Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#841 PostWysłany: 28 Gru 2024 00:04 
Awatar użytkownika

Loty: 167
Kilometry: 407 780
Krajów: 32 / 15.5%
niebieski
oskiboski napisał(a):
To dosyć normalne. Odwolal sie jeden segment podróży. Zadzwoń i bedziesz mogl zmienic oba loty
Narazie odsyłają mnie jedno do drugich.
Mytrip mówi że nie może orzebookować bo nie ma miejsc w alternatywnych połączeniach air China (dzień wcześniej lub dzień później)
Air China że ta rezerwacja jest w systemie pośrednika i oni to muszą zmienić.

Narazie przerzucam się mailami z nimi. Bardziej atakować linie lotnicze czy pośrednika? Kto może więcej?

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#842 PostWysłany: 28 Gru 2024 12:13 

Ja zadzwoniłem na customer service do Mediolanu i przesunąłem na dzień wcześniej. Tylko ja kupowałem przez Air China.
 Profil Relacje PM off  

#843 PostWysłany: 28 Gru 2024 20:11 
Awatar użytkownika

Cześć, mam 2 pytanka:
1. Czy ktoś wie i zechce mi wyjaśnić o co chodzi z tymi refund vouchers? Bo dostałem w apce tego całą masę, rozumiem że to jest do wykorzystania jakbym chciał odwołać lot i dostać kasę czy o co chodzi? Czy to można wykorzystać jakoś inaczej, bo trochę nie czaje.

2. Czy ktoś wie czy przy zmianie rzędu 45min na powrocie idzie cokolwiek ugrać? Z SMS niby wygląda, że tak, ale w apce niespecjalnie da się cokolwiek zrobić

Załączniki:
IMG_20241228_191047.jpg
IMG_20241228_191047.jpg [ 219.69 KiB | Obejrzany 2402 razy ]
IMG_20241228_190806.jpg
IMG_20241228_190806.jpg [ 373.3 KiB | Obejrzany 2402 razy ]
IMG_20241228_190706.jpg
IMG_20241228_190706.jpg [ 382.76 KiB | Obejrzany 2402 razy ]
Screenshot_2024-12-28-19-05-40-007_com.rytong.airchina-edit.jpg
Screenshot_2024-12-28-19-05-40-007_com.rytong.airchina-edit.jpg [ 260.22 KiB | Obejrzany 2402 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#844 PostWysłany: 29 Gru 2024 22:27 
Awatar użytkownika

niebieski
karollo napisał(a):
oskiboski napisał(a):
To dosyć normalne. Odwolal sie jeden segment podróży. Zadzwoń i bedziesz mogl zmienic oba loty
Narazie odsyłają mnie jedno do drugich.
Mytrip mówi że nie może orzebookować bo nie ma miejsc w alternatywnych połączeniach air China (dzień wcześniej lub dzień później)
Air China że ta rezerwacja jest w systemie pośrednika i oni to muszą zmienić.

Narazie przerzucam się mailami z nimi. Bardziej atakować linie lotnicze czy pośrednika? Kto może więcej?

UDAŁO SIĘ. Bilety kupowane na mytrip.com, niestety 1 odcinek odwołany. Naprostowanie sprawy zajęło mi cały weekend, ale udało się.
Wskazówki dla osób które znalazłyby się w podobnej sytuacji.
1. jeśli tylko możecie to od razu dodajcie sobie numery paszportów do swojej rezerwacji u pośrednika. straciłem około 2 godzin, bo na mytrip dopiero czwarta osoba potrafiła to zrobić, bo jeden segment był anulowany i większość mówiłą że się NIE DA, bo lot jest anulowany. Czwarty jednak dał radę. Więc lepiej od razu dodać paszporty. zajmie to Wam 10 minut przez chat.
2. jeżeli posrednik odmówi Wam zmiany rezerwacji, tak jak u mnie - ściemniali ze nie ma miejsc na inne loty, to proście o maila z potwierdzeniem ze odmawiają, albo zapis chatu który potwierdzi ze Wam odmówili.
3. nie dzwońcie na polską infolinię air china. Olali temat. od razu milan +80086100999 połączenie z Polski (sieć play) jest bezpłatne. Będą pytali czy paszporty dodane no i pisemne potwierdzenie że pośrednik odmówił zmiany. AirChina widziałem, ze bardzo chciała pomóc, chociaż mogli mnie olać. Mytrip - porażka.... proponowali zrobić zwrot kasy i od nowa zarezerwować na ich stronie. oczywiście drożej.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#845 PostWysłany: 30 Gru 2024 15:05 
Awatar użytkownika

Czy komuś udało się na najbliższy czas zabookować ten salonik lotniskowy w Pekinie? Pytam, bo nie mogę tego zrobić ani przez stronę (nie znajduje w ogóle mi biletu) ani przez apkę (wyskakuje info że not eligible- mimo że spełniamy wszystkie warunki i było to możliwe wczesniej, ale było za wcześnie). Napisałem maila i Air China z Wiednia odpisali mi, że salonik ma być w remoncie- czy ktoś coś wie na ten temat?
 Profil Relacje PM off  

#846 PostWysłany: 30 Gru 2024 19:10 

U mnie w aplikacji mogę wybrać tylko hotel i na razie opcja saloniku jest nie podświetlona. Wylot 26.01.
 Profil Relacje PM off  

#847 PostWysłany: 01 Sty 2025 13:27 

Loty: 24
Kilometry: 75 682
Krajów: 7 / 3.4%
Ja też mam info od CA,że salonik nieczynny.
Mam pytanie ,aplikacka od wczoraj nie pokazuje mi biletów,działo się tak u Was?
Rezerwowałam hotel przez email i dostałam PNR rezerwacji,gdzie mogę to sprawdzić bo na mojej appce nie widzę takiej możliwości?
 Profil Relacje PM off
Ktoś01 lubi ten post.

#848 PostWysłany: 01 Sty 2025 14:24 

Loty: 291
Kilometry: 621 848
Krajów: 46 / 22.2%
złoty
karollo napisał(a):
[...]
AirChina widziałem, ze bardzo chciała pomóc, chociaż mogli mnie olać. Mytrip - porażka.... proponowali zrobić zwrot kasy i od nowa zarezerwować na ich stronie. oczywiście drożej.

A czy przy okazji próbowałeś zmienić lotnisko wylotu np na WAW bo jak pamiętam miałeś z BUD, czy lotniska zostały bez zmian?
 Profil Relacje PM off  

#849 PostWysłany: 01 Sty 2025 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Z całego tego zamieszania to już nawet nie próbowałem w airchina.

W my trip zdecydowanie odmówili Warszawy.

#850 PostWysłany: 01 Sty 2025 21:19 

Wojtek Koziolek napisał(a):
Cześć, mam 2 pytanka:
1. Czy ktoś wie i zechce mi wyjaśnić o co chodzi z tymi refund vouchers? Bo dostałem w apce tego całą masę, rozumiem że to jest do wykorzystania jakbym chciał odwołać lot i dostać kasę czy o co chodzi? Czy to można wykorzystać jakoś inaczej, bo trochę nie czaje.

2. Czy ktoś wie czy przy zmianie rzędu 45min na powrocie idzie cokolwiek ugrać? Z SMS niby wygląda, że tak, ale w apce niespecjalnie da się cokolwiek zrobić

Hej, czy dowiedziałeś się o co chodzi z tymi refund vouchers? Też dostałam tego masę dzisiaj, w ogóle nie widzę swoich lotów, nie mogę się zalogować żeby cokolwiek sprawdzić, bo jakiś burdel z danymi. Próbuje się dogadać z gotogate, ale twierdzą, że nic nie wiedza
 Profil Relacje PM off  

#851 PostWysłany: 01 Sty 2025 22:25 

-- 01 Sty 2025 21:23 --

U mnie też w aplikacji zniknęły loty. Próbowałem dodać na nowo i wyskakuje, że serwer is busy.

-- 01 Sty 2025 21:25 --

karollo napisał(a):

Pytałem o to w Air China i się nie zgodzili

-- 01 Sty 2025 21:25 --

karollo napisał(a):

Pytałem o to w Air China i się nie zgodzili
 Profil Relacje PM off  

#852 PostWysłany: 03 Sty 2025 03:32 

katkra napisał(a):
Ja też mam info od CA,że salonik nieczynny.
Mam pytanie ,aplikacka od wczoraj nie pokazuje mi biletów,działo się tak u Was?
Rezerwowałam hotel przez email i dostałam PNR rezerwacji,gdzie mogę to sprawdzić bo na mojej appce nie widzę takiej możliwości?
Chyba aplikację zaktualizowali i trzeba pobrać aktualizacje i zainstalować. Lecz to wymaga ponownego zalogowania się w tym miejscu co pokazywało moją podróż. Trzeba przejść ponowną weryfikację.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#853 PostWysłany: 03 Sty 2025 08:39 

Dzięki za podpowiedź. Rozmawiałem przed chwilka z call center i dostałem info, że mają teraz 2 systemy, dlatego są problemy. Przy okazji zarezerwowałem hotele.
 Profil Relacje PM off
taataah uważa post za pomocny.

#854 PostWysłany: 03 Sty 2025 18:59 
Awatar użytkownika

Mi również nie działa aplikacja i nie pokazuje biletów - coś można z tym zrobić?
Mam się tym przejmować czy można to olać? Da się odprawić bez tego na lotnisku? Bo my za 4 dni lecimy.
Działa Wam jak odinstalowakiscie i zainstaolowaliscie ponownie?
 Profil Relacje PM off
taataah uważa post za pomocny.

#855 PostWysłany: 04 Sty 2025 01:29 

Jak już będziesz po odprawie daj znać co i jak poszło
 Profil Relacje PM off  

#856 PostWysłany: 04 Sty 2025 04:07 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 53.6%
srebrny
W Air China jeżeli bilet nie jest kupowany bezpośrednio w linii lotniczej to często są problemy z otworzeniem rezerwacji na ich stronie internetowej. Nie będzie żadnego problemu z odprawą na lotnisku i wyborem miejsc.

#857 PostWysłany: 04 Sty 2025 10:46 

Przemos 74 - chodzi ze bilet jest kupowany w CA bezpośrednio tylko aplikacja nie pokazuje biletów zakupionych tylko kieruje do weryfikacji , która oczywiście wyświetla Submit Failed po dokonaniu skanowania paszportu i twarzy...a wylot za tydzień. Oczywiście jest wersja papierowa rezerwacji biletów i hoteli w tranzycie ale zawsze to budzi stres przed daleka podróżą..
 Profil Relacje PM off  

#858 PostWysłany: 04 Sty 2025 10:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jaki stres?
Kilananaście razy w tym roku pokonywalem granicę Chin (zarówno droga lotniczą, jak i lądową) I obecnie nawet nie są zadawane pytania o długość podróży, cele lub hotele.
Dajesz paszport wraz z deklaracją którą dostaniesz w samolocie i po zeskanowaniu odcisku ręki oraz twarzy, pieczątka w paszporcie i witamy w Chinach.
Wydrukuj dalszy plan podróży na wszelki wypadek i niczym się nie martw.
Odprawisz się na lotniskach.
 Profil Relacje PM off  

#859 PostWysłany: 05 Sty 2025 12:34 

Ja też mam problem z weryfikacja przez aplikację, ale możesz sprawdzić swoje bilety przez stronę Air China, jeżeli masz wątpliwości.
 Profil Relacje PM off  

#860 PostWysłany: 05 Sty 2025 22:50 

U mnie z biletami w aplikacja taka sama akcja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość