Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#4801 PostWysłany: 03 Sty 2025 14:19 
Awatar użytkownika

niebieski
mucher napisał(a):
No właśnie szukałem - ale wtedy to była kwestia skrócenia wyjazdu w trakcie, nie rezygnacji. Szczerze powiedziawszy bardziej zależy mi właśnie, żeby nie lecieć, tylko zastanawiam się czy ubezpieczyciel nie powie właśnie, że 2 osoby są zdrowe. Choć mając chorego z grypą w domu nie wiem czy jest sens podejmować ryzyko, pytanie czy wiecej nas się nie rozłoży. Ale z tego co pisała wtedy opka, to w przypadku rezygnacji raczej nei robili tego typu problemów?

Bo w przypadku lotu w 2 os. powinniśmy dostać zwrot za bilety dla tych no-show + proporcjonalnie za nocleg (w sensie 50%?) - dobrze rozumiem? Choć teraz dzwoniłem na infolinię i babka przekonywała mnie że zgodnie z OWU ubezpieczonym od rezygnacji jest tylko "Posiadacz" - ale co to oznacza, że dostałbym zwrot tylko za bilety dla jednej osoby? Przecież to bez sensu, zresztą nie zgadzałoby się to z doświadczeniami wcześniej w wątku(chyba że chodzi o koszty poniesione przez Posiadacza).

Wiele osób (w tym ja), dostawało całość w przypadku choroby jednego członka rodziny, jeżeli wszystkie wydatki poniósł posiadacz karty. Nie sprawdzałem przypadku, gdzie część rodziny decyduje się lecieć.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#4802 PostWysłany: 03 Sty 2025 17:36 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Krajów: 50 / 23.4%
@FUX: 921 zł za ubezpieczenie, podczas gdy właśnie teraz Wizz sprzedaje loty dla Discount Club od 47 zł za lot. W praktyce trudno taką cenę ustrzelić, ale za 75 zł już łatwo. Czyli 921 zł to 12 lotów, na które ubywa środków, jeśli kupi się ubezpieczenie. A wiadomo jak to jest z ubezpieczeniem - przez 5 lat nie będzie różnicy z czy bez ubezpieczenia, aż któregoś razu różnica będzie duża.

@Przemm: Ja najczęściej planuję loty tak, by były w nocy. Podobnie dłuższe podróże autobusem lub pociągiem. Dzięki temu można w trakcie podróży zrezygnować z kilku hoteli. Do tego, jeśli kolejny lot mam wcześnie rano, albo bardzo późno, to też będę bez noclegu i będę zwiedzał dane miasto nocą. Najgorzej to wychodzi w zimnym klimacie i wtedy bez noclegu jest zbyt nieprzyjemnie. A że z wiekiem też staje się tego typu podróżowanie coraz trudniejsze, to najbardziej opłaca się korzystać z takiej możliwości im człowiek młodszy, a więc teraz, maksymalizując liczbę podróży, co jest możliwe tylko jeśli zminimalizuje się koszty związane z tymi podróżami. Nielimitowane saloniki pomagały (choć też tuczyły) - bo nawet jeśli do jakiegoś całodobowego wpuszczają na 3 godziny, to zdarzało się korzystać w ramach drugiego wejścia z kabiny do spania.

Często się spotykam z założeniem, że jak ktoś ma/robi "E", to na pewno ma też "A", "B", "C", i "D". Czyli, że jeśli podróżuje, to na pewno ma dobrą pracę, mieszkanie, samochód, fundusz emerytalny, ubezpieczenie i jada na co dzień w dobrych restauracjach, a jak już jest w podróży, to pewnie biznes klasa i 5-gwiazdkowe hotele (szczególnie amerykańscy znajomi tak myślą). A przecież można mieć samo E, czyli podróżować bez tej reszty.

I nawet posiadanie VI chyba wcale niekoniecznie wiele znaczy, bo zdolność kredytową to nie wiem jak oni liczą, a i wyrobienie limitu wydatków może wcale nie wynikać z faktycznego wydatkowania ponad 130 tysięcy rocznie - więc później taki posiadacz tej karty (czy dowolnej innej, bo miałem na przestrzeni lat też inne niby prestiżowawe) - nie bierze hotelu na noc za 30 Euro, by móc te 30 Euro wydać na coś innego. Dla mnie to forum jest dobrym źródłem wiedzy o tym, jak sobie radzić w takiej sytuacji i żałuję, że dopiero w ostatnich 2 latach je w praktyce odkryłem, bo dotąd wszystko w tym zakresie wymyślałem samodzielnie.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#4803 PostWysłany: 03 Sty 2025 21:25 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
@automatae, nie bardzo rozumiem, dokąd zmierzasz.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4804 PostWysłany: 06 Sty 2025 10:53 

Loty: 127
Kilometry: 140 382
Krajów: 18 / 8.4%
Dzień dobry,

Czy tylko mi się wydaję, że PKO BP wprowadziło znaczącą zmianę w warunkach Priority Pass przy karcie kredytowej Visa Infinity (jakby nie było płatnej karcie), nie informująć użytkowników/klientów że mają prawo do bezpłatnego odstąpienia od umowy w związku ze zmianą która jest niewątpliwie niekorzystna dla użytkownika?

We wszystkich komunikatach które otrzymałem jest informacja że wprowadzają zmiany, ale nigdzie nie informują o tym że mogę zrezygnowąć z karty bez ponoszenia kosztów.

Co o tym sądzicie?

link do komunikatu: https://www.pkobp.pl/aktualnosci/komunikat-dotyczacy-uslugi-priority-passtm-dla-kart-kredytowych-pko-visa-infinite

Ostatnio edytowany przez mathea 06 Sty 2025 11:41, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#4805 PostWysłany: 06 Sty 2025 10:57 

A jakie są koszty rezygnacji z karty?
 Profil Relacje PM off  

#4806 PostWysłany: 06 Sty 2025 11:08 

złoty
@szkoda zapewne chodzi o brak wyrobienia obrotów zwalniających z opłaty za kartę. Jak ktoś jest w połowie okresu wyrabiania obrotów (od czerwca do czerwca) i w drugiej połowie by je wyrobił ale po zmianie chce zrezygnować z karty (bo wyrobi taką z PP no limit w innym banku) to przy rezygnacji zapłaci za kartę 100 lub 50 % opłaty - zależy jakie wyrobił obroty do tej pory.
 Profil Relacje PM off  

#4807 PostWysłany: 06 Sty 2025 11:33 

W związku z tym na ile się orientuje, jest to podstawą do wniosku o przywrócenie warunków sprzed zmiany.
Ja już wysłałem taki wniosek.
 Profil Relacje PM off  

#4808 PostWysłany: 06 Sty 2025 11:36 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Rezygnowałem z dodatkowej Visa infinite. Naliczyli opłatę proporcjonalnie do okresu użytkowania za ok 70 dni ok.200zl. Reklamacja złożona przez opiekuna, po tygodniu info o anulowaniu opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#4809 PostWysłany: 06 Sty 2025 11:39 

Mimo wszystko bardziej mi zależy na utrzymaniu warunków, te 10 wejść to jakiś żart (dla mnie to starczy ledwo na miesiąc)
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#4810 PostWysłany: 06 Sty 2025 12:03 

złoty
mathea napisał(a):
W związku z tym na ile się orientuje, jest to podstawą do wniosku o przywrócenie warunków sprzed zmiany.

Niestety nie
Masz prawo przez zmianę warunków umowy do bezpłatnej rezygnacji, ale to zapewne po reklamacji.
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#4811 PostWysłany: 06 Sty 2025 12:28 

dg72 napisał(a):
mathea napisał(a):

Niestety nie
Masz prawo przez zmianę warunków umowy do bezpłatnej rezygnacji, ale to zapewne po reklamacji.

Jasne, ale taka zmiana bez prawidlowych informacji dla klienta, może skutkować karą od UOKiK.
 Profil Relacje PM off  

#4812 PostWysłany: 06 Sty 2025 12:36 

złoty
Jak jesteś w stanie to udowodnić, że cię skutecznie nie powiadomili to tak, zglaszaj i zapewne zostaną ukarani finansowo.
Ale dla ciebie to nic nie wnosi, stwierdzili że im się te twoje oraz itp po 100 wejść za darmo do saloników nie opłaca i decyzji nie zmienią.
Ale jest np oferta Aliora i ich kk z PP bez limitu.
 Profil Relacje PM off  

#4813 PostWysłany: 06 Sty 2025 12:39 

złoty
@mathea
Nie dostałeś informacji mailem? Ja dostałem:

Zmiana cennika kart kredytowych PKO Banku Polskiego
Dzień dobry,
od 3 grudnia 2024 r. zmieniamy cennik kart kredytowych dla klientów indywidualnych.
Sprawdź szczegóły w serwisie iPKO (wiadomości) lub na naszej stronie internetowej (sekcja eDokumenty)...

https://www.pkobp.pl/aktualnosci/zmiany ... PwxgI-c7sM
a tam:
Jeśli nie zgadzasz się ze zmianą, możesz bezpłatnie do 2 grudnia 2024 r. włącznie:
złożyć sprzeciw wobec tej zmiany – wtedy umowa o wydanie i używanie karty kredytowej PKO BP SA wygaśnie 2 grudnia 2024 r.
wypowiedzieć umowę o wydanie i używanie karty kredytowej PKO BP SA – ze skutkiem od dnia otrzymania informacji, nie później jednak niż od 3 grudnia 2024 r.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4814 PostWysłany: 06 Sty 2025 18:55 

niebieski
Pytanie odnośnie NNW i urazów ciała (załącznik 5 punkt 17).
https://www.pkobp.pl/api/public/983e05e ... 775d3b.pdf

BRAK URAZU CIAŁA W TABELI (Tabela nie przewiduje takiego Urazu ciała)

Czy dobrze rozumuję, że za każdy inny uraz niż złamanie lub utrata kończyny w ramach NNW nic się nie należy? Trochę słabe to jest.
 Profil Relacje PM off  

#4815 PostWysłany: 07 Sty 2025 11:22 

kiedyś o tym czytałem, że przez urazy kręgosłupa szyjnego - skręcenie- po wypadkach i stłuczkach komunikacyjnych, często ludzie domagali odszkodowania, i przez to firmy ubezpieczeniowe ograniczyły zakres urazów objętych ubezpieczeniem
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
kumkwat_kwiat uważa post za pomocny.

#4816 PostWysłany: 07 Sty 2025 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 512 346
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
@kumkwat_kwiat Niestety przetestowałem kiedyś osobiście (urazu nie było na liście) i ubezpieczyciel odmówił wypłaty. Także warto zdawać sobie z tego sprawę, jak liczy się na NNW.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4817 PostWysłany: 07 Sty 2025 12:51 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Kilka dni temu musiałem zastrzec kartę VI bo pojawiła się jakaś próba obciążenia. Wszystko poszło sprawnie, w aplikacji karta od razu widoczna z informacją, że mogę jej od razu używać. Po kilku dniach przyszła fizyczna karta - chcę się tylko upewnić - ona jest od razu aktywna? Z takim samym pinem jak poprzednia?
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#4818 PostWysłany: 07 Sty 2025 13:00 
Awatar użytkownika

Jak w aplikacji widać że jest aktywna to można używać. Ja w podobnej sytuacji po prostu ustawiłem pin na taki sam jak był poprzednio i zrobiłem pierwszą transakcję "stykowo".
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#4819 PostWysłany: 07 Sty 2025 13:01 

Loty: 219
Kilometry: 510 684
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
W aplikacji musisz nadać nowy PIN
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4820 PostWysłany: 07 Sty 2025 21:30 

lluukk napisał(a):
@mathea
Nie dostałeś informacji mailem? Ja dostałem:

Zmiana cennika kart kredytowych PKO Banku Polskiego
Dzień dobry,
od 3 grudnia 2024 r. zmieniamy cennik kart kredytowych dla klientów indywidualnych.
Sprawdź szczegóły w serwisie iPKO (wiadomości) lub na naszej stronie internetowej (sekcja eDokumenty)...

https://www.pkobp.pl/aktualnosci/zmiany ... PwxgI-c7sM
a tam:
Jeśli nie zgadzasz się ze zmianą, możesz bezpłatnie do 2 grudnia 2024 r. włącznie:
złożyć sprzeciw wobec tej zmiany – wtedy umowa o wydanie i używanie karty kredytowej PKO BP SA wygaśnie 2 grudnia 2024 r.
wypowiedzieć umowę o wydanie i używanie karty kredytowej PKO BP SA – ze skutkiem od dnia otrzymania informacji, nie później jednak niż od 3 grudnia 2024 r.

Komunikat który tutaj przedstawiasz ma się nijak do Visa Infine i programu Priority Pass,
Komunikat o PP był tutaj:

https://www.pkobp.pl/aktualnosci/komuni ... a-infinite
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości