Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Wrz 2024 22:25 

Dokąd
  • Shenzhen

Data wylotu
  • 05.11.2024

Data powrotu
  • 09.11.2024

Bagaż
  • Mały bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 4-5tys

Dodatkowe informacje
  • Jeśli chodzi o termin, to dopuszczam +/-1 dzień, najlepiej jeśli na Chiny wszedł bym od piątego i posiedział do ósmego do południa. Od biedy spakował bym się w plecak. Obserwuję cene z googli, przesiadka Kraków-Frankfurt-Pekin-Shenzhen, 4... 5 tysiaków trzeba dać. Jednak to o czym myślę to czy czasem w drodze powrotnej nie skomplikować sobie przesiadek tak aby przerobić to na ciekawą wycieczkę- 1 lub dwa stopy, dobre kilka godzin/dzień, raczej po ciepłych rejonach. Nie bardzo jednak ogarniam takie "niesymetryczne" loty i mam lekkiego cykora na myśl że nie będą na jednej rezerwacji (czy tam podzielone na więcej niż tam i z powrotem).
    Docelowo raczej będę siedzieć w Shenzhen, ale w sumie Kanton też ma sensowne połączenie, a to jakieś 1,5h drogi autem.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 04 Wrz 2024 23:13 

Loty: 181
Kilometry: 412 555
Krajów: 46 / 21.5%
srebrny
Z Krakowa masz lot do Hong Kongu za około 2650 KLM(z kodem 220pln taniej). jest dotarcie pociągiem czy promem do Shenzhen nie stanowi problemu...
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.

#3 PostWysłany: 04 Wrz 2024 23:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Pacing lub flix do Budapesztu i z tam sąd jest dużo bezpośrednio na Chiny.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Wrz 2024 23:20 

Loty: 366
Kilometry: 574 940
Krajów: 53 / 24.8%
platynowy
4-5k? Ale po co, skoro da się za połowę tej ceny :)
Złóż sobie loty Air China z Budapesztu, w jedną stronę 15h55m w Chongking, w drugą 17h w Pekinie. Z bagażem 23kg.
A do/z Budapesztu jedzie dwa razy na dobę wygodny pociąg.

Przykładowo:
https://www.skyscanner.pl/transport/d/B ... f=day-view
Image
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 04 Wrz 2024 23:22 

niebieski
Shenzen to droższa destynacja i łatwiej się lata do Kantonu.
Masz Turkish z Krakowa 5-9.11 za 3230pln.
Długie przesiadki w stambule, które można wykorzystać do zwiedzania miasta w ramach instanbul tour by turkish airlines.

Qatar Airways 2.9k za 5-9.11 z WAW

Można też próbować Hong Kong bo na pewno cenowo wyjdzie lepiej niż Shenzen, i pewnie też niż Kanton.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Wrz 2024 10:43 

O to to, Qatar i HKG brzmi ciekawie. W jednym i drugim miejscu miałem ochotę postawić stopę. W Doha było by ~7h na przesiadkę więc chwile można by się poszwędać.
Tylko teraz jak dorzucić jakiś lot KRK/KTW- WAW bo pierwszy pociąg dociera do Zachodniej po wylocie. Niespecjalnie chce mi się tłuc autem do Warszawy.

Załączniki:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 94.36 KiB | Obejrzany 2081 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Wrz 2024 10:52 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 228 745
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
LOTem. Pierwszy lot z KRK jak i z KTW 5:40, na WAW 6:35.
Niestety nie na jednym bilecie - listopad, mgła - dość ryzykowne. Jak bym miał ryzykować wybrałbym z KTW.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Wrz 2024 11:03 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Rapapara napisał(a):
Tylko teraz jak dorzucić jakiś lot KRK/KTW- WAW bo pierwszy pociąg dociera do Zachodniej po wylocie. Niespecjalnie chce mi się tłuc autem do Warszawy.

Może to dość zaskakująca informacja, ale w Warszawie jest parę hoteli, w których można przenocować przed lotem.
I takie rozwiązanie bym polecał ze względu na wygodę, a także na zwiększenie szans, że wycieczka się odbędzie, a nie skończy zanim się zaczęła.
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 05 Wrz 2024 11:59 

Tak troszkę off top. Turkish kasuje za wybór miejsc?. Rok temu na podobnej trasie tego nie miałem- tak się mi przynajmniej wydaje :)...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Wrz 2024 12:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Tak kasuje
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Wrz 2024 13:46 

Dobra, KLMa za dwójkę z przodu nie udało mi się namierzyć. Finalnie padło na Turkish'a za "przeciętną" cene. Zrypałem bo zacząłem szukać jakiś kodów promocyjnych (żadnego nie łykło ;/ ), kilka razy mnie wywaliło ze strony i w końcu nie sprzedałem mil. No ale tam sobie polecę w ekspresowym tempie, a w powrocie będę mieć cały dzień na HK + 10h w IST na objazdówkę po mieście. Tak że git malina.

Podziękował. Zgłoszę się jak znów mnie gdzieś "utkną" ;)

Załączniki:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 123.29 KiB | Obejrzany 2007 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 25 Wrz 2024 11:33 

kurczę jak się cieszę, że trafiłem na ten temat, póki co szukałem po omacku lotów a wy tu takie cuda podpowiadacie, dzięki za polecajki
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 31 Sty 2025 19:31 

Odgrzeje kotleta bo w sumie ten sam temat. Idzie jakoś zmusić google fly(czy cokolwiek innego,ale najlepiej tak żeby było na jednej rezerwacji) żeby próbowało szukać coś przez Budapeszt, ale wylot właśnie KTW/KRK?. Przeglądam pasujące mi terminy na luty i spokojnie można zrobić BUD-SZX za 1500zł. HK ogólnie spoko, ale przebicie się do Shenzen to też ładnych kilka godzin. Ostatnio przyleciałem po południu, jeszcze się uczekałem na bagaż i finał był taki że Shenzenowe metro skończyło jeździć i wysiadłem w jakimś zbożu :)

Ewentualnie każda porada mile widziana. Reasumując: KRK/KTW, okolice Kantonu, luty/marzec, kilka dni, bez większego znaczenia kiedy, byle by w tygodniu. Mogę coś zwiedzić po drodze- Obelisk w Stambule zaliczony. Na marginesie, rozkodowałem im te hieroglify- to jest przepis na ostrego Kebaba :lol: .
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#14 PostWysłany: 31 Sty 2025 20:00 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 626
Kilometry: 1 375 209
Krajów: 75 / 35.1%
Nie zmusisz bo na tej trasie nic nie lata co by się połaczylo z innymi liniami. Wizz tego nie zrobi

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości