Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5437 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 272  Następna
Autor Wiadomość
#4901 PostWysłany: 13 Gru 2024 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 710 244
Krajów: 59 / 27.4%
srebrny
a jak jesteśmy juz przy upgradach to czy komus się udalo kiedyś dostać upgrade "wyproszony" (za darmo) z uwagi na wysoki status?
nie chodzi o kwestie taką, że to defacto oni upgrejdują, tylko, ze gdzies tam przy check-in - przy bramce - dzień dobry jestem SEN - dacie rade zrobic upgrade....
widziałem,ze chyba w Vietnam Airlines, status na poziomie senatora daje upgrade do premium eco z automatu w przypadku wolnych miejsc.

Ostatnio edytowany przez Robaku, 13 Gru 2024 14:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4902 PostWysłany: 13 Gru 2024 14:20 

Loty: 392
Kilometry: 770 193
Krajów: 80 / 37.2%
srebrny
Kolega chciał mi pokazać jak się dostaje upgrade w LH, poszedł zakręcić panią w checkin i bardzo łatwo i szybko ugrał to, że zważyła i zmierzyła mu podręczny ;)
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#4903 PostWysłany: 13 Gru 2024 14:33 

HON fly4free
Robaku napisał(a):
a jak jesteśmy juz przy upgradach to czy komus się udalo kiedyś dostać upgrade "wyproszony" (za darmo) z uwagi na wysoki status?
nie chodzi o kwestie taką, że to defacto oni upgrejdują, tylko, ze gdzies tam przy check-in - przy bramce - dzień dobry jestem SEN - dacie rade zrobic upgrade....
widziałem,ze chyba w Vietnam Airlines, status na poziomie senatora daje upgrade do premium eco z automatu w przypadku wolnych miejsc.

Mi, z tego co pamiętam, w TP, TK i KL, w pierwszych dwóch przypadkach był to wynik zabawnej gatki z agentami, a w trzecim przypadkowym spotkaniem na lotnisku mojej znajomej, dawnej dyr AF-KL na ECE, która zapytała, czy są wolne miejsca na ten lot w C i skutkowało to przeniesieniem, na marginesie byłem AF Gold.

Z automatu upy można dostać za status w US i Meksyku, na lotach LA , a także innych wybranych linii.
 Profil Relacje PM off  

#4904 PostWysłany: 13 Gru 2024 15:59 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 643
Kilometry: 1 392 762
Krajów: 84 / 39.1%
Pewna linia z zatoki miała swego czasu takie overbookingi w eko,że jak się skończyli statutowi do upgrade to brali najlepiej ubranych :) dodawało się komentarz i tyle

#4905 PostWysłany: 13 Gru 2024 16:11 

HON fly4free
Totalna bzdura z tymi ubraniami, żadna linia się tym nie kierowała i nie kieruje. Z zresztą każdy kto regularnie lata w C doskonale wie , że 95% paxów jest tam w dresach albo innych luźnych i sportowych ubraniach.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#4906 PostWysłany: 13 Gru 2024 16:23 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 643
Kilometry: 1 392 762
Krajów: 84 / 39.1%
miała to czas przeszły circa 2017/18
czarodziejka_bj lubi ten post.

#4907 PostWysłany: 13 Gru 2024 20:49 

Też dostaliśmy (z inicjatywy linii) w WAW przy gate upgrade do C w QR w 2018 ;)
 Profil Relacje PM off  

#4908 PostWysłany: 13 Gru 2024 23:06 

Loty: 700
Kilometry: 1 381 599
Krajów: 64 / 29.8%
niebieski
marek2011 napisał(a):
Z zresztą każdy kto regularnie lata w C doskonale wie , że 95% paxów jest tam w dresach albo innych luźnych i sportowych ubraniach

To akurat zalezy od trasy - np LHR - NYC to 5% bedzie w dresach :).
 Profil Relacje PM off  

#4909 PostWysłany: 13 Gru 2024 23:21 

HON fly4free
Leciałem BA co najmniej kilka razy na tej trasie i nie zauważyłem na tych rejsach jakiś istotnych odstępstw od reguły, o której pisałem. Nawet jeśli nie w przysłowiowych dresach, to też zdecydowana większość nie w krawatach i garniturach.
 Profil Relacje PM off  

#4910 PostWysłany: 14 Gru 2024 00:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Image
Świąteczny lotek u miłej pani w JFK na rejsie SK
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4911 PostWysłany: 14 Gru 2024 02:09 
Awatar użytkownika

Robaku napisał(a):

Tego nigdy nie próbowałem, ale op-upów nie zliczę, miło wspominam MEX-FRA do C, ZRH-BKK do C (raz z Y i dwa razy z PE) albo WAW-ORD do PE z biletem Y za mile. Najczęściej daje LH i LX, trochę mniej LO, a OS wcale. W innych liniach Star Alliance spoza Miles & More nic mi się nie trafiło. LH i LO zostawiają często wolne miejsce koło mnie jeżeli samolot nie ma 100% obłożenia.

#4912 PostWysłany: 14 Gru 2024 09:25 

niebieski
LO chyba dopracowuje system powiadamiania przed lotem. W trakcie wczorajszej podróży docierały do mnie SMSy i emaile informujące o numerze bramki i rozpoczęciu boardingu.
Poza tym w informacją o podróży (w zarządzaniu rezerwacją) na krajówkach w pozycji posiłek widnieje przekąska oraz "gorący napój", tego nie widziałem wcześniej, no ale brak ciepłego napoju w trakcie lotu ;)
 Profil Relacje PM off
AgaGy uważa post za pomocny.

#4913 PostWysłany: 14 Gru 2024 10:25 

HON fly4free
@moss_LOT: to dobra wiadomość, bo LO jest generalnie totalnie "analogowy" pod tym względem - niedawno leciałem kilka razy np. SK i z podziwem śledziłem apkę która o wszystkim informowała na bieżąco łącznie z % zaawansowania boardingu; potem w trakcie lotu można było w niej oczywiście śledzić postęp rejsu itp. A w LO generalnie głucha cisza i brak netu na pokładzie.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#4914 PostWysłany: 16 Gru 2024 09:12 
Awatar użytkownika

Dla mnie najważniejszą funkcją której zawsze szukam w apce linii lotniczych jest potwierdzenie, że nadany bagaż jest faktycznie załadowany do samolotu. Zwłaszcza po przesiadce.
3 ludzi lubi ten post.

#4915 PostWysłany: 16 Gru 2024 12:34 

Loty: 519
Kilometry: 984 831
Krajów: 38 / 17.7%
kemot napisał(a):
Przy czym warto dodać, że w ekonomicznej na tej trasie też są 2 serwisy - najpierw ciepły posiłek a przed lądowaniem przekąska. Oczywiście w biznesie to jedzenie będzie wyższej jakości i lepiej podane.

Muszę niestety sprostować bo właśnie wczoraj wróciłem z TFS. Oba loty trwały 5h40min i na pierwszym dali do wyboru bagietkę z kurczakiem lub mozarellą, a na drugim z szynką lun serem. Przed lądowaniem po pierniczku malutkim i tyle. Zero ciepłego posiłku. W ciągu lotu dwa razy serwis z wodą/sokami/kawa/herbata. Rotacja też słabo dopasowana do regionów bo wylecieliśmy z TFS z 30min opóźnieniem i już tego nie udało się nadrobić. Przed lądowaniem informowali, że pasażerowie udający się do WRO, GDN i KRK mają się zgłosić do transfer desku.
Raphael lubi ten post.

#4916 PostWysłany: 16 Gru 2024 12:42 

Zbanowany
niebieski
Robaku napisał(a):

Pytałam koleżankę, która pracowała przy check-in Lufy, 0 szans, sam SEN nie wystarcza, musi być jakiś konkretny powód jak overbooking, inaczej miałaby problemy. Urodziny czy specjalne okazje nie pomagają, a jeśli ktoś twierdzi, że nadal tak jest w Star Alliance to bzdury.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.

Ostatnio edytowany przez malawita, 16 Gru 2024 12:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#4917 PostWysłany: 16 Gru 2024 12:45 

HON fly4free
Ciepłe posiłki w Y są tylko poza Europę na średnim dystansie typu DXB, RUH czy TAS, mimo że oczywiście czas trwania rotacji jest w sumie podobny do TFS.

@malawita: Każdy przewoźnik ma swoje procedury i to że coś jest niemożliwe w LH nie znaczy że nie zdarza się / nie jest dopuszczalne w CM, MS czy AI. Nie generalizowałbym całego sojuszu. Poza tym inne uprawnienia ma szeregowy agent na lotnisku, inne SM gdzieś tam itp. Nawet w UA, gdzie jest cały algorytm ustalający kolejność upów wg statusów itp. agent na lotnisku z odpowiednimi uprawnieniami i chęcią może wcisnąć dwa razy enter i pax przeskakuje w kolejce i dostaje upa.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4918 PostWysłany: 16 Gru 2024 14:15 

Zbanowany
niebieski
marek2011 napisał(a):
Totalna bzdura z tymi ubraniami, żadna linia się tym nie kierowała i nie kieruje. Z zresztą każdy kto regularnie lata w C doskonale wie , że 95% paxów jest tam w dresach albo innych luźnych i sportowych ubraniach.

Potwierdzam, nawet w F (LH Group i innych liniach) nie raz byli w dresach i luźnych ciuchach, nikt się nie przejmował. Niektórzy od razu zakładali piżamy, które rozdawali przed lotem.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#4919 PostWysłany: 16 Gru 2024 15:08 

niebieski
Pawel_EPWR napisał(a):
kemot napisał(a):
Przy czym warto dodać, że w ekonomicznej na tej trasie też są 2 serwisy - najpierw ciepły posiłek a przed lądowaniem przekąska. Oczywiście w biznesie to jedzenie będzie wyższej jakości i lepiej podane.

Muszę niestety sprostować bo właśnie wczoraj wróciłem z TFS. Oba loty trwały 5h40min i na pierwszym dali do wyboru bagietkę z kurczakiem lub mozarellą, a na drugim z szynką lun serem. Przed lądowaniem po pierniczku malutkim i tyle. Zero ciepłego posiłku. W ciągu lotu dwa razy serwis z wodą/sokami/kawa/herbata. Rotacja też słabo dopasowana do regionów bo wylecieliśmy z TFS z 30min opóźnieniem i już tego nie udało się nadrobić. Przed lądowaniem informowali, że pasażerowie udający się do WRO, GDN i KRK mają się zgłosić do transfer desku.

Hmm, kilka dni temu przy okazji zapytałem miła konsultantkę na podobny temat. W systemie TFS mają wbite cateringowo jako trasę krótko dystansową. Uzyskałem informację iż w C po śniadaniu gdyby człowiek zgłodniał można kupić jakieś jedzenie w sky Barze za dodatkową opłatą, nie przewidują dodatkowego serwisu przed lądowaniem. Szczerze nie wiem czy to błąd, nie wiem co o tym myśleć. To musiałby się chyba ktoś doświadczony wypowiedzieć czy to normalne podejście ? szczerze to trochę dziwna rekomendacja że jak lecisz w biznesie i zgłodniejesz to kup sobie kanapkę z płatnego serwisu ?
 Profil Relacje PM off  

#4920 PostWysłany: 16 Gru 2024 15:28 

Zbanowany
niebieski
Analsix napisał(a):

Hmm, kilka dni temu przy okazji zapytałem miła konsultantkę na podobny temat.

Tak Ci powiedzieli na infolinii LOT-u ?

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5437 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 272  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: wojok040 oraz 22 gości