Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ella
#1 PostWysłany: 27 Wrz 2024 16:32 

Loty: 295
Kilometry: 404 833
Krajów: 47 / 22.7%
złoty
Szukając jakiegoś miejsca na obiad, znaleźliśmy na google maps resturację House Of Kitchen, która jaka jedyna miała ocenę 5.0.
Po przyjściu na miejsce okazało się, że to dosyć mały lokal z 4-5 stolikami. Zamówiliśmy Kottu + Rotti z serem, czosnkiem i cebulą. Jedzenie było jedne z najlepszych na wyspie, do tego ceny bardzo przystępne. Na deser Lassi ananasowe - również wyśmienite.
Jeśli ktoś będzie głodny przed lub po podróży pociągiem to polecam zajrzeć - https://maps.app.goo.gl/PETg1NqoKmrPNs59A.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
 Temat postu: Re: Ella
#2 PostWysłany: 26 Paź 2024 10:07 
Awatar użytkownika

Ella to miejscowość z najbardziej turystycznymi cenami i hipsterskimi cenami na wyspie. W porównaniu do innych lokali najsmaczniejsze, duże i najtańsze były dania w barze na tyłach supermarketu https://maps.app.goo.gl/RvteP1MoNxgQwBr2A
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Gru 2024 19:42 

niebieski
Mogę potwierdzić opinie OPa o House of Kitchen. Wróciliśmy tam na drugi dzień i teraz, już na południu, bardzo tęsknimy za tą knajpą.
Jedzenie jest rewelacyjne, w cenach jak na Ellę chyba dobrych.
Polecam curry a w szczególności z bakłażana, sałatkę, kottu z serem, pomidorową (jeszcze nie widziałem, żeby mój 2.5-letni niejadek tak wcinał zupę), nawet zwykły placek rotti jest pyszny. Jedynie dhal mi nie podszedł, chociaż nie był zły.
Nie należy się zniechęcać wyglądem. Szef i dwie kobitki robią jedzenie na bieżąco, nie mają niczego wcześniej przygotowanego. Widać to, bo przez "kuchnię" przechodzi się do kibelka. W związku z tym długo się czeka ale jedzenie nie może być świeższe.
Do tego naprawdę fajna atmosfera. Szef/kelner/kucharz (bo woka on obsługuje) nadskakuje, dopytuje, ale nie jakoś natarczywie, widać jak na dłoni że mu bardzo zależy, żeby klient był zadowolony.
 Profil Relacje PM off
Mobilek lubi ten post.
Wintermute uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 10 Sty 2025 11:44 

Loty: 193
Kilometry: 430 530
Krajów: 40 / 19.3%
Jeśli ktoś po kilku dniach na wyspie ma już dośc rice & curry to polecam w Ella knajpkę Rocky Ella Cafe, ceny odrobinę wyższe ale jedzenie super smaczne i pięknie podane. Dla tych co koniecznie muszą jeść lokalnie, w karcie można też dostać rice & curry i kottu :D
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Ella
#5 PostWysłany: 13 Paź 2025 17:55 
Awatar użytkownika

Loty: 529
Kilometry: 872 066
Krajów: 71 / 34.3%
złoty
Chciałem podziękować @mobilek i @kbk za polecenie House of kitchen.

Jedzenie rewelacyjne.
Na tle innych knajp nastawionych na turystów i serwujących albo europejską kuchnię albo lankijską w wersji dla białasów, to miejsce jest perełką.

Niby co można wymyślić z pomidorową ?
Ale jak dodamy kardamon i goździki ?
Image

Rice & curry - wybieramy 4 rodzaje dodatków - bakłażan obłędny.
Image

Vegetable salad - słodko-wytrawnie, wspaniale sos.
Image

No i jeszcze bardzo przyzwoicie cenowo - może nie tak tanio jak w garkuchniach gdzie miejscowi jedzą rękoma, ale nadal bardzo dobra cena.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 13 Paź 2025 19:35 
Awatar użytkownika

złoty
Gdyby HoC była obłożona, to dosłownie dwa budynki dalej jest La Mensa, gdzie również nie ma się do czego przyczepić. Jedzenie smaczne, ceny znośne, obsługa przemiła.
Zeus uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 17 Paź 2025 05:44 
Awatar użytkownika

Loty: 529
Kilometry: 872 066
Krajów: 71 / 34.3%
złoty
@kameander - tak zakochaliśmy się w smakach House of Kitchen, że już jej nie zdradziliśmy i byliśmy tam 3 razy w ciągu 2 dni i już tęsknię za tą knajpką.

Spróbowaliśmy tam 3 rodzajów zup (pomidorowa, dyniowa, warzywna), 1 sałatki i 3 dań głównych - na żadnym się nie zawiedliśmy.

Image
Image

Jak dla mnie to było najlepsze jedzenie z prawie 2-tygodniowego pobytu na Sri Lance.

Podczas 3 wizyt widać było, że jak ktoś raz spróbował to już potem wracał bo często spotykaliśmy te same twarze.

Płatność tylko gotówką, rachunkiem jest kalkulator w telefonie właściciela :D

"Podróżować to żyć..."

Ostatnio edytowany przez Tomo14 17 Paź 2025 15:21, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 17 Paź 2025 14:44 

niebieski
Cieszę się bardzo, że Wam smakowało i dzięki za taką fajną polecajkę ze zdjęciami, można powspominać. To miejsce zasługuje na wszystkie pochwały i gwiazdki świata - serio. Szczególnie na tle całej reszty knajp na Sri Lance (na pewno gdzieś jeszcze czegoś takiego można doświadczyć ale mi przez 3 tygodnie nie było dane...). Smak pomidorowej i tego bakłażana z curry będę pamiętał do końca życia.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Paź 2025 22:03 

srebrny
Byłem w Ella, nie byłem w tej knajpie i widzę, że jednak muszę jeszcze raz jechać do Ella ;)
 Profil Relacje PM off
kbk lubi ten post.

#10 PostWysłany: 30 Lis 2025 02:03 

Loty: 209
Kilometry: 463 004
Krajów: 48 / 23.2%
srebrny
W Elli stołowałem się w Cafe Chilli
https://www.google.pl/maps/place/Cafe+C ... FQAw%3D%3D

oraz w La Mensa obok HoK

W obydwóch knajpkach jedzenie loklane jak i 'pod turystów' burgery dobre, miejscowe jedzonko też :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości