Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Odprawa w KLM
#41 PostWysłany: 02 Paź 2024 20:55 
Awatar użytkownika

Hej, zrobilem dwie osobne rezerwacje w odstepie kilkunastu minut i dostalem normalnie potwierdzenie oraz email z biletem. Na drugiej dostalem potwierdzenie ale nie przyszedl bilet mailowo. Na obu rezerwacjach mozna sie oczywiscie zalogowac i sprawdzic wszystko i po zalogowaniu jest informacja na obu Numer biletu: (i tutaj numer).

Slyszalem ze tak naprawde ostatecznym potwierdzeniem jest to jak przyjdzie bilet mailowo, ale znowu tutaj podane sa numery biletow wiec skądś się one wzieły. Jest sie w ogole co martwic czy wszystko ok ?
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#42 PostWysłany: 02 Paź 2024 21:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Nie, to nie prawda ze ostatecznym potwierdzeniem jest to jak przyjdzie bilet mailowo. Jak bardzo chcesz, to możesz napisać do KL żeby ci wysłali potwierdzenie
 Profil Relacje PM off
pawel0520 lubi ten post.

#43 PostWysłany: 02 Paź 2024 21:40 

niebieski
Czy na lotnisku w Warszawie odprawię się (bagaż rejestrowany) na lot do Amsterdamu o 19:40 kilka godzin wcześniej (na przykład około godziny 15-16 przed odlotem wcześniejszego samolotu KLM do Amsterdamu o 17:10)? Będę w Warszawie wcześniej, a ewentualny czas oczekiwania chciałbym spędzić w saloniku lotniskowym (mam darmowe wejście).
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 02 Paź 2024 22:39 

Loty: 1116
Kilometry: 1 111 549
Krajów: 83 / 40.1%
platynowy
Raczej nie powinno być problemu.

#45 PostWysłany: 18 Sty 2025 16:17 

niebieski
Pierwszy raz lecę KLM i od razu przykra niespodzianka - na trasie AMS - KUL rodzina z jednej rezerwacji rozrzucona po całym samolocie jak w Ryanair czy innym Wizie, mimo, że za dopłatą miejsca koło siebie były.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 18 Sty 2025 16:50 
Awatar użytkownika

Loty: 209
Kilometry: 645 576
Krajów: 49 / 23.7%
niebieski
@Tomasz101 odprawiałam dwa dni temu rodziców do Hongkongu i bez problemu wybrałam im miejsca obok siebie - te darmowe oznaczone na niebiesko, za dopłatą były miejsca na przodzie itp.. Może za późno się odprawiałeś i nie było już dostępnych tych darmowych niebieskich miejsc.
Zeus lubi ten post.

#47 PostWysłany: 18 Sty 2025 17:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W klm nawet na trasach europejskich można wybrać za darmo miejsca. Wczoraj odprawiałem znajomego, było pół samolotu w tylnej części za darmo. Przednia część samolotu za opłatą.
Oczywiście osoba bez statusu, nawet nie jest członkiem programu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 18 Sty 2025 17:56 

niebieski
Odprawiałem się jak tylko pojawiła się możliwość. 3 osoby rozrzuciło po całym samolocie każdą osobno, mimo że obok każdej z nich były miejsca za dopłatą. Także mogli dać chociaż dwa obok siebie.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 18 Sty 2025 18:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ale mogliście wszyscy zmienić miejsce na takie obok siebie za darmo, ale w tylnej części samolotu. Czy tam juz wszystko było zajęte?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 18 Sty 2025 22:44 

niebieski
Nie było nic za darmo - miejsca obok tych wylosowanych były tylko za opłatą - np wylosowało jedno w ostatnim rzędzie tym z dwoma siedzeniami, obok było wolne, ale za przeniesienie się na nie system wołał 178 zł.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 19 Sty 2025 10:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dziwne, bo nawet KLM na swojej stronie pisze: "Podczas odprawy możesz wybrać standardowe miejsce bez dodatkowych kosztów."
https://www.klm.pl/information/travel-c ... lass-seats

Na pewno jest to lot KLM, operowany przez KLM, a nie przez innego przewoźnika?

Odprawiałem siebie i znajomych w KLM wiele razy, zarówno na trasach europejskich, jak i na longhaulach i nigdy nie rozdzieliło osób z jednej rezerwacji oraz można było zmieniać miejsca za darmo na oznaczone jako standardowe, czyli te w tylnej części kabiny. Oczywiście były jeszcze wolne inne miejsca standardowe. Gdyby nie było nic wolnego, to na pewno nie dałoby rady wybrać za darmo miejsca standard w przedniej części kabiny.

Miałem także kilka przypadków, że każdy z pasażerów był na oddzielnej rezerwacji. Wtedy, w pierwszym kroku odprawy dla jednego pasażera, można dodać kolejnych i po przejściu dalej wszyscy również mieli miejsca obok siebie. Co ciekawe w takim przypadku po kliknięciu w odprawę na lot powrotny system już miał powiązane ze sobą wszystkie rezerwacje. Nie trzeba było ponownie dodawać kolejnuch rezerwacji w ramach jednej odprawy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Dryblas uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 19 Sty 2025 16:18 

niebieski
Też byłem zdziwiony - lot jest chyba KLM, ma ich numer i u nich kupiłem. Była możliwość zmiany miejsc nieodpłatnej, ale żadne z nich nie były koło siebie, a w rzędzie 44 gdzie obok jednego z wylosowanych było wolne to wołało o dopłatę za miejsce z dwoma fotelami obok siebie.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 19 Sty 2025 17:49 

złoty
Ostatnio cos chyba mieli jakies bledy. Aczkolwiek nie wiem czy Twoj problem ma jakis z tym zwiazek czy nie.
Pomimo, ze mam mozliwosc wyboru dowolnego miejsca za darmo to w aplikacji krzyczalo o doplate to miejsca podwojnego (co ciekawe do tych z przodu samolotu nie).
Natomiast po zalogowaniu sie na stronie, moglem bez problemu wybrac i byly bezplatne.

Lecialem i sprawdzalem to 15.01. Lot byl AF, ale zarowno na apce AF jak i KLM ten sam problem.
Nie wiem czy to bylo tylko chwilowe czy cos dluzszego.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 19 Sty 2025 18:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie próbowałem nigdy w apce, zawsze na stronie. Może dlatego nigdy nie napotkałem na ten problem i zawsze miałem za darmo, nawet k. siebie.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 04 Lut 2025 18:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Od 11 lutego i w przypadku podróży od 20 lutego 2025 r. klienci Air France i KLM podróżujący z biletem Light w klasie ekonomicznej nie mogą już bezpłatnie wybierać ani zmieniać standardowego miejsca podczas odprawy. Jeśli podczas odprawy nie zostanie wybrane żadne miejsce za opłatą, Air France lub KLM przypisze miejsce bez dodatkowych kosztów. Zmiana przypisanego miejsca jest możliwa za opłatą. Klienci podróżujący razem będą siedzieć razem w miarę możliwości.

https://travel-dealz.com/news/klm-air-f ... e_vignette
 Profil Relacje PM off
potek7 lubi ten post.
skrzat uważa post za pomocny.

#56 PostWysłany: 04 Lut 2025 18:31 

Loty: 226
Kilometry: 530 130
Krajów: 33 / 15.9%
niebieski
Czyli warto zapisać się do programu lojalnościowego.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 04 Lut 2025 18:36 

Loty: 1116
Kilometry: 1 111 549
Krajów: 83 / 40.1%
platynowy
Ale co niby ma dać zapisanie się do programu lojalnościowego?

#58 PostWysłany: 04 Lut 2025 18:37 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.9%
platynowy
Wtedy w cenie darmowy upgrade do F ;) zawsze i wszędzie za 1€ :D

A tak w temacie to ja myślałem,że u nich to już funkcjonuje :D
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 14 Paź 2025 13:55 

do Zeus.
Właśnie ja też mam taki problem z wyborem miejsc:
taryfa Light
lot Gdańsk - Amsterdam - Hongkong KLM lub
Gdańsk - Amsterdam - Paryż - Hongkong wszystko na jednym bilecie KLM i AirFrance
Troje podróżujących dwoje dorosłych i dziecko 16 lat czyli też dorosły. i albo od razu płatny wybór albo czekanie czy system nas posadzi razem 30 godzin przed odlotem.
Oczywiście że każdy nie chce wydawać dodatkowej kasy.
Ale większe szanse będą odprawiając się na lotnisku tuż przed pierwszym odcinkiem trasy czy 30 godzin przed online?.

Jak byście rozwiązali?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 14 Paź 2025 13:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

ale o jakie szansy mowa? ze będziecie siedzieć razem? To na 99,99% będziecie, i lepiej będzie jak się odprawi online.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości