Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Londyn w styczniu
#1 PostWysłany: 12 Lis 2012 13:10 
Awatar użytkownika

Witam,
Poszukuję lotu do Londynu
- z KRK lub KTW
- w dniach 21.01.2013 do 25.01.2013, chodzi mi o możliwość pobytu 3 dni np od pon do czw lub od wt do pt
- bagaż podręczny
- godziny lotu : wylot godziny poranne, powrót godziny wieczorne
- bilety dla dwóch osób

Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam :))

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Londyn w styczniu
#2 PostWysłany: 12 Lis 2012 13:19 

Do tego nie trzeba wiedzy tajemnej. Wejdź na stronę Wizza i Ryana i przeszukaj ten mały zakres dat. W obu przypadkach forumowicze pomogą Ci kupić bilety bez prowizji.
 PM off  

#3 PostWysłany: 12 Lis 2012 14:29 

ja tez potrzebuje lotu w styczniu.
uzylem wyszukiwarki na stronie fly 4 free. znlazlem bilet za 67zl. pozniej do tego dodano mi drugie tyle oplaty transakcyjnej,do tego chca mnie schargowac za platnosc karta.

wylot jest dla mnie wazny bo przeprowadzam sie tam na stale, czyli bagazu bedzie duzo (kwestia tego ze bilet za 67zl dopuszcza tylko bagaz podreczny, za kazda sztuke bagazu strona chce dodac pieniadze do kosztu biletu).

wylot z wawy (wiec modlin pewnie bedzie najtanszy), londowanie w luton (stamtad najblizej do mojego miejsca zamieszkania).

nie latam czesto wiec moze ktos z forumowiczow bylby chetny mi pomoc kupic tani bilet ale pozwalajacy zabrac spory bagaz?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Lis 2012 14:33 
Awatar użytkownika

niebieski
kub napisał(a):
ja tez potrzebuje lotu w styczniu.
uzylem wyszukiwarki na stronie fly 4 free. znlazlem bilet za 67zl. pozniej do tego dodano mi drugie tyle oplaty transakcyjnej,do tego chca mnie schargowac za platnosc karta.

wylot jest dla mnie wazny bo przeprowadzam sie tam na stale, czyli bagazu bedzie duzo (kwestia tego ze bilet za 67zl dopuszcza tylko bagaz podreczny, za kazda sztuke bagazu strona chce dodac pieniadze do kosztu biletu).

wylot z wawy (wiec modlin pewnie bedzie najtanszy), londowanie w luton (stamtad najblizej do mojego miejsca zamieszkania).

nie latam czesto wiec moze ktos z forumowiczow bylby chetny mi pomoc kupic tani bilet ale pozwalajacy zabrac spory bagaz?

No niestety za bagaż rejestrowany się płaci i tego nie obejdziesz (najlepiej weź mały podeczny + rejestrowany). Forumowicze mogą Ci pomóc w bezharaczowym zakupie biletu więc możesz zaoszczędzić ok. 30 zł. Dodatkowo w niektórych przypadkach możesz podczepić się pod czyiś WDC i jeszcze zaoszczędzić.

Napisz dokładnie kiedy i jaką linią chcesz lecieć.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Lis 2012 14:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Kub chce londowac w Londynie Luton to raczej Wizzair zwlaszcza, ze rozwaza bagaz rejestrowany.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Lis 2012 16:39 

nie wiem co znaczy WDC.

dzieki za wytkniecie literowki.

Sprawa wygląda tak. W styczniu po 16 ale przed 25 (zeby bylo jasne w gre wchodza 17,18,19,20,21,22,23 i 24 stycznia) chce wylecieć z Warszawy, gdzie obecnie mieszkam do Londynu (chce się tam przeprowadzić więc bagaż będzie duży). Swoją drogą co dokładnie znaczy bagaż rejestrowany i jak duży może on być?

Linia mi obojętna oby spełniała moje warunki taniosci przelotu i wielkości bagazu. W ostateczności mogę wylĄdować też na stansted.

Dlatego zwracam się do bardziej doświadczonych użytkowników o pomoc w zorganizowaniu tego. Latam rzadko, nie znam przepisówco do wielkości bagazy etc.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Lis 2012 17:08 
Awatar użytkownika

niebieski
kub napisał(a):
nie wiem co znaczy WDC.

dzieki za wytkniecie literowki.

Sprawa wygląda tak. W styczniu po 16 ale przed 25 (zeby bylo jasne w gre wchodza 17,18,19,20,21,22,23 i 24 stycznia) chce wylecieć z Warszawy, gdzie obecnie mieszkam do Londynu (chce się tam przeprowadzić więc bagaż będzie duży). Swoją drogą co dokładnie znaczy bagaż rejestrowany i jak duży może on być?

Linia mi obojętna oby spełniała moje warunki taniosci przelotu i wielkości bagazu. W ostateczności mogę wylĄdować też na stansted.

Dlatego zwracam się do bardziej doświadczonych użytkowników o pomoc w zorganizowaniu tego. Latam rzadko, nie znam przepisówco do wielkości bagazy etc.

Rozumiem, że często nie latasz i pewnych rzeczy nie rozumiesz, ale to są podstawowe rzeczy wielokrotnie powtarzane na forum więc wydaje mi się, że rozsądnie by było wpisać choćby to WDC w wyszukiwarkę i już byś wiedział.

WDC - Wizzair Discount Club, członkostwo kosztuje ponad 100 zł na rok, za to masz tańsze bilety, jak rzadko latasz nie opłaca Ci się tego kupować
Bagaż rejestrowany - bagaż który nadajesz wcześniej na lotnisku i będzie przewieziony w luku bagażowym, w Twoim przypadku taki bagaż jest odpowiedni, w wizzair może mieć maks 30 kg, więc wizzair Ci się bardziej opłaca niż ryanair, bagaż rejestrowany kosztuje 90 zł w tym okresie niezależnie od ceny biletu

W tej chwili masz np. bilet do Londynu z Modlina za 67 zł 2013-01-18 06:00 - 07:35 lub 22 zł jeśli miałbyś wykupione członkostwo w WDC, możesz też kogoś z forum poprosić o kupno, kto ma wykupione członkostwo i wtedy za 2 bilety zapłacisz 44 zł (ten ktoś musi dla siebie kupić bilet, ale nie musi z Tobą lecieć).

Czyli łącznie zapłacisz 67 + 90 zł za bagaż, albo 44 zł + 90 zł za bagaż, o ile poprosisz kogoś z forum kto ma kartę Wizzair Citibank (zwolnienie z opłaty transakcyjnej) + członkostwo WDC.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Lis 2012 17:30 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Na wtorek 22.01 (17:45 → 19:20) masz bilety po 47zł (4zł WDC). Czyli molestujesz kogoś z forum i masz 2x4zł+90zł bagaż. Taniej nie będzie.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Lis 2012 17:41 

Mega dzięki za odpowiedzi i objaśnienia :).

To teraz musze kogoś z was poprosić o kupno biletu o którym mówi Niva. Zmieścić się w 100 za taki przelot z bagażem to jest to :).

Anyone?

Swoja droga, nie wiedziałem, że to kupowanie biletów przez forumowiczów to zawsze jest tak, że kupują dwa bilety. Z drugiej strony to spoko rozwiązanie, ja mam taniej a ktoś w ramach mojej wdzięczności darmowy bilet ;).
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Lis 2012 17:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Do wyboru do koloru: :)

kontakty-w-sprawie-zakupow-bez-haraczu,181,4813

kub napisał(a):
Swoja droga, nie wiedziałem, że to kupowanie biletów przez forumowiczów to zawsze jest tak, że kupują dwa bilety. Z drugiej strony to spoko rozwiązanie, ja mam taniej a ktoś w ramach mojej wdzięczności darmowy bilet ;).

Tak jest tylko w Wizzair i ich Wizzair Discount Club, czyli WDC. Po prostu aby kupić tani bilet musi tez go zakupić osoba która ma członkostwo w WDC, przy biletach za np. 4 zł czy 22 zł to się bardzo opłaca, bo i tak kupno dwóch biletów wychodzi taniej.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Lis 2012 18:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Kuba działamy coś ?:)

#12 PostWysłany: 12 Lis 2012 18:32 

jeden bilet jest po 4 zl a pozostale po 22 wiec musze wziac 44 + 90. tak czy inaczej wychodzi taniej wiec spoko :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości