Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Pierwszy raz w
#41 PostWysłany: 15 Sty 2025 12:04 
Awatar użytkownika

Loty: 776
Kilometry: 1 140 597
Krajów: 84 / 39.3%
HON fly4free
Nigeria!!! Tylko stosunkowo trudno jej zasmakować - wszystko od muzyki przez film po literaturę. Rozmawiałem sporo o Nigerii w Beninie

Mali, Niger - świetna muzyka.

Ethiojazz - Addis Abeba

Edit a jeśli chodzi o jedzenie w kantynie u strażaków w Cotonou jadłem tak wspaniałą jagnięcinę w ostrej papryce, że trudno byłoby czemuś temu dorównać.

Ze względu na jakość i świeżość składników zwykła kura w Lomé smakowała lepiej niż kaczka u nas

No i kawa w Addis to jest coś
 Profil Relacje PM off
jar188 lubi ten post.

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#42 PostWysłany: 15 Sty 2025 13:50 

niebieski
A czy jakąś restaurację w tym rejonie mógłbyś polecić, bo jak rozumiem nie każdego strażacy nakarmią? Dobry hotel?

Wszędzie można trafić na coś, co zasmakuje i coś kiepskiego w kraju słynącym z kulinariów. Tutaj piszemy siłą rzeczy o pewnych uogólnieniach i dla mnie na tym poziomie ogólności Afryka nie jest przygodą kulinarną.

Wsiąkłem w tę "czarną" Afrykę niedawno, zwierzęta, przyroda, krajobrazy, ludzie. Natomiast opowiadania o świetnym jedzeniu, niedrogich hotelach na światowym poziomie nie pokrywają się w żaden sposób z moimi doświadczeniami, więc Afrykę mogę polecić mimo tych aspektów. Natomiast pytanie kolegi zakładającego wątek wiadomo jakie było. Afryką można się też rozczarować.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 15 Sty 2025 14:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
A czy ja coś pisałem o dobrych hotelach, oprócz tego, że są drogie?

Nocowałem w hotelach, które były takie sobie, ale kosztowały poniżej 100 zł za noc i zawsze miały wygodny materac. Czy bym polecił?
Hotel Terminus w Kotonu zdecydowanie, ale ze względu na architekturę ;)

a jeśli chodzi o jedzenie mógłbym polecić popróbować samemu, a nie iść tam, gdzie inni byli
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 15 Sty 2025 15:05 

niebieski
Doszliśmy do sedna. Nie każdy jest prawdziwym podróżnikiem stołującym się z lokalesami i śpiącym w tanich hotelikach :? Pozostaje mi tylko wzdychać do takich prawdziwych klimatów afrykańskich ;)
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.

#45 PostWysłany: 15 Sty 2025 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 190 722
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
FUX napisał(a):
A czego się spodziewałeś?
To samo o prawie każdej części Włoch można napisać.
Każdy ma inne spojrzenie.
Ja już się w Afryce spotkałem z tekstem, że nudno, bo galerii handlowej nie ma...
:mrgreen:

Spodziewałem się odpowiedzi na pytanie z pierwszego wpisu autora tematu, które nie brzmiało "co fajnego jest w Afryce?" tylko "gdzie w Afryce jest X i Y?" ;-) ale już mniejsza o to, nie moje pytanie to było przecież :mrgreen:

P.S.
Tzn. "spodziewałem się" w cudzysłowie, bo na forach i grupach facebookowych należy spodziewać się niespodziewanego :)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 15 Sty 2025 19:27 

Loty: 45
Kilometry: 81 086
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Słuchajcie, ja wiem, że Afryka ma swoją specyfikę, ale na przykład na Karaibach miałem wszystko w jednym. I wypoczynek i naturę i dzikość i specyficznych miejscowych przy jednoczesnym poczuciu bezpieczeństwa i ogólnego spokoju. Wierzę jednak, że jest coś po środku pomiędzy all-inclusive na Djerbie a jazdą na pace ciężarówki należącej do gangu przemytników...
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 15 Sty 2025 20:02 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Afryka nie ma swojej specyfiki, ma różne państwa w których sprawy są uregulowane (lub nie) w różny sposób
Afryka to nie państwo
Różnica między Sudanem a Bostwaną jest zdaje się większa niż między Bostwaną a Szwajcarią.

DEL

za dużo uczestniczyłem w tym wątku
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 15 Sty 2025 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 190 722
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
A między Szwajcarią a Botswaną? 8-)
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 15 Sty 2025 21:02 
Awatar użytkownika

Loty: 1033
Kilometry: 2 258 040
Krajów: 145 / 67.8%
HON fly4free
@pabien jeszcze skasuj te bzdury o różnicach pomiędzy Sudanem, Botswaną i Szwajcarią.
benedetti lubi ten post.

#50 PostWysłany: 15 Sty 2025 22:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wątek jest bez sensu, ale jeśli chodzi o różnice to akurat nie są bzdury (one występują na każdym poziomie - weźmy choćby sposób zmiany wladzy - tylko trzeba się przebić przez nasze glebokie pokłady rasizmu
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości