Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1078 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 20 Paź 2012 18:35 

niebieski
oby potrwała do wtorku, bo wtedy będę chciał dojechać na lotnisko późnym wieczorem ;)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#242 PostWysłany: 25 Paź 2012 01:03 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
JJ2010 napisał(a):
a czy ktoś z forumowiczów orientuje się czy bez problemu w kierunku powrotnym, tzn. Mediolan - Bergamo można za 5EUR kupić bilet u kierowcy, czy tylko to jest cena promocyjna za zakup w necie?

Kupując od razu bilet powrotny płacisz 9€.
Czyli o 1€ mniej i nie martwisz się o to gdzie w Mediolanie kupić.

#243 PostWysłany: 30 Paź 2012 12:46 

Witajcie,
Podepnę się pod temat.
Czy wynajmując samochód na lotnisku (holidaycars z kuponem) opłaty za autostrady są już wliczone? czy muszę płacić indywidualnie? rozumiem,że w Mediolanie Area C jest dodatkowo płatna, więc będę parkować poza tą strefą --> może ktoś ma doświadczenie jak z tymi autostradami?
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 30 Paź 2012 13:38 

niebieski
Żadnych opłat za autostrady nie masz wliczonych, będziesz miał extra koszty.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 30 Paź 2012 15:02 

A czy orientujes się może jakie +/- koszty za autostradę? trasa Bergamo-Mediolan-Genova-Bergamo
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 30 Paź 2012 15:05 

niebieski
25 euro.
http://www.autostrade.it/
Zawsze możesz jechać drogami innymi niż autostrada, one już są bezpłatne.
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 05 Lis 2012 22:39 

Loty: 62
Kilometry: 119 293
Krajów: 27 / 12.6%
W następny czwartek wybieram się do Mediolanu i mam parę pytań. Jako że lecę w czwartek a wracam w sobotę chciałbym zobaczyć zarówno Mediolan jak i Bergamo. W Mediolanie mam już zarezerwowane obydwa noclegi chyba najlepszą opcją byłoby:
- Przylot mam późno więc przejazd do Mediolanu, nocleg
- spędzenie całego piątku w Mediolanie, nocleg
- rano przejazd do Bergamo i tam spędzenie całego dnia (wylot późnym wieczorem)

Pytanie: jak rozwiązać sprawę z biletami? Czy kupować w 2 strony po wylądowaniu za 9€, wrócić w sobotę rano na lotnisko i przejść się spacerkiem do Bergamo?

remi3 napisał(a):
Jeśli chodzi o Bergamo, to ciekawy jest bilet 24 h po 4 EUR obejmujący całą komunikację, tzn transfer lotnisko-miasto-lotnisko, jazdy po mieście, w tym kolejkę na górne miasto.

Później pisaliście że 4,5€. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić czy to nadal aktualna oferta? Czy może jest opcja żeby wysiąść w Bergamo jadąc autobusem na lotnisko :D?

#248 PostWysłany: 06 Lis 2012 01:15 

Czy na stronie Strona trenitalia można kupować online ?
Czy po tym trzeba wydrukować bilet czy wystarczy go pokazać na tablecie np ?

Czy ktoś się orientuje czy w kasie są takie same ceny jak na stronie ?
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 06 Lis 2012 02:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
mmichal90 napisał(a):
...
a)Pytanie: jak rozwiązać sprawę z biletami? Czy kupować w 2 strony po wylądowaniu za 9€, wrócić w sobotę rano na lotnisko i przejść się spacerkiem do Bergamo?

remi3 napisał(a):
Jeśli chodzi o Bergamo, to ciekawy jest bilet 24 h po 4 EUR obejmujący całą komunikację, tzn transfer lotnisko-miasto-lotnisko, jazdy po mieście, w tym kolejkę na górne miasto.

b)Później pisaliście że 4,5€. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić czy to nadal aktualna oferta? Czy może jest opcja żeby wysiąść w Bergamo jadąc autobusem na lotnisko :D?

Ad.a.: z lotniska w orio do bergamo jedzie się taksówką około 7-10minut więc to nie jest tak blisko.
Proponuję: bus do milano(5e), potem w sobotę pociąg do bergamo(4,55/5,25euro), bus na lotnisko(2,1e).

Ad.b.: bilet ten kosztuje już 5 euro. wydaje mi się, że nie obejmuje on kolejki(ok 1 euro)

#250 PostWysłany: 06 Lis 2012 02:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
kibek napisał(a):
Czy na stronie Strona trenitalia można kupować online ?
Czy po tym trzeba wydrukować bilet czy wystarczy go pokazać na tablecie np ?

Czy ktoś się orientuje czy w kasie są takie same ceny jak na stronie ?

-bilety można kupić on-line
-pamiętam, że była opcja biletów elektronicznych ale ostatnio sam kupowałem i jakoś tego nie widziałem a też było mi potrzebne
-bilety na pociągi regionalne (regionale i regionale veloce) są takie same jak w internecie. w czasie wzmożonego ruchu(święta itp) pociągi te łapią opóźnienia i są niemiłosiernie zapchane. jeśli chodzi o szybsze połączenia to nie wiem z kupnem w kasie.

#251 PostWysłany: 06 Lis 2012 09:36 

Byłem kilka tygodni temu w Bergamo i kupiłem bilety online do Verony za 14 euro.
Na miejscu były po 9 jurków.
Zdarzyło mi się to któryś raz z rzędu.
Taniej kupić bilety w kasie czy automacie.

#252 PostWysłany: 06 Lis 2012 10:56 

niebieski
Cena biletów w kasie i online jest taka sama. Bilety na pociągi Regionale można kupić max 7 dni przed wyjazdem.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 06 Lis 2012 11:04 
Awatar użytkownika

niebieski
02 listopada leciałem do Bergamo i obsługa sprzedawała bilety do Mediolanu i powrót (bilet "otwarty") i do Brescii (bilet w jedną stronę). Cena biletu z Bergamo do Brescii w jedną stronę wynosiła 10 euro. Za bilety można było płacić kartą. Pozdr. :shock:
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 06 Lis 2012 20:06 
Awatar użytkownika

Kupowałem bilety z 3 tygodniowym wyprzedzeniem, na stronie trenitali. Potwierdzenie w wersji pdf dostałem na maila oraz sms na telefon. Wystarczy wydrukować bilet z pdf-u - jest na nim podany kod, konduktor sprawdza ten kod w ich sieci. Nie próbowałem sms-em ale przypuszczam, że też nie powinno być problemów.
Kupując z wyprzedzeniem zapłaciłem o wiele mniej niż w dniu przejazdu.
Oprócz tenitali jest nowa firma (nie pamiętam nazwy), która oferuje tańsze bilety.
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 07 Lis 2012 20:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
marcel.79 napisał(a):
...
Oprócz tenitali jest nowa firma (nie pamiętam nazwy), która oferuje tańsze bilety.

italo i thello(nocne)

#256 PostWysłany: 07 Lis 2012 20:37 

Zbanowany
Swoją drogą wszystkim lecącym Ryanairem polecam zakup biletu na trasę Bergamo-Mediolan już w samolocie :)

Cena taka sama (5/9 euro) a zawsze jakaś oszczędność czasu :)

#257 PostWysłany: 07 Lis 2012 20:41 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
tak, a potem strata czasu jak sie nie wbijesz w danego busa, a kilka innych jest obok.
Nie ma sensu.

#258 PostWysłany: 07 Lis 2012 21:24 

niebieski
nrm napisał(a):
tak, a potem strata czasu jak sie nie wbijesz w danego busa, a kilka innych jest obok.
Nie ma sensu.

Dokładnie. Niestety taka sytuacja spotkała mnie na Ciampino. Niepotrzebnie skusiłem się na bilet oferowany przez obsługę ryana.
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 07 Lis 2012 22:46 

Zbanowany
Wielka ta strata czasu biorąc pod uwagę że jeżdżą co 15/20 minut :)

#260 PostWysłany: 08 Lis 2012 10:35 

niebieski
Mixer napisał(a):
Wielka ta strata czasu biorąc pod uwagę że jeżdżą co 15/20 minut

Co 30 minut. Ludzi było w kolejce na 4 autobusy. Mi na szczęście udało się wepchnąć do drugiego kursu. Myślę, więc, że półtoragodzinna strata w przypadku ludzi stojących na końcu kolejki to dość sporo. Ja czekałem łącznie 45 minut. Obok autobusy terravision podjeżdżały co 15-20 minut i była w nich masa wolnych miejsc.

Tak było na Ciampino, do Bergamo dojeżdżałem już terravision i obyło się bez żadnych problemów :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1078 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 54  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość