Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#4681 PostWysłany: 08 Gru 2024 15:16 

złoty
@marcin-rz podpięcie konta, na jakie wpływają dochody w teorii powinno być na plus.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#4682 PostWysłany: 08 Gru 2024 15:39 

niebieski
Jest w tym wątku mnóstwo na ten temat
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#4683 PostWysłany: 08 Gru 2024 15:59 

złoty
lluukk napisał(a):
@marcin-rz podpięcie konta, na jakie wpływają dochody w teorii powinno być na plus.

A do czego ma podpiąć :D :) skoro nie ma choćby konta w PKO Bank Polski :!: :?: :!:
 Profil Relacje PM off
tamtam lubi ten post.

#4684 PostWysłany: 08 Gru 2024 22:08 

marcin-rz napisał(a):
czy ktoś przerabiał ostatnio proces uzyskania karty Visa Infinite od zera ?
nigdy nie byłem klientem PKO
czy podpięcie konta z mBank do iPKO przyśpieszy uzyskanie zgody na Visa Infinite

Konto aurum, karta platinium, zrób ruch (regularne przychody) i zwiększasz limit. Przy 50k możesz uzyskać infinite.
 Profil Relacje PM off  

#4685 PostWysłany: 08 Gru 2024 23:24 

Loty: 205
Kilometry: 492 499
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
Konto Aurum nie jest potrzebne do wyrobienia karty kredytowej (zarówno Platinum jak i Infinite).
 Profil Relacje PM off  

#4686 PostWysłany: 09 Gru 2024 11:03 

Ale daje dostęp do indywidualnego doradcy, który może okazać się pomocny w uzyskaniu infinite. W moim przypadku tak było.
 Profil Relacje PM off  

#4687 PostWysłany: 09 Gru 2024 12:56 

a w moim przypadku opiekun tylko utrudniał - nie, nie da się, Pan nie ma stałych dochodów. Sprawa jest więc dość indywidualna.
Ogromna część moich dochodów pochodzi z dywidendy a ona nie jest przez bank traktowana jako wpływ regularny (pomimo, że wpływa na moje konto każdego miesiąca).
U mnie sprawa wygalała tak. Konto Aurum, a do niego karta Mastercrd i obroty na karcie. Na koncie nie robiłem dużego ruch (w sensie nie robiłem przelewów miedzy kontami w różnych bankach). Kilkukrotnie wnioskowałem o Vise (wysyłałem masę dokumentów - zawsze decyzja odmowna - ewentualnie opcja podniesienia limitu na karcie - i tutaj pomocny jest opiekun - bo on w systemie widzi, pomimo odrzucenia wniosku na ile wyliczają zdolność i wtedy można wnioskować o taką wartość) Po kilku miesiącach pojawiła się możliwość podniesienia limitu do 50K (nawet nie chcieli żadnych dokumentów).
 Profil Relacje PM off  

#4688 PostWysłany: 09 Gru 2024 17:18 

Z tą zdolnością to też średnio. Mi opiekun wyliczył 100 000 zł a nie mogę zrobić na karcie nawet 15 000 zł bo algorytm blokuje. Więc to też loteria.
 Profil Relacje PM off  

#4689 PostWysłany: 09 Gru 2024 20:08 

Wracając do kwestii nowych zasad PP dla VI: nowe konto PP założyłam w apce PP danymi z karty VI w czwartek rano i miałam od razu aktywne konto w apce PP, jak opisałam wcześniej. W piątek wieczorem dostałam tego maila z PP, o którym ktoś wspomniał wyżej (o aktywacji konta PP na stronie PP), ale oczywiście link z maila do strony PP nie działał ;) W sobotę i niedzielę weszłam bez problemu do saloników na kartę widoczną w apce PP (kod QR). Wejścia w apce PP nie były odliczone od razu, pokazały się z co najmniej kilkugodzinnym opóźnieniem (max 1 dzień), ale nie sprawdzałam tego dokładnie. W każdym razie wszystko działa.
 Profil Relacje PM off  

#4690 PostWysłany: 09 Gru 2024 21:22 
Awatar użytkownika

Loty: 165
Kilometry: 404 818
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Informacja jakby ktoś się zastanawiał. 30 dni temu nie mogłem skorzystać z wyjazdu. Bilety lotnicze, noclegi w hotelach, bilety na wydarzenia kulturalne.

Po 30 dniach od złożenia wniosku otrzymałem info ze oddają od razu za bilety lotnicze i hotele. Za wydarzenia kulturalne chcieli potwierdzenie, że były płacone kartą visa infinity, wiec UWAGA. Akurat ten rodzaj rozrywki płacić ich kartą żeby nie było problemu.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4691 PostWysłany: 10 Gru 2024 01:23 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 70 874
Krajów: 12 / 5.6%
-- 10 Gru 2024 00:13 --

karollo napisał(a):
Informacja jakby ktoś się zastanawiał. 30 dni temu nie mogłem skorzystać z wyjazdu. Bilety lotnicze, noclegi w hotelach, bilety na wydarzenia kulturalne.

Po 30 dniach od złożenia wniosku otrzymałem info ze oddają od razu za bilety lotnicze i hotele. Za wydarzenia kulturalne chcieli potwierdzenie, że były płacone kartą visa infinity, wiec UWAGA. Akurat ten rodzaj rozrywki płacić ich kartą żeby nie było problemu.

Podałeś konkretny powód rezygnacji z wyjazdu? Trzeba go udowodnić/uwiarygodnić w jakiś sposób?

-- 10 Gru 2024 00:23 --

marcin-rz napisał(a):
czy ktoś przerabiał ostatnio proces uzyskania karty Visa Infinite od zera ?
nigdy nie byłem klientem PKO
czy podpięcie konta z mBank do iPKO przyśpieszy uzyskanie zgody na Visa Infinite

Wyrabiałem rok temu. Nie miałem konta w PKO. Konieczna była wizyta w oddziale po uprzednim umówieniu się. Wypełniłem wszystkie formularze i miałem na kolejną wizytę przygotować oświadczenie o zarobkach plus wyciąg z KPiR firmy. Wysłałem wstępnie dokumenty do weryfikacji przez e-mail. Na drugi dzień telefon z banku, że wszystko OK i mogę przyjść podpisać umowę o kartę i konto za zero (z kartą debetową do anulowania, żeby zostało tylko darmowe konto - wygodniej do spłaty karty i ew. BLIK). Kartę prosiłem wyrobić super szybko, żeby zdążyć przed wyjazdem. Bank wysłał w kilka dni kartę do oddziału, z którego ją odebrałem. Wszystko super szybko przebiegło.
 Profil Relacje PM off  

#4692 PostWysłany: 10 Gru 2024 08:14 
Awatar użytkownika

Loty: 165
Kilometry: 404 818
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Choroba mnie pokonała. Musiałem dostarczyć zaświadczenie że nie mogę odbywać podróży muszę siedzieć w domu.

#4693 PostWysłany: 10 Gru 2024 10:21 
Awatar użytkownika

a są jakieś wytyczne co do takiego zaświadczenia? czy to może być dokument np. od lekarza rodzinnego?
 Profil Relacje PM off  

#4694 PostWysłany: 10 Gru 2024 11:17 

Loty: 110
Kilometry: 239 094
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
karollo napisał(a):

To są dwa osobne ubezpieczenia. W OWU jest zaznaczone, że wydarzenie kulturalne musi być opłacone karta VI. To zresztą chyba jedyny taki przypadek w tej karcie
 Profil Relacje PM off  

#4695 PostWysłany: 10 Gru 2024 11:40 

Bar Mi napisał(a):
a są jakieś wytyczne co do takiego zaświadczenia? czy to może być dokument np. od lekarza rodzinnego?

Może być zaświadczenie z POZ z kodem choroby. Ja poprosiłem jeszcze o informację, że nie mogę podróżować na tym zaswiadczeniu.
 Profil Relacje PM off  

#4696 PostWysłany: 10 Gru 2024 17:56 

Loty: 316
Kilometry: 549 712
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Czy musiałeś jakoś przed wylotem rezygnować z lotów/hoteli i na tej podstawie wyliczali faktycznie poniesione koszty czy po prostu się nie stawiłeś?
 Profil Relacje PM off  

#4697 PostWysłany: 10 Gru 2024 22:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Zwykle podstawą jest wysłanie informacji to przewoźnika/hotelu/biura podróży i anulowanie rzeczy zakupionych. Są wyjątki typu Ryanair, ale on wystawi później zaświadczenie i potwierdzi, że nie można anulować u niego nic (jakby ktoś chciał być super kryty, to może do nich zagadać na chacie i dostać standardowa odpowiedź, żeby przewoźnik został "poinformowany")

W przypadku ubezpieczenia z kart PKO chcą następujących rzeczy:
- opis okoliczności i powodu anulacji biletu
- bilet lotniczy
- dokument wystawiony przez przewoźnika z potwierdzeniem anulacji biletu, ceną biletu, kwotą
zatrzymaną po anulacji i kwotą zwróconą ubezpieczonemu
- dokument, który potwierdza powód anulacji biletu (dokumentacja medyczna z diagnozą
i informacją o dacie wystąpienia objawów choroby)
- oświadczenie osoby, której dotyczy dokumentacja medyczna, lub opiekuna prawnego w przypadku
dziecka, że wyraża zgodę na przetwarzanie danych dotyczących stanu zdrowia – do celów obsługi
umowy ubezpieczenia (zgoda nie jest konieczna w przypadku dokumentów osoby zmarłej)
- oświadczenie, że odwołanie podróży nie było i nie będzie przedmiotem roszczenia u innego
ubezpieczyciela
- dyspozycja zwrotu kosztów z numerem złotówkowego konta bankowego, imieniem i nazwiskiem
posiadacza konta lub adresem do przekazu pocztowego.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4698 PostWysłany: 10 Gru 2024 23:12 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
grondo napisał(a):
Zwykle podstawą jest wysłanie informacji to przewoźnika/hotelu/biura podróży i anulowanie rzeczy zakupionych. Są wyjątki typu Ryanair, ale on wystawi później zaświadczenie i potwierdzi, że nie można anulować u niego nic (jakby ktoś chciał być super kryty, to może do nich zagadać na chacie i dostać standardowa odpowiedź, żeby przewoźnik został "poinformowany")

Zły przykład, bo akurat Ryanair znacznie przychylniej niż wiele linii tradycyjnych podchodzi do zwrotów w przypadku choroby.

#4699 PostWysłany: 10 Gru 2024 23:17 
Awatar użytkownika

niebieski
W przypadku "zwykłej" choroby raczej nie anulują, a o takich tutaj często rozmawiamy. Biegunka, chore dziecko, za to raczej nie zwracają, ale mogę nie znać wszystkich przypadków.

#4700 PostWysłany: 11 Gru 2024 10:08 

W OWU nie ma wypisanych chorób. Biegunka to tez choroba - moze mieć różne podłoże. Jeżeli masz zaświadczenie od lekarza - że jesteś chory i nie możesz podróżować, to nie ma podstaw do odrzucenia roszczenia.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości