Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#4601 PostWysłany: 30 Lis 2024 15:01 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Przy rezygnacji z karty dodatkowej VI obciążenie za opłatę roczną jest proporcjonalna. Karta zamknieta po 1H bez 30 dniowego okresu wypowiedzenia. Złożyłem wniosek o zwrot opłaty. Zobaczymy co zrobią.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#4602 PostWysłany: 30 Lis 2024 15:34 

George1 napisał(a):
wg mojego rankingu najlepsza KK sektora PB dla podróżnika to WE MC Millennium Bank , a na drugim miejscu Visa Infinite od ING
wracając do wątku, chciałem powiedzieć że poważny problem miałem z linią Emirates jeśli chodzi o wydanie dokumentu potwierdzającego że nie stawiłem się lot którego miałem , i z niego zrezygnowałem z powodu choroby . dopiero po długich tygodniach korespondencji z firmą ubezpieczeniową od KK Infinite PKO BP , uznali że nie odbyłem lot ,na podstawie częściowego zwrotu biletu przez Emirates i fotkę czatu z Emirates gdzie pisali nie wystawiają takiego dokumentu

I tu o dziwo najlepiej ma to ogarnięte Ryanair!
Wystarczy wejść na ich czat na stronie WWW (trzeba trochę poczekać na konsultanta), poprosić o zaświadczenie o niestawieniu się na lot i za kilka minut stosowne pisemko ląduje na mejlu. Za darmo!
 Profil Relacje PM off
George1 lubi ten post.
George1 uważa post za pomocny.

#4603 PostWysłany: 30 Lis 2024 16:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Można wygenerować samemu w Ryanair.
https://mntapplnk.ryanair.com/1/link/noshow

Nie lubi się z Safari, na Chrome działa.
George1 lubi ten post.
George1 uważa post za pomocny.

#4604 PostWysłany: 30 Lis 2024 18:14 

-- 30 Lis 2024 17:11 --

Krzysztof76 napisał(a):
Na tym etapie bezsensowne jest zgłaszanie problemu do PKO skoro w informacji jest podany termin rozpoczęcia aktywacji cyfrowej PP od 3 grudnia. Napiszesz ,że u kilku osób już działa i Ty też byś tak chciał?

Skoro jest info o tym że będzie jakaś zmiana to powinni już teraz dać możliwość aktywacji. To w końcu są usługi premium czy nie. Powiem więcej. Komunikat nie mówi nic o tym że nie mogę rejestrować się już teraz.
Mi też aktywacja Visą nie przechodzi. Aktywacja karta PP powiodła się ale tam nie ma żadnego kodu QR. Generalnie dramat. Widać że ktoś to robi na kolanie.

Ostatnio edytowany przez kristof46, 30 Lis 2024 18:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4605 PostWysłany: 30 Lis 2024 18:23 

niebieski
Wszystkim nam tutaj pewnie zależy aby zmiana z analogowego na cyfrowy dostęp przebiegła poprawnie. Też bym wolał aby można to sprawdzić wcześnie niż 3 grudnia. Jednak nie ma podstaw do reklamacji w PKO.
Łopatologicznie:
To tak jakby PKP ogłosiła start nowej trasy od 3.12 a ty przyjdziesz 1.12 na dworzec będziesz wściekły na kasjerkę że w dniu dzisiejszym nie pojedziesz pociągiem na nowej trasie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4606 PostWysłany: 30 Lis 2024 18:52 

@Krzysztof76
Absolutnie się z tym nie zgadzam. To o czym ty mówisz dotyczy sytuacji kiedy miałbym już kartę cyfrową i chciał na jej podstawie wejść do saloniku przed 3 grudnia czy kiedy tam ma się ta opcja pojawić.
Tymczasem mówimy tu o samej rejestracji. Być może ta karta jeszcze się na moim i innych kontach pojawi. Tego niestety nie wiemy. Podkreślę również jeszcze jedno. Tak jak tu wielu zauważyło komunikat bywa niejasny. Także w przypadku rejestracji. Jest info o tym żeby ściągnąć aplikację i się zalogować. Tu i teraz. Nie ma ani słowa o tym że karta cyfrowa będzie dostępna później albo żeby się jeszcze nie logować.
Poza tym. Kto planuje wyjazd zaraz po 3-cim chciałby być przygotowanym. Skoro to usługa premium (no PKP nią nie jest) to tym bardziej powinno się umożliwić ludziom rejestrację już teraz z ewentualnie dodatkowym komunikatem. Moim zdaniem skoro ktoś kartę dostał i zalogował się po numerze VISY a ktoś inny zrobić tego nie może to jest to podstawa do reklamacji. Ba jak widzę że komuś działa a mi nie to już widzę tę przepychankę bo jest to znak że cały ten system nigdy może nie zadziałać proprawnie dla niektórych osób. Tym lepiej jest się tym zając wcześniej.
Owszem bank może stwierdzić że dostęp przyznają stopniowo. OK ale na razie tego nie wiemy bo komunikat jest jałowy.
Powtórzę raz jeszcze. To nie jest byle karta to nie jest byle usługa a brak przejrzystości stawia klienta w niepewnej sytuacji przez co ten ma prawo działać.
Ja nie mam oporów pomęczyć zarówno obsługę banku jak również PP. Ba nawet nie omieszkam odezwać się do opiekuna. Sorry ale od czegoś ci ludzie są. Jak chcą mieć do kogoś pretensje to niech mają ją do ludzi piszących komunikaty.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 02 Gru 2024 11:52, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4607 PostWysłany: 30 Lis 2024 19:07 

niebieski
Powodzenia w walce.
Karta prestiżowa? he, he. To nie PB , kartę naprawdę można już uzyskać przy niewielkim wysiłku i dochodach.
P.S
Nie wklejaj posta poprzedzającego bezpośredni twój wpis.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4608 PostWysłany: 30 Lis 2024 21:53 

Esiek napisał(a):
-- 29 Lis 2024 17:48 --

Apka i Karta VI sa powiazane wiec to jedna pula. IMO powinno sie udac wziac slot z apki a dla drugiej osoby pokazac karte (oczywiscie do 3.01). Pozyjemy zobaczymy.

-- 29 Lis 2024 17:48 --

lukaszlew7777 napisał(a):
To tak nie działa. Nie możesz wprowadzić gościa na inną kartę, niż ta na którą ty wchodzisz.

Gosc pokazuje apke a ty pokazujesz karte. Myslisz ze bedzie grzebal w telefonie zeby sprawdzic szczegoly?
Jeszcze raz - to tak nie działa.
Ty pokazujesz swoją kartę i na teminalu wpisywana jest liczba gości.
Przy gościu nie skanuje się karty PP.
I tak - po skanowaniu QR z aplikacji pokazuje im się nazwisko i weryfikują to z kartą pokładową.
 Profil Relacje PM off  

#4609 PostWysłany: 30 Lis 2024 22:43 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Krzysztof76 napisał(a):
Powodzenia w walce.
Karta prestiżowa? he, he. To nie PB , kartę naprawdę można już uzyskać przy niewielkim wysiłku i dochodach.
P.S

Bez żartów. Każdy z ulicy dostanie VI?
Już to widzę...

Zgadzam się z kristof46.
Kpina w PKO i PP po całości.

Mogli zostawić wszystko po staremu z kartami fizycznymi PP a roszady i zmiany zrobić w systemie PP.
Hinduskie wsparcie w całej rozciągłości.
 Profil Relacje PM off
kristof46 lubi ten post.

#4610 PostWysłany: 01 Gru 2024 13:19 

FUX napisał(a):
Krzysztof76 napisał(a):
Powodzenia w walce.
P.S

Bez żartów. Każdy z ulicy dostanie VI?
Już to widzę...

Pytanie od drugiej strony. Co jest takiego ciężkiego do osiągnięcia aby otrzymać Infinity ?
 Profil Relacje PM off  

#4611 PostWysłany: 01 Gru 2024 13:33 

niebieski
Nic, średnia krajowa i założyć MC platinum. Obroty na karcie i UP do Visa infinite. Ewentualnie ktoś z rodziny lub znajomych z VI i wtedy jako karta dodatkowa .
 Profil Relacje PM off  

#4612 PostWysłany: 01 Gru 2024 14:52 

niebieski
A więc jednak trochę wysiłku jest potrzebne oraz ponad 10 kpln netto...
;)
 Profil Relacje PM off  

#4613 PostWysłany: 01 Gru 2024 14:56 

Loty: 215
Kilometry: 349 494
Krajów: 80 / 37.4%
złoty
Żadnych 10k netto nie potrzeba.
 Profil Relacje PM off
Krzysztof76 lubi ten post.

#4614 PostWysłany: 01 Gru 2024 14:58 

niebieski
Czytając perturbacje co poniektórych w tym wątku to wrażenie odnoszę inne, ale...
;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4615 PostWysłany: 01 Gru 2024 15:10 

Loty: 215
Kilometry: 349 494
Krajów: 80 / 37.4%
złoty
Ja nie odnoszę wrażenia tylko byłem z kimś po VI, kto tyle nie zarabia, ale uwaga uwaga ma zdolność. Możesz zarabiać 100k i mieć 120k miesięcznych wydatków a możesz zarabiać 9k i być na utrzymaniu szejka. Bank nie jest głupi.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#4616 PostWysłany: 01 Gru 2024 17:02 

niebieski
Nie widzę sensu aby dalej ten aspekt ciągnąć.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
tamtam uważa post za pomocny.

#4617 PostWysłany: 01 Gru 2024 17:40 

Krzysztof76 napisał(a):
Powodzenia w walce.
P.S

A czemu mam nie wklejać? Chyba odpowiadam na ten wpis prawda?. Jakoś dziwnie że w przeciwieństwie do ciebie uważam zarówno cytowanie postów na które odpowiadam za normę podobnie jak wymaganie od banku czy innych firm pewnego standardu.
Piszesz o PB. Hmm ale coś mi się wydaje że spora grupa osób z VISA Infinite takowe konto właśnie ma albo mogłaby bez problemu założyć. Pomijając już fakt że w sumie sens takiego konta jest żaden.

Wracając do tematu. Nikt tu nie twierdzi że PKO nie ma niższy wymagań w stosunku do innych banków. Zresztą pokazują to wymogi PB czy właśnie nowo wprowadzane limity 10 wizyt w salonikach dla VISA Infinite w PKO. Nie zmienia to jednak stanu rzeczy jest to pewien "szczyt" w PKO czy to się komuś podoba czy nie. Skoro wprowadzane są zmiany to wymagam aby bank jasno przekazał mi informacje co robić. Jak widać nie zrobiono tego. Może lubisz się pokłonić i poczekać ale ja tak nie mam. I w sumie nie ma tu znaczenia czy ktoś jest klientem premium czy nie. To powinno dotyczyć wszystkich.
Na chwilę obecną Priority Pass uważa że nie przysługuje mi cyfrowa karta i dlatego po założeniu konta na numer PP jej nie otrzymałem. Pozostaje kontakt z bankiem. Napisanie do doradcy to chwila i nie widzę powodów dla których mam tego nie zrobić.
I powiem coś jeszcze. Jeszcze mi za tę walkę podziękujesz. Bo jak już napisałem. Nie raz nie dwa coś co miało zacząć działać nigdy nie ruszyło. Ostatecznie musiałem sam zadziałać. Dzwoniąc pisząc maile itd. I tak też może być w tym przypadku. Komuś dostęp już dali innym nie i duża szansa że ci którzy mają problem teraz będą go mieli też po 3 grudnia. I jak już napisałem wcześniej. Niektórzy mogą nie chcieć czekać. Sam jestem w tej sytuacji bo planuje wyjazd. Zwłaszcza że jak coś nie będzie działać po 3 grudnia to będzie problem bo zrobi się nerwowo a i zgłoszeń może być dużo więcej. No ale rób co tam uważasz.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4618 PostWysłany: 01 Gru 2024 19:55 

niebieski
Nawet jeżeli masz wyjazd zaraz po 3.12., to chwilowe obciążenie konta 34 dolarami Cię nie zrujnuje. Będzie czas na pałowanie się z bankiem, dlaczego to weszło, jeżeli zadziała, z opóźnieniem.
Moim zdaniem, powtórzę się, sytuacja nie powinna mieć miejsca.
Spierd.... to po całości i tyle.
Podróż z Wrocławia do Warszawy prze Teneryfę.
Bez sensu.
 Profil Relacje PM off  

#4619 PostWysłany: 01 Gru 2024 20:27 
Awatar użytkownika

Loty: 361
Kilometry: 432 157
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
Krzysztof76 napisał(a):
średnia krajowa

FUX napisał(a):
ponad 10 kpln netto.

Gdzie Rzym, gdzie Krym...
kristof46 napisał(a):
A czemu mam nie wklejać? Chyba odpowiadam na ten wpis prawda?

Takie są ogólnie przyjęte zasady pisania na forach internetowych.
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

#4620 PostWysłany: 02 Gru 2024 08:11 

niebieski
Zmierzaj do brzegu, bo nie wiem o co Tobie chodzi.
Napisano z sensem wyżej, że można mieć i 200 kpln przychodu i 195 wydatków sztywnych.

No I jest zawsze Bocian.
:mrgreen:
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości