Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#4881 PostWysłany: 28 Sty 2025 03:25 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Krajów: 50 / 23.4%
Minione niemal 3 tygodnie podróżowałem po Afryce. W trakcie pobytu, w aplikacji IKO, do której z powodzeniem mogłem się zalogować, nie mogłem wejść w szczegóły karty kredytowej i nie dostawałem powiadomień o obciążeniach na karcie. Zalogować się i dostać powiadomienie udało się dopiero ostatniego dnia pobytu, a więc jeszcze w Afryce.
Czy zdarzały się Wam takie problemy? Czy to był jakiś niedawny, globalny problem?
Dodam, że VPN dwóch różnych firm nie pomagał, a problem występował w obu państwach w których byłem i niezależnie czy korzystałem z Wi-Fi czy z lokalnych kart SIM.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#4882 PostWysłany: 28 Sty 2025 11:54 

automatae napisał(a):
Minione niemal 3 tygodnie podróżowałem po Afryce. W trakcie pobytu, w aplikacji IKO, do której z powodzeniem mogłem się zalogować, nie mogłem wejść w szczegóły karty kredytowej i nie dostawałem powiadomień o obciążeniach na karcie. Zalogować się i dostać powiadomienie udało się dopiero ostatniego dnia pobytu, a więc jeszcze w Afryce.
Czy zdarzały się Wam takie problemy? Czy to był jakiś niedawny, globalny problem?
Dodam, że VPN dwóch różnych firm nie pomagał, a problem występował w obu państwach w których byłem i niezależnie czy korzystałem z Wi-Fi czy z lokalnych kart SIM.

Biorąc pod uwagę fakt, że teraz kod CVV jest dynamiczny i możliwy do sprawdzenia jedynie w aplikacji, uważam że to skandal i powinieneś zgłosić reklamacje.
 Profil Relacje PM off  

#4883 PostWysłany: 28 Sty 2025 11:59 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Sytuacja na pewno niewygodna, ale powyższe stwierdzenie nie jest prawdą i warto sprostować żeby komuś nie zostało w głowie - cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4884 PostWysłany: 28 Sty 2025 12:09 

To chociaż tyle dobrego...
 Profil Relacje PM off  

#4885 PostWysłany: 28 Sty 2025 18:42 

Loty: 205
Kilometry: 492 499
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
trocha napisał(a):
Sytuacja na pewno niewygodna, ale powyższe stwierdzenie nie jest prawdą i warto sprostować żeby komuś nie zostało w głowie - cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii

To ja jeszcze dodam, że jeśli chodzi o aplikację oraz stronę, to można to zrobić tylko dla karty głównej. Właściciel karty głównej nie może tego zrobić dla karty dodatkowej. Ją może tylko sprawdzić użytkownik, na którego została wydana karta (po podpisaniu umowy z bankiem o dostęp do aplikacji i / lub strony).
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#4886 PostWysłany: 29 Sty 2025 15:30 

trocha napisał(a):

Dziś zgłosiłem, ale teraz to, że nie działa zajrzenie w szczegóły karty przez stronę internetową. Przez dwie różne przeglądarki.
Natomiast przez aplikację już działa. Powiedzieli na infolinii, że o problemach z kartą w aplikacji wiedzieli i już je wyeliminowali, ale problem wczytania szczegółów przez stronę jest dla nich nowością i będą analizować.
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.

#4887 PostWysłany: 29 Sty 2025 16:04 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
Kri$ napisał(a):
Mam kartę Visa Infinite na siebie oraz dodatkową dla żony. Syn złamał nogę w podróży zagranicznej. Rozumiem, że zwrot kosztu pomocy medycznej (rentgen, gips, lekarstwa itp.) może zostać pokryty jedynie z jednego ubezpieczenia i dlatego proszą o oświadczenie, że nie będzie się ubiegało o ten zwrot u innych ubezpieczycieli.
A czy NNW mogę wykorzystać zarówno z karty żony jak i mojej? Mam na myśli wypłatę jakiejś drobnej kwoty w ramach doznanego uszczerbku na zdrowiu wyrażonego przez nich w % według tabelki.

Odpowiem samemu sobie, a może przyda się innym :)
Z mojej karty pokryte zostały koszty leczenia w Nowej Zelandii. Na pomoc medyczną się nie doczekałem, wymienialiśmy się mailami, kazali mi udowodnić, że poleciałem do Nowej Zelandii, a ja przecież nie mam biletu tylko potwierdzenie zakupu biletów oraz karty pokładowe. Dogadałem się z liniami lotniczymi i mi ogarnęli wózek oraz kogoś z personelu lotnisk - podwozili nas na początek kolejki przy przechodzeniu przez immigration.
W Polsce niestety kosztów leczenia nie pokrywają. To mnie trochę dziwiło, bo opisali na swojej stronie jakie zmiany zajdą po 19.11.2024 https://www.pkobp.pl/aktualnosci/zmieni ... a-infinite i w tabeli zaznaczyli: obecnie "x" a od 19.11.2024 r. "✓"
Cytuj:
Kontynuacja leczenia w Polsce, w tym m.in. transport medyczny, opieka medyczna

Przejrzałem OWU, ale nie znalazłem nic na ten temat.
Syn miał przedszkolne ubezpieczenie w Compensie - z NNW dostał 2000 zł, pokryto też koszty leczenia w Polsce i będę zwracał się do ubezpieczyciela o zwrot za poniesione koszty rehabilitacji.

W przypadku NNW w PKO dostaliśmy wypłatę odszkodowania z obu "polis" czyli z mojej karty oraz karty żony.
Najbardziej podoba mi się mój cytat z pytania sprzed miesiąca :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Cytuj:
A czy NNW mogę wykorzystać zarówno z karty żony jak i mojej? Mam na myśli wypłatę jakiejś drobnej kwoty w ramach doznanego uszczerbku na zdrowiu wyrażonego przez nich w % według tabelki.

Okazuje się, że złamanie kości podudzia w tabeli uszczerbków to 3%, a 3% z 500000 zł to 15000 zł i taką kwotę przyznano dla każdej z kart/polis, czyli łącznie 30000 zł. Taka drobna kwota cieszy :)
PS. Jestem żonaty i chociaż te pieniądze jeszcze nie wpłynęły na moje konto, to już żona zdążyła je wydać :lol:

Tak w praktyce wygląda ubezpieczenie do karty PKO, której wyrobienie nic nie kosztuje, a utrzymanie też może nic nie kosztować, więc można przyjąć, że jest to bardzo dobre darmowe ubezpieczenie podróżne.

Cytuj:
The Accident Compensation Corporation (ACC) provides personal injury cover for all residents and visitors to New Zealand.
If you’re injured while visiting NZ, the doctor can apply to get the cost of your treatment paid for by ACC. You’ll still need travel insurance for situations that are not covered.

Dodam, że teraz kwoty leczenia były niskie, bo Nowa Zelandia ma tylko częściowo płatną służbę zdrowia.
Syn jako dziecko praktycznie wszystko miał opłacone przez ACC, nawet mimo niebycia rezydentem. Triaż, konsultacja po złamaniu i gips były darmowe, płaciliśmy 45 NZD za RTG, po 2 tygodniach konsultacja ortopedyczna za 40 NZD i RTG za 20 NZD i dostał darmowe kule do chodzenia w ramach ACC.
Jednak nauczony doświadczeniem wiem, że będę zgłaszał wyjazdy do Mondialu w celu uzyskania certyfikatu, będę miał przy sobie wydrukowany certyfikat i OWU i w przypadku kosztów leczenia przekraczających kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy złotych będę przekazywał dokumenty lekarzom w kraju wypadku i niech załatwiają sprawy z ubezpieczycielem :) Przynajmniej będę próbował załatwiać wszystko bezgotówkowo :mrgreen:

Ostatnio edytowany przez Kri$, 29 Sty 2025 18:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
9 ludzi uważa post za pomocny.

#4888 PostWysłany: 29 Sty 2025 17:30 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Kri$ napisał(a):
Jednak nauczony doświadczeniem wiem, że będę zgłaszał wyjazdy do Mundialu w celu uzyskania certyfikatu, będę miał przy sobie wydrukowany certyfikat i OWU i w przypadku kosztów leczenia przekraczających kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy złotych będę przekazywał dokumenty lekarzom w kraju wypadku i niech załatwiają sprawy z ubezpieczycielem :) Przynajmniej będę próbował załatwiać wszystko bezgotówkowo :mrgreen:

Certyfikat warto mieć ale czy OWU jest niezbędne? Na certyfikacie jest wykaz, co pokrywa ubezpieczenie (hospitalizacja, transport medyczny, testy, badania itd). Natomiast z OWU wynika, że ubezpieczony (lub ktoś działający w jego imieniu) jest obowiązany skontaktować się z Centrum pomocy czyli Mondialem, podać odpowiednie swoje dane i opisać, co się stało a nie lekarz w Nowej Zelandii czy gdziekolwiek indziej. Chyba, że ubezpieczony nie jest w stanie skontaktować się. Jeśli jednak placówka medyczna przejmie na siebie obowiązek kontaktu i zgłoszenia, to w porządku.
Natomiast nie mam pojęcia jak miałbym udowodnić Mondialowi, że jestem w Nowej Zelandii, jeśli bym leżał w szpitalu albo w pokoju hotelowym z wysoką gorączką i był niezbyt przytomny. Tym bardziej, że w OWU nie doszukałem się konieczności zgromadzenia dowodów, że tam jestem. Karta pokładowa, czy bilet nie jest niepodważalnym dowodem ale jakimś argumentem potwierdzającym podróż, ale nawet mając je, nie znaczy, że z nich skorzystaliśmy i dotarliśmy do celu. Już bardziej stempel w paszporcie, o ile takowy mamy.
 Profil Relacje PM off  

#4889 PostWysłany: 29 Sty 2025 19:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Certyfikat bym miał dla siebie i dla obsługi, OWU dla siebie, żebym wiedział dokładnie, na co mogę liczyć. Raczej nie ma co się uczyć na pamięć kroków postępowania. To ubezpieczenie jest dość obszerne, od kosztów leczenia, poprzez opóźnione loty, zwrot za wyrobienie dokumentów a na zwrocie za zakupione w klubie golfowym drinki w ramach "hole in one" :mrgreen:

Kazali udowodnić opuszczenie Polski w danym terminie (ubezpieczenie działa 60 dni). Wysłałem PDF od linii lotniczej, że kupiłem loty dla 5 paxów, wysłałem potwierdzenie z PKO, że opłaciłem bilety kartą banku. Nie pasowało im to, więc dosłałem karty pokładowe (a raczej ich resztki, bo 2/3 mi urwali i zabrali) z BUD do AKL, też coś kręcili nosem, że jeszcze żebym wysłał bilety. Odpisałem, że biletów nie posiadam, kupiłem przeloty BUD-CAN-AKL i AKL-CAN-BUD i już doleciałem do AKL, ale dopiero przy powrocie dostane karty pokładowe do BUD. Wciąż chcieli więcej. Zrobiłem więc zrzuty ekranu z aplikacji karty płatniczej, że o 23:45 w Gorzyczkach kupowałem coś w McDonalds, a o 6 rano płaciłem za parking w Budapeszcie, winietki z CZ, SK, HU oraz zrzuty ekranu z linii czasu Map Google.
Teraz nauczony doświadczeniem będę chwilę przed opuszczeniem kraju nagrywał film, że wsiadam do samolotu i jest godzina X, a po wylądowaniu poza Polską kolejny film, że jest godzina Y i jestem w innym kraju.
Stempla w paszporcie z Budapesztu ani Auckland nie miałem, tam nikt się w takie rzeczy nie bawi, jedynie w Chinach mi wbili ;)

#4890 PostWysłany: 29 Sty 2025 20:02 

srebrny
A nie wystarczyłaby transakcja kartą płatniczą i wysłanie jej potwierdzenia (np. na stacji benzynowej w NZ, czy w sklepie)?

#4891 PostWysłany: 29 Sty 2025 20:31 

niebieski
@novart Ale jak rozumiem chodziło o potwierdzenie/wykazanie daty rozpoczęcia podróży zagranicznej (ubezpieczenie działa do 60 dni) a przekroczenie granicy było w w tym przypadku w Gorzyczkach po drodze do Budapesztu.
Rozumiem, że chcą być pewni, że nie przekroczono 60 dni ale to znaczy, że warto podczas podróży zachować odcinki kart pokładowych potwierdzających wylot z Polski i kolejnych z dalszych odcinków podróży, biletów (bo ktoś inny może pierwszy odcinek z przekroczeniem granicy odbyć pociągiem czy autobusem) czy nawet - co zakrawa o absurd - jak widać paragon z zakupu na stacji przed granicą. Może jeszcze zdjęcie na przejściu albo wyjąć z kamerki samochodowej (nie każdy ma a warto) kartę pamięci z całym filmem z jazdy z domu do granicy i dalej?
 Profil Relacje PM off
novart lubi ten post.

#4892 PostWysłany: 29 Sty 2025 21:11 

niebieski
Źle to wróży dla wszystkich ubezpieczonych w dłuższym horyzoncie czasowym, niestety.
Oznacza to że firma - bardziej niż zwykle - szuka haczyków.
 Profil Relacje PM off  

#4893 PostWysłany: 29 Sty 2025 21:16 

niebieski
To, że chcą eliminować oszustwa jest zrozumiałe. Ale niech ich wymagania co do dostarczanych dokumentów będą racjonalne i zgodne z regulaminami. I jak widać warto chyba mieć dokumenty w formie elektronicznej, bo papierowy mały fragment karty pokładowej z pierwszego odcinka podróży sprzed np. 45 dni może zawieruszyć się. Paragon ze stacji w Gorzyczkach (i każdej innej) również.
 Profil Relacje PM off  

#4894 PostWysłany: 29 Sty 2025 21:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Zgadzam się, że jakiś sposób kontroli uczciwości podróżujących musi być. Zresztą w tym przypadku chodziło o dość sporą jak na polskie zarobki kwotę 15k PLN (x2, bo lecieliśmy razem). Ich podejście do tematu było uciążliwe dla mnie, jednak zrozumiałe, choć nieakceptowalne.
W przypadku podróży autem pasażer nagrywa przejazd przez przejście graniczne i wszystkich pasażerów w aucie, robi zrzut ekranu z map Google z datą i lokalizacją.
W podróży samolotem chyba trzeba nagrać selfie z widoczną nazwą lotniska, a po dotarciu na lotnisko docelowe tam też nagrać analogiczne selfie. Oczywiście trzeba pamiętać o pomachaniu do aparatu boarding passami :mrgreen:

#4895 PostWysłany: 29 Sty 2025 23:33 

niebieski
Wydaje mi się, że najprościej brać zawczasu te certyfikaty.
Ja tak zawsze robię, bo dawno temu doszedłem do wniosku, że lepiej mieć ten "papier" ze sobą: zarówno w telefonie jak i... papier. ;)
 Profil Relacje PM off  

#4896 PostWysłany: 30 Sty 2025 00:04 

niebieski
Kri$ napisał(a):
W Polsce niestety kosztów leczenia nie pokrywają. To mnie trochę dziwiło, bo opisali na swojej stronie jakie zmiany zajdą po 19.11.2024 https://www.pkobp.pl/aktualnosci/zmieni ... a-infinite i w tabeli zaznaczyli: obecnie "x" a od 19.11.2024 r. "✓"
Cytuj:
Kontynuacja leczenia w Polsce, w tym m.in. transport medyczny, opieka medyczna

Przejrzałem OWU, ale nie znalazłem nic na ten temat.

Moim zdaniem ta "kontynuacja leczenia w Polsce" jest lekko naciągana i obejmuje tylko punkty z załączonej tabelki. Nic innego w OWU nie ma a ten punkt jest nowy i nie było go w poprzedniej wersji.

Kri$ napisał(a):
Okazuje się, że złamanie kości podudzia w tabeli uszczerbków to 3%, a 3% z 500000 zł to 15000 zł i taką kwotę przyznano dla każdej z kart/polis, czyli łącznie 30000 zł. Taka drobna kwota cieszy :)

Tu miałeś "szczęście w nieszczęściu" bo obecnie tabelka uszkodzeń jest bardzo mocno okrojona. Liczą się w zasadzie tylko utraty i złamania.

Załączniki:
owu.png
owu.png [ 44.44 KiB | Obejrzany 1624 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4897 PostWysłany: 30 Sty 2025 12:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Czytałem, analizowałem i nic nie wyczytałem :lol: a ten punkt nijak nie rzucił mi się w oczy.
Szkoda braku zwichnięć i oparzeń w nowej tabeli :mrgreen: i szkoda, że z 1 mln zrobiło się 0,5 mln sumy ubezpieczenia. Ważne, że nie trzeba się martwić o koszty leczenia za granicą, natomiast już wiem, że warto za niecałe 100 zł kupować dodatkowe szkolne/przedszkolne ubezpieczenie, bo ono gwarantuje mi leczenie i rehabilitację po powrocie. Kwoty niewielkie, bo chyba 10 000, ale lepiej wydać 100 niż płacić z własnej kieszeni większą kwotę.
Nikomu nie życzę złamań, bo z 4 tygodni w Nowej Zelandii syn tylko przez 3 dni chodził normalnie, a potem w gipsie przez resztę wyjazdu i nawet nie pokorzystał z kąpieli w oceanie. Z tego powodu zwiedziliśmy głównie tylko północ północnej wyspy i trzeba będzie wrócić do NZ :lol:

#4898 PostWysłany: 30 Sty 2025 13:27 

Kri$ napisał(a):
Nie pasowało im to, więc dosłałem karty pokładowe (a raczej ich resztki, bo 2/3 mi urwali i zabrali) z BUD do AKL, też coś kręcili nosem, że jeszcze żebym wysłał bilety. Odpisałem, że biletów nie posiadam, kupiłem przeloty BUD-CAN-AKL i AKL-CAN-BUD i już doleciałem do AKL, ale dopiero przy powrocie dostane karty pokładowe do BUD. Wciąż chcieli więcej. Zrobiłem więc zrzuty ekranu z aplikacji karty płatniczej, że o 23:45 w Gorzyczkach kupowałem coś w McDonalds, a o 6 rano płaciłem za parking w Budapeszcie, winietki z CZ, SK, HU oraz zrzuty ekranu z linii czasu Map Google.
Teraz nauczony doświadczeniem będę chwilę przed opuszczeniem kraju nagrywał film, że wsiadam do samolotu i jest godzina X, a po wylądowaniu poza Polską kolejny film, że jest godzina Y i jestem w innym kraju.
Stempla w paszporcie z Budapesztu ani Auckland nie miałem, tam nikt się w takie rzeczy nie bawi, jedynie w Chinach mi wbili ;)

U mnie też kiedyś kręcili nosem przy kosztach transportu w PL. Trzeba było udowodnić nocleg, a nocowałem u jakiejś starszej babki bez DG, co mi wystawiła rachunek prywatny "tak jak potrafiła". Pomogło po prostu do nich zadzwonić, udało mi się rozmawiać bezpośrednio z likwidatorem i po krótkim wytłumaczeniu wystarczyło wysłać potwierdzenie przelewu.
 Profil Relacje PM off  

#4899 PostWysłany: 30 Sty 2025 14:38 

Ja zacząłem przyjmować strategię robienia zdjęć każdego potencjalnie istotnego z punktu widzenia ubezpieczenia czy reklamacji dokumentu w trakcie podróży. Dostaję kartę pokładową - robię zdjęcie, bo czasem mi ją zabierają później (np. już rok bujam się z AirChina, bo chcą karty, którą mi zabrali na lotnisku). Wypożyczam samochód - od razu zdjęcie dokuementów, zanim zamokną, zatrą się, pogniotą czy zgubią, albo zanim mi je zabiorą z okazji jakiegoś problemu. Do tego, jak planuję podróże, to do kalendarza wpisuję sobie moment, kiedy mam wnioskować o certyfikat ubezpieczenia i tam z góry podaję daty, choć to żaden dowód dla ubezpieczyciela, a raczej dla kogoś kto ma mnie nagle leczyć lub dla kogoś zainteresowanego na granicy (zdarzało się, że prosili o potwierdzenia ubezpieczeń).
 Profil Relacje PM off  

#4900 PostWysłany: 01 Lut 2025 15:11 

To ja mam pytanie, bo głowię się od kilku dni. Podróżuje głównie z partnerką i do tej pory wykupowaliśmy ubezpieczenia per wyjazd, a walutę ogarnialiśmy w ZEN albo Revolut. Kończy mi się ubezpieczenie roczne podróżne w WWI (na Europę co i tak nie kosztowało mało) oraz wynajmu auta. Zazwyczaj jeździmy za granicę z 4 razy do roku (jakieś 2 city breaki i 2 poważniejsze wyjazdy), po kraju częściej i zastanawiam się czy nie wziąć po prostu kredytówki z ubezpieczeniem. Zastanawiam się nad wariantem - w platinum i VI raczej nie mam szans na zwolnienie z opłat i nie wiem czy to się po prostu opłaca. Fakt, że za obecne ubezpieczenia zapłaciłem dużo więcej, ale czy też nie były przestrzelone względem tego ile podróżuje. Może ktoś doradzić?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości