Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#4261 PostWysłany: 09 Paź 2024 12:01 
Awatar użytkownika

srebrny
lluukk napisał(a):
Tylko bank nie chce kogoś kto jest np. w podróży postawić w takiej sytuacji, że plastik nie działa i musi ściągać aplikacje itp. tylko pozwala działać do 03.01.25 karcie plastikowej zamiast o północy z 2/3.12 ją zablokować. Ale stara oferta się kończy a nowa obowiązuje od 03.12.

@lluukk ale to właśnie Ty musisz zrozumieć intencje i potrzeby innych osób :) Bo np. dla mnie to sprawa fundamentalna czy ten "stary" plastik będzie działał w wersji nielimitowanej do 3 stycznia 2025 r. czy nie.
Bo w okresie świątecznym bardzo dużo ludzi wyjeżdża, m.in. ja. I może się zdarzyć tak, że mi od 3 grudnia do 31 grudnia zejdzie więcej wejść niż 10, więc wolałbym dalej móc wykorzystać "nielimitowane wejścia" (a już szczególnie przy długich przesiadkach, gdzie salonik co 3h odbija nową wizytę). Po drugie, między 1 stycznia a 3 stycznia prawdopodobnie znowu będę potrzebował skorzystać z saloników, w związku z czym oczywistym jest, że nie chciałbym schodzić z limitu 10 wejść, które są przyznane na cały rok kalendarzowy :)
I myślę, że @Misiatek właśnie o to chodziło.

I zgadzam się w pełni z Twoim poprzednim postem, gdzie piszesz jak bank chce być rozumiany. I to o czym piszemy to kwestia tego, do kiedy ten stary plastik będzie działał i na jakich warunkach, ale dla mnie to coś więcej niż "tyle", bo wpływa na pozostałą liczbę wizyt w 2025 roku :)

#4262 PostWysłany: 09 Paź 2024 12:08 

złoty
@lendziro zakładam, że oni jej nie oglądają i jej wygląd nie ma dla nich znaczenia, ani to, że widzą taką kk pierwszy raz - tylko wsadzają/zbliżają do czytnika PP i wyskakuje, że możesz wejść lub "karta nieznana" systemowi PP.
@BB108 plastik - fantastik nic nie ma do oferty banku dotyczącej ilości wejść do saloników PP - no limit kończy się 02/03.12.24 i kropka, o tym zostaliśmy poinformowani.
Oczywiście jak ktoś wejdzie w grudniu (od. 03) 12 razy i za 2 dostanie obciążenie to na 90% moim zdaniem bank uzna mu reklamację opartą o "nie do końca jasny komunikat".
 Profil Relacje PM off  

#4263 PostWysłany: 09 Paź 2024 13:01 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Uderz w stół, itd.

Dzwonili z PKO w sprawie poszerzenia oferty, nowych produktów. Nieważne.
Zagaiłem w sprawie KK I i PP. Pani stwierdziła, że jest niezadowolenie z tego faktu wśród Klientów, które jest przekazywane wyżej do kierownictwa.
Pytam, czy w związku z tym planują "coś" zrobić, znaczy pozostawić obecny system.
Nie potrafiła nic odpowiedzieć, no bo co konsultant z PB może wiedzieć.
Zasugerowała, aby bombardować telefonicznie, @ czy poprzez aplikacje.

Tak więc do dzieła. Ja zgłosiłem niezadowolenie i ponowię to w aplikacji.
 Profil Relacje PM off  

#4264 PostWysłany: 09 Paź 2024 14:09 

złoty
@FUX nie sądzę, żeby to coś dało, jeśli popsioczysz a zachowasz kartę to bank wie, że wykonał dobry (dla siebie) ruch, gdyby było tak, że Ty i setki innych osób wypowiedziało kartę to może, ale pomarudzenie bez wypowiedzenia moim skromnym zdaniem nic nie da. Klient "głosuje nogami" i to jedyna droga do zmian.
Jeśli masz knajpę i zmniejszyłeś porcje o 20% bez zmiany ceny, klienci pomarudzili ale dalej przychodzą (no może 5% zrezygnowało) to zwiększasz porcje czy się cieszysz z oszczędności :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4265 PostWysłany: 09 Paź 2024 15:17 

złoty
Moim zdaniem dali trochę ciała, dlaczego nie mogli dać 2 opcji do wyboru - tego co jest za 0zł do karty po 03.12 lub za dopłatą np. 499zł no limit + 10 wejść gościa jako druga opcja PP do Infinite. Myślę, że kręcąc nosem bardzo wielu klientów dałoby te 5 stówek za lepszy wariant. Ale to tylko takie moje gdybanie.
Ewentualnie taki ruch miałby sens gdyby wprowadzali World Elite z MC z no limit ale wyżej jeszcze pozycjonowaną od Infinite - trudniejszą do uzyskania itp.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4266 PostWysłany: 09 Paź 2024 16:43 

Ktoś na grupie na facebooku napisał:

Just received a mail from Amex Spain: PP lounge visits are now limited to 20 per year for the main platinum card and 10 for the additional one.
 Profil Relacje PM off
automatae uważa post za pomocny.

#4267 PostWysłany: 09 Paź 2024 17:26 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.5%
niebieski
Wygląda więc na to, że to nie decyzja PKO, a PP, które limitami chce rozładować kolejki, a przy okazji dać zarobić salonikom
automatae lubi ten post.

#4268 PostWysłany: 09 Paź 2024 17:40 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Już widzę, jak większą część dostanie salonik.
Prawda jest, że na przestrzeni ostatnich lat, zagęściło się.
 Profil Relacje PM off  

#4269 PostWysłany: 09 Paź 2024 20:05 
Awatar użytkownika

niebieski
dominiaz napisał(a):
Ktoś na grupie na facebooku napisał:

Just received a mail from Amex Spain: PP lounge visits are now limited to 20 per year for the main platinum card and 10 for the additional one.

Tutaj jest info o Amexie LINK
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#4270 PostWysłany: 10 Paź 2024 11:05 

Ktoś na JDG miał problem z Infinita ? Jakieś porady jak to ogarnąć ? Z dokumentów firmy zdolność spokojnie powyżej 60k a system wywala 10k i platinium tylko. Wziąłem ją, bo opiekun poradził by popracować na tej karcie trochę a potem spróbować wypowiedzieć i znów ubiegać się o infinite. Ale może ktoś miał podobnie i inaczej to załatwił?
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#4271 PostWysłany: 10 Paź 2024 11:17 

U mnie podchody do Infinite trwały 1.5 roku, ale miałem kompletnie czysty BIK (brak historii) i nie przeniosłem konta do PKO BP.
 Profil Relacje PM off  

#4272 PostWysłany: 10 Paź 2024 11:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja zaczynałem od platinum przez JDG. Wpływy z JDG do PKO, z firmowego PKO na prywatne PKO przesyłane "wynagrodzenie" + obroty kartą i szybko poszło do Infinite.

#4273 PostWysłany: 10 Paź 2024 11:24 

Bik mam czysty i bardzo dobry scoring.
Obroty na koncie przez 3 miesiące około 25k robiłem. Jedynie co to konto mam od czerwca a firmowe w innym banku. Teraz zamierzam z platinium korzystać może za 2 miesiące wskoczy coś lepszego ? Konto poziom platinium II o ile ma to znaczenie.
 Profil Relacje PM off  

#4274 PostWysłany: 10 Paź 2024 14:46 

niebieski
Trzeba po prostu nad Infinite popracować przez min. pół roku: systematyczne wpływy z konta firmowego plus wziąć Platinium MC i stopniowo zwiększać limit.
Ja brałem na JDG bez zaświadczeń - tylko historia.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Czitos uważa post za pomocny.

#4275 PostWysłany: 10 Paź 2024 15:56 

Czyli podwyższyć limit póki nie dojdziemy do.50k i wtedy dadzą Infinite ?
 Profil Relacje PM off  

#4276 PostWysłany: 10 Paź 2024 16:00 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
Krajów: 46 / 21.4%
niebieski
Jak uzyskasz limit 50k to pojawi Ci się opcja z możliwością zmiany karty na VI
 Profil Relacje PM off
Czitos lubi ten post.

#4277 PostWysłany: 10 Paź 2024 16:10 

niebieski
Czitos napisał(a):
Czyli podwyższyć limit póki nie dojdziemy do.50k i wtedy dadzą Infinite ?

Dokładnie tak.
 Profil Relacje PM off

#4278 PostWysłany: 11 Paź 2024 23:17 

niebieski
Mam taka zagwozdkę z Infinite.
W Autoreisen na Kanarach, prócz płatności terminalem, Pani spisała do komputera wszystkie dane z karty, łącznie z CVV. Oczywiście domyślam się powodu (brak blokady na paliwo, tylko płatność za wynajem), ale trochę mnie to niepokoi. To normalne w Autoreisen?
Na razie nic się nie dzieje, wszystko OK, ale czasem wolę dmuchać na zimne.
Hipotetycznie: jak zastrzegę, to rozumiem, że wyślą nową - za opłatą jakąś (powiedzmy, że już do Polski) czy bezpłatnie?
I czy karta PP zostanie stara czy też z automatu zastrzegą, bo jeszcze chciałbym do saloniku na te "ostatki PP" w tym roku? ;)
 Profil Relacje PM off  

#4279 PostWysłany: 11 Paź 2024 23:33 

Jak tylko sobie spisała z karty to nie ma żadnego problemu, bo przecież teraz CVV zmienia się co 12h i jest widoczny tylko w aplikacji iPKO a ten z karty nie działa.
 Profil Relacje PM off  

#4280 PostWysłany: 11 Paź 2024 23:45 

srebrny
ustaw niski limit platnosci internetowych. jak bedzie potrzeba to zawsze mozna zwiekszyc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości