Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#4401 PostWysłany: 25 Paź 2024 14:24 

srebrny
Najlepiej posiadać VI PKO to wyjazdów rodzinnych/grupowych i WE mBanku do wyjazdów samodzielonych.
Zmiany w ubezpieczeniu VI raczej na minimalny plus w stosunku do tego co było, choć jak ktoś np. straci cały nos to będzie uważał inaczej. ;)
 Profil Relacje PM off  

#4402 PostWysłany: 25 Paź 2024 17:36 

Właśnie mam takie połączenie i też uważam je za idealne.
 Profil Relacje PM off  

#4403 PostWysłany: 25 Paź 2024 17:46 

srebrny
Ja również, a już miałem rezygnować z WE mbankowej ;)
 Profil Relacje PM off  

#4404 PostWysłany: 25 Paź 2024 18:11 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 10.7%
srebrny
piotrkr napisał(a):
Czy jak zmienialiście MC na Visę, to przepisali wam obrót ze starej karty?

Robus napisał(a):
Nie. Reset od nowa. Ponadto pobieraja opłatę jeśli nie masz wyrobionych 60k na mc

Mi przenieśli, miałem około 125k na MC, wiec całkiem fajnie wyszło, bo niewiele muszę dorobić i mogę skupić się na karcie żony, gdzie 132k trzeba mozolnie od zera robić.

#4405 PostWysłany: 25 Paź 2024 22:10 

Loty: 74
Kilometry: 95 761
Krajów: 16 / 7.4%
niebieski
I mnie w prawdzie dawno ale też przeniesli
 Profil Relacje PM off  

#4406 PostWysłany: 25 Paź 2024 22:20 

Kri$ napisał(a):
piotrkr napisał(a):
Czy jak zmienialiście MC na Visę, to przepisali wam obrót ze starej karty?

Robus napisał(a):
Nie. Reset od nowa. Ponadto pobieraja opłatę jeśli nie masz wyrobionych 60k na mc

Mi przenieśli, miałem około 125k na MC, wiec całkiem fajnie wyszło, bo niewiele muszę dorobić i mogę skupić się na karcie żony, gdzie 132k trzeba mozolnie od zera robić.

Po co właściwie dwie karty, jeśli mogę zapytać, w sytuacji tych zmian teraz? Chyba, że aż tyle jest latane. Pytam z ciekawości, może czegoś nie wiem. Ja mam nabite już 250k obrotu ale na jednej tylko karcie bo mi się nie chciało bawić...
 Profil Relacje PM off  

#4407 PostWysłany: 25 Paź 2024 23:26 

złoty
@Sinariusss naprawdę pytasz dlaczego małżonkowie mogą chcieć mieć dwie karty kredytowe?
 Profil Relacje PM off  

#4408 PostWysłany: 25 Paź 2024 23:38 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 10.7%
srebrny
@Sinariusss przeniosłem się z MC na Visę w sierpniu, żona wskoczyła we wrześniu, skąd miałem wiedzieć, że od października będą wysyłać komunikaty o grudniowych zmianach. W zasadzie nie latam dużo. Mam PKO oraz Santander (żona też) i Santandera używaliśmy do wejść syna, a sami na nielimitowanych w PKO. W przyszłym roku będziemy mieli 2*10+2*4=28 osobowejść (10 PKO a 4 Santander). Do sierpnia/września podejmę decyzję czy zostawić kartę żony czy zrezygnować i mieć 18 osobowejść :)

@lluukk on pyta raczej pod kątem tego czemu kombinować jak wydać 132k dla 10 wejść do saloników :)

#4409 PostWysłany: 25 Paź 2024 23:54 

złoty
No ok, może i tak. Zwłaszcza że doczytałem iż lata raz w roku.
Ja znajomym, którzy robią tak duże obroty (jak wspomniane 250k) zawsze radzę, oczywiście jeśli mają zdolność, wyrobić "pod te obroty" nawet kilka kart premium. Pamiętać należy, a chyba nie wszyscy wiedzą, że wiele ubezpieczeń z różnych kart kwotowo się łączy. Więc jak masz MC Platinum i VISA Infinite z PKO to będziesz miał wkrótce np. 3900 EUR ubezpieczenia wkładu własnego w aucie z wypożyczalni czy do 70k PLN zwrotu kosztów przy odwołaniu podróży itd. Wspomniane kilka postów wyżej połączenie VI z PKO i WE z mB też jest dość fajne ubezpieczeniowo (i daje no limit PP dla posiadacza)
 Profil Relacje PM off  

#4410 PostWysłany: 26 Paź 2024 08:49 

niebieski
A w jaki sposób ubezpieczenie kosztów UW w wynajętym aucie, skoro płacimy jedną kartą, ma się łączyć?
 Profil Relacje PM off  

#4411 PostWysłany: 26 Paź 2024 08:55 
Awatar użytkownika

Loty: 396
Kilometry: 545 460
Krajów: 40 / 18.6%
srebrny
Ubezpieczenie z kart PKO działa również wtedy, jak płacisz inną kartą. Nie ma czegoś takiego, jak aktywacja ubezpieczenia w momencie płatności daną kartą.
2 ludzi lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#4412 PostWysłany: 26 Paź 2024 09:19 

złoty
@sanchopan - jeśli w danej kk nie ma wymogu płacenia nią (a tak jest w większości "zakresu" ubezpieczenia kart PKO - poza np. biletem na wydarzenie) to mając różne karty np. WE mB, VI PKO i MC PKO - masz ubezpieczenie kosztów leczenia (od 19.11) = 35 mln PLN +1 mln PLN + 7,5mln EUR :) a jak za wyjazd zapłacisz WE mB to ubezpieczenie zwrotu kosztów (jak się rozchorujesz) masz = 50k PLN + 20k PLN + 5k EUR i tak samo UW w aucie = 1500 EUR + 2400 EUR :)
Jedyna zasada - nie możesz się wzbogacić, czyli miałeś bilety i hotele za 18k to nie możesz z każdej karty dostać zwrotu (3 x 18k), tylko łącznie 18k , ale jak miałeś koszt 85k, to możesz z jednej karty mieć zwrot 50k, z kolejnej 20k i z ostatniej 15k

Ostatnio edytowany przez lluukk 26 Paź 2024 09:55, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4413 PostWysłany: 26 Paź 2024 09:22 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
-- 26 Paź 2024 08:20 --

opo napisał(a):
WE mBanku do wyjazdów samodzielonych.

A po jakim kursie przeliczają waluty? Nie znalazłem i nie widzę żeby się chwalili kursem MC...

Przy okazji, w tabeli opłat mają np "podwyższenie limitu karty - 1% kwoty podwyższenia" jakby jakąś łaskę robili ;)

-- 26 Paź 2024 08:22 --

Znalazłem coś takiego w tabeli opłat:

Cytuj:
transakcja bezgotówkowa(1)
1) ile wynosi dodatkowa prowizja (łącznie z marżą), którą pobieramy za przewalutowanie transakcji bezgotówkowej i wypłaty gotówki kartą w walucie obcej
• 5,9% od wartości transakcji
Nie pobieramy prowizji dla karty World Mastercard Intensive

Więc kiepsko
 Profil Relacje PM off  

#4414 PostWysłany: 26 Paź 2024 09:24 

złoty
@piotrkr w mB są dwie WE
- zwykła z ogromną prowizją za płatność w walutach (można użyć Curve)
- dla klientów PB - przeliczana po kursie MC

1% za podwyższanie limitu - nigdy ani ja, ani żona nie płaciliśmy - wystarczy sensowna rozmowa na czacie lub Infolinii (koniecznie trzeba prosić o połączenie z "opiekunem" nie "konsultantem" - ten pierwszy więcej może ;) )
No i to chyba pytanie bardziej powinno być zadane na forum w temacie kart WE a nie kart banku PKO ;)
 Profil Relacje PM off
piotrkr lubi ten post.

#4415 PostWysłany: 26 Paź 2024 09:33 

srebrny
@piotrkr
Nie ma ideałów dlatego lepiej mieć dwie niż jedną, szczególnie że jak widać okresowo warunki się zmieniają.
Jest dedykowany wątek dla WE mBanku ze wszystkimi szczegółami.
 Profil Relacje PM off  

#4416 PostWysłany: 26 Paź 2024 13:20 

PKO BP oferuje dodatkowe zabezpieczenie do aplikacji i konta w internecie poprzez fizyczny klucz bezpieczeństwa, który można sobie kupić (?) w sklepach z elektroniką. Czy nie przesadzają? Zabezpieczenie operacji elektronicznych to podstawowy obowiązek każdego banku. To nie klient powinien biegać po sklepach, żeby sobie kupić paratoken. Mam rachunki w kilku bankach ale żaden nie zalecał kupienia sobie dodatkowego bezpieczeństwa w sklepie z elektroniką.
 Profil Relacje PM off  

#4417 PostWysłany: 26 Paź 2024 13:57 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
No i dobrze, że można kupić na wolnym rynku. Nie rozumiem w czym problem.
 Profil Relacje PM off
Japończyk lubi ten post.

#4418 PostWysłany: 26 Paź 2024 13:59 

Kri$ napisał(a):
Mam PKO oraz Santander (żona też) i Santandera używaliśmy do wejść syna, a sami na nielimitowanych w PKO.

ale chyba tak się nie da , do wejścia gościa potrzebny też jest wejście posiadacza karty PP , czyli w sumie PP od Santander daje w sumie 2 darmowe wejścia dla gości na rok ;)
 Profil Relacje PM off  

#4419 PostWysłany: 26 Paź 2024 14:26 

Klucz się przydaje. Polecam taki z NFC to do telefonu też można przyłożyć. Ruch w dobrą stronę, bo różni są klienci i mnie się to podoba że zwiększają ogólną świadomość.

Czy sam zmienię potwierdzanie na klucz zamiast aplikacji? Na razie nie, ale ich ruch daje mi kolejny klocek do rozpoczęcia korzystania z klucza tak, jak pokazali na zdjęciu, czyli np. podpiętego przy kluczach. Wtedy we wszystkich usługach, z których korzystam, a jest to możliwe, sobie to wprowadzę.
Na razie, w kontekście iko, częściej mam przy sobie telefon niż klucze :-)

PS. Dla początkujących:
- dobrze mieć w użyciu 2 klucze, by zabezpieczyć sobie utratę jednego (kupić od razu 2).
- oczywiście te klucze będą służyć do wielu innych czynności bezpieczeństwa w innych usługach, chociażby w koncie Google.
- przy okazji black Friday pewnie będą promocje np na yubiko.
- o korzystaniu z kluczy jest w sieci kilka dobrych artykułów wyjaśniających to od podstaw
 Profil Relacje PM off  

#4420 PostWysłany: 26 Paź 2024 14:27 

polakpotrafil napisał(a):
Czy sam zmienię potwierdzanie na klucz zamiast aplikacji?

Z tego co się orientuję to tam nie ma żadnego "zamiast", jak aktywujemy klucz to musimy logować się zarówno kluczem jak i appką. Dodatkowo irytuje, że wspierają tylko yubikey.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości