Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lis 2012 08:57 

niebieski
Ryanair za przykladem WizzAir planuje pomniejszyc bagaz podreczny, temat zostal poruszony na spotkaniu w Dublinie natomiast kiedy to nastapi nie wiadomo, notka na screenie.

Załączniki:
IMAG0193.jpg
IMAG0193.jpg [ 251.33 KiB | Obejrzany 2339 razy ]

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 06 Lis 2012 09:28 

srebrny
Whizz Air ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Lis 2012 17:09 

niebieski
Dokladnie ;)

#4 PostWysłany: 06 Lis 2012 19:17 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Tylko kwestia czasu kiedy to nastąpi.;/;/

#5 PostWysłany: 06 Lis 2012 19:30 

Wow, przyznają się że myślą nad zgapieniem czegoś od konkurencji.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lis 2012 19:31 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Znowu się dziwicie? Przecież to było nieuniknione po tym co zrobił W!ZZ. Proponuję po prostu przestawić się na nowy standard niż wylewać żale. Sam zainwestowałem niedawno 400zł w dwie torby mieszczące się w limicie starego 'dużego' bagażu podręcznego. Ale po prostu przyjmuję fakty takimi jakie są i trudno.

#7 PostWysłany: 06 Lis 2012 19:44 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Znowu się dziwicie? Przecież to było nieuniknione po tym co zrobił W!ZZ. Proponuję po prostu przestawić się na nowy standard niż wylewać żale. Sam zainwestowałem niedawno 400zł w dwie torby mieszczące się w limicie starego 'dużego' bagażu podręcznego. Ale po prostu przyjmuję fakty takimi jakie są i trudno.

Nie żebym się czepiał, ale kto tu się niby zdziwił i czemu znowu?
Shakal wynalazł w necie konkretny dokument a komentarze nie wyrażają ani krzty zdziwienia.
Wiadomo, że nas to czeka i nie Ty jeden kupiłeś torby.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Lis 2012 19:59 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Opłaty za bagaż podręczny to już przynajmniej dla mnie przesada, schodzenie poniżej standardu, który i tak jest niski. Pewnie zdarzy mi się jeszcze skorzystać z tanich przewoźników, ale coraz bardziej mnie oni odrzucają.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Lis 2012 20:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja uważam, że w pewnym sensie to dobrze dla taniego latania.
Wiadomo wszak, że tanie linie nie mogą być tanie dla wszystkich, bo liczy się zysk.
Ryan zrobi wszystko, żeby wygarbować portfele niedoświadczonym czy leniwym pasażerom.
Jego patent działa - firma generuje zyski a my dzięki temu latamy np. na Kanary, do Portugalii czy do Maroko.
Wprawdzie być może wkrótce latać będziemy jak Dziady z jedną koszulką na zmianę, w kamizelce wędkarskiej z 16 kieszeniami (z laptopem w kieszeni na plecach) - ale lepiej tak, niż wcale.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Lis 2012 20:30 

HON fly4free
Raz sierpem, raz młotem low-costową hołotę... skoro nie pozwolą zabierać walizki, trzeba będzie się spakować w... płaszcz. Patentów jest na rynku kilka, a link poniżej pokazuje jeden z nich, przy okazji będący prześmiewczym przykładem, że można przynieść coś, co wygląda "jak torba", a potem założyć "jak płaszcz", i dowiedzieć się, że na pokład samolotu można wejść tylko ubranym w płaszcz...

http://metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/1,126513,12767676,Spakuj_sie_w_plaszcz_zamiast_do_walizki__To_mozliwe_.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mój filmik (for fun and for the yt counter)

Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Lis 2012 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Ale pozwalają się spakować w większy podręczny: za dopłatą 45zł,
Czy to aż tak dużo ?
Jeśli kupi się bilet za 1 zł, to dopłacenie 45 chyba nadal daje rozsądną cenę biletu

ale btw. uważam, że do biletów, których cena przewyższa 300zł OW, duży podręczny powinien być gratis
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Lis 2012 15:44 

sylwia_pl napisał(a):
Czy to aż tak dużo ?
Jeśli kupi się bilet za 1 zł, to dopłacenie 45 chyba nadal daje rozsądną cenę biletu

ale btw. uważam, że do biletów, których cena przewyższa 300zł OW, duży podręczny powinien być gratis

To nie jest duzo jeśli chodzi o pojedyńczy lot ALE taka doplata praktycznie eliminuje możliwości przesiadki gdzieś w Budapeszcie, Mediolania czy Brukseli bo wtedy te 40 zł doplacasz w sumie az na 4 lotach.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Lis 2012 17:24 

Maciek25 napisał(a):
sylwia_pl napisał(a):
Czy to aż tak dużo ?

To nie jest duzo jeśli chodzi o pojedyńczy lot ALE taka doplata praktycznie eliminuje możliwości przesiadki gdzieś w Budapeszcie, Mediolania czy Brukseli bo wtedy te 40 zł doplacasz w sumie az na 4 lotach.

Jeżeli cena biletu będzie pomniejszona o cenę bagażu tak jak w Wizzair gdzie wszystkie ceny poszły ryczałtowo o 20zł, to sumarycznie wyjdzie bardzo podobnie.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 07 Lis 2012 18:04 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Większość z osób tu na forum korzysta z tych lotów na wakacje.
Zapominamy o całej rzeszy 'emigrantów' lub ludzi latających do pracy, którzy chcą wracać do Polski na weekend/święta itd do rodziny/znajomych/dziewczyny. I w obu domach mają rzeczy i takie przeloty dla nich z plecakiem (małym podręcznym) są w sam raz, a i bilet teraz tańszy przez to.

Każdy kij ma dwa końce.
Ja z reguły mam jakiś budżet na loty/wakacje. I jeśli cena za loty jest śmiesznie tania jak np. 1€, a ja lecę w późnych godzinach wieczornych to 'pozwalam' sobie dokupić miejsce XXLong, żeby mieć trochę więcej przestrzeni i być może się zdrzemnąć.
Tak samo patrzę na możliwość dokupienie dużego podręcznego. Dopóki mieści się to w moim limicie na loty... to sobie mogę pozwolić.
Oczywiście gorzej, gdy lot kosztuje już swoje, a w cenie tylko mały podręczny.

Na szczęście jeszcze FR ma duży podręczny (oby jak najdłużej) i jest to alternatywą dla Wizz.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kostek966 oraz 2 gości