,
ja też lecę dopiero w kwietniu, czy też na początku miałeś wylot z tego nowego lotniska?
dzisiaj zobaczyłam, że anulowali mi lot z Brandenburga do Abu Dhabi (i na odwrót) ale mam już niby potwierdzony nowy lot z Tegel do Abu Dhabi i o dziwo nie zmieniły się godziny

z kolei widnieje mi taka informacja na stronie Etihland (to samo na checmytrip.com, na virtuallythere.com nie mogę się zalogować od samego początku...)
Cytuj:
Sorry, the following warning(s) occured
Please note that the Airline has cancelled one or more of your selected flights. Please modify your reservation, or contact your travel agent for further information. (9115)

i nie wiem czy teraz mam coś robić pisać/dzwonić skoro pisze, że lot potwierdzony

#20 PostWysłany: 08 Cze 2013 18:53 

Zbanowany
Odświeżam stary temat bo spotyka mnie podobny problem (bilety zakupione w promocji http://www.fly4free.pl/tanie-przeloty-b ... k-1761pln/ ) :
- na checkmytrip rezerwacja normalnie widnieje
- mam numer rezerwacji airberlin ale na stronie nie mogę wybrać żadnej z opcji (czy to preferencje co do posiłków, czy miejsca (nawet odpłatnie)
- na flipo.pl pokazuje mi wszystkie loty ale po kliknięciu ikonki wyboru miejsca pokazuje się błąd: Przepraszamy, ale na ten lot rezerwacja miejsc jest niemożliwa. Jedynie w przypadku lotów AUH-BKK oraz BKK-AUH można wybrac miejsca z planu samolotu ale i tak ponawia się błąd
- na infolinii AB powiedziano mi, że w przypadku takich łączonych lotów lepiej nic nie kombinować, tylko odprawić się na lotnisku (cyt: "w przypadku odprawy online może się okazać że będzie Pan musiał za każdym razem odbierać i nadawać bagaż na lotnisku")
- mało tego, na rzeczonej infolinii podano mi kolejny numer rezerwacji (ten z kolei działa na stronie Etihadu ale i tak nie ma możliwości wyboru miejsca...

Dziwne to wszystko.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości